Uniswap kurssi 2021 – UNI-token kurssi +400% vuodessa

Uniswapin kurssi on tällä hetkellä $10.87 ja koko markkina-arvo $10,870,000,000.00. Uniswapin kurssi on muuttunut -3.46% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Uniswapin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Uniswap kurssi on yhtä haastava ennustettava kuin muidenkin kryptomaailman instrumenttien kurssit. Kukapa olisi osannut ennustaa, että jotkin kryptokolikot saavuttaisivat jopa tuhansien prosenttien kasvua?

Uniswap reaaliaikainen kurssi on helposti tarkistettavissa internetistä ja eri kryptopörsseistä. Voit sisällyttää sen seurantalistalle omassa suosikkipörssissäsi. Uni-token tai tuttavallisesti uni-kryptovaluutta on ollut satojen prosenttien kasvussa tämän vuoden aikana. Jotkin tahot ennustavat sen kasvavan vielä vahvasti tulevina kuukausina ja vuosina.

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Sisällysluettelo

Uniswap kurssi 2021

Tämän vuoden alussa, tammikuussa 2021, Uniswapin kurssi oli alle 5 dollaria. Toukokuun alussa kurssi ylsi jo 40 dollariin. Unswapin kurssiin ovat kuluvan vuoden aikana vaikuttaneet mm. sen tulossa ollut kolmannen version (Uniswap V3) lanseeraus, joka tapahtuikin odotusten mukaisesti toukokuussa 2021.

Markkinat reagoivat pääosin positiivisesti tähän lanseeraukseen. Aiemmin tänä vuonna, helmikuussa 2021 Uniswap puhkaisi psykologisesti tärkeän 10 dollarin katon. Sen jälkeen nousu onkin ollut määrätietoisesti ylöspäin kiipeävää.

Myös laajempi kryptomarkkinoiden kehitys ja etenkin suuren yleisön havahtuminen kryptojen mahdollisuuksiin sekä ymmärryksen lisääntyminen esimerkiksi hajautettujen pörssien eduista ovat varmasti omalta osaltaan vaikuttaneet myös Uniswapin kurssin vahvaan nousuun. Kryptojen noustua uutislehtien otsikoihin ovat varovaisimmatkin, perinteisten yritysten osakkeisiin luottavat piensijoittajat, joutuneet pohtimaan, voisivatko kryptovaluutat tarjota sittenkin parempaa vastinetta sijoitetulle pääomalle.

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Uniswap kurssikehitys

Uniswapin kurssikehitys on ollut hyvin maltillista ennen vuotta 2021 – kurssin pyöriessä hyvinkin alle 10 dollarin koko projektin elinkaaren ajan. Uniswapin toisen version (Uniswap V2) lanseeraus loppuvuodesta 2020 toi pientä piristystä kurssiin, mutta yhä tällöin oli prosentuaalinen nousu pikemminkin sijoitusrahastojen kuin johtavien kryptovaluuttojen luokkaa.

Tarkasteltaessa Uniswapin kurssikehitys käyriä viimeisten puolentoista vuoden ajalta, voidaan nähdä, että se on pysynyt hyvin tasaisesti alle viiden dollarin vuoden 2020 loppuun asti. Tammikuusta 2021 alkaen kurssikehityksen käyrä onkin ollut satumaista, kurssikehityksen vastatessa muiden kryptomaailman menestyjien kurssikäyriä.

Tämäkin virtuaaliomaisuuden yksikkö on siis ollut vahvassa nousussa ja vuodessa nousua on ollut yli 400 prosenttia. Tällaisia lukemia ei nähdä koskaan perinteisten pörssiyhtiöiden kursseissa.

Jo pienellä pääomalla ja hyvin hajautetulla salkulla, sekä tietenkin tarkasti valituilla (tai onnekkailla) ostamisen ja myymisen ajoituksilla voi päästä ihan mukavaan tuottoon. Toisaalta – saatat myös hävitä kaiken. Mutta siinä tämä kryptomaailman viehätys onkin: voit sijoittaa juuri sen verran kuin uskallat, sen verran kuin sinulla olisi varaa hävitä, mutta samalla saatat päästä kiinni myös tuntuvaan arvonnousuun.

