Osta bitcoineja 2024

Osta Bitcoineja - Aloittelijan opas Bitcoinin ostamiseen

Haluaisitko ostaa bitcoineja ja aloittaa kryptovaluuttasijoittamisen? Hienoa, olet saapunut oikeaan paikkaan! Tällä sivulla kerromme oleelliset asiat, jotka sinun tulee tietää ennen ostamista!

Kryptovaluuttasijoittamisen suosio kasvoi vuoden 2021 aikana valtavasti. Keväällä Bitcoin teki ATH-lukemansa ja kurssi ylitti 64,000 dollaria. Kesän aikana kurssi puolittui, mutta loppuvuonna kurssi lähti jälleen nousuun ja ylittänyt 68,000 dollarin rajan.

Nyt alkuvuonna 2024 kurssi on noussut reippaasti noin 73,000 dollariin.

eToro on usean omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Voit menettää sijoittamasi varat. Ei kuluttajansuojaa. Voitoista voi koitua veroseuraamuksia.

Sisällysluettelo

Osta Bitcoineja vai louhi niitä itse?

Bitcoinia voi saada hankkia kahdella eri tavalla: louhimalla niitä itse bitcoin-lohkoketjussa tai vaihtoehtoisesti ostaa bitcoineja kryptovaluuttoja välittävistä palveluista, kuten kryptopörsseistä. Lisäksi bitcoinilla voi käydä CFD-kauppaa esimerkiksi eToron alustalla. 

Bitcoin louhiminen tapahtuu louhimiseen suunniteltujen tehokkaiden prosessorien tuottaman laskentatehon avulla. Selkokielellä selitettynä tämä tarkoittaa tehokkaita tietokoneita, jotka yrittävät ratkaista matemaattista kaavaa ja onnistuessaan kaavan ratkaisussa, rakentuu lohkoketjuun uusi lohko ja palkkioksi onnistuneesta louhinnasta louhija saa tietyn määrän bitcoineja.

Tällä hetkellä palkkio on 6,25 bitcoinia per uusi lohko. Louhinta saattaa kuulostaa helpolta, mutta louhintatietokoneet ovat kalliita ja ne kuluttavat runsaasti sähköä ympäri vuorokauden. Tämä tarkoittaa, että rahaa kuluu jo ennen louhinnan aloittamista hyvä määrä eikä onnistuminen ole taattua. On myös huomattu, että louhintaan käytetyt laitteet joutuvat louhinnan aikana niin koville, että käyttöikä on tällä hetkellä lyhyt, alle 1,5 vuotta.

Louhintaan luo haastetta myös se, että tänä päivänä on olemassa suuria louhintafarmeja, jotka tekevät päätyökseen bitcoin louhintaa. Tällaisilla farmeilla louhintatietokoneita on lukuisa määrä, jolloin yhdellä kotitietokoneella rinnalla kilpaileminen laskee onnistumisprosenttia.

Louhinnan haasteiden ja vaikeuden vuoksi Bitcoinin ostaminen voikin olla helpompi ja vaivattomampi valinta.

Bitcoinin ostamiseen liittyy tiettyjä yleispäteviä ohjenuoria, joita seuraamalla varmistetaan, ettei joudu huijatuksi. Tästä syystä on enemmän kuin suositeltavaa, että valitsemasi kauppapaikka tai bitcoin-pörssi on vakiintunut, sääntelyn alainen ja näin ollen mahdollisimman turvallinen.

Alla kerromme miten bitcoin CFD-kauppa käytännössä tapahtuu eToro-alustalla.

Pikaopas: Näin käyt CFD-kryptokauppaa eTorossa!

Vaihe 1: Avaa tili eToroon!

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivulta löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Demotilillä voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

eToron arvosanamme:

4.6/5

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

Kun haluat käydä kauppaa oikealla rahalla, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet miten tilin vahvistus tapahtuu muutaman vaiheen kautta. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria (n. 50 euroa).

