EOS kurssi 2023

EOS:n kurssi on tällä hetkellä $0.89 ja koko markkina-arvo $1,028,579,752.70. EOS:n kurssi on muuttunut 3.34% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin EOS:n kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

EOS on kolmannen sukupolven lohkoketjuratkaisu, mikä pyrkii parantamaan lohkoketjutoimintojen nopeutta sekä kustannustehokkuutta. EOS alustalle on mahdollista rakentaa älysopimus applikaatioita, mitkä poistavat välikäsiä esim. pankkien transaktioiden suhteen.

EOS hinta tänään

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Mikä EOS oikein on?

EOS on Block.one yhtiön kehittämä kryptovaluutta-alusta, joka toimii EOS tokeneilla. EOS pyrkii ratkaisemaan kalliiden lohkoketjuprojektien ongelmia tarjoamalla nopeamman, halvemman, skaalautuvamman ja helppokäyttöisemmän älysopimusalustan erilaisille sovelluksille. Lohkoketjuteknologialla pyritään poistamaan luottamus vaihdannan välistä, esim. pankit pois tilisiirtojen välistä. Siihen on tehty monia erilaisia ratkaisuja, mutta niiden hinnat alkavat olla korkealla, sekä nopeudet eivät enää riitä palvelemaan kaikkia asiakkaita.

Suurimpana vastaavanlaisena teknologiana on Ethereum, minkä kustannukset ovat noussee todella suuriksi, eikä transaktioiden nopeus ole enää tänä päivänä tarpeeksi nopeaa. Ethereum toimii lisäksi Proof of Work teknologialla, eli se kuluttaa valtavat määrät sähköä, kun transaktioita validoidaan. EOS taas toimii ilman louhintaa Proof of Stake menetelmällä, joka helpottaa sen skaalautuvuutta. Nykyään ollaan erittäin tarkkoja louhinnan aiheuttamista ympäristöhaitoista, mikä johtuu suurista verkoista, jotka toimivat Proof of Work konsensusalgoritmeilla. Muita vastaavan kaltaisia projekteja EOS:iin verrattuna ovat muut ns. alusta -tyyppiset kryptovaluutat kuten Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Tron (TRX) tai NEO.

EOS kurssi 2021

Vuodenvaihteessa EOS kurssi alkoi n. 2 dollarin lukemista. Tammikuussa EOS sai muiden kryptovaluuttojen mukana kiinnostusta sijoituskohteena, volyymi alkoi nousta vuoden alusta ja kurssiin tuli pieniä nousuja samalla. Kuitenkin suuremmat nousut alkoivat tulla lähempänä helmikuulle mentäessä.

Helmikuun alusta lähtien EOS kurssi nousi hiljalleen, aina viiteen dollariin asti ja sitten tuli pienehkö -40 % korjausliike kurssille. Ja maaliskuulle mentäessä kurssi olikin laskenut n. kolmeen dollariin. Maaliskuulle 2021 mentäessä jokainen viikko olikin entistä korkeampi, aina viimeiseen viikkoon asti. Viikon alkaessa EOS kurssi oli 4,5 dollaria, jonka jälkeen tuli pieni 20 % korjausliike.

Huhtikuun alusta kurssi ampaisikin jo heti ensimmäisellä viikolla 50 % nousuun, aina 6.5 dollariin asti. Siitä jatkui nousukausi EOS kurssille, melkein yhdeksän dollarin korkeuteen saakka, kunnes huhtikuun puolessa välissä tuli melkein 50 % korjaus.  Viimeisellä huhtikuun viikolla kurssi korjasi itseään ja lähti nousemaan.

Toukokuu lähti kaikista parhaiten nousuun tähän mennessä. Toukokuun ensimmäisellä viikolla kurssi ampaisi kaksinkertaiseen nousuun, ja käväisi 13 dollarin paikkeilla. Seuraava viikko olikin jo vähän korkeampi, mutta korjausliike tasasi kurssia taas kerran, tällä hetkellä sen ollessa noin 11 dollaria. Loppukuusta kurssi on lähtenyt laskuun ja pyörii 6-7 dollarin paikkeilla. 

EOS kurssihistoria

EOS:n julkaisuhetkellä heinäkuussa 2017 EOS kurssi ampaisi alle dollarista 5 dollariin muutamassa viikossa. Kuten kaikilla julkaisuilla on tapana, hinta alkoi tasaisesti laskea. Elokuussa EOS kurssi olikin jo alimmillaan muutamassa kymmenessä sentissä, ennen kuin se lähti jälleen nousuun.

2018 vuoden alusta EOS saavutti sen hetkisen huippunsa ja EOS kurssi kävi niinkin korkealla kuin 18 dollarissa. Kurssi lasketteli alaspäin tasaisesti seuraavat kolme kuukautta, ja kävi alimmillaan kymmenessä dollarissa. Tasaisen laskettelun jälkeen kurssi lähti alimmista lukemista kuukaudessa hurjaan nousuun ja saavutta kaikkien aikojen ATH-lukemansa huhtikuussa 2018, ja hinta kävi yli 22 dollarissa. Koko loppuvuosi 2018 olikin yhtä laskua, kunnes joulukuussa kurssi koki pienen nousuun. Alimmillaan EOS kurssi kävi joulukuussa 2018 noin reilussa dollarissa.

2019 vuoden kurssivaihtelut eivät olleet kovin mielenkiintoisia, EOS kurssi nousi maaliskuussa n. 8 dollariin ja laski siitä lähes joka viikko vuoden loppuun saakka. Vuoden vaihteessa alkoi taas näkyä valoa tunnelin päässä.

