Litecoin kurssi 2023

litecoin kurssi

Litecoinin kurssi on tällä hetkellä $88.46 ja koko markkina-arvo $6,466,536,197.58. Litecoinin kurssi on muuttunut -0.19% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Litecoinin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Ketterä ja nopea Litecoin on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista nykymuotoisista kryptovaluutoista. Tässä artikkelissa jaamme katsauksen Litecoin kurssista vuonna 2023 ja kerromme miten tällä Bitcoinin pikkuveljeksikin tituleeratulla kryptovaluutalla oikein menee. 

Katso alta Litecoinin arvo tänään ja lue kattava tietopaketti Litecoinin kurssikehityksestä.

Litecoin arvo tänään

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.Sisällysluettelo

Mihin Litecoinin arvo perustuu?

Kaikkiin kryptovaluuttoihin kuuluu suuri volatiliteetti, eli arvonvaihtelu. Kryptovaluuttojen kurssi vaihtelee todella paljon ja useasti. Jos innostut seuraamaan kryptovaluuttojen kursseja päivittäin, voit huomata suuriakin vaihteluita päivä- sekä viikkotasolla. Tätä ei kannata säikähtää, vaan se on niin sanotusti ”pelin henki” kryptovaluutoissa.

Litecoinin arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Silloin kun kurssi on korkealla, suuri osa ihmisistä haluaa ostaa sitä. Kun taas kysyntä on matalalla niin kurssikin on laskussa. Kurssin suuren arvonvaihtelun vuoksi kryptovaluutoilla on mahdollisuus tehdä suurtakin voittoa, siksi ne ovat treidaajien suosiossa.

Hommaan sisältyy myös kääntöpuoli; rahojen menettämisen riski kasvaa suuremmaksi. Sinulla on mahdollisuus tehdä paljon voittoa, mutta sinulla on myös suurempi riski menettää kaikki rahasi. Tämä riski on ymmärrettävä jos ryhdyt sijoittamaan kryptovaluuttoihin. 

Kryptovaluuttasijoittamiseen pätee sanonta: ”High risk – High reward.”

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Litecoin kurssihistoria

Litecoin (LTC) kurssihistoria on ollut vaihteleva. Litecoinin kurssin voidaan nähdä aaltomaisena liikkeenä, sisältäen korkeita nousuja ja jyrkkiä laskuja.

Ensimmäinen ”aalto” nähtiin vuoden 2014 aikana, jolloin Litecoinin arvo koki ensimmäisen nousun hetkensä. Sen jälkeen Litecoinin kurssi jäi useammaksi vuodeksi horrostilaan, heräten uuteen nousuun lähestyttäessä vuoden 2017 kultakautta!

Vuonna 2017 Litecoin, kuten moni muukin kryptovaluutta, koki suuria nousun hetkiä. Litecoinin kurssi kohosikin kaikkien aikojen ennätyslukemiin, hipoen 250 €. Tämän jälkeen kurssi on tullut alas, mutta kun pohjalukemat on saatu, on Litecoinin kurssi lähtenyt samantien uuteen nousuun.

Tällä hetkellä Litecoinin kurssi on uuden nousun aallon harjalla, ja jää vain nähtäväksi kuinka korkeisiin lukemiin tällä kertaa pääsemmekään kipuamaan.

Miltä Litecoinin tulevaisuus näyttää?

Litecoinille on koko sen olemassaolon ajan ollut ominaista se, että kurssi on kohonnut ja laskenut aalloittain, omien syklien kautta. Tämä on havaittavista kurssikaaviosta. Suuria arvonnousuja on siis tyypillisesti seurannut notkahdus alaspäin, ja tämän jälkeen kurssin käyrä on lähtenyt taas uudelleen nousuun. Tämä on sitä aiemmin mainittua arvonmuutosta eli volatiliteettiä. Tämän tyyppinen heilahteleva kehitys on varsin tuttua myös kaikille Bitcoininkin kurssia seuraileville – tavallista on, että ylhäältä tullaan alas, mutta käyrä tasaantuu kuitenkin korkeammalle kuin missä se oli ennen edellistä nousua.

Pitkällä aikavälillä kurssia tarkastellessa voidaan nähdä nousujohteinen trendi. Vaikkakin virtuaalivaluuttoihin skeptisesti suhtautuvat vanhan liiton sijoittajat povaavatkin pahinta jokaisen notkahduksen tapahtuessa, Litecoin kurssi on kerta toisensa jälkeen pyrähtänyt nopeasti uuteen nousuun. Tämä vaatii sinulta siis kylmiä hermoja, päättäväisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Kurssinotkahduksien jälkeen on siis luvassa nousua, eli myrskyn jälkeen aurinko paistaa kryptovaluuttojenkin kurssiin.

