Shiba Inu kryptovaluutta 2023 – Meemikryptovaluutan hurja nousu

Shiba Inu kryptovaluutta oli yksi vuoden 2021 puhutuimmista meemicoineista, mutta ”negatiivisen” meemiluonteensa lisäksi kryptosijoittajat ovat alkaneet pohtimaan, mikäli sillä voisikin olla tulevaisuutta. Nasdaqin mukaan Shiba Inu kryptovaluutta on samaan aikaan hyvin absurdi, mutta aivan mahtava kryptovaluutta joka on mahdotonta jättää huomioimatta.

Mikä tämä Shiba Inu kryptovaluutta sitten on, ja kannattaako siihen sijoittaa? Tähän kysymykseen löydät vastauksen lukemalla artikkelin.

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Mikä on Shiba Inu?

Shiba Inu historia ei ole kovinkaan pitkä, sillä se perustettiin elokuussa 2020. Shiba Inun taustalla on anonyymi henkilö tai ryhmä, nimeltä Ryoshi.

Shiba Inu on japanilainen koirarotu, ja monella varmaan tuleekin siitä mieleen Dogecoin, joka toinen erittäin kohuttu meemikryptovaluutta. Oikeastaan Shiba Inu kryptovaluutta onkin luotu osittain Dogecoinin pohjalta, mutta sitä ei ole luotu Dogecoinin seuraajaksi. Shiba Coinia on usein kutsuttu Dogecoinin tappajaksi, sillä tähän Ryoshi viittasi perustaessaan Shiba Inu kryptovaluutan. Shiba Inun token on nimeltään SHIB.

Shiba Inu kryptovaluutan maksimimäärä markkinoilla on 1 000 000 000 000 000 SHIB coinia. Tällä hetkellä markkinoilla on tästä määrästä noin 59 prosenttia. Erikoista on, että kun Shiba julkaistiin kryptomarkkinoille, Ryoshi lukitsi puolet koko Shiba Inun maksimimäärästä Uniswapin alustalle. Toinen puolisko meni Ethereumin perustajalle, Vitalik Buterinille. Hän kuitenkin teki erityisen päätöksen, ja päätti polttaa omistuksistaan 90 prosenttia, sillä ei halunnut olla vastuussa näin suuresta määrästä tokeneita. Loput, eli 1,2 miljardin dollarin edestä hän lahjoitti Intialle auttamaan koronapandemian hoidossa. Tämä olikin koko historian suurin kryptolahjoitus hyväntekeväisyyteen.

Shiba inu kurssi 2021-2022

Shiba Inu kurssihistoria ei ole kovinkaan pitkä, sillä se listautui kryptovaluuttapörssiin vasta vähän pari vuotta sitten. Sen hinta pysyi suhteellisen tasaisena huhtikuuhun 2021 asti, sillä Shiba ei oikeastaan kerännyt huomiota sijoittajilta. Huhtikuussa 2021 kuitenkin alkoi tapahtua – Shiba Inu kurssi nousi 0.00000017 dollarista 0.00000037 dollariin. Tämä voi tuntua pieneltä nousulta, mutta oikeastaan Shiba Inu lähes tuplasi hintansa.

Kasvu ei kuitenkaan loppunut tähän. Toukokuussa 2021, kun kryptovaluuttamarkkinat kävivät hyvin kuumana, Shiba Inu kryptovaluutta teki hintahuippunsa. Sen kurssi nousi jopa 0.000035 dollariin. Shiba Inu hinta tippui kuitenkin myös yhtä nopeasti kuin nousi, joten toukokuun loppuun mennessä sen hinta olikin vain 0.0000092 dollaria. Tällöin myös koko muu kryptomarkkina romahti, sillä kryptomarkkina olikin käynyt poikkeuksellisen kuumana koko kevään 2020. Koko kesän 2021 Shiba Inu kurssi vaihtelu jossakin 0.000006 ja 0.000008 välillä, eikä suuria huippuja tai laskuja näkynyt.

