Zcash kurssi 2021

Zcash on lohkoketjuteknologiaan pohjautuva virtuaalivaluutta, jonka keskeinen tavoite on sen käyttäjien yksityisyyden suojaaminen. Alkuperältään Zcash on Bitcoinin forkin forkki, joten sen kehittämisessä on ratkaistu Bitcoinissa havaittuja yksityisyyden puutteen ongelmia. Zcashia kuvataankin yksityisyyskolikoksi, sillä sen käyttäjät voivat valita, näkyvätkö tehdyt transaktiot julkisesti. Zcash kurssi pohjautuu siihen, miten kiinnostavaksi tämä ominaisuus nähdään – ja mikäli kryptojen käyttö päivittäisessä maksuliikenteessä yleistyy, tällaiselle yksityisyyden suojaamiselle uskoisi olevan kiinnostusta.

  • zcash
  • Zcash
    (ZEC)
  • Price
    $89.86
  • Market Cap
    $1.09 B

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Sisällysluettelo

Zcash kurssi

Zcash kurssi 2021 on liikkunut hyvinkin terävillä käyrillä. Zcash kurssi oli tammikuussa 60-100 dollaria, maaliskuussa lähes 200 dollaria ja kurssi kipusi toukokuun alkupuolella 300 dollariin. Tästä arvo on tasoittunut kesää kohti lukemaan 140 dollaria.

Zcash kurssikehitys noudattelee siten samanlaisia nousuja ja laskuja, joita muidenkin kryptotuotteiden kohdalla on nähty: esimerkiksi tammikuusta 2021 alkanut laajempi kiinnostus kryptoihin näkyy Zcashin käyrässä ja etenkin toukokuun alun 2021 hypetys toi sen kurssikäyrään roiman nousun – ja sitten taas pudotuksen.

Zcash kurssihistoria on sen lanseerauksesta lokakuussa 2016 liikkunut rajusti. Esimerkiksi vuoden 2018 tammikuussa Zcash hinta oli 700 USD per kolikko ja saman vuoden joulukuussa 60 USD. Parhaimmillaan ZEC kryptovaluutta on kivunnut kymmenen suurimman kryptovaluutan joukkoon. Tällä hetkellä Zcash sinnittelee Coinmarketcapin mukaan sijalla 58. Sen huippuhinta on ollut lähes 6 000 dollaria ja alin arvo alle 19 dollaria. Nämä luvut ovat erittäin kuvaavia esimerkkejä kryptojen suuresta volatiliteetista.

Zcash tietopaketti

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Zcash, mistä kyse?

Zcash (ZEC), alkuperäiseltä nimeltään Zero Cash, on hajautettu avoimeen lähdekoodiin pohjautuva kryptovaluutta. Zcashin keskeinen missio on tarjota käyttäjilleen yksityisyyttä ja mahdollisuuden valita, mitkä ja miten transaktiot näkyvät julkisesti. Lohkoketjuun pohjautuvien kryptojen kohdalla tämä on toki oma haasteensa, sillä jokainen transaktio on toisten lohkojen vahvistama. Myös Zcash-maksut julkaistaan julkisessa lohkoketjussa, mutta tapahtuman tekijä eli lähettäjä, sen vastaanottaja ja summa säilyvät yksityisinä.

Zcashin voi sanoa syntyneen tammikuussa 2016, jolloin sen perustaja Zooko Wilcox-O’Hearn ilmoitti Zero Cash -projektista. Itse kryptokolikko näki päivänvalon loppuvuodesta: ensimmäinen Zcash-coin louhittiin lokakuussa 2016. Zcashin takana on voittoa tavoitteleva Zcash Electric Coin Company (ZECC). Alun perin Zero Cash perustuu Zero Coiniin, joka taas forkattiin Bitcoinista jo joitakin vuosia aiemmin. Tämä kehitystyö tapahtui John Hopkinsin yliopistossa Yhdysvalloissa.

