Aave kurssi 2022 – Suomalaistaustainen krypto on tehnyt 1150% nousua

Aave kurssi on noussut huimasti vuodesta 2020, ja se onkin mahdollistanut monelle sijoittajalle suuret voitot. DeFi-palvelujen ollessa tämänhetkinen trendi, sijoittajat jo lähes odottavat Aaveen suosion jatkuvan. Lukemalla tämä artikkelin tulet varmasti ymmärtämään paremmin Aaveen kurssivaihteluita ja ehkä jopa löytämään vastauksen kysymykseen: Onko Aave minulle sopiva sijoituskohde?

aave
AAVE
Aave
USD
$150.51
EUR
€134.88
GBP
£112.43

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Sisällysluettelo

Aave kurssi  

Lokakuun 2020 alussa Aaveen vanha LEND-ticker vaihdettiin AAVE-tickeriksi, ja siksi usein hintakaavio näyttääkin kehityksen vain tuosta asti, vaikka Aave onkin ollut markkinoilla vuodesta 2017 asti. Tällöin Aave arvo oli 54 dollaria. Tästä kuukauden kuluttua, 5. marraskuuta 2020 Aave kurssi oli laskenut tickerin vaihdon jälkeen alhaisimpaan hintaansa, vain 25.97 dollariin. Tästä ”kuopasta” hinta on kuitenkin noussut huimat 1150 prosenttia! Kyllä, luit oikein 1150 prosenttia.

Aave kurssi on kasvanut todella paljon vain muutamassa kuukaudessa. Vuosien 2020 ja 2021 vaihteessa hinta oli jo 86 dollaria. Joulukuussa 2020 julkaistiin Aaveen whitepaper, joka varmasti boostasi jonkin verran nousua. Tästä nousu jatkui tammikuun, ja Aave kurssi olikin tammikuun 31. päivänä 310.67 dollaria. Tämän jälkeen Aave kurssikehitys jatkoi nousevaa trendiään, ja löi 10. helmikuuta uuden hintaennätyksensä, 538 dollaria. Tämän jälkeen Aave kurssi onkin vaihdellut noin 300 dollarin ja 500 välillä, kunnes toukokuussa 2021 hinta löi läpi aikaisemman ennätyksensä ja alkoi taas nousta.

Aave teki kaikkien aikojen ATH hintansa 18. toukokuuta, ja Aave arvo oli tuolloin 666.86 dollaria. Toki tämän jälkeen kurssi laski taas ”vain” 272 dollariin, mutta on alkanut palautumaan. Artikkelin kirjoitushetkellä kesällä 2021 Aave kurssi on 326 dollaria.

Aaveen kehittäjä Stani Kulechov jakoi 6. kesäkuuta 2021 mielenkiintoisen twiitin, jonka mukaan Aave tuotti ensimmäistä kertaa sijoittajilleen enemmän kuin Bitcoin. Toisin kuin Bitcoin ja Ethereum ja monet muut altcoinit, Aave kurssi on jatkanut nousuaan kryptomarkkinoiden ”romahduksesta” huolimatta. Aave kurssi on ollut huipuissaan vuonna 2021, ja onkin mielenkiintoista jäädä seuraamaan jatkaako nousuaan.

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Aave – Suomalaistaustainen Defi-projekti

Aave historia ei ole kovinkaan pitkä, sillä Aave perustettiin vuonna 2017, perustajana suomalaistaustainen Stani Kulechov. Kulechov on valmistunut Helsingin yliopiston oikeustieteellisesta, ja on myös työskennellyt asianajotoimistossa, kunnes päätyi kryptomaailmaan. Itse projekti sai alkunsa ETHLend-nimellä, ja se keräsi ICO:ssaan huiman 16,2 miljoonan dollarin rahoituksen. Ensin ETHLend toimi P2P-periaatteella, kunnes sen huomattiin olevan hieman hankalakäyttöinen ja nykyinen likviditeettipooli otettiin käyttöön. Tällöin myös koko alusta, sekä valuutta uudelleenbrändättiin Aaveeksi.

