Tron kryptovaluutta 2023 – Tronix eli TRX tietopaketti

Tronin kurssi on tällä hetkellä $0.08 ja koko markkina-arvo $6,998,549,875.86. Tronin kurssi on muuttunut 0.79% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Tronin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Tron on eräs kryptomaailman mielenkiintoisimmista ilmiöistä, jonka teknologiset mahdollisuudet liittyvät jalansijan saamiseen yhtenä ethereum-teknologiaan pohjautuvista platformeista. Tron kryptovaluutta voi tuoda sijoittajalleen arvonnousua, mikäli Tron kasvattaa asemaansa alustateknologioiden joukossa ja sen hallintotokenin (eli tronixin tai TRX:n) omistamista pidetään kiinnostavana.

Tronin kehitysvaiheet, tulevaisuuden näkymät ja  perustajansa persoonallisuuden merkitys Tron-projektille kuvaavat hyvin kryptomaailman erityslaatuisia piirteitä. 

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Mikä on Tron?

Teknologiana Tron on blockchain eli lohkoketjuun pohjautuva käyttöjärjestelmä, joka tukee hajautettujen sovellusten eli decentralized applications (DAPP) -alustaa. Tron-foundationin tavoitteena on mahdollistaa maailmanlaajuinen peer-to-peer ja business-to-customer -pohjainen viihdeteollisuus, jossa välittäjien rooli vähenee. Tronin kehittäminen liittyy perustajansa Justin Sunin vision mukaan internetin uudenlaiseen hallintatapaan, jossa teknologiajättien jalansija horjuu ja yksilöiden vaikutusvalta nousee. 

Tällä hetkellä digitaalisen sisällön tuottajat joutuvat käyttämään jakelukanavinaan teknologiajättien alustoja, kuten Google Play -kauppaa ja Apple Storea, kun taas Tronin tavoitteena on mahdollistaa sisällöntuottajien ja loppukäyttäjien suora vaihdanta – tällöin sisällöntuottajat saavat myyntitulot suoraan ostajilta, ilman välikäsille maksettavia palkkiota. Tron pyrkii tukemaan koko DAPPS-markkinaa elokuvien tuotannosta peliteollisuuteen. Singaporessa toimiva, voittoa tavoittelemattoman Tron Foundation -säätiön projektiryhmä pyrkii tavoittamaan koko maailmanlaajuisen viihdeteollisuuden ja on laajentanut tavoitteitaan myös pelien ja uhkapelien DAPPS-markkinoille.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Tron ja Justin Sun

Tron on noussut tunnetuksi kryptomaailman ilmiöksi ja useisiin kryptovaluuttapörsseihin listatuksi kryptovaluutaksi osin näkyvän perustajansa, Justin Sunin, persoonallisuuden tukemana. Kryptojen maailmassa tällainen henkilöperustainen näkyvyys ja siten myös tietynlainen teknologiaan liittymätön arvonnousu on kuitenkin aivan perusteltua, sillä kryptoviidakossa erottautuminen on tärkeää. Oikeanlainen julkisuus, vahvojen mielipidevaikuttajien tuki ja kiinnostavien tulevaisuuden visioiden esittäminen ovat kaikki varteenotettavia arvonnousun ajureita. 

Tronixin arvo kasvaa sen mukaan, kuinka kiinnostavana tätä valuuttaa pidetään, joten Justin Sunin näkyvä persoona, oikeat kaverit ja muiden talousmaailman jättiläisten tuen osoittaminen Tron-projektille saattavat näkyä vihreänä värinä omassa kryptolompakossasi.

