Dash kurssi 2023

Dashin kurssi on tällä hetkellä $38.71 ja koko markkina-arvo $437,967,704.53. Dashin kurssi on muuttunut 0.89% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Dashin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Dash kryptovaluutta julkaistiin markkinoille vuonna 2014 ja sen jälkeen Dash kurssi onkin nähnyt monenlaisia käänteitä. Kuten lähes kaikkien kryptovaluuttojen kohdalla, myös Dash kurssi on erittäin volatiili. Mutta olisiko Dashilla mahdollisuuksia nousta tulevaisuudessa suosituimpien kryptovaluuttojen joukkoon? Se jää nähtäväksi. Tällä hetkellä Dash on markkina-arvoltaan 74. suurin kryptovaluutta. 

Arvioidaksesi Dash kryptovaluutan potentiaalin sijoituskohteena, on hyvä ensin perehtyä Dashin kurssihistoriaan ja arvoon vaikuttaviin tekijöihin.

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Dash kurssi

Ennen 2017 ja 2018 vuoden vaihteen kryptovaluuttakuplan puhkeamista Dashin kurssi kävi jopa 1,550 dollarissa. Kuplan puhkeamisen jälkeen Dashin kurssi tippui noin 100 dollarin kieppeille ja pysyi samoissa lukemissa aina joulukuun 2020 loppuun saakka, kunnes kurssi lähti nousuun. 

Vuonna 2021 Dash kurssi koki jälleen reippaampaa nousua ja kurssi kävi toukokuussa lähes 400 dollarissa. Syksyllä 2021 nähtiin toinen nousu, jonka aikana kurssi kävi yli 200 dollarissa, mutta sen jälkeen Dashin kurssi laski reippaasti noin 40 dollariin, jossa se pysyi aina vuoteen 2023 saakka. Rajun kurssivaihtelun takana on kryptomarkkinoiden yleiset muutokset. Niin Dashin kuin myös monen muun kryptovaluutan hinta liikkuu samaan tahtiin Bitcoinin ja Ethereumin kurssin kanssa. Vuonna 2021 Bitcoinin kurssi kävi erittäin korkealla niin keväällä kuin myös syksyllä ja kurssimuutokset heijastuvat suurimpaan osaan pienemmistä kryptovaluutoista. 

Nyt vuoden 2023 aikana mm. pankkikriisi on nostattanut kryptovaluuttojen kursseja ja varsinkin Bitcoinin. Kurssiheilunta on näkynyt myös Dashin kurssissa ja kurssi on noussut alkuvuoden aikana 42 dollarista jopa 76 dollariin. Epäluottamus pankkeja ja fiat-valuuttaa kohtaan heijastuu kryptovaluuttojen kysyntään. 

  • dash
  • Dash
    (DASH)
  • Price
    $38.74
  • Market Cap
    $437.28 M

Dash ostaminen

Dashin ja muiden kryptovaluuttojen ostaminen on tänä päivänä yhtä helppoa kuin esimerkiksi osakkeiden. Siinä missä osakkeita voi ostaa arkisin vain tiettynä kellonaikana, voi kryptovaluuttoja ostaa milloin tahansa. Tämä sen vuoksi, että  kryptovaluuttapörssit ovat auki 24/7,  jolloin voit ostaa kryptovaluuttaa vaikka keskellä yötä. 

Alla kerromme pikaoppaan avulla miten kryptovaluuttojen ostaminen käytännössä toimii. 

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Mihin Dashin arvo perustuu?

Dashin arvoon vaikuttavat kysyntä ja tarjonta – mitä enemmän kysyntää, sen korkeampi kurssi on. Lisääntynyt tarjonta taas voi laskea kurssia, joten Dash arvoon vaikuttavaa myös markkinoilla tarjolla olevien kolikoiden määrä.

