DeFi-palvelujen suosio on ollut viime vuosina nousussa ja useat sijoittajat uskovat, että Aaveella on vahva asema kyseisessä kategoriassa.
Lukemalla tämä artikkelin tulet ymmärtämään paremmin Aaveen kurssivaihteluita ja ehkä jopa löytämään vastauksen kysymykseen: Onko Aave juuri sinulle sopiva sijoituskohde?

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.
Sisällysluettelo
Aave kurssi
Lokakuun 2020 alussa Aaveen vanha LEND-ticker vaihdettiin AAVE-tickeriksi, ja siksi usein eri hintakaaviot näyttävätkin kehityksen vain tuosta asti, vaikka Aave onkin ollut markkinoilla jo vuodesta 2017 lähtien.
Tuolloin vuonna 2020 ticker-nimen muutoksen aikaan Aaveen arvo oli 54 dollaria. Tästä kuukauden kuluttua, 5. marraskuuta 2020 Aave kurssi oli laskenut tickerin vaihdon jälkeen alhaisimpaan hintaansa, vain 25.97 dollariin. Kyseisestä ”kuopasta” Aaveen hinta kuitenkin nousi jopa 1150% vuoden 2021 aikana! Toki kryptomarkkinoilla nähtiin viime vuonna 2022 rajua karhumarkkinaa ja hinnat ovat tulleet reippaasti alaspäin.
Jos palataan ajasi taaksepäin vuosiin 2020-2021oli Aaveen hinta joulukuussa 2020 jo 86 dollaria. Tuolloin julkaistiin Aaveen whitepaper, joka varmasti boostasi jonkin verran nousua. Nousu jatkui tammikuun, ja Aave kurssi olikin tammikuun 31. päivänä 310.67 dollaria. Tämän jälkeen Aave kurssikehitys jatkoi nousevaa trendiään, ja löi 10. helmikuuta uuden hintaennätyksensä, 538 dollaria. Tämän jälkeen Aave kurssi onkin vaihdellut noin 300 dollarin ja 500 välillä, kunnes toukokuussa 2021 hinta löi läpi aikaisemman ennätyksensä ja alkoi taas nousta.
Aave teki kaikkien aikojen ATH hintansa 18. toukokuuta, ja Aave arvo oli tuolloin 666.86 dollaria. Toki loppuvuonna 2021 kryptomarkkinat lähtivät laajasti laskuun ja laskumarkkina jatkui aina 2022 loppuun saakka. Tällä hetkellä alkuvuonna 2023 Aaveen arvo on jälleen noin 85 dollarissa eli samassa, jossa se oli joulukuussa 2020.
Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!
Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.
Askel 1. Luo oma tili
Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä.
Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.
86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä


Askel 2. Vahvista tilisi
Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).
Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.
Askel 3. Lisää tilillesi rahaa
Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

- Monipuolinen CFD-kauppaan
- Minimitalletus 100€
- Suomenkielinen
- Edulliset kulut
- Saatavilla 24/7 asiakaspalvelu
- Valtava määrä eri sijoituskohteita
- Mahdollisuus tehdä kattavia analyysejä eri sijoitusinstrumenteista
- Käyttäjäystävällinen ja selkeä alusta
86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä
Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla
Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen.
Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi
Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.
Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea.
86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä
Aave – Suomalaistaustainen Defi-projekti
Aave historia ei ole kovinkaan pitkä, sillä Aave perustettiin vuonna 2017, perustajana suomalaistaustainen Stani Kulechov. Kulechov on valmistunut Helsingin yliopiston oikeustieteellisesta, ja on myös työskennellyt asianajotoimistossa, kunnes päätyi kryptomaailmaan. Itse projekti sai alkunsa ETHLend-nimellä, ja se keräsi ICO:ssaan huiman 16,2 miljoonan dollarin rahoituksen. Ensin ETHLend toimi P2P-periaatteella, kunnes sen huomattiin olevan hieman hankalakäyttöinen ja nykyinen likviditeettipooli otettiin käyttöön. Tällöin myös koko alusta, sekä valuutta uudelleenbrändättiin Aaveeksi.
Aave sijoituskohteena
Aave sijoittaminen onnistuu jo useiden kryptovaluuttapörssien kautta. Voit ostaa Aavetta esimerkiksi Binancesta, Coinmotionista, tai Coinbasesta. Mistä tahansa kryptovaluuttapörssistä ostatkin Aavetta, tulee sinun luoda kyseiselle alustalle tili, sekä tallettaa tilille rahaa. Ostaaksesi Aave kryptovaluuttaa sinun ei tarvitse olla aave-alustan käyttäjä!