Justin Sun (s. 1990) voidaan nähdä jonkinlaisena kryptomaailman superstarana, joka on saanut tukea uralleen jo nuorena miehenä hyvin vaikutusvaltaisilta tahoilta. Justin Sun on lounastanut Warren Buffetin kanssa ja tullut valituksi ensimmäisten ikäpolvensa edustajien joukossa Hupan Universityyn, johon hänet bongasi Alibaban perustaja Jack Ma. Forbes on listannut Sunin 30 kiinnostavimman kiinalaisen joukkoon. Jos ajatellaan, että Justin Sunin ensimmäiset opinnot olivat Itä-Aasian maisteriopinnot Pensylvanian yliopistossa ja historian kandidaatin tutkinto Pekingin yliopistossa, on tämä humanistin viitan alle kätkeytynyt milleniaali saavuttanut huikeaa menestystä kryptomaailmassa.

Justin Sun on ollut myös mukana perustamassa Rippleä, toista tunnettua kryptovaluuttaa ja -platformia. Hän on hankkinut kannuksia Kiinan sosiaalisen median markkinoilla perustamalla hyvin suosituksi nousseen Peiwon, joka nousi maan suosituimmaksi audioalustaksi yli 10 miljoonalla käyttäjällään. Justin Sunin toiminta tämän päivän teknologioiden parissa ja kryptomaailmassa vaikuttavat siis hyvin johdonmukaisilta ja hänen ohjaavana ajatuksenaan näyttää todellakin olevan “internetin parantaminen”, kuten hän itse on todennut. 

Tron projekti

Tron sai alkunsa vuonna 2017. Sen eri vaiheet on nimetty kiinnostavasti ja ainakin kaikkia avaruusohjelmien ystäviä ja scifi-faneja puhuttelevasti:

 • Ensimmäinen vaihe Exodus lanseerattiin 2017, tavoitteenaan tarjota ilmainen alusta peer-to-peer -jakelulle, sisällöille ja tiedostojen säilytykseen.
 • Toinen vaihe Odyssey (tammikuu 2019 – kesäkuu 2020) esitteli taloudelliset palkitsemistavat sisällön tuottamiseen.
 • Great Voyage -vaihe (heinäkuu 2020 – heinäkuu 2021) lisäsi alustalle yksilölliset ICO eli “initial coin offering” -ominaisuudet.
 • Apollo aloittaa matkansa elokuussa 2021 jatkuen maaliskuulle 2023 ja tuo mukanaan sisällöntuottajille mahdollisuuden lanseerata omia TRON 20 -tokeneita alustalla.
 • Projektin tulevaisuudessa siintävä Eternity-vaihe on ajoitettu vuodelle 2023. 

Näiden kahden viimeisen vaiheen, Apollon ja Eternityn, tavoitteena on erityisesti peliteollisuuden hajautetun mallin tukeminen. Tronin yhtenä tarkoituksena on mahdollistaa myös laillisten uhkapelien pelaaminen ja projekti antaa pelikehittäjille mahdollisuuden omien pelialustojen kehittämiseen Tron-alustan sisällä.

Mikäli kaikki tämä kuulostaa hieman monimutkaiselta ja osin myös epäilyttävältä, on selvyyden vuoksi listattava Tron-projektin keskeiset ominaisuudet: 

 • Tron pyrkii parantamaan Internetiä vapauttamalla tietojen hallinnan, ja mahdollistamalla ilmaisen ja ei-kontrolloidun datan siirtämisen.
 • Tron tarjoaa projektiin mukaan tuleville käyttäjilleen sisältöekosysteemin, jossa käyttäjät voivat tienata digitaalista omaisuutta tuottamalla ja levittämällä sisältöä.
 • Tron mahdollistaa digitaalisen omaisuuden jakamisen henkilökohtaisilla ICO:lla eli intial coin offering:eilla.
 • Tron tarjoaa alustan markkinoiden ennustamiseen ja hajautetun digitaalisen omaisuuden (kuten pelien) vaihtoon.

Aloittaessaan vuonna 2017 Tron-projekti osti jo tunnetuksi ja vakiintuneeksi tulleen tiedostojen jakopalvelun BitTorrentin, joten projektista tuli kertaheitolla maailman suurin “ihmiseltä ihmiselle” -tiedostojen jakeluun tarkoitettu alusta. Tästä lähtökohdasta käsin Tron on edennyt kohti kehittyneempää alustaa, päätavoitteenaan tarjota pääsy ilmaiseen ja helppoon sisällön jakamiseen ja tallentamiseen internetissä, antaen hallinnan sisällön tuottajille (esim. elokuvantekijöille, journalisteille, taiteilijoille ja muusikoille), eikä jakelijoille kuten YouTube.