Litecoin (LTC) kuuluu suosituimpiin kryptovaluuttoihin. Myös litecoinilla on omat vahvuutensa, jonka puolesta se erottuu muista kryptovaluutoista. Litecoinin vahvuus muihin suosittuihin kryptovaluuttoihin nähden ovat sen nopeat ja edulliset siirrot. Bitcoiniin verrattuna ero on huikea, sillä tämän isovelivaluutan lähettäminen ei ole kovinkaan sujuvaa hitaiden siirtoaikojen ja turhan kalliiden hintojen vuoksi. Juuri näitä puutteita paikkaamaan litecoin onkin alun perin kehitetty. Litecoinia onkin kutsuttu myös Bitcoinin ”kevytversioksi”.

Litecoin tulevaisuus näyttää suhteellisen hyvältä, vaikka kryptomarkkinoilla on tuullut jo jonkin aikaa. Litecoin on noussut Bitcoinin vanavedessä tasaisen kiihtyvään tahtiin. Kurssikaaviota seuraamalla, voidaan nähdä vuoden 2017 jälkeen seuraava kurssipiikki 2021 vuoden puolella. Litecoin on vahva ja vakavasti otettava tapaus myös pitkän historiansa ansiosta ja monet kryptosijoittajat pitävätkin valuuttaa olennaisena osana hyvin koostettua sijoituskokonaisuutta. Virtuaalikolikko löytyykin tätä nykyä lähes jokaisen kovan luokan sijoittajan salkusta. Litecoinien ostamisesta löydät lisätietoa sivuiltamme täältä.

Top 10 kryptovaluuttakurssit

Bitcoin

Bitcoin

$26,547.03

BTC 0.29%

Ethereum

Ethereum

$1,847.37

ETH -0.12%

Tether

Tether

$1.00

USDT 0.00%

USD Coin

USD Coin

$1.00

USDC 0.00%

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash

$111.69

BCH 0.51%

Binance Coin

Binance Coin

$264.01

BNB 1.39%

EOS

EOS

$0.89

EOS 4.13%

TRON

TRON

$0.08

TRX 0.93%

Cardano

Cardano

$0.32

ADA -0.37%

Miten Litecoinia voi ostaa?

Litecoin sijoittaminen on tänä päivänä tehty erittäin helpoksi. Litecoinia voi ostaa nykyisin melkein mistä tahansa verkon tunnetusta kryptopörssistä ja  kauppapaikasta. Palveluntarjoajia on useita, ja myös niiden tarjonta on vaihtelevaa. Myös palvelumaksujen suuruudet ovat hyvä pitää silmällä ja eri alustojen kuluja vertailla.

Useimpiin palvelualustoihin liittyessä tulee vahvistaa oma henkilöllisyys esimerkiksi ajokortin tai passin kuvalla, eikä tätä tule säikähtää. Myös tiedot verotusta varten vaaditaan, koska sivustot pyrkivät välttymään näin erilaisilta laillisilta ongelmilta. Talletuksiin liittyvät maksut vaihtelevat usein pankkien ja luottokorttien välillä, ja siksi kotimaisen palveluntarjoajan valinta on suositeltavaa – tällöin siirrot ovat yleensä ilmaisia.

Litecoinia voi hyödyntää erilaisissa netin verkkokaupoissa, koska markkinoille on muodostunut palveluntarjoajia, jotka keskittyvät auttamaan yksityisiä toimijoita kryptomaksujen vastaanoton aloittamisessa. Tunnettavuutensa lisäksi Litecoinin asemaa markkinoilla edustaa sen verrattavuus kilpailija Bitcoiniin. Kyseinen altcoin todella nähdään monissa asiayhteyksissä edeltäjänsä lite-versioksi – perustajansa suunnitelmien mukaisesti. Kryptovaluuttarintamalla tulee jatkuvasti uusia uutisia ja julkistuksia uusista mahdollisuuksista kryptovaluuttamaksamisessa. Näistä tiedotamme usein viikottaisissa krytovaluuttauutisissa!

Kannattaako Litecoinia ostaa?

Kryptovaluutat voidaan lajitella tokeneihin, ekosysteemeihin ja valuuttoihin. Kun siis tarkastelee Litecoinin sijoittumista kryptomarkkinoilla, on tärkeää huomioida, ettei se missään nimessä pyri kilpailemaan Ethereumin tai NEOn kaltaisten ekosysteemien kanssa. Kaikilla kryptovaluutoilla on oma erilainen toimintatapa ja -periaate. Kaikki krytovaluutat eivät kilpaile keskenään, vaan osa kryptovaluutoista on suoraa tarkoitettu yksityiskuluttajille ja osa taas suuremmille instituutioille, kuten valtioille. Valuuttana Litecoinin (LTC) tulevaisuudennäkymät tulevat valuuttana riippumaan täysin siitä, miten yleistä sen käyttö rahanvaihdon välineenä tulee olemaan. Käteisrahasta pyritään pääsemään eroon lähes kaikissa kehittyneissä maissa – joskin vaihtelevan moraalisista syistä – ja tämä on omiaan lujittamaan virtuaalivaluuttojen asemaa perinteisten valuuttojen ohella.