Katso video

Vaihe 3: Käy kauppaa virtuaalivaluutoilla

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia tai Ethereum) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat käydä CFD-kauppaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttakauppasi!

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin {etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Bitcoinin hinta - reaaliaikainen kurssikehitys

Bitcoinin arvo muuttuu jatkuvasti kaupankäynnin seurauksena. Koska bitcoinia voi ostaa ja myydä lukuisissa eri pörsseissä ympäri maailman, ei bitcoinilla itseasiassa ole eksaktia hintaa. Eri pörsseissä käydään kauppaa hieman eri hinnoin, mutta erot ovat marginaalisia.

Alalla on vakiintunut tavaksi seurata Coinmarketcap -sivuston bitcoinista keräämää hintaa. Coinmarketcap on yksityisen perustama sivusto, joka kerää reaaliaikaisen hintatiedon maailman suurimmista kryptopörsseistä. Se muodostaa bitcoinin kurssin painottamalla näiden eri kryptopörssien hinnat niiden kaupankäyntivolyymien mukaan. Eli suurien pörssien (=paljon kaupankäyntiä) markkinahinnalle annetaan enemmän painoarvoa kuin pienten pörssien (=vähemmän kaupankäyntiä) hinnoille. Näin syntyy bitcoinin painotettu keskiarvohinta, jota pidetään yleisesti bitcoinin markkinahinnan mittarina.

Alla bitcoinin reaaliaikainen kurssi ja hinnankehitys-graafi:

  • bitcoin
  • Bitcoin
    (BTC)
  • Price
    $70,799.00
  • Market Cap
    $1.39 T

Bitcoin lasketaan sijoituskohteena spekulatiiviseksi sijoitukseksi. Tämä tarkoittaa, että bitcoin sijoittaja uskoo kryptovaluutan arvon pitkässä juoksussa nousevan. Toisin kuin esimerkiksi osinko- tai asuntosijoittaminen, bitcoin ei itsessään tuota sijoittajalle kassavirtaa.

Vaikka bitcoinilla on paikkansa maksutapana, moni mieltää sen enemmän sijoituskohteeksi ja turvasatamaksi. Bitcoinia onkin kutsuttu digitaaliseksi kullaksi 2.0. Bitcoinin uskotaan säilyttävän arvonsa rajallisen määränsä vuoksi toisin kuin esimerkiksi fiat-valuuttojen (euro, dollari…), joita on pumpattu maailmalle viime aikoina valtava määrä koronakriisin tuomien taloudellisten ongelmien elvyttämiseksi. Toki kannattaa muistaa, että spekulaatio ei ole koskaan faktatietoa, joten tähänkin kannattaa suhtautua varauksella. 

Vuoden 2021 aikana Bitcoin sijoittaminen lisääntyi valtavasti bitcoinin huiman kurssikehityksen myötä. Bitcoin lähti hurjaan nousuun 2020 vuoden lopussa ja sama ralli jatkui 2021 loppuun saakka.

Se, mikä tällä hetkellä kuitenkin poikkeaa vuoden 2017 bitcoinkuplasta on se, että tällä kertaa sijoittajina eivät toimi pelkästään ns. tuulipukusijoittajat, vaan mukaan ovat lähteneet suuret jättiyhtiöt valtavilla rahasummillaan. Muun muassa Tesla on kertonut sijoittaneensa bitcoiniin 1,5 miljardia.

Jättiyhtiöiden lisäksi bitcoinin kelkkaan on hypännyt kokonainen valtio, nimittäin El Salvador otti bitcoinin viralliseksi valuutakseen Yhdysvaltain dollarin rinnalle syyskuussa 2021. Tämän jälkeen lähes puolet valtion väestöstä on ottanut käyttöönsä valtion oman bitcoin-lompakon.