Kannattaa muistaa, että Aave sijoittaminen sisältää myös riskejä. Perinteisesti suurien nousujen rinnalla kryptomaailmassa voi kohdata myös suuria laskuja, joten sijoittajana kannattaa varautua myös sijoituksesi arvon todella nopeaan alenemiseen. Aave sijoittaminen ei ole oikotie onneen, tai lottokuponki, vaan sijoitusta tehdessäsi muista tehdä tarpeeksi tukimusta, sekä pohtia mikäli itse uskot Aave kehitykseen.
Muistathan myös myydessäsi Aave-tokenit pois ilmoittaa verottajalle mahdollisista myyntivoitoista. Opi lisää kryptovaluuttojen verotuksesta.
Aave vs. muut defi-kolikot
Yksi tunnetuimmista DeFi-kolikoista Aaveen lisäksi on Uniswap. Se onkin suhteellisen uusi toimija kryptomarkkinoilla, ja historia ulottuu vuoteen 2020 asti, listautuessaan kryptovaluuttapörssiin Uniswapin arvo oli alle dollarin. Uniswap kehitys on ollut hyvin samankaltaista kuin Aaveen, eli kurssi nousi huippuihinsa 2021 vuoden aikana ja on sen jälkeen ollut laskussa. Toki nyt alkuvuonna 2023 on kryptomarkkinoilla näkynyt elpymistä.
Toisaalta hintaan vaikuttaa myös muutkin tekijät, esimerkiksi Uniswapia on tällä hetkellä markkinoilla huimat 575 miljoonaa, ja kokonaistarjonta on miljardi, kun taas Aave maksimimäärä markkinoilla on 16 miljoonaa, joista tällä hetkellä markkinoilla on 14 miljoonaa – eli Uniswapia on enemmän tarjolla.
Chainlinkillä on myös hyvin samankaltaiset kurssiliikkeet viimeisten vuosien aikana kuin Aaveella ja Uniswapilla – se oli uusissa huipuissaan 9. toukokuuta, kunnes Chainlinkin kurssi romahti rajusti käyden vain 20 dollarissa. Artikkelin kirjoitushetkellä Chainlink arvo onkin hyvin samoissa luokissa kuin Uniswapin, eli noin 23 dollarissa, mutta senkin maksimimäärä markkinoilla on miljardi LINK-tokenia, joten samoin kuin Uniswapilla tämä on osana alhaisempaa hintaa.
Aave hintaodotukset
DeFi trendin suosion vuoksi Aave tulevaisuus näyttää valoisalta. On kuitenkin mahdotonta arvioida, tuleeko DeFI-palveluista oleellinen osa rahoitusalaa, vai jääkö se vaan buumiksi.
Walletinvestorin hinta-analyysin mukaan Aave olisi hyvä pitkän aikavälin sijoituskohde. Kyseisen analyysin mukaan hinta voisi nousta yli 1000 dollarin, ja seuraavan viiden vuoden aikana hinta olisi jo yli 4000 dollaria. Tämä kuitenkin on hyvinkin optimistinen odote.
Longforecastin hinta-analyysin mukaan taas Aave voisi lähivuosien aikana nousta 871 dollariin. Tämäkin on hyvin optimistinen odote.
Aaveen ympärillä on paljon hypeä, mutta ennen sijoittamista kannattaa pohtia, mihin tämä kyseinen hype perustuu – onko aaveella oikeasti mahdollisuudet kasvaa, vai perustuuko hype enemmän kryptomarkkinoille ominaiseen kuplamaiseen käyttäytymiseen vai onko taustalla vankka usko Aaveen menestykseen DeFi-alalla?
Aave kryptokolikon arvon määräytyminen
Aave kurssin taustalla on monta tekijää, jotka vaikuttavat kurssin nousuihin ja laskuihin. Toisin kuin osakemarkkinoilla, joissa osakkeen arvoa voi toisinaan olla helpompaa analysoida, ovat kryptot arvaamattomia liikkeissään, ja Aave kurssi voi vaihdella nopeastikin suuria määriä.
