Binance Coin kurssi (BNB) 2023

Binance Coinin kurssi on tällä hetkellä $264.01 ja koko markkina-arvo $41,684,230,278.65. Binance Coinin kurssi on muuttunut 1.39% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Binance Coinin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Binance Coin toimii natiivivaluuttana Binance nimiselle pörssille, mikä on suosittu kryptovaluuttojen vaihtoalusta. Kryptovaluuttapörssien maailmassa on monia eri tokeneita, joilla on omat käyttötarkoituksensa, tällä kertaa käymme läpi Binance Coinin toimintaa ja keskitymme varsinkin Binance Coin kurssiin vuonna 2021-2023.

Binance Coinin taustalla toimii Binance -pörssi sekä sosiaalisessa mediassakin tuttu Changpeng Zhao eli CZ yrityksen perustajana.

Binance Coin reaaliaikainen kurssi

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Mikä Binance Coin on?

Binance pörssillä on kaksi eri lohkoketjua, Binance Chain sekä Binance Smart Chain. Molempien lohkoketjujen kryptovaluuttana toimii Binancen oma token Binance Coin. Kyseistä tokenia hallussa pitämällä voi osallistua lohkoketjun ylläpidon toimintoihin,  käyttää Binance Coinia treidauskustannusten laskemiseen tai voit sijoittaa siihen.

Binance Coin luotiin samalla kun Binancen ICO tehtiin, sillä coinia ostettaessa on Binanceen helpompi sijoittaa.

Binancen perustajalla Changpeng Zhaolla oli jo pitkä historia kryptovaluuttojen parissa ennen Binancen perustamista. Hän onkin sanonut, että ideaa on jo pyöritelty pörssin sekä lohkoketjujen parissa monia vuosia, minkä vuoksi se oli jo julkaisuhetkellään muita pörssejä parempi sekä pidemmälle suunniteltu.

Coinien ensimmäinen myyntikierros eli ICO, tehtiin kesällä 2017. Kerätty summa oli 15 miljoonaa dollaria ja samalla tehtiin myös Binance Coin, mitä laskettiin liikkeelle 200 miljoonaa kappaletta. Puolet myytiin sijoittajille, 40% työntekijöille ja loput kolikot enkelisijoittajille.

Pörssin suosio kasvatti myös Binance Coinin arvoa. Siitä tuli nopeasti maailman taloushistorian nopein miljardin dollarin arvoinen yhtiö. Viime vuosien aikana Ethereumin verkon kasvavien kustannusten vuoksi muut älysopimusalustat ovat saaneet kiinnostusta, eikä Binance Chain ole jäänyt siitä paitsi. 2020 syksyllä julkaistun Binance Smart Chainin jälkeen Binance Coinin kurssi on noussut räjähdysmäisesti, monia kymmeniä kertoja, eikä loppua näy, ainakaan tällä hetkellä. 

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Binance Coin kurssi 2021-2023

Binance Coinin arvon nouseminen lähti 2020-2021 vaihteesta vauhdilla nousuun. Helmikuun 2021 puoleen väliin mennessä Binance Coinin arvo oli noussut jo melkein kymmenen kertaiseksi. Kuukausi eteenpäin ja arvo pysyi aika lailla samassa heitellen välillä ylös ja välillä alas. Maaliskuun lopulla 2021 alkoi nousu ja se jatkui aina marraskuuhun 2021 saakka. Binance Coinin ATH-hinta pääsi nousemaan reiluun 600 dollariin. Jatkuvasti tulevien token burnien myötä arvo tulee todennäköisesti nousemaan entisestään – kunhan markkina- ja maailmantilanne muuttuvat ja epävarmuus vähenee.

Marraskuun 2021 jälkeen Binance Coinin kurssi laski aina kesäkuuhun 2022 saakka. Hinta Siinä missä edellisvuonna kurssi oli hiponut 600 dollaria, oltiin kesällä 2022 alle 200 dollarissa. Kesän jälkeen Binance Coinin kurssi oli lievässä nousussa ja pyöri aina 2023 vuoteen tullessa 230-330 dollarin välillä. Nyt varsinkin maaliskuussa 2023 on nähty erittäin jyrkkää nousua Binance Coinin kurssissa ja kurssi nousi lyhyessä ajassa 270 dollarista 340 dollariin. Tämä tarkoittaa yli 25% nousua alle kahdessa viikossa.

Binancen ympäristöön on helppo sulauttaa Ethereum verkosta projekteja, mikä saa vastaavat DeFi projektit helposti lähtemään Binancen alustalle.

Lue kattavampi esittely Binance Coinista 

  • binancecoin
  • BNB
    (BNB)
  • Price
    $263.72
  • Market Cap
    $41.11 B

Miten Binance Coinin arvo määrittyy?

Kuten kaikilla muillakin kryptovaluutoilla kurssin määrittelee markkinat: jos kysyntää on paljon, mutta tarjontaa vähän = kurssi nousee. Jos tarjontaa paljon ja kysyntää vähän, kurssi laskee.

Tämän lisäksi Binance Coin kurssiin (kuten myös muidenkin kryptojen kurssiin) vaikuttaa kyseisen krypton teknologian kehittyminen, päivitykset ja odotukset sitä kohtaan. Tällä hetkellä myös esimerkiksi sosiaalisella medialla ja eri keskustelupalstoilla käydyillä keskusteluilla voi olla oma vaikutuksensa kryptovaluutan kurssiin. Esimerkiksi Elon Muskin Twitterissä jakamilla tweeteillä on oletettu olevan omat vaikutuksensa mm. Dogecoinin ja Bitcoinin kursseihin. Musk on useaan otteeseen toitottanut tweettejä, jossa jompi kumpi näistä kryptoista tulee ”lentämään kuuhun”.

