Cardano kurssi 2023 – ADA-token

Cardanon kurssi on tällä hetkellä $0.32 ja koko markkina-arvo $14,494,500,000.00. Cardanon kurssi on muuttunut -0.34% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Cardanon kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Vaikka Cardano on iältään suhteellisen nuori ohjelmointialusta (perustettu vuonna 2017) on sen oma kryptovaluutta ADA ottanut vankasti oman Top 10 -paikkansa kryptovaluuttojen listalla. Tältä sivulta löydät kattavasti tietoa miten Cardano kurssi on kehittynyt viime vuosien aikana.  

Cardanon reaaliaikainen kurssi
Cardano

Cardano

$0.32

ADA -0.34%

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Mihin Cardanon arvo perustuu?

Cardanon arvo perustuu sen luoman platformin ja teknologian arvostukseen sekä sijoittajien mielipiteeseen Cardanon tulevaisuudesta. Cardano kehittää lohkoteknologia-ratkaisuja monelle eri ihmisarjen osa-alueelle, kuten koulutukseen, kunnalliselle puolelle, pankeille ja jokapäiväisiin ratkaisuihin.

Kun Cardanon palveluita käytetään enemmän, on myös Cardanon ADA-token (eli Cardanon oma kryptovaluutta) suositumpi tulevaisuudessa. Sijoittajat taas voivat vaikuttaa ADA:n arvoon, jos he haluavat ostaa Cardanoa pitkäaikaissijoituksena tai päiväkauppaan, koska uskovat ADA-tokenin arvon nousevan tulevaisuudessa. Myös ADA:n ansaintaprotokolla Proof-of-Stake kannustaa lohkoketjun varmennuspalkkioita havittelevia ”holdaamaan” eli panttaamaan tokenia, joka nostaa taas sen arvoa!

Top 10 kryptovaluutat 2023 - Reaaliaikaiset kurssit 24/7
Bitcoin

Bitcoin

$26,533.62

BTC 0.18%

Ethereum

Ethereum

$1,846.89

ETH -0.20%

Tether

Tether

$1.00

USDT 0.00%

USD Coin

USD Coin

$1.00

USDC 0.00%

Litecoin

Litecoin

$88.55

LTC -0.27%

XRP

XRP

$0.52

XRP 0.66%

Binance Coin

Binance Coin

$264.10

BNB 1.23%

Dogecoin

Dogecoin

$0.07

DOGE 0.56%

TRON

TRON

$0.08

TRX 0.30%

Cardano

Cardano

$0.32

ADA -0.34%

Cardano kurssikehitys

Cardano lanseerasi oman ADA-tokenin (eli kryptovaluuttansa) vuonna 2017, jolloin ADA-tokenin kurssi oli 0,0205 Yhdysvaltain dollaria.

Cardanon kurssihistoriaan mahtuu kaksi huippukohtaa. Ensimmäinen saavutettiin jo vuoden 2018 alussa, kun ADA:n hinta pomppasi noin 1 dollariin tokenilta. Ensimmäisestä huipusta lasku oli nopeaa ja hinta tasaantui useammaksi vuodeksi noin 0,1 dollariin per token. Toinen huippu vuoden 2021 syyskuussa nosti hinnan yli 3 dollariin tokenilta. Hyvin nopeasti hinta lähti kuitenkin laskemaan huipulta alas ja koko kryptomarkkina koki kovaa alamäkeä koko vuoden 2022 ajan. 

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Cardanon hintaodotukset

Cardanossa on paljon odotuksia tulevaisuudesta, koska sen kehitystyö on ollut alusta alkaen pitkäjänteistä ja vertaisarvioitua. Vuonna 2021 käynnistyy Cardanon kehityskaaren (roadmap) kolmas vaihe, jossa Cardano painottaa älysopimuksia ja niiden sovellutuksien kehitystyötä. Cardano kilpailee platform-kategoriassa esimerkiksi Ethereumin, NEO:n ja EOS:in kanssa, joten vertailu sovelluskehityksessä on jatkuvaa.

Ethereumilla on toistaseksi etumatkaa Cardanoon, mutta sovelluskehityksessä uusi innovaatio voi vaikuttaa platformkilpailussa ripeästikin suuntaan tai toiseen.

Internet on pullollaan analyytikoita, jotka arvioivat Cardanon kurssia tulevaisuudessa yleensä ajanjaksolla 2021-2025. ADA:n kohdalla analyyttiset veikkaukset pyörivät 1-4 dollarin välissä ja rohkeimmat jopa 5 dollarin kohdilla. Tarkkaa arvoa on mahdotonta ennustaa, mutta keskustelu ADA:n tulevaisuuden hinnasta on hyvinkin positiivissävytteistä ja hyvähenkistä!