Zcashin toiminnallisuuden keskeisenä piirteenä on, että suorittaessaan maksuja, sen käyttäjät voivat siirtää rahaa suoraan henkilöltä toiselle aiempaa tehokkaammalla salausprotokollalla, joka salaa myös maksun määrän, ei vain sen alkuperää. Tämä kehityspolku kuvaa hyvin kryptovaluuttojen jatkuvaa missiota korjata ja parantaa kryptoissa havaittuja ongelmia – niin teknologisia kuin sosiaalisia. Kryptot ovatkin maailman mittakaavassa käänteentekeviä monissa sellaisissa maissa, joiden talousjärjestelmä on kotimaista rakennettamme syrjivämpi ja elitistisempi. Kryptot esimerkiksi mahdollistavat rahansiirrot myös sellaisten henkilöiden välillä, joilla ei ole omaa pankkitiliä. Näinkin perustavanlaatuinen asia ei ole todellisuutta kaikissa maailman kolkissa.

Osta Zcash

ZCashia voit ostaa helposti osaksi omaa kryptoportfoliotasi esimerkiksi eTorossa tai muussa tutussa kryptokaupankäynnin alustassasi. Näiden pörssien etuna on, että voit seurata samalla muiden kryptojen kursseja, analyyseja ja ennusteita sekä jopa toisten käyttäjien näkemyksiä yhdessä paikassa. Harvalla kryptoihin hajauttaneella sijoittajalla on aikaa seurata kryptomaailman päivittäistä uutisvirtaa. Samoin voit hajauttaa sijoituksiasi laajemmin esim. osakkeisiin ja raaka-aineisiin.

Zcash ostaminen on sijoittamista yhteen tunnetuimmista kryptomaailman nimistä, joten tämän projektin kehityksen seuraaminen tulee varmasti olemaan mielenkiintoista myös tulevina vuosina.

Malttamattomalle sijoittajalle Zcash sijoittaminen ei ehkä tule tuottamaan hurjaa arvonnousua vielä tänä vuonna, vaan tähän kryptokolikkoon investoiminen on samanlaista pitkän aikavälin arvonnousun odotusta kuin muidenkin kryptojen kohdalla – joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Tämänkin sijoituksen kohdalla on toki syytä muistaa, että laittaa rahaa kiinni vain sen verran, kuin on varaa hävitä.

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Zcash hintaodotukset

Zcashin hintaodotukset vuoden 2021 loppupuolelle liikkuvat hyvin maltillisissa summissa. Kaikkien aikojen korkeimmasta arvosta (6 000 dollaria) ollaan kaukana, mutta kärsivälliselle sijoittajalle lieneekin tärkeintä nähdä, että projektiin yhä uskotaan ja sen tulevaisuus on kiinnostava. Tämän vuoden arvoksi ennustetaan 180-280 dollarin haarukkaa, eli nykyisellä noin 140 dollarin arvolla ostaessasi näkisit arvonnousua sijoituksellesi jo tämän vuoden aikana – parhaassa tapauksessa jopa tuplana. 

Sen sijaan vuosien ja jopa kymmenien vuosien tähtäimellä toimivat sijoittajat voivat ehkä ennemminkin istua Zcashiensa päällä (toki kuvainnollisesti), sillä kryptomarkkinoilla tälle valuutalle annetaan suositusta “Pidä”. Onkin edelleen vaikea sanoa mitä koko kryptomarkkinalle tulee tapahtumaan tulevina vuosina, mutta ainakin niiden hiljalleen etenevä läpilyönti hyväksyttynä maksuvälineenä, valtioiden ja viranomaisten lisääntyneenä kiinnostuksena ja monia mahdollisuuksia avaavina teknologisina sovelluksina ennustaisi vahvaa jalansijaa myös tulevaisuudessa.

Bitcoin on nyt raivannut tietä kryptomaailman tulemiselle osaksi reaalimaailmaa yli kymmenen vuoden ajan ja olisi vaikea nähdä, että tämä koko markkina yhtäkkiä menettäisi merkityksensä.

Zcash kryptokolikon arvon määräytyminen

Zcashin arvo määrittyy kryptomarkkinoilla samoin perustein, kuin muidenkin kryptokolikoiden, platformien ja tokenien arvo: sen kiinnostavuus suhteessa sen rajalliseen määrään.

Kiinnostavuus taas perustuu pitkälti sekä faktuaalisiin tekijöihin eli niin kutsuttuihin teknologian fundamentteihin: kuinka vahva sen kehittäjäyhteisö onko, toimiiko teknologia, miten kryptovaluutta toimii päivittäisessä vaihdannassa ja tietenkin, pitääkö se lupauksensa – että krypton ympärille luotuihin odotuksiin ja jopa hypeen, jolle ei ole muuta perustetta kuin julkisuuden synnyttämä kiinnostavuus. 

