Tron kryptovaluutta 2021 – Tronix eli TRX syntyi vuonna 2017

Tronin kurssi on tällä hetkellä $0.06 ja koko markkina-arvo $5,662,745,502.78. Tronin kurssi on muuttunut -0.95% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Tronin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Tron on eräs kryptomaailman mielenkiintoisimmista ilmiöistä, jonka teknologiset mahdollisuudet liittyvät jalansijan saamiseen yhtenä ethereum-teknologiaan pohjautuvista platformeista. Tron kryptovaluutta voi tuoda sijoittajalleen arvonnousua, mikäli Tron kasvattaa asemaansa alustateknologioiden joukossa ja sen hallintotokenin (eli tronixin tai TRX:n) omistamista pidetään kiinnostavana.

Tronin kehitysvaiheet, tulevaisuuden näkymät ja  perustajansa persoonallisuuden merkitys Tron-projektille kuvaavat hyvin kryptomaailman erityslaatuisia piirteitä. 

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Sisällysluettelo

Mikä on Tron?

Teknologiana Tron on blockchain eli lohkoketjuun pohjautuva käyttöjärjestelmä, joka tukee hajautettujen sovellusten eli decentralized applications (DAPP) -alustaa. Tron-foundationin tavoitteena on mahdollistaa maailmanlaajuinen peer-to-peer ja business-to-customer -pohjainen viihdeteollisuus, jossa välittäjien rooli vähenee. Tronin kehittäminen liittyy perustajansa Justin Sunin vision mukaan internetin uudenlaiseen hallintatapaan, jossa teknologiajättien jalansija horjuu ja yksilöiden vaikutusvalta nousee. 

Tällä hetkellä digitaalisen sisällön tuottajat joutuvat käyttämään jakelukanavinaan teknologiajättien alustoja, kuten Google Play -kauppaa ja Apple Storea, kun taas Tronin tavoitteena on mahdollistaa sisällöntuottajien ja loppukäyttäjien suora vaihdanta – tällöin sisällöntuottajat saavat myyntitulot suoraan ostajilta, ilman välikäsille maksettavia palkkiota. Tron pyrkii tukemaan koko DAPPS-markkinaa elokuvien tuotannosta peliteollisuuteen. Singaporessa toimiva, voittoa tavoittelemattoman Tron Foundation -säätiön projektiryhmä pyrkii tavoittamaan koko maailmanlaajuisen viihdeteollisuuden ja on laajentanut tavoitteitaan myös pelien ja uhkapelien DAPPS-markkinoille.

 

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Tron ja Justin Sun

Tron on noussut tunnetuksi kryptomaailman ilmiöksi ja useisiin kryptovaluuttapörsseihin listatuksi kryptovaluutaksi osin näkyvän perustajansa, Justin Sunin, persoonallisuuden tukemana. Kryptojen maailmassa tällainen henkilöperustainen näkyvyys ja siten myös tietynlainen teknologiaan liittymätön arvonnousu on kuitenkin aivan perusteltua, sillä kryptoviidakossa erottautuminen on tärkeää. Oikeanlainen julkisuus, vahvojen mielipidevaikuttajien tuki ja kiinnostavien tulevaisuuden visioiden esittäminen ovat kaikki varteenotettavia arvonnousun ajureita. 

Tronixin arvo kasvaa sen mukaan, kuinka kiinnostavana tätä valuuttaa pidetään, joten Justin Sunin näkyvä persoona, oikeat kaverit ja muiden talousmaailman jättiläisten tuen osoittaminen Tron-projektille saattavat näkyä vihreänä värinä omassa kryptolompakossasi.

Justin Sun (s. 1990) voidaan nähdä jonkinlaisena kryptomaailman superstarana, joka on saanut tukea uralleen jo nuorena miehenä hyvin vaikutusvaltaisilta tahoilta. Justin Sun on lounastanut Warren Buffetin kanssa ja tullut valituksi ensimmäisten ikäpolvensa edustajien joukossa Hupan Universityyn, johon hänet bongasi Alibaban perustaja Jack Ma. Forbes on listannut Sunin 30 kiinnostavimman kiinalaisen joukkoon. Jos ajatellaan, että Justin Sunin ensimmäiset opinnot olivat Itä-Aasian maisteriopinnot Pensylvanian yliopistossa ja historian kandidaatin tutkinto Pekingin yliopistossa, on tämä humanistin viitan alle kätkeytynyt milleniaali saavuttanut huikeaa menestystä kryptomaailmassa.

