Dogecoin kurssi (DOGE) 2023

Dogecoinin kurssi on tällä hetkellä $0.07 ja koko markkina-arvo $9,504,198,452.35. Dogecoinin kurssi on muuttunut 0.58% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Dogecoinin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Dogecoin kurssi on saanut tänä vuonna todella suuren nosteen. Oletko itse vielä mukana doge-junassa?

Dogecoin on tehty ”Ihmisten kryptoksi”, se on tehty helpottamaan ihmisten osallistumista kryptomaailmaan ja oppimaan mitä lohkoketjut tarkoittavat.

Alun perin vitsiksi tehty kryptovaluutta onkin muuttunut joksikin aivan muuksi, monet kaupat ottavat jo vastaan Dogecoinia ja sitä listataan jatkuvasti uusiin pörsseihin. Eipä taida olla enää vitsi.

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Miksi Dogecoinia sanotaan meemikolikoksi?

Doge meemi syntyi vuonna 2010 otetusta koiran kuvasta, joka sai paljon suosiota 2013 vuoden loppupuolella. Siinä esitetään Shiba Inu rotuinen koira sekä lisäksi erilaisia tekstejä, joita koira voisi sanoa. Yleensä kuvissa koira ihmettelee jotain asioita ja sana ”wow” löytyy melkein jokaisesta meemistä. 

Dogecoin perustettiin alun perin vitsiksi ja sen takia, että suurempi määrä ihmisiä voisivat lähteä mukaan kryptovaluuttoihin. Se onkin saanut järkyttävän määrän huomiota nimenomaan internetin puolella, siitä tehdään jatkuvasti uusia meemejä, sitä lisätään kauppoihin maksutavoiksi, siitä tehdään mainosbannereita sekä julkisuuden henkilöt päivittävät Dogesta sosiaalisessa mediassaan.

Dogecoinia on käytetty myös paljon Reddit kanavalla. Hyville kommenteille tai postauksille pystyi antamaan tippiä, näin Dogecoinia pysty antamaan matalalla kynnyksellä uusille käyttäjille. Joskus oli hauskaa antaa toisen kommentista Dogecoineja, mutta yksittäisellä kolikolla alkaa olemaan jo sen verran arvoa, ettei ne välttämättä enään tunnu samalta.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Dogecoin kurssikehitys

Dogecoin kurssihistoria julkaisun jälkeen on ollut aika värikäs, alimmillaan se on käynyt 0.00008690 dollarin hinnassa ja korkeimmillaan 0.73 dollarissa. Eli siinä välissä on yli 60 000 % nousu!

Dogecoin julkaistiin 2013 joulukuussa, ja sai silloin jo ensimmäiset suuret nousunsa ylöspäin. Dogecoin kurssi alkoi 0.0002 dollarista ja nousi 0.0009 dollarin arvoon muutamassa päivässä. Kurssin arvo laskikin siitä suoraan tasaisesti alkuperäiseen vuoden vaihteeseen mennessä.

2014 vuoden alusta Dogecoin lähti todella nopeasti ylöspäin. Kurssi nousi muutamassa viikossa melkein kymmenkertaiseksi alkuperäisestä, eli n. 0.002 dollariin. Muutamassa viikossa kurssi laski 50 % ja nopeasti nousi taas melkein 100 %, jonka jälkeen loppuvuosi kurssi menikin alaspäin. Muutamaa pikku töyssyä lukuun ottamatta. Vuoden loppuun mennessä Dogecoinin kurssi olikin jo laskenut alle 0.0002 dollarin arvon, ja kovin positiiviselta ei näyttänyt odotukset.

2015 alusta alkaen Dogecoinin kurssin arvo laski entisestään, ja meni jopa 0.000088 dollarin arvoon, mikä oli alhaisin tähän mennessä. Nyt mennään siis toukokuussa, ja kesään mennessä kurssi nousikin takaisin vähän reiluun 0.0002 dollarin arvoon. Muutamia pikku nousuja sekä laskuja lukuun ottamatta Dogecoinin kurssi vuoden loppuun mennessä oli n. 0.00015 dollaria.

