Ripple kurssi 2021

Ripplen kurssi on tällä hetkellä $0.48 ja koko markkina-arvo $47,924,752,369.34. Ripplen kurssi on muuttunut 6.02% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Ripplen kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Ripple XRP on yksi tämän hetken puhutuimmista kryptovaluutoista ja sen alhainen kurssi verrattuna muihin kryptovaluuttoihin houkuttelee sijoittajia. Viime vuosina Ripple kurssi on kokenut suuria nousuja ja laskuja, ja sitä voitaisiinkin pitää ajoittain erittäin volatiilinä sijoituskohteena, joka oikeaan aikaan ostettaessa on mahdollistanut sijoittajille pikavoittojen tekemisen.

Millaiselta Ripplen tulevaisuus tällä hetkellä näyttää ja tuleeko kurssi nousemaan samalle tasolle kuin vuonna 2017? 

 • ripple
 • XRP
  (XRP)
 • Price
  $0.488
 • Market Cap
  $25.12 B

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Ripple kurssi 2021

Kuten monen muun kryptovaluutan, myös Ripplen kurssi seuraa yleistä trendiä kryptomarkkinoilla ja määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Ripplen kurssiin vaikuttaa kuitenkin myös moni muu tekijä, kuten kryptovaluutan tulevaisuuden odotukset. Uutiset tulevasta oikeudenkäynnistä SEC:iä vastaan romahduttivat Ripplen kurssia lähes 50 prosenttia joulukuussa 2020. Ripplen hinta 1 tammikuuta oli 0.22 USA:n dollaria, ja vaihteli tammikuun ajan 0.22 ja 0.33 dollarin välillä, mutta meemisijoittajien ansiosta kurssi lähti nousuun tammi – ja helmikuun vaihteessa.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Ripple kurssihistoria

Ripple XRP listattiin ensimmäisen kerran kryptomarkkinoille 4. elokuuta vuonna 2013.

Ripple kurssi ennen vuotta 2017 oli todella matala ja pyöri pääosin tasaisissa alle 0.1 dollarin hinnoissa. Tällöin Ripplestä ei juuri puhuttu sosiaalisessa mediassa, joten sillä ei ollut kauheasti suosiota.

Vuoden 2017 lopulla Ripple alkoi saamaan enemmän huomiota. Taustalla vaikutti altcoinien noussut suosio, jonka seurauksena Ripple kurssi nousi ennätyslukemiin tammikuussa 2018. Ripple XRP:n arvo oli 4 tammikuuta 3.84 dollaria, mikä on Ripplen ATH (all time high) hinta.

Yhden vuoden aikana Ripple oli noussut lähes 36 000 prosenttia. Kupla kuitenkin puhkesi kevään 2018 aikana ja hinnat palautuivat aikaisemmalle tasolle. XRP:n hinta on pysynyt tästä lähtien suurimmaksi osaksi 0.20 ja 0.50 dollarin välillä. Maaliskuussa 2020 koronauutisten seurauksena kurssi putosi 0.14 dollariin, mutta palautui muutamassa viikossa takaisin normaalille tasolleen.

Ripple kurssiin voivat vaikuttaa myös uutiset sopimuksista pankkien kanssa, vaikka kryptovaluutta ei suoraan olekkaan riippuvainen Ripple-yhtiö luomasta teknologiasta pankeille.

Esimerkiksi elokuussa 2020 Intian suurin pankki HDFC liittyi RippleNet – alustalle. Marraskuussa 2020 USA:n suurin pankki kirjoitti Ripplen kanssa sopimuksen. Uutisten seurauksena kurssi on noussut hieman, esimerkiksi marraskuussa kurssi nousi korkeimmillaan 0.68 dollariin.

Toisin kuin esimerkiksi Bitcoinia, Ripple XRP:tä ei voida louhia lisää. Rippleä on olemassa 100 miljardia, joista noin 45 miljardia on markkinoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että Ripple-yhtiöllä on loput 55 miljardia hallussaan. Yhtiö ei kuitenkaan halutessaan voi laskea kaikkia hallussa olevia kryptovaluuttoja samanaikaisesti markkinoille, vaan valuutat ovat escrow-tilillä, josta voi vapauttaa maksimissaan miljardi kryptovaluuttaa joka kuukausi.

Ripple kurssin tulevaisuus

Ripple tarjoaa ratkaisun pankkijärjestelmien hitaudelle, ja Ripplen XRP valuutta käy hyvin markkinoilla maksuvälineenä ja välivaluuttana.

Ripple voisi toimia kätevästi Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja tukevana järjestelmänä. Ripplen tulevaisuudennäkymät ovat hyvät toimivan teknologian ja kasvupotentiaalinsa ansiosta, sillä myös isot pankit ovat osoittaneet mielenkiintoaan Rippleä kohtaan.

Ripple eroaa muista kryptovaluutoista, sillä sen kehtiyksen taustalla on ollut ideana olla ratkaisu ongelmaan. Ripplen ainoa kilpailija markkinoilla on Stellar Lumens-kryptovaluutta, jonka taustalla on sama kehittäjä ja kyseinen kryptovaluutta hyödyntää samanlaista teknologiaa (Stellar Lumens on forkattu Ripplestä).

Ripplen vähäisten kilpailijoiden vuoksi osa analyytikoista uskoo, että Ripplellä on hyvät mahdollisuudet menestyä tulevaisuudessa.

Kuitenkin keväällä 2021 käytävä oikeudenkäynti varjostaa Ripplen tulevaisuutta, sillä oikeudenkäynnin häviäminen voi merkitä virtuaalivaluutan loppua. Jos Ripple häviää oikeudenkäynnin, Ripplen tulevaisuus onkin hyvin epävarma, mutta jos Ripple voittaa oikeudenkäynnin, on mahdollista, että Ripple kurssi tulee nousemaan.