Justin Sun on ollut myös mukana perustamassa Rippleä, toista tunnettua kryptovaluuttaa ja -platformia. Hän on hankkinut kannuksia Kiinan sosiaalisen median markkinoilla perustamalla hyvin suosituksi nousseen Peiwon, joka nousi maan suosituimmaksi audioalustaksi yli 10 miljoonalla käyttäjällään. Justin Sunin toiminta tämän päivän teknologioiden parissa ja kryptomaailmassa vaikuttavat siis hyvin johdonmukaisilta ja hänen ohjaavana ajatuksenaan näyttää todellakin olevan “internetin parantaminen”, kuten hän itse on todennut. 

Tron projekti

Tron sai alkunsa vuonna 2017. Sen eri vaiheet on nimetty kiinnostavasti ja ainakin kaikkia avaruusohjelmien ystäviä ja scifi-faneja puhuttelevasti:

 • Ensimmäinen vaihe Exodus lanseerattiin 2017, tavoitteenaan tarjota ilmainen alusta peer-to-peer -jakelulle, sisällöille ja tiedostojen säilytykseen.
 • Toinen vaihe Odyssey (tammikuu 2019 – kesäkuu 2020) esitteli taloudelliset palkitsemistavat sisällön tuottamiseen.
 • Great Voyage -vaihe (heinäkuu 2020 – heinäkuu 2021) lisäsi alustalle yksilölliset ICO eli “initial coin offering” -ominaisuudet.
 • Apollo aloittaa matkansa elokuussa 2021 jatkuen maaliskuulle 2023 ja tuo mukanaan sisällöntuottajille mahdollisuuden lanseerata omia TRON 20 -tokeneita alustalla.
 • Projektin tulevaisuudessa siintävä Eternity-vaihe on ajoitettu vuodelle 2023. 

Näiden kahden viimeisen vaiheen, Apollon ja Eternityn, tavoitteena on erityisesti peliteollisuuden hajautetun mallin tukeminen. Tronin yhtenä tarkoituksena on mahdollistaa myös laillisten uhkapelien pelaaminen ja projekti antaa pelikehittäjille mahdollisuuden omien pelialustojen kehittämiseen Tron-alustan sisällä.

Mikäli kaikki tämä kuulostaa hieman monimutkaiselta ja osin myös epäilyttävältä, on selvyyden vuoksi listattava Tron-projektin keskeiset ominaisuudet: 

 • Tron pyrkii parantamaan Internetiä vapauttamalla tietojen hallinnan, ja mahdollistamalla ilmaisen ja ei-kontrolloidun datan siirtämisen.
 • Tron tarjoaa projektiin mukaan tuleville käyttäjilleen sisältöekosysteemin, jossa käyttäjät voivat tienata digitaalista omaisuutta tuottamalla ja levittämällä sisältöä.
 • Tron mahdollistaa digitaalisen omaisuuden jakamisen henkilökohtaisilla ICO:lla eli intial coin offering:eilla.
 • Tron tarjoaa alustan markkinoiden ennustamiseen ja hajautetun digitaalisen omaisuuden (kuten pelien) vaihtoon.

Aloittaessaan vuonna 2017 Tron-projekti osti jo tunnetuksi ja vakiintuneeksi tulleen tiedostojen jakopalvelun BitTorrentin, joten projektista tuli kertaheitolla maailman suurin “ihmiseltä ihmiselle” -tiedostojen jakeluun tarkoitettu alusta. Tästä lähtökohdasta käsin Tron on edennyt kohti kehittyneempää alustaa, päätavoitteenaan tarjota pääsy ilmaiseen ja helppoon sisällön jakamiseen ja tallentamiseen internetissä, antaen hallinnan sisällön tuottajille (esim. elokuvantekijöille, journalisteille, taiteilijoille ja muusikoille), eikä jakelijoille kuten YouTube.

Tronin token on Tronix eli TRX

Tronin token Tronix (TRX) on Tron-projektin hallintotoken, joka antaa äänioikeuden projektia koskevassa päätöksenteossa. Tron syntyi ICO-rahoituksen avulla vuonna 2017 massiivisessa ICO:ssa, jolloin Tronixit laskettiin liikkeelle, jotta säätiölle saatiin kerättyä alkupääomaa. Tässä ICO:ssa TRX:n kurssi oli 0,0019 dollaria. Lanseeraus tuotti projektille 70 miljoonaa US dollaria.