Seuraavat kaksi viikkoa menikin aika nopeasti ylöspäin ja Dogecoinin kurssi nousi muutamassa viikossa kolminkertaiseksi. Melkein yhtä nopeasti kurssi sitten laskikin 0.0002 dollariin, ja siitä nousi hetkelliseksi kesäkuussa 50 %. Loppuvuosi Dogecoinin kurssilla menikin pelkästään alaspäin ja vuosi päättyi 0.0002 dollarin arvoon.

Muutamien ylös alas liikkeiden jälkeen Dogecoin sai kovan nosteen 2018 alussa, kuten monet muutkin kryptovaluutat. Sen kurssi nousi 0.015 dollariin erittäin nopeasti, ja tämän jälkeen se on aika tasaisesti liikkunut vuoden 2020 loppuun saakka. Dogecoinin kurssi heitteli muutaman vuoden ajan 0.005 ja 0.0015 dollarin välillä. Vuoden 2020 lopussa Dogecoin alkoi saamaan pientä kiinnostusta sosiaalisessa mediassa, esim. maailman rikkain mies Elon Musk alkoi päivittelemään Dogecoinista, sekä siitä miten se tekee itsestään kansainvälisen valuutan.

  • dogecoin
  • Dogecoin
    (DOGE)
  • Price
    $0.068
  • Market Cap
    $9.52 B

Dogecoin tulevaisuus

Dogecoin hintaodotukset ovat korkealla, internet on puhunut dollarista jo vuosia. Mutta nyt lähiaikoina on ollut puhetta myös kahdesta dollarista. Moni ei voi tietää mihin asti Dogecoinin hinta tulee nousemaan, mutta monet julkisuuden henkilöt ovat ainakin osoittaneet kiinnostusta sitä kohtaan.

Elon Musk on kertonut olleensa Dogecoinin kehittäjätiimiin yhteydessä, ja hän onkin lähiaikoina ollut huolissaan muiden kryptovaluuttojen ympäristöhaitoista, kun taas Dogecoinin kustannukset ovat erittäin pieniä. Muitakin miljonäärejä on osoittanut kiinnostusta Dogecoiniin, esim. Mark Cuban, joka omistaa koripallojoukkueen on laittanut kaiken joukkueseen liittyvän tilpehöörin maksutavoiksi Dogecoinin sekä Amazon on ottanut käyttöön Dogecoinin maksutapana.

Dogecoinilla on vieläkin erittäin suuria keskittymiä omistajuuden suhteen, ja vaikka näyttää siltä, että miljonäärit ja yritykset ovat ottaneet Dogecoinia käyttöön, niin karu todellisuus on se, että jos isot omistajat alkavat myymään sijoituksiaan, niin tulee sen arvo romahtamaan erittäin nopeasti. Loppujen lopuksi Dogecoin on tehty vain vitsiksi, ja sen inflaatio nousee koko ajan suuremmaksi ja suuremmaksi. Minuutin välein tehdään uusi lohko ja loputtomaan määrään Dogecoineja syntyy 10 000 kappaletta joka minuutti lisää.

Miten Dogecoinin hinta määräytyy?

Dogecoinin hinta määräytyy tarjonnan ja kysynnän mukaan. Mikäli Dogecoinin kiinnostus nousee, niin nousee sen arvokin. Lähiaikoina sosiaaliset mediat ovat olleet erittäin täynnä Dogecoiniin liittyviä asioita, Elon Musk on jopa sanonut laittavansa Dogen kuvan avaruusrakettiinsa, ja lähettämällä Dogen kirjaimellisesti kuuhun. (päivitys: Vuonna 2022 tämä tapahtui kirjaimellisesti, lue lisää kryptouutisista)

Kolikkojen määrä vaikuttaa tietysti tarjonnan avulla hintaan. Dogecoineja on tällä hetkellä kierrossa n. 129 miljardia kappaletta, ja minuutin välein määrä lisääntyy 10 000 Dogecoinin verran. Vaikka Dogecoineja tehdään koko ajan lisää, niin inflaatio ei näytä vaikuttavan sen arvoon. Dogecoin siis toimii logiikan vastaisella tavalla, eikä sen suosio näytä laskevan yhtään entisestään.