2021 on ollut Cardanon vuosi

Cardanon kurssihistorian toinen nousu ja All time high-lukema osui vuoden 2021 helmikuulle, kun Cardanon ADA-token saavutti 1,30 dollarin arvon. Alkuvuosi oli vahva ja lisää voi olla tulossa. Maaliskuussa 2021 Coinbase ilmoitti, että Cardanon ADA saatetaan lisätä piakkoin Coinbasen Pro-jäsenyyden alle pörssivaluutaksi. Maaliskuun loppupuolella tämä tapahtuikin. Reitti yhteen USAn suurimmista kryptovaluuttapörsseistä kulkeekin usein Coinbase Pro -palvelun kautta Coinbasen peruskäyttäjien pörssiin, mikä voi todellakin nostaa Cardanon arvoa tulevaisuudessa. Yleensä listautuminen nostaa hintaa hetkellisestä kysynnän kasvaessa ja jää vaikuttamaan positiivisesti myös myöhemmin.

Cardano on myös ilmoittanut aikaisemmin, että maaliskuussa 2021 siirtyy Cardano kolmanteen vaiheeseen, jossa painotetaan älysopimuksia ja niiden sovelluksien kehitystä. Tämän vaikutus Cardanon kurssin tulevaisuuteen jää loppuvuoden 2021 nähtäväksi.

Lue kattava opas Cardanosta

Kannattaako Cardanoon sijoittaa?

Cardano on mielenkiintoinen vaihtoehto kryptosijoittajan lompakkoon. Se on yksi kymmenestä suosituimmasta kryptovaluutata ja saatavilla useimmista suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä. Cardanon vahvuus on sen kehitystyössä, visiossa ja energiankulutuksessa. Kehitystyössä on painotettu yhteistyötä niin käyttäjien kuin muiden kryptoammattilaisten vertaisarvioissa.

Visiona Cardano tähtää lohkoketjuteknologiaksi, joka pystyy toimimaan ja viestimään muiden kryptovaluuttojen kanssa. Energiankulutuksessa Cardano peittoaa esimerkiksi Bitcoinin todella selvästi, sillä Cardanon Proof-of-Stake-protokolla kuluttaa sähköä vain sen verran, kun siihen liitetyt tietokoneet vievät tehoja.

Miksi Cardanon kurssi heittelee niin paljon?

Cardanon kurssihistoria on vielä lyhyt verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin, joka starttasi jo vuonna 2009. Tämä on yksi syy Cardano kurssin heilahteluun, kun tuore tulokas hakee vielä asemaansa ja tekee itseään tunnetuksi kryptovaluutaksi. Myös äsken mainittu Bitcoin ja sen kurssi vaikuttaa yleensä suureen osaan muistakin kryptovaluutoista. Kun Bitcoinin kurssi nousee, nousee yleensä myös muiden valuuttojen kurssit ja päinvastoin. Bitcoin toimii siis johtotähtenä, joka vaikuttaa sijoittajien uskoon kaikkia muitakin kryptovaluuttoja kohtaan. Cardanon kilpailijan Ethereumin menestys voi myös heilauttaa molempien kursseja suuntaan tai toiseen nopeastikin.

Kurssiheilunta virtuaalivaluutoissa kuuluu kryptosijoittamisen luonteeseen. Eikä heilunta ainakaan lopu, kun virtuaalivaluutan hinta nousee satoihin tai tuhansiin euroihin. Esimerkiksi Cardanon kilpailija Ethereum teki joulukuun lopusta 2020 helmikuun loppuun 2020 jopa 300% nousun. Ja siitä viikon sisällä noin 25% laskun, joka euroissa lähentelee 600 euron tappiota yhtä Ethereumia kohti. Kurssiheilahtelujen takia on tärkeää sijoittaa vain sellaisia rahoja, mitkä olet valmis menettämään sekä välttää sijoittamista lainarahalla!

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

Cardanon kurssiin vaikuttaa sijoittajien usko sen tulevaisuuteen, ADA:n varmennuspalkkiota havittelevien määrä sekä kuten muihinkin kryptovaluuttoihin — Bitcoinin hinta.

Cardano on erittäin energiatehokas vaihtoehto kryptovaluutaksi. Energiatehokkuus voi olla uusi trendi kryptovaluuttojen arvottamisessa, kun esimerkiksi Bitcoinin louhinnasta ja sen sähkönkulutuksesta kohistaan mediassa. Myös Cardanon vahva kehitystyö ja suosio yhtenä top10 -kryptovaluutasta ovat puoltavia seikkoja Cardanon ADA-tokeniin sijoittamisessa!

Cardanoa ja muita kryptovaluuttoja kannattaa ostaa tunnetusta kryptovaluuttapörssistä. Kryptovaluuttapörssin valinnassa kannattaa tehdä oma tutkimus sekä kysellä mahdollisesti muilta alasta kiinnostuneilta hyviä vaihtoehtoja.