Tronin token on Tronix eli TRX

Tronin token Tronix (TRX) on Tron-projektin hallintotoken, joka antaa äänioikeuden projektia koskevassa päätöksenteossa. Tron syntyi ICO-rahoituksen avulla vuonna 2017 massiivisessa ICO:ssa, jolloin Tronixit laskettiin liikkeelle, jotta säätiölle saatiin kerättyä alkupääomaa. Tässä ICO:ssa TRX:n kurssi oli 0,0019 dollaria. Lanseeraus tuotti projektille 70 miljoonaa US dollaria.

Tron kryptovaluuttaan sijoittaminen

Tronin projektiin voi sijoittaa monin tavoin, joko sen omilla sivuilla tai helpoimmalla tavalla jo ennestään tutussa kryptopörssissäsi. Osallistuminen Troniin sen omalla alustalla voi tarkoittaa oman sisällön kehittämistä, toisten tuottaman sisällön käyttöä, projektin tukemista ostamalla hallintotokeneita ja osallistumalla äänestyksiin. Tavanomaisempaa kuitenkin lienee, että sijoittamisesta kiinnostunut haluaa päästä mukaan Tronin arvonnousuun hankkimalla tronixia oikeaan aikaan ja odottelemalla sen tulevaisuuden näkymien tuomaa lisäarvoa.

TRX eli tronix on vielä hyvin alhaisessa arvossa ja nyt spekuloidaan, nouseeko sen arvo yli yhden dollarin. Tämän hetken kurssin mukaan tronixin arvo on 0,07 dollaria, joten sadalla dollarilla saisi noin 1500 tronixia. Kurssin on ennustettu nousevan 1 dollarin arvoon vuosien 2029-2030 aikana. Tämän ennusteen perusteella voisi siis odottaa saavansa 100 dollarin sijoitukselle kymmenessä vuodessa 1500 dollarin arvon.

Kryptojen arvonnousun ennustaminen on kuitenkin haastavaa, joten investointia tehdessäsi ota huomioon niiden erityinen, volatiili luonne. Kryptovaluuttojen kohdalla on syytä pitää mielessä kärsivällisyys ja hajauttaminen – kuten muussakin sijoittamisessa. Tronin kohdalla voit kuitenkin osoittaa myös tukevasi sen päämääriä sijoittamalla TRON-tokeniin ja olet siten mukana internetin sisältöjen reilumman hallintatavan edistämisessä.

Tronin alkuperäinen idea keskittyy siis platformina toimimiseen ja arvonnousu on paljolti kiinni siitä, miten vahvan markkina-aseman juuri Tron saavuttaa. Positiivisena voidaan nähdä se, että Kiinan viranomaiset näyttävät luottavan Justin Sunin ja Tronin näkemyksiin, sillä he ovat pyytäneet Sunin osaksi kansallista kehittämis- ja uudistamiskomissiota. 

Mihin kategoriaan Tron kuuluu?

Kryptomaailman termistöstä monelle lienee tutuinta coinit, eli kryptovaluutat. Lisäksi tähän uutta teknologiaa hyödyntävään kryptokokonaisuuteen kuuluu platformeja eli alustoja ja tokeneita, eli hallintopoletteja. 

Näistä Tron kuuluu platformeihin, sen token TRX hallintopoletteihin ja sikäli kun TRX:ää ostetaan kryptopörsseissä, myös vaihdannan välineisiin. Tärkeää tässä on ymmärtää se, että Tron on “paljon enemmän” kuin ainoastaan kryptovaluutta. Sen ominaisuudet ja tulevaisuuden näkymät ovat monipuolisia, ja tähän kryptoon tosissaan sijoittavan kannattaakin tutustua tarkemmin koko projektiin. Platformina Tronin on tarkoitus tukea sisällöntuottajia ja mahdollistaa siten uudenlaista digitaalista liiketoimintaa alustansa kautta.