Shiba Inu kurssi lähti kuitenkin uuteen rakettimaiseen nousuun lokakuussa 2021. Korkeimmillaan Shiba Inu kurssi oli 0.000037 dollaria, lokakuun 11. päivä. Nousun taustalla on Elon Muskin julkaisema twiitti 4. lokakuuta, joka sisälsi kuvan hänen omasta koiranpennustaan, joka sattuu olemaan Shiba Inu koirarotua. Shiba Inu kurssi pomppasi ylös huimat 40% twiitin jälkeen. Shiba Inu kurssi seuraa hyvin paljon Dogecoinin hintakehitystä – samoin kuin esimerkiksi Ethereum seuraa Bitcoinia. Kuitenkin viimeisimmän huipun tehdessään lokakuussa 2021, ei Dogecoin noussut samalla volyymillä kuin Shiba Inu.

Tällä hetkellä keväällä 2023 Shiba Inu markkina-arvo on noin 5,8 miljardia dollaria. Tämä tekee siitä markkina-arvon perusteella 15. suurimman kryptovaluutan, mikä ei ole huono siihen nähden miten tuore valuutta on. Shiba Inu kurssikehitys on ollut todella huimaa, ja esimerkiksi pelkästään lokakuussa 2021 sen kuukauden aikainen kasvu oli huimat 331 prosenttia. 

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Shiba Inu sijoituskohteena

Shiba Inun kryptovaluutta sijoituskohteena on riskialtis. Se on suhteellisen uusi kryptovaluutta, ja sen hinta on aina ollut halpa verrattuna muihin kryptovaluuttoihin. Varmaan moni pohtiikin, kannattaako Shiba Inuun sitten edes sijoittaa sen riskialttiin luonteensa vuoksi? No, se riippuukin siitä mikä on oma tavoite sijoittajana. Jos kaipaa salkkuun sijoituskohdetta, jolla on potentiaalia nousta satoja prosentteja voi Shiba Inu sijoittaminen olla hyvä idea – mitä riskisempi sijoituskohde, sen enemmän kohde voi myös kasvaa.

Koska Shiba Inu kryptovaluutta on hyvin riskialtis sijoituskohde, ei siihen kannata sijoittaa enemmän varoja kuin on valmis menettämään. Toisaalta jos on varaa sijoittaa esimerkiksi pieni summa Shiba Inuun, voi se olla hyvä keino kasvattaa salkun arvoa. Jos vertailee eri kryptovaluuttoja, usein juuri pienemmät kryptovaluutat ovat niitä, joilla on tilaa kasvaa – kun taas esimerkiksi Bitcoin, joka on hieman vakaampi ja turvallisempi verrattuna Shiba Inuun, ei välttämättä kasva samalla volyymilla. Esimerkiksi jos uskotaan, että Shiba Inu kryptovaluutta kasvaisi 100 prosenttia seuraavan vuoden aikana, se tarkoittaisi, että sen hinta nousisi 0.00002 dollariin – kun taas Bitcoinin tapauksessa sama kasvu vaatisi kurssin nousua 30 000 dollarista 60 000 dollariin, joka voi kuulostaa hyvin hurjalta. Shiba Inu tarjoaakin etenkin päivätreidaajille toisinaan erityisen hyviä osto- ja myyntipaikkoja.

Miksi Shiba Inu kryptovaluutta on niin riskinen sijoituskohde? Sen maine perustuu suurimmaksi osaksi meemeihin, kuin mihinkään konkreettiseen kilpailuetuun. Oikeastaan verrattuna muihin kryptovaluuttoihin, sillä ei ole erityistä etua markkinoilla. Kryptomarkkina ylipäätänsä on hyvin kilpailtu ala, etenkin teknologian kannalta. Toisinaan jopa kryptovaluutat joilla on erityisiä teknologisia ominaisuuksia eivät menesty, joten huipulle päästäkseen Shiba Inu kryptovaluutan tulee päästä eroon maineestaan meemivaluuttana, ja alkaa rakentaa jotain kestävämpää. Toisinaan myös sijoittajat saattavat kokea riskinä sen, että Shiba Inu kryptovaluutta toiminta perustuu Ethereumin pohjalle, eikä sillä ole omaa lohkoketjua. Tämän on lopulta kuitenkin hyvin yleistä kryptovaluuttojen keskuudessa. 

