Zcash kurssi 2023

Zcash on lohkoketjuteknologiaan pohjautuva virtuaalivaluutta, jonka keskeinen tavoite on sen käyttäjien yksityisyyden suojaaminen. Alkuperältään Zcash on Bitcoinin forkin forkki, joten sen kehittämisessä on ratkaistu Bitcoinissa havaittuja yksityisyyden puutteen ongelmia. Zcashia kuvataankin yksityisyyskolikoksi, sillä sen käyttäjät voivat valita, näkyvätkö tehdyt transaktiot julkisesti. Zcash kurssi pohjautuu siihen, miten kiinnostavaksi tämä ominaisuus nähdään – ja mikäli kryptojen käyttö päivittäisessä maksuliikenteessä yleistyy, tällaiselle yksityisyyden suojaamiselle uskoisi olevan kiinnostusta.

  • zcash
  • Zcash
    (ZEC)
  • Price
    $28.98
  • Market Cap
    $246.78 M

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Zcash kryptovaluutta

Zcash kurssikehitys noudattelee samanlaisia nousuja ja laskuja, joita muidenkin kryptovaluuttojen kohdalla ollaan nähty: esimerkiksi tammikuusta 2021 alkanut laajempi kiinnostus kryptoihin näkyi Zcashin käyrässä ja etenkin toukokuun alun 2021 hypetys toi sen kurssikäyrään roiman nousun – ja sitten taas pudotuksen. Sama toistui loppuvuonna 2021.

Zcash kurssihistoria on sen lanseerauksesta lokakuussa 2016 liikkunut rajusti. Esimerkiksi vuoden 2018 tammikuussa Zcash hinta oli 700 USD per kolikko ja saman vuoden joulukuussa 60 USD. Parhaimmillaan ZEC kryptovaluutta on kivunnut kymmenen suurimman kryptovaluutan joukkoon.

Tällä hetkellä Zcash sinnittelee Coinmarketcapin mukaan sijalla 74. Sen huippuhinta on ollut lähes 6 000 dollaria ja alin arvo alle 19 dollaria. Nämä luvut ovat erittäin kuvaavia esimerkkejä kryptojen suuresta volatiliteetista.

Nyt vuoden 2023 keväällä Zcash kurssi pyörii 37 dollarin paikkeilla. 

Zcash tietopaketti

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Zcash, mistä kyse?

Zcash (ZEC), alkuperäiseltä nimeltään Zero Cash, on hajautettu avoimeen lähdekoodiin pohjautuva kryptovaluutta. Zcashin keskeinen missio on tarjota käyttäjilleen yksityisyyttä ja mahdollisuuden valita, mitkä ja miten transaktiot näkyvät julkisesti. Lohkoketjuun pohjautuvien kryptojen kohdalla tämä on toki oma haasteensa, sillä jokainen transaktio on toisten lohkojen vahvistama. Myös Zcash-maksut julkaistaan julkisessa lohkoketjussa, mutta tapahtuman tekijä eli lähettäjä, sen vastaanottaja ja summa säilyvät yksityisinä.

Zcashin voi sanoa syntyneen tammikuussa 2016, jolloin sen perustaja Zooko Wilcox-O’Hearn ilmoitti Zero Cash -projektista. Itse kryptokolikko näki päivänvalon loppuvuodesta: ensimmäinen Zcash-coin louhittiin lokakuussa 2016. Zcashin takana on voittoa tavoitteleva Zcash Electric Coin Company (ZECC). Alun perin Zero Cash perustuu Zero Coiniin, joka taas forkattiin Bitcoinista jo joitakin vuosia aiemmin. Tämä kehitystyö tapahtui John Hopkinsin yliopistossa Yhdysvalloissa.

Zcashin toiminnallisuuden keskeisenä piirteenä on, että suorittaessaan maksuja, sen käyttäjät voivat siirtää rahaa suoraan henkilöltä toiselle aiempaa tehokkaammalla salausprotokollalla, joka salaa myös maksun määrän, ei vain sen alkuperää. Tämä kehityspolku kuvaa hyvin kryptovaluuttojen jatkuvaa missiota korjata ja parantaa kryptoissa havaittuja ongelmia – niin teknologisia kuin sosiaalisia. Kryptot ovatkin maailman mittakaavassa käänteentekeviä monissa sellaisissa maissa, joiden talousjärjestelmä on kotimaista rakennettamme syrjivämpi ja elitistisempi. Kryptot esimerkiksi mahdollistavat rahansiirrot myös sellaisten henkilöiden välillä, joilla ei ole omaa pankkitiliä. Näinkin perustavanlaatuinen asia ei ole todellisuutta kaikissa maailman kolkissa.