Tron kryptovaluuttaan sijoittaminen

Tronin projektiin voi sijoittaa monin tavoin, joko sen omilla sivuilla tai helpoimmalla tavalla jo ennestään tutussa kryptopörssissäsi, kuten eTorossa. Osallistuminen Troniin sen omalla alustalla voi tarkoittaa oman sisällön kehittämistä, toisten tuottaman sisällön käyttöä, projektin tukemista ostamalla hallintotokeneita ja osallistumalla äänestyksiin. Tavanomaisempaa kuitenkin lienee, että sijoittamisesta kiinnostunut haluaa päästä mukaan Tronin arvonnousuun hankkimalla tronixia oikeaan aikaan ja odottelemalla sen tulevaisuuden näkymien tuomaa lisäarvoa.

TRX eli tronix on vielä hyvin alhaisessa arvossa ja nyt spekuloidaan, nouseeko sen arvo yli yhden dollarin. Tämän hetken kurssin mukaan tronixin arvo on 0,07 dollaria, joten sadalla dollarilla saisi noin 1500 tronixia. Kurssin on ennustettu nousevan 0,3 dollarin arvoon vuoden 2022 aikana. Pidemmän aikavälin ennusteessa, vuodelle 2030, Tronin arvellaan mahdollisesti nousevan yhteen dollariin. Tämän ennusteen perusteella voisi siis odottaa saavansa 100 dollarin sijoitukselle kymmenessä vuodessa 1500 dollarin arvon.

Kryptojen arvonnousun ennustaminen on kuitenkin haastavaa, joten investointia tehdessäsi ota huomioon niiden erityinen, volatiili luonne. Kryptovaluuttojen kohdalla on syytä pitää mielessä kärsivällisyys ja hajauttaminen – kuten muussakin sijoittamisessa. Tronin kohdalla voit kuitenkin osoittaa myös tukevasi sen päämääriä sijoittamalla TRON-tokeniin ja olet siten mukana internetin sisältöjen reilumman hallintatavan edistämisessä.

Tronin alkuperäinen idea keskittyy siis platformina toimimiseen ja arvonnousu on paljolti kiinni siitä, miten vahvan markkina-aseman juuri Tron saavuttaa. Positiivisena voidaan nähdä se, että Kiinan viranomaiset näyttävät luottavan Justin Sunin ja Tronin näkemyksiin, sillä he ovat pyytäneet Sunin osaksi kansallista kehittämis- ja uudistamiskomissiota. 

Tronin haltijoille panostuspalkkiota eTorossa

Troniin voit siis sijoittaa esimerkiksi eTorossa, jota käyttämällä saat helposti hajautettua kryprosijoituksiasi ja muita sijoituksiasi mm. osakkeisiin ja raaka-aineisiin. Tronin haltijat hyötyvät eTorossa myös pelkästään tämän krypton omistamisesta, sillä eToro maksaa tronin haltijoille myös nk. panostuspalkkiota. Panostus koskee kaupankäyntialustalla pidettyjä kryptovaroja, ei esim. eToro Walletissa pidettyjä troneja.

Panostuspalkkio liittyy kryptojen Proof-of-Conceptin eli siihen että kryptojen omistajat vahvistavat muita siirtoja. Vaikket ymmärtäisi näistä teknologioista mitään, voimme selventää, että panostuspalkkiomalli merkitsee tronin omistajille sitä, että pelkästään omistamalla ja säilyttämällä tronia saat kasvatettua krypto-omaisuuttasi! eToron maksaman panostuspalkkion suuruus on portaittainen riippuen jäsentasostasi. 

Asiakkaana sinun ei tarvitse tehdä mitään saadaksesi panostuspalkkion, sillä tämä tapahtuu aivan automaattisesti tronixia omistamalla. Samanlaista panostuspalkkiota maksetaan eTorossa Cardanon haltijoille. eToro kertoo myös pyrkivänsä lisäämään muita kryptovaluuttoja tämän toiminnan piiriin jatkossa.

Tämä automaattinen panostuspalkkio perustuu paremmin steikkauksena tunnettuun toimintaan, jolloin jäädytät omasta kryptolompakostasi tietyt kryptot tähän Proof-of-Stake -tyyppiseen louhintaan. Kryptolompakon kohdalla voit nk. “jäädyttää” steikkaukseen sopivat kryptokolikot, jolloin saat pienen steikkauspalkkion ja pidät nämä kolikot poissa markkinoilta, jolloin virtuaalivaluutan arvo toivon mukaan nousee. Tronin steikkaus on siis mahdollista kryptolompakossa.