Binance Coinin kohdalla kyseisellä kryptovaluutalla on myös oma arvonsa, mitä ei voi etukäteen määritellä, sillä sen käyttötarkoituksia tulee olemaan tulevaisuudessa laajemmalla määrällä sovelluksia, niin tulee tarve korostumaan entisestään.

Näiden lisäksi Binance on myös sitoutunut tekemään token burneja eli suomenkielellä sitoutunut hävittämään Binance Coinia niin kauan, kunnes jäljellä on enää 100 miljoonaa Binance Coinia (tällä hetkellä määrä on n. 159 miljoonaa). Tämä tarkoittaa, että Binance Coinien määrä tulee vähenemään huomattavasti tämänhetkisestä määrästä. Token burnit tapahtuvat aina kvartaaleittain, ja 2021 ensimmäisen kvartaalin token burn olikin historiansa suurin. Nyt vuonna 2023 alussa tehtiin 22. BNB token burn.

Binance Coin hintaodotukset tulevalle nousujohteiselle markkinalle ovat korkeat, sillä Binancen DEX -pörssi mahdollistaa jatkuvasti uusien instrumenttien myymisen ja sitä kautta kiinnostus Binancea kohtaan kasvaa.

Binance Coin kurssihistoria

Binance Coin kurssikehitys on ollut hurjaa, jos katsoo kaiken kaikkiaan mihin asti se on noussut. 2017 alkaessaan kurssi oli muutamia senttejä, se nousi vuoden loppuun mennessä tasaisesti ja vuoden 2018 alusta se oli pysynyt pitkään 10 dollarin paikkeilla. 2019 kun Mainnet julkaistiin nousi Binance Coinin arvo yli 40 dollariin missä se olikin tasaisesti pysynyt 2021 vuoden alkuun asti.

Nyt maaliskuussa Binance Coinin eli BNB:n kurssi on n. 338 dollaria.

Tulevaisuudessa kvartaaleittain tapahtuvissa Token burneissa tarjolla olevien Binance Coinien määrä tulee laskemaan, ja kurssi tulee tasaisesti nousemaan jokaisen kvartaalin jälkeen. Lisäksi Binance Smart Chainille rakennetaan sekä siirretään kokoajan uusia kiinnostavia projekteja.

Viime vuosina tapahtuneet Mainnet julkaisu sekä älysopimusalustajulkaisut olivat vain alkua BNB hurjalle nousulle ja tulevaisuus tuo uusia projekteja tullessaan. Kaikenlaiset DeFi-projektit ovat saaneet lähiaikoina suurta kiinnostusta, sillä ihmiset pelkäävät fiat-valuutan arvon romahtamista ja ovat kiinnostuneita kryptovaluuttoihin liittyvistä pankkiratkaisuista.

Top 10 kryptovaluuttakurssit

Bitcoin

Bitcoin

$26,547.03

BTC 0.29%

Ethereum

Ethereum

$1,847.37

ETH -0.12%

Tether

Tether

$1.00

USDT 0.00%

USD Coin

USD Coin

$1.00

USDC 0.00%

Litecoin

Litecoin

$88.46

LTC -0.19%

XRP

XRP

$0.52

XRP 1.38%

Binance Coin

Binance Coin

$264.01

BNB 1.39%

Dogecoin

Dogecoin

$0.07

DOGE 0.64%

TRON

TRON

$0.08

TRX 0.93%

Cardano

Cardano

$0.32

ADA -0.37%

Binance Coin uutiset

Julkaisemme joka viikon maanantai uusimmat kryptouutiset, johon olemme koostaneet kaikki tärkeimmät tapahtumat menneeltä viikolta. Kryptouutisien avulla pysyt ajantasalla mitä kryptomaailmassa tapahtuu. Lue uusimmat kryptouutiset täältä.

Muista laittaa Virtuaalivaluuttaa seurantaan myös Twitterissä. Näet uusimmat ilmoituksemmet tuoreimmista julkaisuistamme sekä muita mielenkiintoisia uutisnostoja! Mikäli Binance Coinin saralla tapahtuu merkittäviä muutoksia, kerromme niistä joko twiittaamaan tai uutisissa.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

Binance Coinin kurssi on kehittynyt positiivisesti vuoden 2023 alun aikana. Kryptomarkkinoilla on nähty yleistä nousua pankkien ongelmien myötä.

Binance Coinilla näyttää olevan ainakin tällä hetkellä edessään hyvä tulevaisuus. Binancen tiimi on sitoutunut tekemään token burneja niin kauan, kunnes 100 miljoonaa tokenia on jäljellä. Siinä missä normaalia valuuttaa voidaan tulostaa loputtomasti niin Binancen jo määritelty määrä tulee puolittumaan.

Binance Coinilla on monen vuoden vankka historia kryptomarkkinoilla. Se on yhden suurimmista kryptopörsseistä, eli Binancen, natiivitokeni. Sitä voi käyttää Binance verkon validoinnissa panttaamalla, treidaamisen kulujen pienentämiseksi, uusien kryptovaluuttaprojektien rahoittamiseen osallistumisella sekä rahan arvon säilyttäjänä.

Binance Coinia voit ostaa monelta eri sijoitusalustalta. Suurimpien volyymien kryptopörssejä ovat mm. Binance, VCC, FTX sekä WhiteBIT.