Ethereum Classic kurssi – Reaaliaikainen ETC kurssigraafi ja kurssihistoria

Ethereum Classic on älysopimusalusta ja oma lohkoketjunsa, minkä tarkoituksena on antaa kenelle tahansa mahdollisuus tehdä sovelluksia, minkä toimintaa ei voi rajoittaa yksittäinen taho, ja ne toimivat koodin mukaan ilman ulkopuolista puuttumista.

Ethereum Classic on ns. alkuperäinen Ethereum. Päivityksen myötä nämä kaksi projektia jakautuivat kahtia, ja niistä tuli omat projektinsa.

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Ethereum Classic kurssi

Ethereum Classic (ETC) kurssihistoria on ollut suhteellisen tasainen monta vuotta. Kevään 2021 kryptobuumissa Ethereum Classic sai osansa sijoittajien kiinnostuksesta. Kurssi nousi toukokuun alussa lyhyessä ajassa todella korkealle (ATH 6. toukokuuta 2021 on $176.16), mutta on tämän jälkeen laskenut. Internetissä on ollut paljon puhetta siitä, että ETC nousu alkaisi loppuvuoden aikana uudelleen, mutta tähän mennessä on nähty vain maltillista nousua. Kurssi pyörii marraskuussa 50-60 dollarin välillä.

Ethereum Classicin nousu on monen kokeneen kryptosijoittajan mielestä yllättävää, sillä ETC ei sinänsä ole tehnyt mitään uutta lähiaikoina. Ethereum Classic kuitenkin seuraa tiiviisti niin sanottua isoveljeään ja nauttii melko usein Ethereumin noususta, vaikkakin pelkän nimensä ansiosta.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Ethereum Classic (ETC) - Mikä se on?

Ethereum Classic on älysopimusalusta, jonka päälle ohjelmoijat voivat tehdä sovelluksia, joiden toimintaa ei voi yksi taho rajoittaa. Ne toimivat ilman mahdollisuutta kaataa servereitä, sillä moni taho pyörittää lohkoketjua, eikä sovellusten toimintaa voi rajoittaa muuten, kuin mitä siihen on koodilla kirjoitettu.

Ethereumin whitepaper julkaistiin 2013 loppupuolella, perustajanaan ohjelmoija Vitalik Buterin sekä Cardanon perustaja Charles Hoskinson ja Polkadotin perustaja Gavin Wood. Lohkoketjuratkaisuja haluttiin ratkaisemaan oikean maailman ongelmia, joita ovat esimerkiksi sensuuri, luottamus ja hitaus. Lohkoketjuun voidaan ohjelmoida sovelluksia, jotka voisivat tehdä esimerkiksi pankit turhiksi, sinulla voisi olla oma pankkisi taskussasi.

2016 Ethereumissa toimivaan ohjelmaan murtauduttiin hyödyntämällä sen turvallisuusaukkoa, minkä vuoksi Ethereumista lähdettiin kehittämään uutta versiota, mikä ei mahdollistaisi tämän kaltaista hyökkäystä. Silloin syntyi Ethereum classic. Ethereum on nykyään markkina-arvoltaan toisiksi suurin kryptovaluutta, sekä paljon pidemmällä kehityksessä, kuin Ethereum Classic.

Myöhempinä vuosina Ethereum Classicin käyttäjämäärät sekä louhintatehot ovat laskeneet huomattavasti, alustalla hiljentyneen liikenteen vuoksi. 2020 Ethereum Classic sai huomiota siihen kohdistuneista hyökkäyksistä johtuen. Hyökkääjä saivat lohkoketjuverkon laskentatehoja yli 51 %, mikä johti siihen, että he pystyivät muokkaamaan lohkoketjua ja varastamaan varoja. Projektin louhinta-algoritmia muutettiin sen verran, että hyökkäyksien tekeminen ei olisi niin helppoa jatkossa.

Mitkä tekijät vaikuttavat Ethereum Classicin arvoon?

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat kryptovaluuttojen arvoon; Jos Ethereum Classicin ETC kryptovaluutalla on paljon kysyntää, mutta tarjontaa vähän – hinta nousee. Jos taas tarjontaa on paljon, mutta kysyntää vähän – hinta laskee.

