Osta Ethereumia (ETH) – näin virtuaalivaluutan osto onnistuu

Ethereum on kirinyt asemaansa virtuaalivaluuttamarkkinoilla, ja siitä onkin tullut maailman kuumin kryptovaluutta heti Bitcoinin jälkeen. Näillä kahdella kryptolla on erittäin vankka johtoasema kryptovaluuttamarkkinoilla eikä lähimaastossa ole nähtävissä kilpailijaa, joka voisi syöstä Ethereumin tai Bitcoinin johtopaikoiltaan.

Tässä artikkelissa kerromme miten voit ostaa Ethereumia ja miten valitset sopivan palveluntarjoajan.  

Ethereumin reaaliaikainen kurssi

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Etherin ja Ethereumin ero

Ethereumista puhutaan usein kryptovaluuttana, mutta oikeasti Ethereumilla tarkoitetaan koko Ethereumin ekosysteemiä ja Ether on tämän alustan virtuaalinen valuutta. 

Ethereum on vuonna 2015 luotu laaja käyttöalusta kryptovaluutalle ja sitä voidaan hyödyntää myös mm. sovelluskehityksessä. Ethereumin avulla voidaan sovelluskehityksen lisäksi järjestää myös erilaisia digitaalisia äänestyksiä ja sen käyttömahdollisuudet ovat huomattavasti laajemmat kuin usein muiden kryptovaluuttojen (esim. Bitcoin).

Ethereum ostaminen

Ostaaksesi Ethereumia tulee sinun tutustua niihin verkon portaaleihin ja kryptovaluuttojen välityspaikkoihin, jotka välittävät muiden virtuaalivaluuttojen lisäksi myös Ethereumia. Ethereum on heti bitcoinin jälkeen suurin kryptovaluutta, joten sopivaa ostopaikkaa ei tarvitse kovin pitkään etsiä.

Ethereumin ostopaikkaa valitessa kannattaa kuitenkin miettiä myös omaa sijoituskokemusta ja oma-aloitteisuutta: Ethereumia välitetään kryptopörssien toimesta, jotka tekevät vaihdannasta ja Ethereumin ostamisesta vaivatonta ja helppoa, mutta vaihtoehtoisesti voit myös sivuuttaa erilaisia välityspalveluita tarjoavat sivut ja luottaa omiin taloustaitoihisi ja intuitioosi mitä tulee virtuaalivaluuttakauppaan (suosittelemme tätä vain kokeneille kryptovaluuttasijoittajille).

Yhteistä jokaiselle kryptovaluuttoja välittävälle alustalle on se, että ne edellyttävät sinulta rekisteröitymistä ja usein myös tunnistautumista. Nämä teot ovat edellytys sille, että kryptovaluuttakauppaa voidaan käydä mahdollisimman turvallisesti. 

Ostoprosessin jälkeen on lisäksi ensisijaisen tärkeää säilyttää virtuaalivaluuttaa turvallisessa ja sille tarkoituksenmukaisessa paikassa. Toki jos käyt esimerkiksi CFD-kauppaa Ethereumin avulla, silloin sinun ei tarvitse murehtia Ethereumin säilytystä, koska käyt kauppaa pelkästään Ethereumin hinnanmuutoksilla, etkä omista itse Ethereumia.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Miten ostaa Ethereumia?

Valinnanvaraa on runsaasti: helpointa on luonnollisesti ostaa kryptovaluuttaa niitä välittävältä palvelulta, joka seuraa hintojen kehitystä puolestasi samalla välitystyöstä huolehtien. Luonnollisesti tästä syntyy hieman lisäkuluja, jotka ovat kuitenkin usein vaivan arvoisia, koska säästät omaa aikaasi. Näin myös Ethereumiin sijoittaminen on kaikista yksinkertaisinta ja helppoa.

Ethereumin ostaminen välityspalvelun avulla

Välityspalvelun valinta ei edellytä yhtä tarkkaa asioihin perehtymistä, kuin mitä oikeanlaisen Ethereum-lompakon löytäminen edellyttää. Pääsääntö ostoalustalla on, että asioiminen ja kaupankäynti on turvallista ja luontevaa.

