Litecoin ostaminen ja sijoittaminen 2023

Litecoin

Litecoin

$88.22

LTC -0.46%

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Litecoin 2023

Aiemmin maailman top 10 suosituimpien kryptovaluuttojen joukkoon kuuluva Litecoin perustettiin vuonna 2011. 

Litecoin on tällä hetkellä tippunut top 10 kryptovaluutan joukosta sijalle 12. Vuoden 2020 lopussa Litecoin lähti Bitcoinin rinnalla nousuun ja koki vuonna 2021 hurjat nousut ja laskut. Tällä hetkellä 2023 kurssi kuitenkin pyörii 93 dollarin paikkeilla ja alkuvuonna ollaan nähty hyvää nousua.

Tässä artikkelissa kerromme lisää Litecoinin historiasta, teknologiasta ja sen potentiaalista sijoituskohteena. 

Litecoin

Litecoin

$88.22

LTC -0.46%

Sisällysluettelo

Koska Litecoin perustettiin?

Litecoinin perustaja, Charlie Lee, on ollut merkittävä hahmo Litecoinin toiminnassa alusta alkaen. Norsunluurannikolla syntynyt Lee muutti 13-vuotiaana yhdysvaltoihin, ja valmistui tietojenkäsittelytieteiden maisteriksi MIT-yliopistosta. Tämän jälkeen Lee työskenteli Googlella kymmenen vuotta, mutta alkoi kuitenkin perehtyä kryptovaluuttoihin ja kehittelemään Bitcoinin pohjalta paranneltua versiota. Litecoin perustuukin toiminnaltaan Bitcoinin ohjelmakoodiin. Lee halusi erityisesti luoda markkinoille kryptovaluutan, jonka avulla jokapäiväiset pienemmät rahansiirrot olisivat tehokkaampia.

Kun Litecoin perustettiin, sen lisäksi markkinoilla oli vain kahdeksan muuta altcoinia: Namecoin, Ixcoin, I0coin, Solidcoin V1 ja V2, GeistGeld, Tenebrix ja Fairbrix. Kaikki kyseiset valuutat ovat tähän päivään mennessä kuolleet, jonka seuraksena Litecoin onkin toiseksi vanhin markkinoilla oleva kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen.

Vuonna 2017 Lee myi lähes kaikki omistamansa Litecoinit, ja häntä syytetäänkin ”pump and dump” ilmiöstä, sillä ennen myyntiä kurssi oli huipuissaan, mutta Leen teon seurauksena kurssi lähti laskuun. Charlie Lee työskentelee nykyään Litecoin Foundation-yhdistyksessä, joka keskittyy kryptovaluutan kehitystyöhön.

Litecoineja on rajattu määrä

Litecoinin maksimimäärä on 84 miljoonaa eli neljä kertaa enemmän kuin bitcoinin, jonka maksimimäärä on 21 miljoonaa. Artikkelin kirjoitushetkellä markkinoilla on noin 72,98 miljoonaa Litecoinia, joka tarkoittaa että yli 85 prosenttia kaikista Litecoineista on jo saatavilla.

Mitä enemmän Litecoineja on markkinoilla, sen vaikeammaksi algoritmien selvittäminen louhintavaiheessa muuttuu, joka tarkoittaa, että Litecoineja tulee markkinoille tällä hetkellä hitaammin, kuin alku aikoina. 

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Litecoin ostaminen

Litecoin ostaminen – miten tapahtuu?

Litecoinin ostaminen on tänä päivänä erittäin helppoa. Voit ostaa kryptovaluuttoja samaan tapaan kuin esimerkiksi osakkeita. Kryptovaluuttojen osto ja myynti tapahtuu toimeksiantojen mukaan, jolloin täytät osto-/myyntilomakkeen ja syötät lomakkeeseen haluamasi summan ja klikkaat lopuksi osta/myy painiketta. Kryptovaluuttojen ja osakkeiden ostamisessa on vain se ero, että kryptopörssit ovat auki ympäri vuorokauden jolloin voit ostaa kryptoja 24/7. 

Litecoinia omaksi ostamisen sijaan voit myös Litecoinin avulla käydä CFD-kauppaa, jolloin et omista itse Litecoinia, johon sijoitat, vaan hyödyt sen hinnanmuutoksista. Alla kerromme pikaoppaan avulla, miten CFD-kauppa tapahtuu. 