Lue lisää eToron kaupankäyntialustasta

Mihin kategoriaan Tron kuuluu?

Kryptomaailman termistöstä monelle lienee tutuinta coinit, eli kryptovaluutat. Lisäksi tähän uutta teknologiaa hyödyntävään kryptokokonaisuuteen kuuluu platformeja eli alustoja ja tokeneita, eli hallintopoletteja. 

Näistä Tron kuuluu platformeihin, sen token TRX hallintopoletteihin ja sikäli kun TRX:ää ostetaan kryptopörsseissä, myös vaihdannan välineisiin. Tärkeää tässä on ymmärtää se, että Tron on “paljon enemmän” kuin ainoastaan kryptovaluutta. Sen ominaisuudet ja tulevaisuuden näkymät ovat monipuolisia, ja tähän kryptoon tosissaan sijoittavan kannattaakin tutustua tarkemmin koko projektiin. Platformina Tronin on tarkoitus tukea sisällöntuottajia ja mahdollistaa siten uudenlaista digitaalista liiketoimintaa alustansa kautta.

Alustateknologiana Tronin etuja ovat hyvin alhaiset transaktiokulut ja erittäin suuri transaktioiden välittämisteho: jopa 25 000 tapahtumaa sekunnissa. Alustana Tron tukee useita teknologioita, kuten Ethereum-pohjaisia lohkoketjuteknologioita sekä muita ERC-20-protokollan teknologioita.

Opi lisää kryptovaluuttakategorioista

Tronin konsensusalgoritmi DpoS

Tronin tehokkaan transaktioiden välittämisen taustalla on sen konsensusalgoritmi DpoS  (Delegated Proof-of-Stake).  Tämä algoritmi perustuu siihen, että käyttäjät vahvistavat toinen toistensa transaktioita, ja käyttäjäyhteisö voi itse valita keskuudestaan nk. validaattorit tai “superedustajat”, jotka toimivat transaktioiden vahvistajina. Tällaisessa roolissa toimiminen vaatii jo isomman Tronix-lompakon omistamista, puhutaan tuhansien eurojen arvoisista sijoituksista. 

Delegated Proof of Stake -varmennustapa vie paljon vähemmän laskentatehoja kuin Bitcoinista tuttu Proof-of-Work -louhinta, joten Tronin kohdalla voidaan puhua myös ympäristöystävällisemmästä varmennusteknologiasta. Verrattuna taas perinteiseen Proof of Stakeen, DpoS on entistäkin nopeampi, demokraattisempi ja energiatehokkaampi tapa lohkoketjujen vahvistamiseen. Aloittelevan kryptosijoittajan kannalta kiinnostavaa tässä teknologiassa on, että se on täysin Tronin perustamisfilosofian mukainen – enemmän valtaa käyttäjille – ja vahvistaa transaktioita nopeasti ja tehokkaasti.

Tron vs. muut kryptoteknologiat

Tron on siis alusta, ja sellaisena se tukee useita muita kryptopohjaisia teknologioita. Koko kryptomaailma on rakenteeltaan jännittävä, sillä tämä ekosysteemi tarvitsee toinen toistaan, vaikka kryptokolikot, teknologiat ja esineiden tai ihmisten internetiksi pyrkivät ratkaisut toki myös kilpailevat keskenään. 

Tron ei ole bitcoinin kilpailija, eikä se haasta altcoineja tai muita valuuttapohjaisia kryptoja. Oikeastaan, Tronin toiminta-ajatusta seuraten, Tron haastaa internetin jättiläiset kuten YouTuben, Facebookin, Amazonin ja kaikki muut median jakelualustat. Tron haluaa vaurastuttaa sisällön tuottajia ja tehdä sisällön kuluttamisen ja säilyttämisen helpoksi ihmisille. 

Tronin alusta tukee useita muita kryptoteknologioita, mm. Ethereum-pohjaisia ratkaisuja sekä dApp-teknologiaa, joka mahdollistaa esimerkiksi pelien kehittämisen Tronin alustalla. Tron pohjautuu JAVA-ohjelmointikieleen. Ohjelmointitaitoiset lukijamme voivatkin siis suunnitella myös omien projektiensa tuomista Tron-alustalle.