Bitcoin on sijoitus joka antaa suojaa

Vuonna 2020 alkanut koronakriisi syöksi väliaikaisesti perinteisen finanssimarkkinan suureen pudotukseen. Sijoittajat ja pääomat etsivät kuumeisesti turvasatamaa, jossa pääomien arvo säilyisi. Perinteisesti turvasatamina kriisiaikoina ovat toimineet jalometallit, kuten kulta ja hopea. Moni sijoitti kultaan nytkin, mutta suurissa määrin pääomia suunnattiin myös bitcoiniin ja muihin kryptovaluuttoihin.

Bitcoinin paikkaa turvallisena, arvonsa pitävänä sijoituksena puolustaa sen teoreettinen maksimimäärä. Bitcoinia voi syntyä maailmaan vain 21 miljoonaa kappaletta. Tämä tarkoittaa, että jos tulevaisuudessa yhä useampi haluaa omistaa bitcoinia, on arvon pakko nousta tai vähintään pysyä ennallaan.

Kokemuksia Bitcoinista sijoituskohteena

Lehdistössä on viime vuosien aikana nostettu usein esiin tarinoita bitcoinilla rikastuneista suomalaisista. Näitä kokemuksia lukiessa tulee kuitenkin muistaa ne sadat tai tuhannet ihmiset, jotka ovat menettäneet rahojaan kryptovaluuttoja omistaessaan. Kun kyse on riskisijoituksesta, ei voi koskaan varmaksi tietää kuinka tulevaisuudessa käy.

Tässä Ylen mainiossa artikkelissa kuvataan, kuinka perheenisä Juha onnistui bitcoin-sijoituksessaan täydellisesti. Ovatko tämänkaltaiset bitcoinin arvonnousut ohi, vai ovatko todelliset raketoinnit vasta edessä? Sen tiedämme vasta vuosien kuluessa.

eToro on usean omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Voit menettää sijoittamasi varat. Ei kuluttajansuojaa. Voitoista voi koitua veroseuraamuksia.

Mistä bitcoinin hinta muodostuu?

Bitcoinin kurssi vaihtelee aivan kuten pankkien säätelemien ns. Fiat-valuuttojen kurssit. Virtuaalivaluuttojen riippumattomuus ja toiminnan läpinäkyvyys lisäävät niin ikään mausteensa kurssien kehitykselle.

Kryptovaluuttojen kurssit määräytyvät aina kysynnän ja tarjonnan mukaan, toisin kuin fiat-valuutat, joiden kursseihin pyritään kysynnän ja tarjonnan lainalaisuuksien lisäksi vaikuttamaan pankkien toimesta erilaisin toimenpitein, joiden tarkoituksena on devalvoida ja revalvoida valuuttaa.

Bitcoinin kurssi on kasvanut hurjaa vauhtia, ja yksittäisen kolikon arvo on moninkertaistunut kerta toisensa jälkeen, mutta suurilta kurssivaihteluiltakaan ei olla aina vältytty. Bitcoinin arvon kasvun jatkuminen riippuu monista osatekijöistä, kuten virtuaalivaluutan käytettävyyden vakiintumisesta vaihdannan välineenä, jota edesauttavat muun muassa yritykset ja kaupat, jotka hyväksyvät bitcoinin maksuvaihtoehtona yhä enenevissä määrin.

Bitcoinin arvon nousu perustuu luonnollisesti kysynnän ja tarjonnan lakiin, mutta mitä ovat ne osatekijät, jotka kysyntää lisäävät?

Bitcoinin arvoa säilyttää sen käyttö maksutapana

Luonnollisesti jo kryptovaluuttojen riippumaton konsepti viehättää sijoittajia. Lohkoketjuissa louhittava bitcoin on ulkoisista vaikuttajista täysin riippumaton, ja valuuttaa louhitaan väsymättä riippumattoman bitcoin-protokollan mukaisesti. Bitcoineille on asetettu 21 miljoonan kolikon katto, mutta samalla yksi kolikko voi jakautua kätevästi yhä pienempiin osiin. Kolikkojen rajoitettu määrä pitää siis osaltaan arvoa yllä.