Litecoinia voit ostaa myös suoraan toiselta yksityishenkilöltä. Jos ostat Litecoinia suoraan toiselta henkilöltä, harkitse tarkkaan kenen kanssa käyt kauppaa ja missä kaupanteko tapahtuu. Turvallisinta on ostaa litecoineja ainoastaan entuudestaan tuntemaltaan henkilöltä ja suorittaa kaupat julkisella paikalla, jotta välttyy huijatuksi tulemiselta. Kannattaa pitää mielessä, että Litecoin osto- tai myyntitoimeksiantoa ei voi peruuttaa, joten sekä ostajan että myyjän tulee olla varuillaan. Turvallisinta on ostaa Litecoineja esimerkiksi juuri alussa mainituista kryptopörsseistä tai välittäjän kautta, koska silloin voi välttyä huijareiden hampaisiin joutumiselta.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Onko Litecoin hyvä sijoitus vuonna 2022?

Litecoinilla on vakaa asema artikkelin kirjoitushetkellä top 25 kryptovaluuttojen joukossa. Litecoinilla on hyvät tulevaisuuden näkymät, ja monet sijoittajat luottavat siihen. Litecoinin aseman parantamiseksi markkinoilla tehdään jatkuvasti töitä aseman parantamiseksi. Esimerkiksi vähän aikaa sitten Litecoin Foundation solmi sopimuksen UFC:n kanssa, tullakseen ”viralliseksi” UFC:n kryptovaluutaksi. UFC lyhenne tulee sanoista Ultimate Fighting Championshipistä, joka on yhdysvaltalainen vapaaotteluorganisaatio.

Yleisesti ajatellen Litecoinin hintakehitys seuraa Bitcoinia sekä kryptovaluuttamarkkinoita. Artikkelin kirjoitushetkellä kryptovaluuttojen suosio on nousussa, ja voidaan ajatella, että nyt olisi hyvä aika sijoittaa Litecoiniin. Jotkut sanovat, että Bitcoin on digitaalista kultaa ja Litecoin digitaalista hopeaa. Tämä lause tiivistääkin hyvin Litecoinin aseman markkinoilla, ja suosion sijoittajien keskuudessa.

Miksi Litecoinia kannattaa ostaa?

Kryptovaluuttoihin sijoittamisessa on monia hyviä puolia. Pitkällä aikavälillä Litecoinin arvo on kehittynyt huomattavasti ja lyhyellä aikavälillä se tarjoaa sijoittajalle mahdollisuuden hyötyä kurssinousuista ja -laskuista volatiilisuutensa ansiosta.

Jos tavoitteenasi on lyhyemmän aikavälin osto, on suositeltavaa ajoittaa Litecoin osto joko kurssinousun alkuun, tai kun huomaat hinnan olevan aliarvostettu. On hyvä muistaa, että jopa kokeneen sijoittajan voi olla vaikeaa tunnistaa, milloin on oikea aika ostaa ja myydä. Tämän vuoksi ostoeriä kannattaa suunnitellusti hajauttaa. Hajauttamisella säästyt siltä, että sijoitat kaikki varasi kryptoon kurssin ollessa korkeimmillaan, ja puoli vuotta myöhemmin olet menettänyt puolet sijoitetusta omaisuudestasi.

Toinen vaihtoehto on sijoittaa Litecoiniin pitkällä tähtäimellä, sillä vaikka Litecoinin arvo tulisi laskemaan hetkellisesti, kurssihistorian mukaan Litecoinin arvo on kuitenkin aina noussut.

Esimerkiksi jos ostit Litecoinia vuonna 2013, sen hinta on ollut matalimmillaan alle viisi euroa, ja myymällä sen nyt voisit tehdä hyvät voitot, vaikkakin kurssi on heitellyt vuosien saatossa paljon.

On myös hyvä muistaa, että kryptovaluutoihin sijoittaminen sisältää riskejä ja kuten yleisesti sijoittamisessa, tulee kryptoihin sijoittaa vain sen verran kuin on valmis häviämään. Historiallisesti myös muut kryptomarkkinoilla tapahtuvat muutokset, etenkin Bitcoinin liikkeet, ovat vaikuttaneet myös Litecoinin kurssiin. Tästä syystä on erityisen tärkeää seurata myös yleisesti kryptomarkkinoiden kehitystä.