Alustateknologiana Tronin etuja ovat hyvin alhaiset transaktiokulut ja erittäin suuri transaktioiden välittämisteho: jopa 25 000 tapahtumaa sekunnissa. Alustana Tron tukee useita teknologioita, kuten Ethereum-pohjaisia lohkoketjuteknologioita sekä muita ERC-20-protokollan teknologioita.

Opi lisää kryptovaluuttakategorioista

Tronin konsensusalgoritmi DpoS

Tronin tehokkaan transaktioiden välittämisen taustalla on sen konsensusalgoritmi DpoS  (Delegated Proof-of-Stake).  Tämä algoritmi perustuu siihen, että käyttäjät vahvistavat toinen toistensa transaktioita, ja käyttäjäyhteisö voi itse valita keskuudestaan nk. validaattorit tai “superedustajat”, jotka toimivat transaktioiden vahvistajina. Tällaisessa roolissa toimiminen vaatii jo isomman Tronix-lompakon omistamista, puhutaan tuhansien eurojen arvoisista sijoituksista. 

Delegated Proof of Stake -varmennustapa vie paljon vähemmän laskentatehoja kuin Bitcoinista tuttu Proof-of-Work -louhinta, joten Tronin kohdalla voidaan puhua myös ympäristöystävällisemmästä varmennusteknologiasta. Verrattuna taas perinteiseen Proof of Stakeen, DpoS on entistäkin nopeampi, demokraattisempi ja energiatehokkaampi tapa lohkoketjujen vahvistamiseen. Aloittelevan kryptosijoittajan kannalta kiinnostavaa tässä teknologiassa on, että se on täysin Tronin perustamisfilosofian mukainen – enemmän valtaa käyttäjille – ja vahvistaa transaktioita nopeasti ja tehokkaasti.

Tron vs. muut kryptoteknologiat

Tron on siis alusta, ja sellaisena se tukee useita muita kryptopohjaisia teknologioita. Koko kryptomaailma on rakenteeltaan jännittävä, sillä tämä ekosysteemi tarvitsee toinen toistaan, vaikka kryptokolikot, teknologiat ja esineiden tai ihmisten internetiksi pyrkivät ratkaisut toki myös kilpailevat keskenään. 

Tron ei ole bitcoinin kilpailija, eikä se haasta altcoineja tai muita valuuttapohjaisia kryptoja. Oikeastaan, Tronin toiminta-ajatusta seuraten, Tron haastaa internetin jättiläiset kuten YouTuben, Facebookin, Amazonin ja kaikki muut median jakelualustat. Tron haluaa vaurastuttaa sisällön tuottajia ja tehdä sisällön kuluttamisen ja säilyttämisen helpoksi ihmisille. 

Tronin alusta tukee useita muita kryptoteknologioita, mm. Ethereum-pohjaisia ratkaisuja sekä dApp-teknologiaa, joka mahdollistaa esimerkiksi pelien kehittämisen Tronin alustalla. Tron pohjautuu JAVA-ohjelmointikieleen. Ohjelmointitaitoiset lukijamme voivatkin siis suunnitella myös omien projektiensa tuomista Tron-alustalle.

Tron kurssi

Tron arvo on vaihdellut perustamisvuodestaan alkaen ja sen kurssi on elänyt osin myös muiden kryptovaluuttojen kurssikäyrien myötä. Lanseerauksessa yhden Tronin arvo oli 0,0019 dollaria ja keväällä 2023 kurssi keikkuu 0,07 dollarin tuntumassa. Kryptojen kohdalla kurssivaihtelut ovat tyypillisesti suuria ja jokainen uutinen, odotusten pettäminen, uusiin odotuksiin vastaaminen tai visionääristen tulevaisuuden mahdollisuuksien esiintuominen näkyvät nopeasti kurssissa. 