Voi hyvinkin olla mahdollista, että verkkokauppojen ja erilaisten netin tilauspalvelujen yleistyessä myös kryptovaluuttojen omaksunta maksuvälineenä tulee yleistymään. Nyt aikuistuva Z-sukupolvi myös on edeltäjiään tietoisempi yksityisyyteen ja valtiovaltaan liittyvistä ongelmista, ja kryptovaluutat näyttäisivät vetäneen puoleensa etenkin nuorten miesten huomion.

Näiden kryptokannattajien päätyessä korkeampiin virkoihin tietämys vaihtoehtoisista valuutoista saadaan otettua paremmin huomioon esimerkiksi lakimuutoksia tehdessä. Uusien asioiden luominen ja vakiinnuttaminen vaatii aina sulattelu- ja kypsyttelyaikaa. Jonkinlainen huomattava mullistus seuraavien vuosikymmenten aikana on lähes varmaa; keskuspankkien rahan luonnin ja valtioiden ylivelkaantumisen kun on tultava päätökseen. Jos uskot kryptovaluuttojen tulevaisuuteen tulevaisuuden maksuvälineenä kannattaa sinun harkita sijoittamista Litecoiniin!

Mitkä ovat Litecoinin suurimmat kilpailijat?

Kuten aiemmin on jo mainittu, Litecoin on Bitcoinin kaltainen, keveämpi ”pikkuversio” Bitcoinista. Näin ollen, voidaan myös ajatella Litecoinin suurimpana kilpailijana Bitcoinia, sen samankaltaisen perusperiaatteiden vuoksi. Bitcoinin ohella kilpailijoihin kuuluu myös Bitcoin Cash sekä Bitcoin SV. Toki voidaan myös ajatella muiden kryptovaluuttojen olevan kilpailija Litecoinille. Jokaisella kryptovaluutalla on enemmän tai vähemmän erilainen tapa toimia. Kryptovaluutat omaavat myös omanlaisensa käyttötarkoituksen, osa kryptovaluutoista on tarkoitettu suurempien instituutioiden välisiin transaktioihin, osa taas tavallisille kuluttajille. Kuitenkin kaikilla kryptovaluutoilla on omanlaisia ominaisuuksia, jonka vuoksi kryptovaluuttasijoittamisessa voi myös hajauttaa omistamalla useita eri kryptovaluuttoja.

Litecoin kehitys viime vuosina

Litecoinin kulta-aikaa oli 2017 vuoden nousukausi ja vuoden 2021 kryptohurmos. Litecoinin kaikkien aikojen suurin arvo oli 2021 noin 400 dollarin tuntumassa. Tällä hetkellä, vuonna 2023, Litecoin arvo pyörii noin 90 dollarissa eli ollaan melko kaukana huipuista.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

Litecoinia voi ostaa nykyisin varsin helposti melkein mistä tahansa verkon tunnetusta kryptopörssistä tai kauppapaikasta. Palveluntarjoajia on monia, ja myös niiden tarjonta on vaihtelevaa. 

Litecoinissa on paljon hyviä ominaisuuksia, joita muilla kryptovaluutoilla ei ole. Litecoin on kuin Bitcoinin kevyt versio, omaten uunikin ketteryyden transaktioissa. Jos uskot Litecoinin tulevaisuuteen, Litecoinin jatkavat yhtenä maailman suosituimpana kryptovaluuttana, sijoita Litecoiniin! Litecoin on myös hyvä hajautuskeino, jos omistat jo jotain muuta erityyppistä kryptovaluuttaa.

Litecoinin arvo muuttuu jatkuvasti ja arvonmuutos voi olla hyvinkin suuri lyhyessä ajassa.

Litecoinin ja kaikkien muiden kryptovaluuttojen arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Mitä enemmän Litecoinilla on kysyntää ja mitä vähemmän on tarjontaa, sen arvokkaampi Litecoin-kryptovaluutta on.

Kryptovaluutoille on ominaista kurssien suuri volatiliteetti, eli kurssin muutos. Tätä ei kannata säikähtää, vaan sen avulla voit itseasiassa tehdä suurta voittoa! Ajan mittaan kryptovaluuttojen vakiinnuttaessa paikkaansa maailman maksuvälinekentällä, tasapainottuu ja rauhoittuu myös kryptovaluuttojen kurssien muutosnopeus.

Kyllä. Litecoinin ostaminen ja omistaminen on laillista. Mikäli päätät myydä Litecoinia, maksat myynneistä pääomaveroa.