Ostaessasi Litecoinia, on hyvä pohtia mikä on Litecoinin maine tällä hetkellä, sekä sisältyykö sen sijoittamiseen suurta riskiä. Jos uskot Litecoinin suosion kasvavan ja mahdollisuuksiin, sekä uskot sen yleistyvän maksuvälineenä, voi se olla sinulle hyvä sijoituskohde.

Sijoittamisessa hajautus on tärkeää, ja osa sijoittajista kokee, että kryptovaluutat tarjoavat mahdollisuuden hajauttaa omaisuuttaan, ja suojautua nykyisen valuuttajärjestelmän riskeiltä. Riskiensä ansiosta Litecoiniin sijoittamalla voit myös saada keskimääräistä suurempia tuottoja, jonka vuoksi Litecoin on oiva sijoituskohde hajauttaaksesi salkkuasi.

Miten Litecoin toimii?

Kryptovaluutat voidaan jakaa kolmeen eri ryhmään; Valuutat, tokenit ja platformit. Litecoin kuuluu valuuttoihin. Muita altcoineja jotka kuuluvat kyseiseen ryhmään ovat esimerkiksi Bitcoin Cash, Dash ja Monero. Kuten aikaisemmin tekstissä mainittiin, Litecoinin perusta pohjautuu Bitcoinin ohjelmakoodiin. Sen vuoksi Litecoin toimii hyvin samankaltaisesti kuin Bitcoin, ja joskus voidaankin kuulla sitä kutsuttavan Bitcoinin vikkelämmäksi pikkusiskoksi.

Litecoinia syntyy markkinoille tietokoneilla tehdyn louhinnan myötä. Louhimisessa tietokone ratkaisee algortimejä. Kun tietokone on ratkaissut hankalan algorytmin, samalla syntyy uutta kryptovaluuttaa. Litecoinin louhinnassa käytetään samaa Proof of Work (PoW)-algoritmia, kuin Bitcoinin louhinnassa.

Opi lisää kryptovaluuttojen eri kategorioista

Onko Litecoin parempi kuin Bitcoin?

Suurin eroavaisuus Bitcoinin ja Litecoinin välillä on nopeus. Litecoinin lohkojen käsittelyajat ovat huomattavasti nopeampia kuin Bitcoinin. Kun yhden Bitcoin-lohkon käsittelyssä kestää 10 minuuttia, yhden Litecoin lohkon käsittyyn kuluu vain 2.5 minuuttia; tämä tarkoittaa, että Litecoin on neljä kertaa nopeampi kuin Bitcoin.

Kuten aikaisemmin tekstissä jo mainittiinkin, Litecoinien maksimimäärä markkinoilla on 84 miljoonaa, kun taas Bitcoinin 21 miljoonaa. Litecoinien suurempi tarjonta markkinoilla voi vaikuttaa sen hintaan, ajamalla sitä hieman alemmas.

Toisena merkittävimmistä eroista on louhinta. Vaikka molemmat valuutat käyttävätkin Proof of Work-algoritmia, eli lohkoketjun ylläpitoa suoritetaan tietokoneiden avulla, Bitcoin ja Litecoin käyttävät eri tiivistealgoritmia. ASIC-louhinnan suosion lisääntyessä Bitcoinin louhinta tavallisella tietokoneella ei ollut kannattavaa, ja Lee huomasikin tässä kehityskohdan. Litecoin käyttää algoritmia nimeltä Scrypt, ja prosessointitehonsa vuoksi se vaatii myös muistia, jonka vuoksi ASIC-laitteiden käytöstä louhinnassa ei ole merkittävää hyötyä.

Myös Litecoinin käyttötarkoitus eroaa Bitcoinista. Charlie Lee on monesti kertonut haastatteluissaan yhtenä pääpyrkimyksenään olleen luoda Bitcoinin kaltainen kryptovaluutta, joka soveltuu paremmin pienten rahasummien siirtoon. Litecoin skaalautuu nopeammin, ja sillä voidaan suorittaa 56 transaktiota sekunissa, kun taas Bitcoinilla vain 7. Bitcoinin tehtävänä onkin ollut enemmän toimia arvonsäilyttäjänä, kuin vaihdon välineenä.