Osta Zcash

ZCashia voit ostaa helposti osaksi omaa kryptoportfoliotasi esimerkiksi Plus500-alustan tai muussa tutussa kryptokaupankäynnin alustassasi. Näiden pörssien etuna on, että voit seurata samalla muiden kryptojen kursseja, analyyseja ja ennusteita sekä jopa toisten käyttäjien näkemyksiä yhdessä paikassa. Harvalla kryptoihin hajauttaneella sijoittajalla on aikaa seurata kryptomaailman päivittäistä uutisvirtaa. Samoin voit hajauttaa sijoituksiasi laajemmin esim. osakkeisiin ja raaka-aineisiin.

Zcash ostaminen on sijoittamista yhteen tunnetuimmista kryptomaailman nimistä, joten tämän projektin kehityksen seuraaminen tulee varmasti olemaan mielenkiintoista myös tulevina vuosina.

Malttamattomalle sijoittajalle Zcash sijoittaminen ei ehkä tule tuottamaan hurjaa arvonnousua vielä tänä vuonna, vaan tähän kryptokolikkoon investoiminen on samanlaista pitkän aikavälin arvonnousun odotusta kuin muidenkin kryptojen kohdalla – joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Tämänkin sijoituksen kohdalla on toki syytä muistaa, että laittaa rahaa kiinni vain sen verran, kuin on varaa hävitä.

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Zcash hintaodotukset

Zcashin hintaodotukset vuoden 2021 loppupuolelle liikkuvat hyvin maltillisissa summissa. Kaikkien aikojen korkeimmasta arvosta (6 000 dollaria) ollaan kaukana, mutta kärsivälliselle sijoittajalle lieneekin tärkeintä nähdä, että projektiin yhä uskotaan ja sen tulevaisuus on kiinnostava. Tämän vuoden arvoksi ennustetaan 180-280 dollarin haarukkaa, eli nykyisellä noin 140 dollarin arvolla ostaessasi näkisit arvonnousua sijoituksellesi jo tämän vuoden aikana – parhaassa tapauksessa jopa tuplana. 

Sen sijaan vuosien ja jopa kymmenien vuosien tähtäimellä toimivat sijoittajat voivat ehkä ennemminkin istua Zcashiensa päällä (toki kuvainnollisesti), sillä kryptomarkkinoilla tälle valuutalle annetaan suositusta “Pidä”. Onkin edelleen vaikea sanoa mitä koko kryptomarkkinalle tulee tapahtumaan tulevina vuosina, mutta ainakin niiden hiljalleen etenevä läpilyönti hyväksyttynä maksuvälineenä, valtioiden ja viranomaisten lisääntyneenä kiinnostuksena ja monia mahdollisuuksia avaavina teknologisina sovelluksina ennustaisi vahvaa jalansijaa myös tulevaisuudessa.

Bitcoin on nyt raivannut tietä kryptomaailman tulemiselle osaksi reaalimaailmaa yli kymmenen vuoden ajan ja olisi vaikea nähdä, että tämä koko markkina yhtäkkiä menettäisi merkityksensä.

Zcash kryptokolikon arvon määräytyminen

Zcashin arvo määrittyy kryptomarkkinoilla samoin perustein, kuin muidenkin kryptokolikoiden, platformien ja tokenien arvo: sen kiinnostavuus suhteessa sen rajalliseen määrään.

Kiinnostavuus taas perustuu pitkälti sekä faktuaalisiin tekijöihin eli niin kutsuttuihin teknologian fundamentteihin: kuinka vahva sen kehittäjäyhteisö onko, toimiiko teknologia, miten kryptovaluutta toimii päivittäisessä vaihdannassa ja tietenkin, pitääkö se lupauksensa – että krypton ympärille luotuihin odotuksiin ja jopa hypeen, jolle ei ole muuta perustetta kuin julkisuuden synnyttämä kiinnostavuus. 