Aave sijoituskohteena

Aave sijoittaminen onnistuu jo useiden kryptovaluuttapörssien kautta. Voit ostaa Aavetta esimerkiksi eTorosta, Binancesta, Coinmotionista, tai Coinbasesta. Mistä tahansa kryptovaluuttapörssistä ostatkin Aavetta, tulee sinun luoda kyseiselle alustalle tili, sekä tallettaa tilille rahaa. Ostaaksesi Aave kryptovaluuttaa sinun ei tarvitse olla aave-alustan käyttäjä!

Kannattaa muistaa, että Aave sijoittaminen sisältää myös riskejä. Perinteisesti suurien nousujen rinnalla kryptomaailmassa voi kohdata myös suuria laskuja, joten sijoittajana kannattaa varautua myös sijoituksesi arvon todella nopeaan alenemiseen. Aave sijoittaminen ei ole oikotie onneen, tai lottokuponki, vaan sijoitusta tehdessäsi muista tehdä tarpeeksi tukimusta, sekä pohtia mikäli itse uskot Aave kehitykseen.

Muistathan myös myydessäsi Aave-tokenit pois ilmoittaa verottajalle mahdollisista myyntivoitoista. Opi lisää kryptovaluuttojen verotuksesta.

Aave vs. muut defi-kolikot

Yksi tunnetuimmista DeFi-kolikoista Aaveen lisäksi on Uniswap. Se onkin suhteellisen uusi toimija kryptomarkkinoilla, ja historia ulottuu vuoteen 2020 asti, listautuessaan kryptovaluuttapörssiin Uniswapin arvo oli alle dollarin. Uniswap kehitys on ollut hyvin samankaltaista kuin Aaveen, eli kurssi on noussut huippuihinsa 2021 vuoden aikana – helmikuussa 2021 Uniswap arvo oli jo huimat 20 dollaria. Artikkelin kirjoitushetkellä Uniswap hinta on noin 24 dollaria – eli paljon vähemmän kuin Aaveen. Toisaalta hintaan vaikuttaa myös muutkin tekijät, esimerkiksi Uniswapia on tällä hetkellä markkinoilla huimat 575 miljoonaa, ja kokonaistarjonta on miljardi, kun taas Aave maksimimäärä markkinoilla on 16 miljoonaa, joista tällä hetkellä markkinoilla on 12 miljoonaa – eli Uniswapia on enemmän tarjolla.

Chainlinkillä on myös hyvin samankaltaiset kurssiliikkeet viimeisen puolen vuoden ajalta kuin Aaveella ja Uniswapilla – se oli uusissa huipuissaan 9. toukokuuta, kunnes Chainlinkin kurssi romahti rajusti käyden vain 20 dollarissa. Artikkelin kirjoitushetkellä Chainlink arvo onkin hyvin samoissa luokissa kuin Uniswapin, eli noin 23 dollarissa, mutta senkin maksimimäärä markkinoilla on miljardi LINK-tokenia, joten samoin kuin Uniswapilla tämä on osana alhaisempaa hintaa.

Aave hintaodotukset

DeFi trendin suosion vuoksi Aave tulevaisuus näyttää valoisalta. On kuitenkin mahdotonta arvioida, tuleeko DeFI-palveluista oleellinen osa rahoitusalaa, vai jääkö se vaan buumiksi.

Walletinvestorin hinta-analyysin mukaan Aave olisi hyvä pitkän aikavälin sijoituskohde. Kyseisen analyysin mukaan hinta voisi nousta yli 1000 dollarin, ja seuraavan viiden vuoden aikana hinta olisi jo yli 4000 dollaria. Tämä kuitenkin on hyvinkin optimistinen odote.

Longforecastin hinta-analyysin mukaan taas Aave voisi ensi vuonna nousta 871 dollariin. Tämäkin on hyvin optimistinen odote.

Aaveen ympärillä on paljon hypeä tällä hetkellä, mutta ennen sijoittamista kannattaa pohtia, mihin tämä kyseinen hype perustuu – onko aaveella oikeasti mahdollisuudet kasvaa, vai perustuuko hype enemmän kryptomarkkinoille ominaiseen kuplamaiseen käyttäytymiseen vai onko taustalla vankka usko Aaveen menestykseen DeFi-alalla?