Tron kurssi

Tron arvo on vaihdellut perustamisvuodestaan alkaen ja sen kurssi on elänyt osin myös muiden kryptovaluuttojen kurssikäyrien myötä. Lanseerauksessa yhden Tronin arvo oli 0,0019 dollaria ja kesäkuussa 2021 kurssi keikkuu 0,07 tuntumassa. Keväällä Tron arvo kävi hetkellisestä korkeammalla, lukemassa 0,14. Kryptojen kohdalla kurssivaihtelut ovat tyypillisesti suuria ja jokainen uutinen, odotusten pettäminen, uusiin odotuksiin vastaaminen tai visionääristen tulevaisuuden mahdollisuuksien esiintuominen näkyvät nopeasti kurssissa. 

Kryptopörssit ovat auki 24/7, joten kurssivaihteluja voi seurata helposti reaaliaikaisesti. 

 • tron
 • TRON
  (TRX)
 • Price
  $0.057
 • Market Cap
  $5.81 B

Tron tulevaisuus 

Tronin tulevaisuus voidaan siis nähdä aika lupaavana. Ensinnäkin teknologia ei ole yhden kortin varassa, vaan sen alustan on tarkoitus mahdollistaa “ihmisten internet”, joka ideologialtaan puhuttelee jokaista, joka on kyllästynyt jakelujättien ylivaltaan. Lisäksi, Tronilla on näkyvä ja vakuuttava spokesperson, Justin Sun. Kun hänet on vielä hyväksytty Kiinan valtionhallinnon kehittämiseen, voi myös varovainen sijoittaja ajatella, että tällä milleniaalilla on muutama hyvä ajatus jaettavakseen. Jos Kiina ryhtyy tukemaan ja suosimaan jotakin teknologiaa, on hyvä muistaa sen kansakunnan runsaus: vaikka vain yksi prosentti kiinalaisista kiinnostuisi esimerkiksi Tronixin omistamisesta, tarkoittaisi se 1,4 miljardin asukkaan keskuudessa 14 miljoonaa kiinnostunutta ostajaa trx-tokenille. 

Kiinan kiinnostus Troniin pohjautuu mahdollisesti osin sen kiinalaislähtöisyyteen, mutta myös monet muut tekihät puhuvat Tronin puolesta: laajat mahdollisuudet jakelualustana, globaalin internetkansan tavoittaminen, nopeus, edullisuus ja kiistatta myös ympäristöystävällisyys. Vaikka Tron ei löisi itseään läpi niin vahvasti Euroopan markkinoilla tai Yhdysvalloissa, voi sijoittaja odottaa tältä globaalilta toimijalta arvonnousua.

Tron verotus 2021

Myös Suomessa verottaja on herännyt kryptovaluuttojen verotuksen ohjeistukseen sen myötä, kun yhä useammat kotimaiset sijoittajat ovat kotiuttaneet voittojaan kryptomarkkinoilta. 

Kryprovaluutoilla tehtyihin voittoihin pätee pääomaverotus, eli 30% verokanta. Täten, jos sijoitat tänä vuonna Troniin esimerkiksi 300 euroa ja saat kärsivällisenä sijoittajana sille vuosien kuluessa esimerkiksi 4500 euron arvon – josta tuottoa on 4200 euroa – maksat voitto-osuudesta veroa 30% (1260e) ja saat itse nauttia 70% (2940e) tuotosta pääomallesi. Kryptoilla saadut tuotot tulee ilmoittaa oma-aloitteisesti verottajalle. Tänä vuonna on jo nähty varoittavia esimerkkejä näiden tuottojen ilmoittamisen unohtamisesta.

Opi lisää kryptovaluuttojen verotuksesta

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Tron on alusta, joka mahdollistaa digitaalisten sisältöjen jakelun ja säilyttämisen ihmiseltä ihmiselle. Tronin lupaus on hajautetun internetin tukeminen, eli se haluaa haastaa verkon jakelujätit ja palauttaa vallan sisällöntuottajille.

Tonin kryptotokenia Tronixia (TRX) voi ostaa kryptopörsseistä ja Tron-projektin sivuilta. Helpoiten lisäät tronixia sijoitusportfolioosi tutussa kryptopörssisäsi, kuten eTorossa

Tronin tulevaisuus näyttää vahvalta. Laaja toimintakenttä, selkeä ja vahva visio sekä hyvät suhteet Kiinaan lupaavat arvonnousua tälle kryptoteknologialle, joskin sijoittajan on myös varauduttava odottamaan.

Tronin tokenin (Tronix, TRX) arvoon vaikuttavat suoraan sen haluttavuus ja projektin kiinnostavuus. Mikäli Tron menestyy alustana visioidensa mukaisesti, kohdistuu myös sen hallintatokeniin vahvaa kiinnostusta. 

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.