Litecoinin hyvät ja huonot puolet listattuina

Litecoinin privaattiominaisuudet

Joillain kryptovaluutoilla, esimerkiksi Monerolla, on ollut jo privaattiominaisuuksia mutta yleisesti ottaen kryptovaluutoiden lohkoketju ei suojaa rahansiirtojen osapuolia. Litecoinin on kuitenkin kehittämässä uusia MAST ja CT (Confidential Transactions) privaattiominaisuuksia valuutalleen.

Confidential Transactions ominaisuus sallisi teknologian, jonka avulla voidaan piilottaa transaktion summa ylimääräisiltä osapuolilta. CT:n kehityksessä on kuitenkin ilmennyt ongelmia, sillä prosessi on heikosti skaalautuva ja järjestelmän tarvitsisi paljon tilaa. Litecoinin kehitystiimi kuitenkin löysi ratkaisun: MimbleWimble-teknologia.

MimbleWimblen ansiosta lohkoketju saadaan tiivistettyä niin pieneksi, että myös privaattiominaisuudet saadaan käyttöön. Privaattiominaisuuksien olisi määrä tulla käyttöön vapaaehtoisena päivityksenä, joka tarkoittaa, että käyttäjät saavat itse valita transaktioita tehdessään perinteisen siirron ja MimbleWimble-tuen välillä.

Onko Litecoin laiton?

Vuonna 2011 Litecoinia perustaessa Charlie Lee kopioi melkein kokonaan bitcoinin ohjelmakoodin, tehden siihen vain pieniä muutoksia parametriin. Voidaan helposti ajatella, että tämänkaltainen kopiointi olisi laitonta. Bitcoin perustuu kuitenkin avoimeen ohjelmakoodiin, jonka vuoksi koodi on kaikkien luettavissa, kopioitavissa tai muokattavissa. 

Kryptovaluutan kopioinnin lisäksi Litecoinin ja muiden kryptovaluuttojen ostaminen, käyttäminen ja kryptovaluuttoihin sijoittaminen on täysin laillista suurimmassa osassa maista. Ainoastaan yksittäiset maat, kuten Intia, on valmistellut lakeja kryptovaluuttoja vastaan. Suomessa kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen on täysin laillista. 

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Miltä Litecoinin tulevaisuus näyttää?

Litecoinin tulevaisuuden odotukset riippuvat pitkälti siitä, miten Litecoinia onnistutaan kehittämään toimivammaksi kryptovaluutaksi ja vaihdonvälineeksi. Globalisoituneen maailmamme vuoksi meillä on lisääntynyt tarve suorittaa nopeita rahansiirtoja helposti mihin vain – ja tähän Litecoin tarjoaakin ratkaisun. Litecoinia kehitetään jatkuvasti, ja tähän mennessä Litecoinin kehitys on ollut Bitcoinia nopeampaa, voidaan ajatella, että Litecoin on ”Bitcoinin testialusta”. On vaikeaa ennustaa mikä on Litecoinin tulevaisuus, mutta se on selvinnyt jo melkein kymmenen vuotta kryptomarkkinoilla ja on vieläkin suosituimpien kryptovaluuttojen joukossa, ja tämän ansiosta voidaankin ajatella, että valuutalla on kyky myös menestyä tulevaisuudessa.

Kryptovaluutoilla on keskenään hyvin erilaisia ominaisuuksia, ja kaikki kryptovaluutat eivät kilpaile suoraan keskenään. Tämän vuoksi Litecoin sijoittaminen voi olla järkevää, koska se ei suoraan kilpaile esimerkiksi Ethereumin kanssa. Sen sijaan Litecoinin kurssi seuraakin vahvasti Bitcoinin kurssiliikkeitä ja Bitcoinin kasvanut suosio onkin vaikuttanut positiivisesti myös Litecoinin kurssiin. Viimeisen vuoden aikana olemme huomanneet kryptovaluuttojen kurssiin vaikuttavan vahvasti isojen nimien mielipiteet. Hyvänä esimerkkinä toimii Elon Musk, joka onnistui nostamaan Bitcoinin kurssia yhden twiitin avulla. Helmikuussa 2021 suuri instituutio Grey Scale, osti 10 234 Litecoinia markkinoilta, joka vaikutti valuutan huomioon positiivisesti ja lisäsi myös muiden sijoittajien luottamusta valuuttaan. Myös analyytikoiden luoma Litecoin ennuste näyttää positiiviselta.