Suosituimmilla alustoilla ostat Ethereumia vaivatta fiat-rahalla eli euroilla tai dollareilla. Luonnollisesti tällaiset palvelut edellyttävät rekisteröitymistä, jotta Ethereumin ostaminen onnistuu. Itse Ethereumin ostotapahtuma sujuu luontevasti yleisimmillä maksutavoilla (pankki-, luottokortti ja usein verkkopankkimaksu).

Ostamasi Ethereum-valuutta siirretään automaattisesti käyttämäsi palvelun käyttäjätilille, jonne valuutan voi periaatteessa jättää, mutta se ei ole suositeltavaa varsinkaan, jos ostat Ethereumia suuremmalla summalla. Pienillä summilla tehdyt sijoitukset eivät välttämättä edellytä erillisen Ethereum-lompakon valitsemista, mutta jos päätät sijoittaa suuremman summan, silloin erillisen Ethereum-lompakon hankkiminen on suositeltavaa. 

Muista, että virtuaalivaluuttalompakot ovat olemassa samasta syystä kuin pankitkin: siellä rahasi on turvassa odottamassa arvonnousua tai käytettävissä tarvittaessa vaihdannanvälineenä verkossa.

Erillinen Ethereum-lompakko pienentää hakkeroiduksi tulemisen riskiä suuresti. Mikäli olet viehättynyt älylaitteiden helppouteen, on kaikki edellä luetellut tapahtumat suoritettavissa myös esimerkiksi älypuhelimella, jolloin valintasi on mobiililompakko.

Jos haluat sijoittajana käydä pelkästään CFD-kauppaa Ethereumilla, silloin sinun ei tarvitse miettiä Ehtereumin turvallista säilyttämistä tai hankkia erillistä Ethereum-lompakkoa, koska sijoittaessasi CFD-sopimuksiin eli hinnanerosopimuksiin, et omista itse Ethereumia, vaan käyt kauppaa sen hinnanmuutoksilla.

 

Ethereumin ostaminen ilman välikäsiä

Edellä kuvaillun virtuaalivaluutan vaihdannan lisäksi voit toimia oman elämäsi pörssimeklarina ja suorittaa Ethereumin ostamisen ja myymisen ilman välikäsiä.

Tässä tapauksessa sinun tulee etsiä mahdollinen Ethereumin myyjä itse, ja valuutan omistajuus vaihtuu reaaliajassa molempien osapuolten läsnäollessa. Huomaa, että olet nyt itse vastuussa vaihdannan onnistumisesta. Tämä tarkoittaa, että ennen Ethereumin ostolomakkeen lähettämistä tiedot kannattaa tarkistaa oikeiksi useampaan kertaan. Tällainen kaupankäynti edesauttaa ainakin yksityisyyden säilymistä, sillä kun ostat Etheriumia tällä tavoin, voit itse suurissa määrin vaikuttaa käyttämääsi maksutapaan, joka voi vaihdella aina PayPalista Bitcoiniin tai ääritapauksissa jopa käteiseen.

Ilman välikäsiä ostaessa huomio keneltä aiot ostaa (luotettavuus) ja että oston yhteydessä kaikki antamasi tiedot ovat oikein (Ethereumit tulevat perille).

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Ethereum lompakko

Ethereum-lompakko tai ts. Ethereum-tili tulee ajankohtaiseksi, kun suunnitellaan kryptovaluutta Etherin ostamista.

Pääsääntöisesti virtuaalivaluuttalompakkoja on kahdenlaisia; ns. Hardware-lompakkoja sekä online-lompakkoja. Lompakoista ensimmäinen, eli hardware-lompakko on offline-tilassa toimiva valuutan säilytyspaikka, joka on usein käytännössä muistitikku, jossa virtuaalivaluutta makaa turvassa esimerkiksi hakkerointiyrityksiltä.