Shiba inu teknologia

Usein Shiba Inusta puhuttaessa keskitytään enemmän sen maineeseen, kuin teknologisiin ominaisuuksiin. Sijoittajana on kuitenkin hyvä olla tietoinen myös siitä, miten Shiba Inu kryptovaluutta käytännössä toimii. Shiba Inu on Ethereumin lohkoketjun päälle rakennettu kryptovaluutta, eli ERC-20 token. Sillä on myös sama konsensusalgoritmi kuin Ethereumilla, eli tällä hetkellä Proof-of-Work, mutta Ethereumin siirtyessä Proof-of-Stake malliin myös Shiba Inu kryptovaluutta tulee seuraamaan sitä. Tämä tarkoittaa, että verkossa toimivat validaattorit ylläpitävät lohkoketjua, eikä lohkoketjuun tarvita erillisiä tietokoneita varmistamaan sen toimintaa kuten Proof-of-Work algortimissa. SHIB tokenin lisäksi sen perustajat kehittelevät muita tokeneita, kuten LEASH ja BONE. Tämän lisäksi kehitteillä on NFT-kokoelma, joka sisältää 10 000 kuvaa Shiba Inu kryptovaluuttaan liittyen.

Shiba Inu käyttötarkoitus

Vaikka moni laskee Shiba Inun yhdeksi DeFi-projekteista, ei sillä ole kaikkia DeFi-projektille ominaisia luonteenpiirteitä. Se on vaihdantaväline, ja sen lisäksi sillä on oma Shiba Swap alusta, jolla voi vaihtaa Shiba Inua hajautetusti muihin kryptovaluutoihin. Shiba Inua ei kuitenkaan ole vaihdantavälineenä vielä yhtä yleistynyt kuin esimerkiksi Bitcoin, mutta sitä voi toisinaan käyttää esimerkiksi sporttitiimien ja teatterilippujen ostoon.

Shiba inu tulevaisuus

Shiba Inu kurssiennuste on vaihteleva riippuen lähteestä – toiset analyytikot uskovat sen kasvavan, kun taas toiset ajattelevat sen kuolevan markkinoilta. Jotkut jopa odottavat Shiba Inun nousevan 100 prosenttia tulevaisuudessa, eli se voisi nousta jopa 0.000052 dollariin lähiaikoina. Joidenkin lähteiden mukaan Shiba Inulla olisi tilaa kasvaa jopa 0.000075 dollariin vuoden 2022 loppuun mennessä.

Shiba Inu kryptovaluutalla on oikeastaan hyvin selkeät kannattajajoukot, mutta myös vastustajajoukot. Moni on kriittinen Shiba Inua kohtaan, ja osa on sitä mieltä, että Shiba Inu kryptovaluutta ei ole markkina-arvonsa arvoinen. On hyvä muistaa, että usein kryptovaluuttojen arvo perustuu osittain niiden ”network valueen” eli siihen kuinka paljon niiden toiminnalle on kysyntää. Koska Shiba Inu on rakennettu Ethereumin päälle, voi sen arvonnousu hyödyttää myös Shiba Inua. Lisäksi, jos Shiba Inun kannattaja joukko pysyy aktiivisena, voi tämä myös tarkoittaa sitä, että sille tulee olemaan kysyntää.

Tämän vuoksi sijoittaessasi Shiba Inuun kannattaa olla hyvin kriittinen, ja tehdä sijoituspäätöksen oman pohdinnan ja sijoitusstrategian perusteella. Vaikka sinulla saattaisi Shiba Inua tutkiessasi tulla tunne, että jäät jostain paitsi, jos et sijoita siihen, on suositeltavaa tutustua ensin siihen kunnolla ja pohjata sijoituspäätöksesi muuhun kuin tunteisiin ja hypetykseen, etenkin jos tavoitteena on pitkän aikavälin sijoitus. 

Shiba inun hyvät ja huonot puolet listattuna

Shiba Inu vs. Dogecoin – mitä eroa?