Kryptopörssit ovat auki 24/7, joten kurssivaihteluja voi seurata helposti reaaliaikaisesti. 

 • tron
 • TRON
  (TRX)
 • Price
  $0.078
 • Market Cap
  $7.01 B

Tron tulevaisuus 

Tronin tulevaisuus voidaan siis nähdä aika lupaavana. Ensinnäkin teknologia ei ole yhden kortin varassa, vaan sen alustan on tarkoitus mahdollistaa “ihmisten internet”, joka ideologialtaan puhuttelee jokaista, joka on kyllästynyt jakelujättien ylivaltaan. Lisäksi, Tronilla on näkyvä ja vakuuttava spokesperson, Justin Sun. Kun hänet on vielä hyväksytty Kiinan valtionhallinnon kehittämiseen, voi myös varovainen sijoittaja ajatella, että tällä milleniaalilla on muutama hyvä ajatus jaettavakseen. Jos Kiina ryhtyy tukemaan ja suosimaan jotakin teknologiaa, on hyvä muistaa sen kansakunnan runsaus: vaikka vain yksi prosentti kiinalaisista kiinnostuisi esimerkiksi Tronixin omistamisesta, tarkoittaisi se 1,4 miljardin asukkaan keskuudessa 14 miljoonaa kiinnostunutta ostajaa trx-tokenille. 

Kiinan kiinnostus Troniin pohjautuu mahdollisesti osin sen kiinalaislähtöisyyteen, mutta myös monet muut tekihät puhuvat Tronin puolesta: laajat mahdollisuudet jakelualustana, globaalin internetkansan tavoittaminen, nopeus, edullisuus ja kiistatta myös ympäristöystävällisyys. Vaikka Tron ei löisi itseään läpi niin vahvasti Euroopan markkinoilla tai Yhdysvalloissa, voi sijoittaja odottaa tältä globaalilta toimijalta arvonnousua.

Tron verotus 2023

Myös Suomessa verottaja on herännyt kryptovaluuttojen verotuksen ohjeistukseen sen myötä, kun yhä useammat kotimaiset sijoittajat ovat kotiuttaneet voittojaan kryptomarkkinoilta. 

Kryprovaluutoilla tehtyihin voittoihin pätee pääomaverotus, eli 30% verokanta. Täten, jos sijoitat tänä vuonna Troniin esimerkiksi 300 euroa ja saat kärsivällisenä sijoittajana sille vuosien kuluessa esimerkiksi 4500 euron arvon – josta tuottoa on 4200 euroa – maksat voitto-osuudesta veroa 30% (1260e) ja saat itse nauttia 70% (2940e) tuotosta pääomallesi. Kryptoilla saadut tuotot tulee ilmoittaa oma-aloitteisesti verottajalle. Tänä vuonna on jo nähty varoittavia esimerkkejä näiden tuottojen ilmoittamisen unohtamisesta.

Opi lisää kryptovaluuttojen verotuksesta

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

Tron on alusta, joka mahdollistaa digitaalisten sisältöjen jakelun ja säilyttämisen ihmiseltä ihmiselle. Tronin lupaus on hajautetun internetin tukeminen, eli se haluaa haastaa verkon jakelujätit ja palauttaa vallan sisällöntuottajille.

Tonin kryptotokenia Tronixia (TRX) voi ostaa kryptopörsseistä ja Tron-projektin sivuilta. Helpoiten lisäät tronixia sijoitusportfolioosi tutussa kryptopörssisäsi.

Tronin tulevaisuus näyttää vahvalta. Laaja toimintakenttä, selkeä ja vahva visio sekä hyvät suhteet Kiinaan lupaavat arvonnousua tälle kryptoteknologialle, joskin sijoittajan on myös varauduttava odottamaan.

Tronin tokenin (Tronix, TRX) arvoon vaikuttavat suoraan sen haluttavuus ja projektin kiinnostavuus. Mikäli Tron menestyy alustana visioidensa mukaisesti, kohdistuu myös sen hallintatokeniin vahvaa kiinnostusta.