Maksimimäärä, mitä Dash kryptovaluuttaa voi markkinoilla olla, on 18,9 miljoonaa, ja tällä hetkellä markkinoilla on noin 11,2 miljoonaa, eli reippaasti yli 50 prosenttia. Valuutan louhiminen lisää tarjontaa markkinoilla, mikä voi laskea arvoa, ainakin hetkellisesti. Lisääntyneen tarjonnan ei kuitenkaan tulisi laskea arvoa todella huomattavasti, sillä on hyvin epätodennäköistä, että kaikki kolikot lisättäisiin markkinoille.

Dashin, kuten myös useiden muiden sijoituskohteiden arvo perustuu sen kykyyn täyttää kriteerinsä sijoituskohteiden ryhmässä, johon se kuuluu. Dashin tilanteessa mitataan sen kykyä toimia digitaalisena valuuttana ja vaihdonvälineenä. Yleensä myös Dash kurssiin vaikuttavat positiivisesti uutiset uusista sopimuksista yhteistyökumppaneiden kanssa. Jos yleisesti käytetyt online verkkokaupat, tai muut suositut palveluntarjoajat alkavat hyväksyä Dashia maksuvälineenä, voi sen arvo tulla nousemaan huomattavasti tulevaisuudessa.

Dash kurssia voivat nostaa myös uutiset sen uusimmista teknologisista kehityksistä, viimeisimpänä esimerkkinä Dash EvoNet-alusta. Kuten aiemmin mainitsimme, Dash kryptovaluutan arvo seuraa myös yleistä trendiä kryptomarkkinoilla. Jos vertaamme esimerkiksi Bitcoinin, sekä Dashin kurssikäyriä, voimme nähdä samanlaisia lasku- sekä nousutrendejä, etenkin vuosien 2016, 2019 ja 2021 aikana.

Dash kurssihistoria 2016-2020

Dash kurssihistoria on ollut mielenkiintoinen, ja siihen sisältyy niin nousuja, kuin myös laskujakin. Kun Dash kryptovaluutta julkaistiin markkinoille, sen aloitushinta oli 0.12 dollaria. Kolmen ensimmäisen vuoden aikana sen ollessa markkinoilla, Dash kurssi pyöri alle 10 dollarissa, kunnes elokuussa 2016 kurssi alkoi nousta. Verrattuna viimeisimpien vuosien kurssivaihteluihin valuutan ensimmäiset vuodet markkinoilla olivat suhteellisen tasaiset, ja valuutan arvo nousi hiljattain ylöspäin.

Vuoden 2017 jälkeen Dashin kurssivaihtelut ovat olleet melkeinpä vuoristoratamaisia. Vuoden 2017 alkupuolella, Dash hinta hyppäsi 109 dollarin lukemiin, ja jatkoi kasvuaan. Vuonna 2017 kryptomarkkinoille syntyi altcoin-kupla, jonka seurauksena myös Dash kurssi alkoi nousta. Syntyneen kuplan lisäksi, Dash kryptovaluutta alkoi saamaan enemmän julkisuutta, ja esimerkiksi uutiset valuutan sopimuksesta BlockBayn kanssa nostivat Dash kurssia. Syyskuussa 2017 järjestettiin Dash konferenssi, ja monet sijoittajat odottivat Dashin julkaisevan uutisia uusista sopimuksista – tällöin jo pelkästään sijoittajien odotukset nostivat kurssia.

Kaiken tämän seurauksena Dash kurssi nousi huippulukemiinsa, ja sen ATH (all time high) hinta oli korkeimmillaan joulukuussa 2017 1508 dollaria. Kuplan puhjetessa myös Dash kurssi lähti laskuun, ja vuonna 2018 sen hinta oli matalimmillaan 60 dollaria. Käytyään pohjalla Dash kurssi alkoi kuitenkin nousta, ja vuosina 2019 ja 2020 kurssi pyöri noin 50 ja 100 euron välillä. Kurssi on pysynyt suhteellisen matalana sen käytyään huipulla, ja tämän syynä on Dash kryptovaluutan luonne, sekä käyttötarkoitus. Kryptomarkkinoilla sijoittajat keskittyvät enemmän kryptovaluuttojen mahdollisiin kurssiliikkeisiin, ja maineeseen, kuin itse kryptovaluutan toimintaan. Vaikka Dash kryptovaluutan ominaisuudet verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin ovat laajemmat, sijoittajat ovat kiinnostuneempia Bitcoinista sen maineen vuoksi.