Top 10 kryptovaluuttakurssit

Name Price24H %
heartnumber
Heart Number
€0.00-30.47%
lympo
Lympo
€0.00-4.43%
relevant
Relevant
€0.00-3.55%
stacy
Stacy
€0.000.00%
yam-v2
YAM v2
€0.00-1.41%
polkabridge
PolkaBridge
€0.00-7.02%
stacktical
DSLA Protocol
€0.00-6.85%
cornichon
Cornichon
€0.00-0.86%
jeet-detector-bot
JDB
€0.00-0.64%
dyor
DYOR
€0.0019.12%

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

XRP vs. SEC

Joulukuussa 2020 Ripple joutui kohun keskelle, johon ei ole vieläkään löytynyt ratkaisua. USA:n arvopaperimarkkinoita valvova virasto SEC syyttää Rippleä muun muassa laittomasta arvopaperimyynnistä 1.3 miljardin edestä.

Kun uutiset tulivat ilmi 22 joulukuuta, Ripplen kurssi tippui kahdessa päivässä 0.50 dollarista alle 0.30 dollariin. Kurssin laskun lisäksi Ripple XRP tippui kolmannelta sijaltaan neljänneksi tärkeimmäksi kryptovaluutaksi, Tetherin ohittaessa sen. Tällä hetkellä Ripple on seitsemänneksi suurin kryptovaluutta.

Arvopaperin määritelmä on tärkeä SEC:ille, sillä niiden ostoa ja myyntiä koskevat tarkat lakipykälät, toisin kuin kryptovaluuttoja, joita ei ole säädelty vielä yhä tarkasti. Paikat, jossa kyseistä arvopaperia treidataan tulee olla hyväksyttyjä ja rekisteröityjä. Arvopapereita ei voida treidata kryptovaluuttapörsissä, jonka vuoksi käytännössä kryptovaluutta kuolee, jos se todetaan arvopaperiksi. 

SEC on aikaisemmin tutkinut esimerkiksi Bitcoinia sekä Ethereumia samankaltaisten syytteiden vuoksi. Bitcoinin todettiin olevan enemmän arvon säilyttäjä, sekä maksuväline, kuin arvopaperi.

Arvopaperin määritelmän pohjana käytetään melkein 100 vuotta vanhaa Howeyn testiä. Kohde määritellään arvopaperiksi, mikäli kohde täyttää seuraavat neljä kriteeriä:

 1. Kohde on vaihdettavissa dollareihin, eli dollareilla voi ostaa kyseistä sijoituskohdetta.
 2. Tarjottavan kohteen hinta on kaikille yhdenvertainen, ja kohdetta treidataan pörssissä.
 3. Ostaja odottaa voittoa ostetusta tuotteesta.
 4. Tuotto-odotus tulee keskitetyn tahon kautta.

Kaikki kolme ensimmäistä kriteeriä täyttyvät lähes jokaiselta kryptovaluutalta. Ongelmana tässä tapauksessa Ripple XRP:ssä verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin on se, että Ripple XRP:n toiminnan taustalla on yritys, jolla on vieläkin hallussaan suuri osa valuutasta. Ripple:n toimitusjohtaja Brad Garlinghouse on kuitenkin sitä mieltä, että yrityksen luoma valuutta ei ole arvopaperi, vaan se tulisi lukea maksuvälineeksi kuten muutkin kryptovaluutat.

Meemisijoittajat iskivät Ripple XRP:hen

30. tammikuuta 2021 meemisijoittajat iskivät Ripple XRP:hen, jonka seurauksena kurssi nousi jopa 68 prosenttia.  Nousun taustalla oli Redditin WallStreetBetsistä liikkeelle lähtenyt sivuyhteisö, SatoshiStreetBets, joka keskittyy erityisesti kryptovaluutoihin.

Korkeimmillaan Ripplen kurssi on ollut 14. helmikuuta, kun hinta kohosi 0.62 dollariin. Kurssi ei ole toistaiseksi palautunut samaan hintaluokkaan kuin tammikuussa, vaan on pysynyt hieman korkeammalla, vaihdellen 0,40 ja 0,58 dollarin välillä.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset:

Ripple on amerikkalainen fintech-yhtiö, jonka tavoitteena on tuoda kehittynyttä finanssiteknologiaa pankkien käyttöön, tarkemmin sanottuna nopeuttaa FIAT-rahasiirtoja. XRP on Ripplen oma kryptovaluutta.

Ripple on yhtiö, joka tuottaa finanssiteknologiaa, ja XRP on yhtiön luoma token eli kryptovaluutta. Usein kuitenkin internetissä voi nähdä XRP-valuuttaa kutsuttavan Rippleksi, mutta on hyvä tietää näiden kahden ero.

Vuonna 2021 Ripple kurssi on vaihdellut 0.22 ja 0.62 dollarin välillä. Tammikuussa kurssin painumiseen alas eniten vaikuttivat uutiset oikeudenkäynnistä SEC:in kanssa, kun taas tammikuun lopulla nousun takana olivat meemisijoittajat.

Ripplen tulevaisuutta on tällä hetkellä vaikea ennustaa. Ripplen kehittämä teknologia on ainutlaatuista, ja monet pankit ovat kiinnostuneita sen tarjoamista mahdollisuuksista, joka voi vaikuttaa Ripplen kurssiin tulevaisuudessa positiivisesti. Tulevaisuutta varjostaa kuitenkin vahvasti oikeudenkäynti SEC:iä vastaan.