Aave kryptokolikon arvon määräytyminen

Aave kurssin taustalla on monta tekijää, jotka vaikuttavat kurssin nousuihin ja laskuihin. Toisin kuin osakemarkkinoilla, joissa osakkeen arvoa voi toisinaan olla helpompaa analysoida, ovat kryptot arvaamattomia liikkeissään, ja Aave kurssi voi vaihdella nopeastikin suuria määriä.

Aave kryptovaluutta on hallinto-token. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän Aavetta omistat, sen enemmän sinulla on ääniä Aavetta koskevassa päätöksen teossa, usein nämä äänestykset koskevat muutoksia koroissa. Mitä suuremmaksi tekijäksi Aave kasvaa markkinoilla, sen enemmän kysyntää näille hallinto-tokeneille tulee varmasti olemaan.

Aave kurssi on myös erittäin riippuvainen uutisoinnista ja sitä koskevista tulevaisuuden odotuksista. Toisinaan kryptomarkkinoille saattaa syntyä kuumentumista, kuten esimerkiksi vuoden 2017 altcoin kupla ja 2021 vuoden alku.

Aave kehitys

Aavetta kehitetään aktiivisesti, ja se tulee mitä luultavammin kasvamaan vielä paljon tämänhetkisestä tilanteesta. Sen lisäksi että Aave kurssi on moninkertaistunut todella lyhyessä ajassa, se pyrkii luomaan innovatiivisia ratkaisuja rahoitusalalle. Aaveella on myös FCA-lisenssi, joka mahdollistaa Fiat-valuuttojen yhdistämisen palveluun. Tämä samainen lisenssi on jaettu esimerkiksi Revolutille ja Coinbaselle; Onkin ajan kysymys, milloin Aave yhdistää myös Fiat-valuutat palveluunsa.

Kun Aave julkaistiin markkinoille ETHLendinä vuonna 2017, oli se P2P-laina palvelu, jota kehitettiin eteenpäin jo tällöin. P2P-mallin huomattiin olevan hieman epäkätevä, sillä lainaajat olivat suorassa kontaktissa keskenään mikä toisinaan vaikeutti lainan saamista. P2P-poolin sijalle kehitettiin likviditeettipooli, eli tänne kuka vain voi tallettaa minkä tahansa summan, ja tästä poolista sitten lainataan rahaa.

Aavetta on päivitetty ja kehitetty paljon. Aave-protokolla V1 julkaistiin vuoden 2020 alussa, ja tästä seurasikin huima kurssinousu. V1 toi markkinoille esimerkiksi ”flash” lainat, sekä Aave-protokolla otti tällöin askeleita eteenpäin hajautetumpaa alustaa kohti.

Viimeisin suurin päivitys onkin Aave V2, joka julkistettiin joulukuussa 2020. Tämä päivitys sisälsi muutoksia esimerkiksi ”Flash” lainoihin, sekä Aave-alustan käyttäjät voivat myös treidata alustaansa sidottuja varojaan. V2 oli hyvin laaja, ja se kertookin siitä, miten aktiivisesti tiimi Aaveen taustalla on sitoutunut ajamaan sitä eteenpäin. Aave on nyt jo siihen lukitun varallisuuden perusteella suurin toimija DeFi-alalla, sillä jopa 15 % kaikista DeFi-alustoilla pyörivistä varoista on sidottu siihen.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset:

Aave on luotu vuonna 2017 markkinoille nimellä ETHLend, ja se uudelleenbrändättiin Aaveeksi vuonna 2018.

Aaveella on suomalainen perustaja, Stani Kulechov, joten kyllä.

Aave hintaodotukset ovat hyvinkin positiivisia ja DeFi-ala käy tällä hetkellä kuumana – aave voi siis olla hyvä sijoitus vuonna 2021. On kuitenkin hyvä muistaa, että kryptovaluutoihin sijoittaminen sisältää suuria riskejä, ja takuuta Aave arvon noususta ei ole.

Aave kryptovaluutan ostaminen on suhteellisen helppoa – sinun tulee valita itsellesi sopiva alusta, jonka jälkeen sinun tulee rekisteröityä palveluun ja siirtää tilillesi rahaa. Tämän jälkeen olet valmis ostamaan Aavetta salkkuusi.

Aave on rakennettu Ethereumin lohkoketjun pohjalle toimivaksi, kuten myös tokenit, joiden toimintaa Aave tukee.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.