Tulevaisuuden odotukset vaikuttavat taas kysynnän määrään. Mikäli Ethereum Classicin kehittäjiltä tulee hyviä uutisia uusista ominaisuuksista, tulee ETC kryptovaluutan tulevaisuuden näkymät paranemaan ja sitä myöten myös kysynnän avulla arvo nousemaan.

Uudet sovellukset, joita järjestelmään tehdään, tulevat kasvattamaan kryptovaluutan kysyntää ja sen käyttöä järjestelmässä. Tämä luo lisää kysyntää ja hinnan nousua.

Miten sijoittaa Ethereum Classiciin?

Ethereum Classic on yksi vanhimmista kryptovaluutoista, joten sitä löytyy hyvin monista eri kryptopörsseistä ja sijoitusalustoilta.

Kryptovaluuttojen ostaminen on tehty nykypäivänä todella helpoksi. Moniin pörsseihin saa kätevästi luotua oman tilin, jolle voi halutun summan, jonka jälkeen kryptoja voi ostaa mihin aikaan päivästä tahansa. Pörsseissä on käyttäjillä omat lompakot, missä voi säilyttää kryptovaluuttaa tai vastaanottaa. Kryptovaluuttojen vaihtaminen on myös erittäin helppoa monissa pörsseissä.

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Ethereum Classic tulevaisuus

Ethereum Classicin tulevaisuus on sinänsä heikoilla jäillä ja sen tulevaisuus riippuu erittäin paljon miten sen kehittäjät jatkavat työtään. Kehitys ei ole edennyt kovinkaan paljoa verrattuna Ethereumiin joka on kymmeniä kertoja suurempi projekti. Toinen vaikuttava tekijä on Ethereum Classic yhteisön lojaalius ja sen kasvu, joka ei tiettävästi ole nostanut päätään, koska teknologia ei ole kovinkaan uutta.

Positiivisena asiana Ethereum Classicin kannalta voidaan toki nähdä se, kun Ethereum poistuu Proof of Work -mallisesta teknologiasta ja siirtyy Proof of Stake -malliin. Teknologian muutos voi tuoda Ethereumia louhivat Ethereum Classicin pariin, koska kyseinen ETC kryptovaluutta todennäköisesti jatkaa perinteisen Proof of Work -teknologian parissa. Tämän myötä osa vannoutuneista Proof of Work -teknologian kannattajista voivat löytää positiivisemman vaihtoehdon Ethereumin Classicista. Ethereum Classicista saattaa tulla markkinoiden johtava Proof of Work projekti. IOHK eli Charles Hoskinsonin yritys, joka pyörittää Cardanoa, ovat investoineet Ethereum Classiciin omat osuutensa, ja tekevät sille mm. roadmappia tulevan varalle.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

Ethereum Classic on älysopimusalusta, minkä päälle voi rakentaa hajautettuja sovelluksia, joiden toimintatapaa ei voi muuttaa kesken kaiken eikä niiden toimintaa voida sensuroida yksittäisen tahon toimesta.

Ethereum Classicia käytetään hajautettujen sovellusten laskentojen suorituksessa sekä tarkastamisessa, jos haluat esimerkiksi siirtää varoja toisesta lompakosta toiseen, silloin pieni kulu Etheriä menee transaktion tarkistajataholle.

Ethereum Classicin hinta on tällä hetkellä melko matalalla, ja vaikuttaisi ainekin siltä, että ihmiset ovat siirtymässä takaisin siihen sijoittamiseen. Myös Ethereumin tulevat kehitystoimenpiteet vaikuttavat positiivisesti Ethereum Classicin hintaan. Muista kuitenkin tehdä oma tutkimustyö.

Ethereum Classic on yksi vanhimpia kryptovaluuttoja, joten sitä voi ostaa melkein mistä tahansa kryptopörssistä.

Ethereum Classic on jäänyt omaksi erilliseksi lohkoketjukseen, sillä se jakautui erilliseksi muutamia vuosia sitten. Ne ovat siis täysin eri lohkoketjut.