Harva sijoittaja pystyy tai ehtii tällaisia tekijöitä säännöllisesti varmistamaan salkkunsa kryptokolikoista, joten arvon määräytyminen markkinoilla kertoo koko kryptoyhteisön antamasta arvosta tälle teknologialle.

Zcash kehitys

Zcash sai alkunsa Bitcoinin forkkina, ja sen ensimmäinen versio Zero Cash toimi aluksi osana Bitcoinia. Kehitystyö tehtiin vuonna 2013 Yhdysvaltalaisen John Hopkinsin yliopiston tutkijoiden projektissa, jota johti professori Matthew Green. Projektissa työskenteli kaksi hänen sen aikaista jatko-opiskelijaansa: Ian Miers ja Christina Garman.

Kehitystyön viimeisteli Zcash Company, jota johti jo silloin Coloradossa toimiva tietoturva-asiantuntija Zooko Wilcox-o’Hearn, josta muodostuikin sittemmin näkyvä keulakuva koko Zcash-projektille. Tämä cyber-punkkari osaa ainakin puhua vakuuttavasti ja hänen saamansa mediahuomio on tottakai hyväksi koko projektille.

Zcashia kehitetään jatkuvasti ja sen päätavoitteena oleva käyttäjien yksityisyyden takaaminen onkin vahvasti teknologiaan perustuvaa. Zcash on saanut jo huomattavia ja vakuuttavia yhteistyökumppaneita, kuten yhdysvaltalaisen investointipankin JPMorgan Chasen. Zcashin teknologiaa käytetään tässäkin tapauksessa transaktioiden salaamiseen: JP Morganin lohkoketjun käyttäjien yksityisyyden suojaamiseen ja anonymiteetin varmistamiseen.

Lisäksi Zcashia voi käyttää maksuvälineenä sadoissa palveluissa ja verkkokaupoissa, joskin kotimaiset palveluntarjoajat loistavat tästä listasta poissaolollaan: Pay with Zcash.  Listasta löytyy joitakin eurooppalaisia ja jopa kreikkalaisia palveluita, joista ehkä konkreettisimpina palveluina voi mainita hotellin ja ravintolan, jossa Zcash käy maksuvälineenä.

Zcash uutiset

Zcashia koskevia uutisia pääset seuraamaan helposti esimerkiksi tunnetulla reddit-keskustelupalstalla, twitterissä ja muilla verkon somealustoilla. Zcash reddit -kanava tarjoaa spekluointialustan ja vertaiskeskustelun jokaiselle projektista kiinnostuneelle.  Myös sen takana olevan teknologian ymmärtäminen voi olla helpompaa vertaiskeskusteluissa, kuin lohkoketjueksperttien selostamana.

Joitakin ihmisiä kiinnostaa kryptoissa erityisesti niiden algoritmien yksityiskohdat, toisia taas käyttömahdollisuudet ja arvonnousu. Zcash keskustelu sivuaakin kaikkia näitä, joten löydät keskusteluissa helposti sinua kiinnostavimmat kanavat.

Zcash twitter -tiliä seuraamalla saat tietoosi uusimmat launchit ja muut tulossa olevat uudistukset. Esimerkiksi kesäkuussa 2021 yhtiön twitter-tilillä kerrotaan Zcon2 Lite -krypton lanseerauksesta. Tämän teknologian on tarkoitus olla vielä edellisiäkin versioita nopeampi ja ketterämpi käyttää. Zcash järjestää lanseerausten yhteydessä avoimia yleisötilaisuuksia Discord-alustalla, joita pääsee seuraamaan verkon välityksellä kuka tahansa asiasta kiinnostunut.

Katso myös nämä: 

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset:

Zcash on luotu vuonna 2016 ja ensimmäinen ZEC louhittiin lokakuussa 2016.

Zcashia voi käyttää salattuihin maksusuorituksiin käyttäjien välillä.

Zcashille on ennustettu arvonnousua suhteessa sen nykyarvoon, joten tätä valuuttaa kannattaa lisätä kryptosalkkunsa.

Zcashin ostaminen on yhtä helppoa kuin muidenkin kryptojen ja se kuuluu kaikkien tunnettujen kryptopörssien kolikkovalikoimaan.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.