Monero kryptovaluutta (XMR)

Moneron kurssi on tällä hetkellä $143.29 ja koko markkina-arvo $2,620,693,413.84. Moneron kurssi on muuttunut -1.04% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Moneron kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Maailmassa on tällä hetkellä lukuisia kryptovaluuttoja, mutta jokainen niistä tarvitsee ominaisuuden, jolla erottautua toisista kryptovaluutoista.

Moneron erikoisominaisuus on sen täydellinen yksityisyys, ja Monero kuuluukin privaattikryptojen eli privacy coins-ryhmään.

Esimerkiksi maineikas bitcoin on julkinen lohkoketju, eli käytännössä julkinen tilikirja, josta kuka tahansa voi tarkastella minkä tahansa lohkon tietoja.

Privaattikryptoissa taas kaikki tieto on salattu ja tästä syystä niillä on myös hieman kyseenalainen maine, joka johtuu siitä, että ne ovat myös rikollisten suosiossa.

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Moneron louhinta

Useiden suosituimpien kryptovaluuttojen, kuten bitcoinin louhinta on tänä päivänä todella raskasta ja kallista, joten tavallisilla louhijoilla ei ole kiinnostusta tai resursseja siihen.

Nykyään bitcoineja louhitaan ammattimaisesti, valtavissa halleissa, jotka ovat täynnä ASIC-louhijoita sekä kymmeniä, ellei satoja ylläpitäjiä ja insinöörejä.

Onneksi tarjolla on paljon muita, pienempiä ja kevyempiä kryptovaluuttoja, joita voi tavallinenkin talliainen louhia. Helppo tapa aloittaa moneron louhinta on avaimet käteen -tyyppisessä Hashflaressa, joka perustuu pilvipalveluun.

Moneron louhiminen on tehty helpoksi Hashflare -tyylisten louhintaohjelmien avulla. Käyttäjä joutuu säätämään vain muutamaa nappulaa ja louhinnan voi aloittaa heti. Tarjolla on myös automaattisia louhinta-ominaisuuksia, joilla seurata kryptovaluuttojen kursseja ja louhia sitä, mikä on sillä hetkellä kannattavinta.

 

Moneron ostaminen ja myynti

Kryptovaluuttojen ongelma on usein se, että ne eivät käy kovin monessa paikassa maksuvälineenä.

Monero on nostanut profiiliaan, kun moni artisti on hyväksynyt sen maksuvälineeksi.

Artisteja on yhteensä 45, ja mukana on sellaisia maailmanluokan tähtiä kuten Mariah Carey, Sia, Marilyn Manson sekä myös suomalainen HIM. Tämä on tietenkin saanut Moneron kurssin valtavaan nousuun.

Moneroa voi ostaa helposti esimerkiksi Binance-palvelusta.

Jotta moneroa voi ostaa, täytyy ensin ostaa bitcoineja tai ethereumia euroilla. Nämä voi sitten vaihtaa Binancessa moneroon.

 

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Moneron turvallisuus ja luotettavuus

Moneron käyttäminen on erittäin turvallista, sillä kaikki siirron vaiheet on salattu: niin lähettäjän, kuin myös vastaanottajan osoite sekä siirron summa.

Yksityisyyttä ei saa klikattua päälle ja pois, vaan se on aina päällä.

Moneroa on käytetty myös kyseenalaisessa selainlouhinnassa, jossa sitä käytetään mainosten rahallisena korvaajana, ja jossa se hyödyntää käyttäjän tietokoneen Java Scriptiä että virtaa.

Monet sivustot ovat käyttäneet Coinhive-järjestelmää louhimiseen luvatta nettisivustoilla vierailevien tietokoneilla. Tällaisia sivustoja ovat muun muassa Pirate Bay sekä MV-lehti.

 

Moneron historiaa

Historiaa

Monero luotiin vuonna 2014, ja se perustuu CryptoNote-protokollaan, jonka päällä suurin osa tällaisista hajautetuista valuutoista toimii.

Moneroa kutsuttiin aluksi nimellä Bitmonero, mutta nimi lyhennettiin myöhemmin Moneroksi. Monero on esperantoa ja tarkoittaa rahaa.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)