Litecoin ennuste vuodelle 2022

Selatessasi internetiä voit törmätä erilaisiin ennustuksiin Litecoin kurssikehityksestä. Vaikka on hyvä olla tietoinen muiden sijoittajien mielipiteistä, on kuitenkin hyvä muistaa, että nämä ovat vain yksittäisten ihmisten tai organisaatioiden ennusteita, eivätkä absoluuttinen totuus.

Yleisesti lukiessa analyysejä ja ennusteita, Litecoinin odotetaan menestyvän vielä tulevaisuudessakin, ja että sen hinta voisi pitkällä tähtäimellä tulla nousemaan. Syinä tähän ovat etenkin kirkkaat tulevaisuuden näkymät ja osa myös uskoo, että Litecoin on tällä hetkellä aliarvostettu. Joidenkin ennusteiden mukaan, Litecoin voisi tehdä tänä vuonna uuden ATH ennätyksensä, ja yltää jopa 600 dollariin. Osa ennusteista on kuitenkin sitä mieltä, että uuden huipun muodostuessa valuutta kokee myös korjausliikkeen, joka voisi ajaa Litecoinin arvon alas.

Litecoinin turvallinen säilytys

Litecoineja ostaessa tai louhiessa, tulee Litecoinien säilytykseen kiinnittää huomiota. Kun on kyseessä virtuaalivaluutta, Litecoinien tallentaminen tulee tehdä myös virtuaalisesti.

Litecoinien omistajana voit valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon tai käyttää useampaa tapaa  samanaikaisesti riippuen käyttötarkoituksesta. Voit valita online-lompakon, ladata puhelimeen helposti käytettävän mobiililompakon tai hankkia erillisen hardware lompakon, joka toimii ns. muistitikun tapaan: kryptovaluutat siirretään tikulle ja tikku säilötään turvallisessa paikassa. Hardware on paras vaihtoehto silloin kun olet päättänyt ostaa kryptovaluuttoja ja pitää ne itselläsi pitkään.

Mobiililompakot ovat tällä hetkellä kaikista suosituimpia helppokäyttöisyytensä vuoksi. Mobiililompakko on sovellus, joka ladataan älypuhelimelle sovelluskaupasta. Mitä tahansa mobiililompakkoa ei kannata lähteä lataamaan, koska osa sovelluksista on luotu alun alkaen huijausmielessä. Kryptouutisissa kerroimmekin miten mies menetti 850 000 dollarin edestä Bitcoinia sovelluksen kautta.

Siksi onkin tärkeää kiinnittää huomio minkä mobiililompakon valitsee. Voi olla myös hyvä käyttää jonkin sijoitusalustan tarjoamaa omaa mobiililompakkoa, koska näin voi olla varmempi ettei kyseessä ole huijaus vaan ihka oikea lompakko.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

Litecoin on yksi vanhimmista kryptovaluutoista, ja on artikkelin kirjoitushetkellä 12. suosituin kryptovaluutta. Litecoinin on kehittänyt Charlie Lee Bitcoinin ohjelmakoodin pohjalta.

Litecoin osto onnistuu helposti kryptovaluuttapörsseistä, välittäjiltä tai yksityishenkilöiltä. 

Litecoin on tällä hetkellä yksi suosituin kryptovaluutta sijoittamista ajatellen. Tulee kuitenkin pitää mielessä, että kryptovaluuttasijoittamisessa piilee omat riskinsä.

Litecoinin lohkoketju on 4 kertaa nopeampi kuin Bitcoinin, ja kehittää uusia lohkoja 2.5 minuutin välein, kun taas Bitcoinilla lohkon kehitys kestää 10 minuuttia. Litecoin käyttää myös scrypt-algoritmia louhinnassa, kun taas Bitcoin SHA-256 algoritmia.

Litecoin hinta määräytyy sen kysynnän ja tarjonnan mukaan. Muita hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat yleiset trendit kryptovaluutta markkinoilla, sekä Litecoinin tulevaisuuden odotukset ja teknologian kehittyminen.