Vielä fyysisempi ja perinteisempi tapa säilyttää virtuaalivaluuttaa on ns. Paper wallet, joka perustuu tulostettuihin private- ja public-avaimiin, joista ainakin privaattiavaimet kätketään visusti. Paperilompakon etuihin kuuluu sen turvallisuus: ainoita turvallisuusuhkia ovat inhimilliset erheet, kuten avaimien hukkaaminen tai joutuminen vääriin käsiin. Avaimista kannattaa ottaa kopioita, sillä tietojen katoaminen tarkoittaa, että virtuaalivaluuttaan ei pääse enää lainkaan käsiksi. Oletuksena on kuitenkin, että kopiot säilytetään turvallisessa paikassa.

Online-lompakoiden suosioon on luonnollisesti painavat syynsä, sillä offline-lompakot voivat olla joissain tapauksissa melko työläitä. Toki online-lompakot luovat nimellisen riskin verkossa tapahtuville hakkerointiyrityksille, mutta mikäli foliohattu ei kiristä liikaa ja arvostat kryptovaluuttakaupassa Etheriumia ostaessasi myös sen helppoa likviditeettiä, voi älypuhelimeen ladattava lompakkosovellus sopia erinomaisesti juuri sinulle.

Voit lisätä virtuaalivaluuttalompakkosi turvallisuutta esimerkiksi 2FA-todennuksen avulla, jolloin lompakkoosi kirjautuminen edellyttää salasanan lisäksi toisenlaisen varmennuksen siitä, että lompakkoosi kirjaudut juuri sinä, eikä kukaan muu. Käytännössä tämä toimii tekstiviestivarmenteen avulla.

Mutta mistä tiedän, mikä Ethereum-lompakko on paras juuri minulle? Pyhitä hetki arvokasta aikaasi tutustuaksesi muutamiin puolueettomiin arvosteluihin ethereum-lompakoista. Tällaisia arvioita löydät esimerkiksi älypuhelimesi sovelluskaupasta tai yksinkertaisesti googlettamalla.

Lisäksi internetin erilaiset keskustelupalstat toimivat erinomaisena tiedonlähteenä, kunhan muistat lähdekritiikin mainonnan varalta.

Mieti tarkkaan preferenssisi: sopiiko sinulle esimerkiksi paremmin online- vai offline-lompakko? Tai haluatko sen kenties toimivan älypuhelimessasi? Kuinka tärkeää on esimerkiksi nopea likviditeetti?

Top 10 kryptovaluuttakurssit

Bitcoin

Bitcoin

$26,462.92

BTC -0.03%

Ethereum

Ethereum

$1,843.94

ETH -0.30%

Tether

Tether

$1.00

USDT 0.00%

USD Coin

USD Coin

$1.00

USDC 0.00%

Litecoin

Litecoin

$88.11

LTC -0.59%

XRP

XRP

$0.52

XRP 0.72%

Binance Coin

Binance Coin

$262.68

BNB 0.88%

Dogecoin

Dogecoin

$0.07

DOGE 0.18%

TRON

TRON

$0.08

TRX 0.69%

Cardano

Cardano

$0.32

ADA -1.57%

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

Ethereum on vuonna 2015 luotu laaja ekosysteemi ja sitä voidaan hyödyntää mm. sovelluskehityksessä ja uusien kryptovaluuttojen luomisessa.

Ethereumilla tarkoitetaan koko Ethereumin ekosysteemiä ja Ether on tämän alustan virtuaalinen valuutta.

Ethereumia voi ostaa monesta eri kryptopörssistä sekä suoraan Ethereumia kauppaavalta henkilöltä. Lisäksi voit käydä CFD-kauppaa, jolloin et omista itse Ethereumia, vaan voit sijoittajana hyötyä Etherin hinnanmuutoksista. 

Vuoden 2023 alku on ollut Ethereumin osalta nousujohteista ja kurssi on noussut n. 40%. Ethereumilla on etulyöntiasema moniin muihin kryptovaluuttoihin nähden, koska sen käyttötarkoitukset ovat niin laajat.