2020 vuoden alussa EOS kurssi oli kahden dollarin paikkeilla, helmikuussa kurssi tuplaantui, ja siitä sitten melkein koko loppuvuoden ajan jatkoi laskuaan. Vasta vuoden vaihteen jälkeen alkoi volyymi kasvamaan sekä kurssi sen mukana. Kaiken kaikkiaan kurssi pysyi matalalla koko 2020 vuoden ajan.

Vuonna 2021 nähtiin kryptomarkkinoilla laajaa nousua. ATH-lukemat paukkuivat monien kryptojen kohdalla ja myös EOS kurssi koki hyvää nousua, muttei se ylittänyt edellistä ATH-lukemaansa. Kurssi kävi korkeimmillaan runsaassa 10 dollarissa toukokuussa 2021 ja sen jälkeen kurssi sahasi koko loppuvuoden ajan noin 3-5 dollarin välillä.

Vuonna 2022 nähtiin laajaa laskumarkkinaa kryptovaluuttojen parissa ja samaa laskua näkyi myös EOS kurssissa. Alkuvuonna 2022 EOS kurssi oli vielä noin 3,5 dollaria, mutta loppuvuoteen mennessä kurssi laski alle 1 dollariin.

Nyt vuonna 2023 EOS kurssi on sahannut tasaisesti 0,8-1,2 dollarin välillä.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Miten EOS arvo määrittyy?

Kuten muillakin sijoitus instrumenteilla, niin kysynnän sekä tarjonnan laki määrittää kurssin arvon. EOS arvo nousee, jos sitä ostetaan lisää, ja lähiaikoina kysyntä vastaavalla teknologialle on nousussa. Kurssin arvoon vaikuttaa myös kierrossa olevien kryptovaluuttojen määrä, mikä teknologiasta riippuen voi joko nousta tai laskea. EOS teki 2020 vuoden alussa 132 miljoonan dollarin arvon edestä kryptovaluutan polttamista, eli sitä lähti kierrosta pois, mikä vaikuttaa hinnan nousemiseen. EOS arvo nousikin hetkellisesti 2020 vuoden alusta, mutta laskikin aina tämän vuoden alkuun asti.

EOS ostaminen

EOS sijoittaminen on tänä päivänä yhtä helppoa kuin esimerkiksi osakkeiden ostaminen. Pitkän historian omaavalla kryptovaluutalla on ehtinyt tulla monia eri pörssejä mistä EOS valuuttaa saa ostettua, EOS hinnanmuutokset ovat selkeästi tiedossa sekä EOS:in sosiaalisen median kanavat ovat kasvaneet ja keränneet suosiota. EOS:in kaltaiseen pitkäaikaiseen projektiin ovat saaneet osallistua monet eri kehittäjätiimit, mikä on tuonut uskottavuutta projektin menestymiselle.

Koska EOS on suosittu kryptovaluutta ja eri kryptovaluuttapörssit ovat listanneet sen vaihdettavaksi, voit helposti valita itsellesi sopivan pörssin josta ostaa EOS kryptovaluuttaa. Kryptovaluuttapörssit toimivat web-pohjaisissa sovelluksissa tai nykyään voit ladata myös kätevästi älypuhelinsovelluksen, jonka saat ladattua nopeasti, minkä jälkeen voit alkaa tehdä vaihtokauppaa eri valuutoilla.

Yleensä sovelluksiin pitää tehdä tunnistautuminen joko passin tai henkilökortin avulla, sekä osoitetietojen vahvistus, ja sen jälkeen voi alkaa tekemään vaihtokauppaa. Tämä vaihtelee pörsseittäin, joissakin paikoissa se tulee tehdä ennen talletusta ja joissakin vasta tililtä noston jälkeen. Itse valuutan ostaminen tapahtuu kuitenkin melko kätevästi ja sitä voisi verrata normaaliin pörssikaupankäyntiin. Voit siirtää esimerkiksi ensin pankkitililtä rahaa fiat-valuuttatilille, jonka jälkeen ostat valuuttaa tekemällä toimeksiannon kryptopörssiin tai käyttää pankkikorttia eri kryptovaluuttojen, kuten EOS:in ostamiseen. Yksi suosittu osto- ja myyntipaikka on Plus500.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

EOS hinta perustuu tarjonnan ja kysynnän lakiin. Mikäli valuuttaa halutaan ostaa enemmän kuin mitä sitä on tarjolla, silloin hinta nousee. Jos kryptovaluuttaa hävitetään kierrosta, nousee sen arvo sitä myötä samalla.

EOS kilpailee muiden älysopimusalustaratkaisujen kanssa, mikä vaikuttaa sen kurssin arvoon. Ethereumin kulut sekä arvo on noussut todella paljon lähiaikoina, mikä on saanut ihmisiä muiden ratkaisujen pariin. EOS ratkaisee kulurakennetta, ja tällä osalla kiinnostus kasvaa.

EOS kryptovaluuttaa voit ostaa samalla tavalla, kuten muitakin kryptovaluuttoja. Ensiksi pitää tehdä haluttuun pörssiin tai verkkolompakkoon tili, ja sitten tehdä ostos EOS valuutasta. Kaupankäynti kryptovaluutoille on tehty lähiaikoina suhteellisen helpoksi, ja voit ostaa EOS kryptovaluuttaa, vaikka pankkikortiltasi suoraan.

EOS on monen vuoden historiallaan todistanut olevansa vakuuttava kryptovaluuttaprojekti. EOSin taustalla on myös oikea yritys sitä pyörittämässä, mikä luo lisää uskottavuutta.