Aave kryptovaluutta on hallinto-token. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän Aavetta omistat, sen enemmän sinulla on ääniä Aavetta koskevassa päätöksen teossa, usein nämä äänestykset koskevat muutoksia koroissa. Mitä suuremmaksi tekijäksi Aave kasvaa markkinoilla, sen enemmän kysyntää näille hallinto-tokeneille tulee varmasti olemaan.
Aave kurssi on myös erittäin riippuvainen uutisoinnista ja sitä koskevista tulevaisuuden odotuksista. Toisinaan kryptomarkkinoille saattaa syntyä kuumentumista, kuten esimerkiksi vuosina 2017 ja 2021 nähdyt kuplat.
Aave kehitys
Aavetta kehitetään aktiivisesti, ja se tulee mitä luultavammin kasvamaan vielä paljon tämänhetkisestä tilanteesta. Sen lisäksi että Aave kurssi on moninkertaistunut todella lyhyessä ajassa, se pyrkii luomaan innovatiivisia ratkaisuja rahoitusalalle. Aaveella on myös FCA-lisenssi, joka mahdollistaa Fiat-valuuttojen yhdistämisen palveluun. Tämä samainen lisenssi on jaettu esimerkiksi Revolutille ja Coinbaselle; Onkin ajan kysymys, milloin Aave yhdistää myös Fiat-valuutat palveluunsa.
Kun Aave julkaistiin markkinoille ETHLendinä vuonna 2017, oli se P2P-laina palvelu, jota kehitettiin eteenpäin jo tällöin. P2P-mallin huomattiin olevan hieman epäkätevä, sillä lainaajat olivat suorassa kontaktissa keskenään mikä toisinaan vaikeutti lainan saamista. P2P-poolin sijalle kehitettiin likviditeettipooli, eli tänne kuka vain voi tallettaa minkä tahansa summan, ja tästä poolista sitten lainataan rahaa.
Aavetta on päivitetty ja kehitetty paljon. Aave-protokolla V1 julkaistiin vuoden 2020 alussa, ja tästä seurasikin huima kurssinousu. V1 toi markkinoille esimerkiksi ”flash” lainat, sekä Aave-protokolla otti tällöin askeleita eteenpäin hajautetumpaa alustaa kohti.
Viimeisin suurin päivitys onkin Aave V2, joka julkistettiin joulukuussa 2020. Tämä päivitys sisälsi muutoksia esimerkiksi ”Flash” lainoihin, sekä Aave-alustan käyttäjät voivat myös treidata alustaansa sidottuja varojaan. V2 oli hyvin laaja, ja se kertookin siitä, miten aktiivisesti tiimi Aaveen taustalla on sitoutunut ajamaan sitä eteenpäin. Aave on nyt jo siihen lukitun varallisuuden perusteella suurin toimija DeFi-alalla, sillä jopa 15 % kaikista DeFi-alustoilla pyörivistä varoista on sidottu siihen.
Virtuaalivaluutta.com suosittelee

- Yksi parhaista CFD-tarjoajista
- Käy CFD-kauppaa osakkeilla, valuutoilla, indekseillä, hyödykkeillä ja ETF:illä
- Helppokäyttöinen alusta
- Saatavilla suomenkielisenä
- Ei provisioita
- Testaa alustaa demotilan avulla – demotila on riskitön
Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)
Usein kysytyt kysymykset:
Aave on luotu vuonna 2017 markkinoille nimellä ETHLend, ja se uudelleenbrändättiin Aaveeksi vuonna 2018.
Aaveella on suomalainen perustaja, Stani Kulechov, joten kyllä.
Aave hintaodotukset ovat hyvinkin positiivisia ja DeFi-ala käy tällä hetkellä kuumana – aave voi siinä mielessä olla hyvä sijoitus vuonna 2023. On kuitenkin hyvä muistaa, että kryptovaluuttoihin sijoittaminen sisältää suuria riskejä, ja takuuta Aaveen arvonnoususta ei ole.
Aave kryptovaluutan ostaminen on suhteellisen helppoa – sinun tulee valita itsellesi sopiva alusta, jonka jälkeen sinun tulee rekisteröityä palveluun ja siirtää tilillesi rahaa. Tämän jälkeen olet valmis ostamaan Aavetta salkkuusi.
Aave on rakennettu Ethereumin lohkoketjun pohjalle toimivaksi, kuten myös tokenit, joiden toimintaa Aave tukee.