Harva sijoittaja pystyy tai ehtii tällaisia tekijöitä säännöllisesti varmistamaan salkkunsa kryptokolikoista, joten arvon määräytyminen markkinoilla kertoo koko kryptoyhteisön antamasta arvosta tälle teknologialle.

Zcash kehitys

Zcash sai alkunsa Bitcoinin forkkina, ja sen ensimmäinen versio Zero Cash toimi aluksi osana Bitcoinia. Kehitystyö tehtiin vuonna 2013 Yhdysvaltalaisen John Hopkinsin yliopiston tutkijoiden projektissa, jota johti professori Matthew Green. Projektissa työskenteli kaksi hänen sen aikaista jatko-opiskelijaansa: Ian Miers ja Christina Garman.

Kehitystyön viimeisteli Zcash Company, jota johti jo silloin Coloradossa toimiva tietoturva-asiantuntija Zooko Wilcox-o’Hearn, josta muodostuikin sittemmin näkyvä keulakuva koko Zcash-projektille. Tämä cyber-punkkari osaa ainakin puhua vakuuttavasti ja hänen saamansa mediahuomio on tottakai hyväksi koko projektille.

Zcashia kehitetään jatkuvasti ja sen päätavoitteena oleva käyttäjien yksityisyyden takaaminen onkin vahvasti teknologiaan perustuvaa. Zcash on saanut jo huomattavia ja vakuuttavia yhteistyökumppaneita, kuten yhdysvaltalaisen investointipankin JPMorgan Chasen. Zcashin teknologiaa käytetään tässäkin tapauksessa transaktioiden salaamiseen: JP Morganin lohkoketjun käyttäjien yksityisyyden suojaamiseen ja anonymiteetin varmistamiseen.

Lisäksi Zcashia voi käyttää maksuvälineenä sadoissa palveluissa ja verkkokaupoissa, joskin kotimaiset palveluntarjoajat loistavat tästä listasta poissaolollaan: Pay with Zcash.  Listasta löytyy joitakin eurooppalaisia ja jopa kreikkalaisia palveluita, joista ehkä konkreettisimpina palveluina voi mainita hotellin ja ravintolan, jossa Zcash käy maksuvälineenä.

Zcash uutiset

Zcashia koskevia uutisia pääset seuraamaan helposti esimerkiksi tunnetulla reddit-keskustelupalstalla, twitterissä ja muilla verkon somealustoilla. Zcash reddit -kanava tarjoaa spekluointialustan ja vertaiskeskustelun jokaiselle projektista kiinnostuneelle.  Myös sen takana olevan teknologian ymmärtäminen voi olla helpompaa vertaiskeskusteluissa, kuin lohkoketjueksperttien selostamana.

Joitakin ihmisiä kiinnostaa kryptoissa erityisesti niiden algoritmien yksityiskohdat, toisia taas käyttömahdollisuudet ja arvonnousu. Zcash keskustelu sivuaakin kaikkia näitä, joten löydät keskusteluissa helposti sinua kiinnostavimmat kanavat.

Zcash twitter -tiliä seuraamalla saat tietoosi uusimmat launchit ja muut tulossa olevat uudistukset. Esimerkiksi kesäkuussa 2021 yhtiön Twitter-tilillä kerrotaan Zcon2 Lite -krypton lanseerauksesta. Tämän teknologian on tarkoitus olla vielä edellisiäkin versioita nopeampi ja ketterämpi käyttää. Zcash järjestää lanseerausten yhteydessä avoimia yleisötilaisuuksia Discord-alustalla, joita pääsee seuraamaan verkon välityksellä kuka tahansa asiasta kiinnostunut.

Katso myös nämä: 

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset:

Zcash on luotu vuonna 2016 ja ensimmäinen ZEC louhittiin lokakuussa 2016.

Zcashia voi käyttää salattuihin maksusuorituksiin käyttäjien välillä.

Zcashille on ennustettu arvonnousua suhteessa sen nykyarvoon. Kannattaa kuitenkin huomioida korkea riski ja pohtia tarkasti sopiiko Zcash omaan sijoitusstrategiaan.

Zcashin ostaminen on yhtä helppoa kuin muidenkin kryptojen ja se kuuluu kaikkien tunnettujen kryptopörssien kryptovalikoimaan.