Dash sijoituskohteena

Dashissa on sijoituskohteena paljon mahdollisuuksia, vaikka se onkin menettänyt sijaansa kryptomarkkinoilla. Dashin ainutlaatuiset ominaisuudet, esimerkiksi instantsend, sekä privatesend tarjoavat valuutan käyttäjälleen yksityisiä ja nopeita rahansiirtoja kohtuullisilla kuluilla. Dashin louhintapalkkiosta 10 prosenttia menee kehitystyöhön, joista nodet äänestävät sisäisellä alustalla, ja verrattuna esimerkiksi moneen muuhun kryptoon, Dashin kehitykseen kiinnitetään enemmän huomiota sisäisesti. Uusimpana ominaisuutenaan Dash suunnittelee EvoNet-digitaalisovellusta, jonka on tarkoituksena helpoittaa Dash kryptovaluutan käyttöä maksuvälineenä, ja helpottaa käyttäjien välisiä rahansiirtoja. Mikäli EvoNet menestyy, voi Dash arvo nousta pysyvästi, sekä Dash saada enemmän huomiota markkinoilla.

Kryptovaluutoissa on kuitenkin aina omat riskinsä. Kurssin volatiilisuuden ansiosta Dashia ostamalla on voinut tehdä suuriakin voittoja, jos on osannut ajoittaa oston ja myynnin oikeaan aikaan. Usein kuitenkin on vaikeaa ennustaa tulevaisuutta, ja kuten huomasimme vuoden 2017 kuplan puhjetessa, voi arvo myös laskea paljon. Verrattuna pidemmän aikavälin nousuun, Dash on tuottanut sijoittajalleen hyvin. Jos ostit Dashia viisi vuotta sitten, sen arvo oli alle 10 dollaria, joten verrattuna tähän on kurssi noussut hyvinkin paljon.

Mitä tulee Dashin asemaan kryptomarkkinoilla, on se tippunut 10 merkittävimmän valuutan joukosta, ja on nykyään sijalla 74. Vaikka Dash eroaa ominaisuuksiltaan monista kryptovaluutoista, on silläkin kilpailijoita. Tällä hetkellä sen suurimmat kilpailijat ovat Monero, sekä Bytecoin. Molemmat kyseisitä valuutoista sisältävät myös privaattiominaisuuksia. Monelle Dash voi kuulostaa potentiaaliselta sijoituskohteelta, mutta on vaikeaa arvioida, tuleeko Dash kurssi nousemaan, vai kuoleeko valuutta pois markkinoilta.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

Dash kurssi saattaa heittellä paljon, koska kryptovaluutoiden markkinat ovat suhteellisen pienet ja volatiilit. 

Verrattuna moneen muuhun kryptovaluuttaan, Dash on hyvin potentiaalinen sijoituskohde. Dash kehittää jatkuvasti teknologisia ominaisuuksiaan ja pyrkii saamaan enemmän tilaa kryptomarkkinoilla. On hyvä kuitenkin pitää mielessä, että Dashiin sijoittamiseen sisältyy myös suuria riskejä.

Dash kryptovaluuttaa voi ostaa eri sijoitusalustoilta tai kryptopörsseistä. 

Dashin ostaminen on tänä päivänä helppoa. Kryptovaluuttoja ostetaan hyvin samaan tapaan kuin esimerkiksi osakkeita tai rahastoja.