Ympäristöön vaikuttavat louhimisen sähkökustannukset ovat olleet lähiaikoina otsikoissa enemmän kuin koskaan aiemmin. Louhimiskulut vaikuttavat myös samalla Dogecoinin hintaan, sillä se pohjautuu Proof of Work konsensusalgoritmiin, ja verkkoa validoidaan louhimalla uusia kryptovaluuttoja. Elon Musk on twitter tilillään puhunut siitä, että hän tekisi kehittäjien kanssa Dogecoinista paljon tehokkaamman sekä ympäristöystävällisemmän louhia.

Dogecoin ostaminen

Dogecoinia lisätään koko ajan uusiin pörsseihin ja se on saanut paljon uskottavuutta vuosien varrella. Dogecoinia on helppo ostaa monista eri paikoista, monet pörssit vaativat ensiksi pienen tunnistautumisen henkilökortilla, minkä jälkeen voikin jo Dogecoinia ostaa lompakkoonsa esim. pankkikortilta suoraan. Voit myös lähettää Dogecoinia kätevästi ystävällesi toiseen lompakkoon.

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

dogecoin kryptovaluutta

Dogecoin uutiset

Julkaisemme joka maanantai kryptouutiset, missä teemme koosteen viikon sisällä tapahtuneista suurimmista uutisista kryptomaailman keskuudessa. Lisäksi otamme Twitter-tilillämme jatkuvasti  kantaa päivittäisiin, uusiin kryptoilmiöihin sekä paneudumme tarkemmin maanantain uutisotsikkoihin.

Tutustumalla viikoittaisiin kryptouutisiimme saat tärkeimmät tiedot Dogecoinista, sekä muista kryptovaluutoista ja tapahtumista, jotka vaikuttavat kryptovaluuttamaailmaan. Lähiaikoina Dogecoin on päässyt uutisiimmekin lähes joka kerta, joten suosittelemme laittamaan uutisemme seurantaan. Nopeimmat päivitykset Dogecoinin liikehdinnästä saa suoraan seuraamalla Elon Muskia, kun tuntuu että lähiaikoina se on vaikuttanut Dogecoinin hintaan kaikista eniten.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

Dogecoinia voi ostaa monista eri pörsseistä, ja nykyään jopa suomalaisella pankkikortilla onnistuu ostaminen kätevästi. Sinun tarvitsee kuin tunnistautua pörssiin henkilökortillasi ja sen jälkeen voit aloittaa ostamisen.

Dogecoin tehtiin aluksi meemistä perustuvaksi kryptovaluutaksi, eikä sillä pitänyt olla mitään tulevaisuutta. Dogecoin on myös tehty tavallisten ihmisten kryptovaluutaksi, ja lähinnä se on saanut julkisuutta internetissä meemeistä.

Dogecoin on jatkuvasti todistanut jatkavansa nousuaan, sekä monet suuret yritykset ottavat sitä osaksi liiketoimintaansa, joten näyttäisi siltä, ettei Dogecoin ole laskemassa lähiaikoina. Pitää kuitenkin muistaa, että Dogecoinilla on muutama iso omistaja, minkä myynti voi aiheuttaa suuria pudotuksia sen arvoon.

Ihmiset haluavat todistaa vääräksi sen, ettei mikä tahansa voisi menestyä. Tavalliset ihmiset haluavat sijoittaa ja nostaa hauskan vitsikolikon arvoa sen verran, että se on varteenotettava kohde sijoitusmaailmassa.