Oletettavasti samaa molemmissa Shiba Inussa ja Dogecoinissa on se, että ne perustuvat meemiin. Tämän lisäksi molemmat valuutoista luetaan erittäin riskialttiiksi sijoituskohteiksi. Hauskaa tässä kuitenkin on, että Shiba Inu on brändännyt itsensä ”Dogecoinin tappajaksi”, joten kyseessä ei siis ole sisarusvaluutat. Vaikka Shiba Inu onkin saanut jonkin verran huomiota kryptoskenessä, ei se kuitenkaan ole vielä onnistunut varastamaan sen paikkaa kryptomarkkinoilta, sillä Dogecoin on markkina-arvoltaan artikkelin kirjoitushetkellä 9. suurin kryptovaluutta. Siinä missä Shiba Inun hinta on 0.0000038 dollaria, on Doge Coin hieman kalliimpi, sillä artikkelin kirjoitushetkellä sen hinta on noin 0.26 dollaria. Molemmat kuitenkin ovat hyvin halpoja kryptoja verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin, Ethereumiin ja muihin listan kärjessä oleviin kryptovaluuttoihin.

Nämä kaksi kryptovaluuttaa eroavat toisistaan myös teknisiltä ominaisuuksiltaan. Kun Shiba Inu kryptovaluutta on rakennettu Ethereumin lohkoketjun pohjalta toimivaksi, Dogecoin on taas kehitetty Bitcoinia hyödyntäen. Dogecoin käyttää Proof-Of-Work protokollaa, kun taas Shiba Inu on siirtymässä Proof-Of-Stakeen Ethereumin perässä. Usein Proof-Of-Stake protokollan ajatellaan olevan “parempi” vaihtoehto, sillä se on ympäristöystävällisempi.

Seuraa Shiba inu keskustelua

Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin herkkiä julkiselle keskustelulle. Tämän vuoksi on hyvä seurata keskustelupalstoja, sillä toisinaan Shiba Inu kurssi voi muuttua hetkessä nopeastikin keskustelun tai uutisten seurauksena.

Shiba Inu reddit keskustelua voit seurata täältä. Tämä keskustelualusta on virallisempi versio, ja täältä löydät hyvää spekulointia Shiba Inu kryptovaluutan seuraavista hintaliikkeistä, ja siitä mikäli ostaa, myydä vai holdata Shiba Inua. Vaikka tämä on Shiba Inun ”virallinen” reddit alusta, jopa täällä huomaat varmasti hyvin fanimaista keskustelua koko valuutan ympärillä, ja moni postauksista sisältää lauseita ”to the moon” tai kannustusta ostamaan Shiba Inua sen hinnan laskettua. Reddittiä lukiessasi on siis hyvä olla hieman kriittinen, koska alustalla pyörivät usein valuutan suurimmat fanit, jolloin keskustelu voi perustua ennemmin hypetykselle. Shiba Inulle löytyy myös toinen twitter kanava, joka on vielä suuremmin sen faniyhteisön ylläpitämä.

Shiba Inu tokenia voit seurata myös Twitteristä. Kuten Shiba Inu redditissä, voit myös sen Twitterissä huomata tietynlaista brändäystä ja hypetystä. Usein historiassa Elon Muskin liikkeet ja twiitit ovat vaikuttaneet hyvin vahvasti Shiba Inun kehitykseen, joten kannattaa myös hänet ottaa seurantaan Twitterissä.

Shiba Inu uutiset löydät erilaisilta alustoilta. Esimerkiksi perinteisiä finanssialaa koskevia uutisia ja uutisalustoita kannattaa seurata, sillä usein sieltä löytyy tietoa yleisestikin kryptomarkkinan liikkeistä. Usein myös Elon Muskin twiiteistä ja sen vaikutuksista Shiba Inuun uutisoidaan suhteellisen aktiivisesti.  Youtubessa on myös mielenkiintoinen kanava nimeltä Sachi news, josta löytyy erikseen videoita Shiba Inua koskien – näitäkin kannattaa kuitenkin seurata pienellä kriittisyydellä.   

 

Lue myös nämä: 

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

Shiba Inu on hajautettu kryptovaluutta, joka liitetään usein vahvasti meemikulttuuriin.

Shiba Inu kryptovaluutta toimii Ethereumin lohkoketjun pohjalta, eli se on ERC-20 token.

Shiba Inuun voi sijoittaa useilla eri alustoilla, kuten esimerkiksi Plus500

Shiba Inu voi tarjota hyviä osto – ja myyntipaikkoja sijoittajalle. Muista kuitenkin suuri riski!

Shiba Inun tulevaisuutta on vaikeaa ennustaa, mutta tällä hetkellä Shiba Inuun pohjautuu paljon odotuksia ja moni uskoo sen kasvavan lisää tulevaisuudessa.