Tämän lisäksi bitcoinin kysyntää lisäävät myös muutamat hieman käytännönläheisemmät seikat: bitcoin on virtuaalivaluuttana ennen kaikkea kätevä. Bitcoin ostaminen ja vaihdanta sujuu ilman välikäsiä ja kolmansia osapuolia. Lisäksi bitcoinin käyttäminen maksuvälineenä on vaivatonta; et tarvitse kortteja tai mitään muita fyysisiä tositteita. Tarvitset ainoastaan bitcoin-lompakon, joista kerromme hieman myöhemmin lisää. Tämän lisäksi bitcoin-vaihdannan yksi vääjäämätön etu on anonymiteetti.

Kysynnän ja tarjonnan laki bitcoinin taustalla

Bitcoinin arvon määräytyminen kysynnän ja tarjonnan mukaan tarkoittaa sitä, että jokainen bitcoineja ostanut tai omistava taho voi vaikuttaa osaltaan hinnan määräytymiseen ja kasvuun. Arvon kasvun avaintekijöitä ovat sekä valuutan käyttö, että saatavuuden rajoittaminen, joiden tulee olla sopivassa tasapainossa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että bitcoineja tulee käyttää vaihdannan välineenä tarpeeksi, jotta sen kysyntä kasvaisi.

Saatavuuden rajoittaminen edesauttaa puolestaan kolikon arvon nousua, sillä kun tarjontaa on olemassa rajoitetusti ja kysyntää runsaasti, on yhä useampi valmis maksamaan kolikosta enemmän ostaessaan bitcoineja. Konkreettisia toimenpiteitä, joita yksittäinen bitcoin-ostaja ja sijoittaja voi arvon nousun edesauttamiseksi tehdä, on etenkin bitcoinien säästäminen, sillä tällöin markkinoilla on vähemmän tarjontaa.

Bitcoinin hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat mm. 

  • Kysyntä ja tarjonta 
  • teknologian kehittyminen 
  • Sijoittajien odotukset
  • Sääntely
  • Louhinta ja louhinnan kulut
  • Hintaodotukset

eToro on usean omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Voit menettää sijoittamasi varat. Ei kuluttajansuojaa. Voitoista voi koitua veroseuraamuksia.

Bitcoinien säilytys - ovatko Bitcoinit turvassa?

Pientä määrää bitcoinia voi säilyttää hyvin kryptopörssin tai muun kauppa-alustan virtualivaluuttatilillä. Etenkin silloin, kun tarkoitus on tehdä aktiivisesti kauppaa, varat on hyvä pitää pörssin asiakatilillä, jolloin ne ovat nopeasti käytettävissä treideihin.

Jos varoja on enemmän tai ne on tarkoitus pitää pitkäaikaisesti, on hyvä siirtää varat turvallisempaan säilytykseen. Tähän käytetään niin kutsuttuja bitcoin-lompakkoja, eli digitaalisia tai fyysisiä kassakaappiin verrattavia säilytysjärjestelmiä.

Miten bitcoin-lompakko toimii?

Bitcoin-lompakot voidaan jakaa kahteen kastiin; offline-, ja online-lompakkoihin.

Molemmille lompakoille on yhteistä se, että itse valuutan säilyttämisen sijaan, lompakkoon talletetaan ns. bitcoinin privaattiavaimia. Avaimet mahdollistavat pääsyn ostamiisi bitcoineihin, joiden ns. osoitteita luonnehditaan myös julkisiksi avaimiksi. Bitcoin-lompakot perustuvat siis salaisten tietojen säilyttämiseen.

Yksinkertaisimmillaan bitcoin-lompakko voi olla vaikkapa paperinpalanen, jolle privaattiavain on kirjoitettu. Kyseinen järjestely putoaisi offline-lompakkojen kategoriaan. Offline-lompakkoja ovat myös esimerkiksi erilaiset laitepohjaiset lompakot (esimerkiksi muistitikulla), jotka yhdistetään verkkoon vain, kun tarkoituksena on tehdä virtuaalivaluuttasiirtoja, kuten esimerkiksi ostaa bitcoineja.

Offline-lompakkojen ehdottomia vahvuuksia ovat turvallisuus verkon kautta tapahtuvia hakkerointiyrityksiä vastaan. Offline-lompakkojen suurimpia riskejä ovatkin juuri fyysiset varkaudet, sekä esimerkiksi paperilompakkojen tapauksessa privaattiavainten katoaminen; niitä ei ole mahdollista palauttaa. Lisäksi ne häviävät kätevyydessä ja nopeudessa online-lompakoille.

Digitaaliset online-lompakot ovat bitcoin-ostajien suosiossa

Online-lompakot ovat virtuaalivaluuttamaailmassa suuressa suosiossa, sillä ne ovat käytettävissä helposti missä tahansa, milloin tahansa. Etenkin mobiiliapplikaatioita tarjoavat kryptovaluuttalompakot tekevät bitcoin-lompakon hallinnoimisesta vaivatonta. Verkon virtuaalivaluuttalompakot perustuvat pilvipalveluihin, joissa bitcoin-privaattiavaimia säilytetään.

Toki pilvipalvelut ovat alttiimpia palveluhyökkäyksille, mutta toisaalta niin ovat nettipankitkin; maksat laskusi luultavasti mielihyvin nettipankissa viikoittaisten pankkivierailujen sijaan – onhan se vain niin paljon kätevämpää. Useat bitcoin-välityssivustot tarjoavat myös omia valuuttalompakkopalveluita. 

Tee kryptoverotuksesta helppoa!

Kryptoverotus.fi tekee kryptosijoittajan elämästä helpompaa! Kryptoverotus.fi palvelun avulla vähennät veroilmoituksen tekemisen tuskaa ja voit unohtaa Excelien pyörittelemisen.

Usein kysytyt kysymykset

Bitcoin on virtuaalivaluutta, joka pohjautuu blockchain-teknologiaan. Sillä on tietty arvo, joka määräytyy markkinoilla kysynnän ja tarjonnan mukaisesti. Sitä voidaan käyttää maksuvälineenä tai arvonsa pitävänä sijoituskohteena. Lue tästä pääartikkelimme bitcoinista.

Vuonna 2020 alkanut koronakriisi syöksi väliaikaisesti perinteisen finanssimarkkinan suureen pudotukseen. Sijoittajat ja pääomat etsivät kuumeisesti turvasatamaa, jossa pääomien arvo säilyisi. Perinteisesti turvasatamina kriisiaikoina ovat toimineet jalometallit, kuten kulta ja hopea. Moni sijoitti kultaan nytkin, mutta suurissa määrin pääomia suunnattiin myös bitcoiniin ja muihin kryptovaluuttoihin.

Kryptovaluuttojen kurssit määräytyvät aina kysynnän ja tarjonnan mukaan, toisin kuin fiat-valuutat, joiden kursseihin pyritään kysynnän ja tarjonnan lainalaisuuksien lisäksi vaikuttamaan pankkien toimesta erilaisin toimenpitein, joiden tarkoituksena on devalvoida ja revalvoida valuuttaa.

Pientä määrää bitcoinia voi säilyttää hyvin kryptopörssin tai muun kauppa-alustan virtualivaluuttatilillä. Etenkin silloin, kun tarkoitus on tehdä aktiivisesti kauppaa, varat on hyvä pitää pörssin asiakatilillä, jolloin ne ovat nopeasti käytettävissä treideihin.

Jos varoja on enemmän tai ne on tarkoitus pitää pitkäaikaisesti, on hyvä siirtää varat turvallisempaan säilytykseen. Tähän käytetään niin kutsuttuja bitcoin-lompakkoja, eli digitaalisia tai fyysisiä kassakaappiin verrattavia säilytysjärjestelmiä.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 76% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.