Uniswap sijoittaminen

Monet kryptomaailman äänitorvet pitävät Uniswapiin sijoittamista hyvänä valintana. Uniswap onkin DeFi-markkinan (decentralized finance) vahva toimija, markkinajohtaja alallaan, joka on onnistunut selättämään monet vastaavien hajautettujen kaupankäyntialustojen ongelmat. Keskeisimpiä oivalluksia Uniswapiin tutustuessa onkin, että sen varat tulevat nk. likviditeettipooliin nimenomaan sen käyttäjiltä. Jokainen likviditeettipooliin kolikkojaan sijoittanut saa pienen osuuden transaktioista – toisaalta, tässä on myös häviämisen mahdollisuus, jos arvonnousua ei tapahdukaan. 

Lisäksi automated market maker -teknologia varmistaa sen, että ethereum-pohjaisten kolikkojen swappaajat voivat määritellä kriteerit sille kurssille, jossa haluavat vaihdantansa tehdä.

Uniswap on siis suosittu kaupankäyntialusta. Myös sen UNI-token – joka on alustan kehitykseen äänioikeuden antava hallintotoken – yltää kryptovaluuttojen joukossa lähes TOP 10  -listalle – ainakin tätä kirjoitettaessa se keikkuu sijalla 11 CoinMarketCapin rankingissa.

Uniswap on kiistatta defi-markkinoiden ykkönen, joka on perustanut itselleen vakaata jalansijaa jo vuodesta 2018. Projektin koko syntytarinassa on jotakin viehättävää, sillä se on työttömäksi jääneen amerikkalaismiehen Hayden Adamsin alulle panema, jonka koulukaveri kehotti häntä ryhtymään ethereum-teknologiaan pohjautuvien kryptovaluuttojen koodaajaksi. Adamsilla ei ainakaan tarinoiden mukaan ollut aiempaa ohjelmointikokemusta, mutta ilmeisesti sitäkin enemmän lahjoja kyseisen ohjelmointikielen (Solidity) ymmärtämiseen ja haltuunottoon.

Uniswap-alustalle voi myös “kuka tahansa” (siis riittävän ohjelmointikykyinen henkilö) luoda oman ERC-kryptovaluuttansa. Uniswap on avoimen koodin ohjelmisto, joten myös sen koodia voi kuka tahansa hyödyntää ja luoda oman vastaavanlaisen alustan – tällainen on esimerkiksi Sushi Swap, joka onkin häirinnyt Uniswapin likviditeettiä.

Jos Uniswap esiteltäisiin Leijonan luolassa, saattaisivat pääomasijoittajat ihastua jo pelkästään sen tarinaan ja ideologisiin mahdollisuuksiin. Omat sijoitusvalintansa voi jokainen tehdä joko järjellä tai sydämellä – ja useimmiten näitä molempia tarvitaan.

Uniswap ostaminen

Uniswapiin pääset parhaiten kiinni Uniswapin omalla alustalla. Tämän toteutat helposti ja melko nopeastikin osoitteessa uniswap.org, kirjautumalla ohjeiden mukaisesti. Uniswapissa toimitaan ethereum-kolikoilla (ERC20 tokens), joiden säilyttämistä varten tarvitset luonnollisesti ethereum-lompakon. Niistä suositeltava on esimerkiksi MetaMask, jota pidetään myös aloittelevalle kryptosijoittajalle helposti omaksuttavana virtuaalilompakkona.

Uniswapin omaa UNI-tokenia voit ostaa Uniswapin alustalla, mutta toisaalta voit myös tradettaa aivan muita ethereum-pohjaisia tokeneita, jos jostain syystä et olisi kiinnostunut UNIn omistamisesta. UNI-tokenin omistaminen antaa sinulle kuitenkin äänivallan projektin kehittämisessä ja voit käyttää sitä hajautetussa pörssissä muiden ERC20-tokenien vaihdannassa ja siirtää omia UNIasi likviditeettipooliin.

Uniswapiin voit sijoittaa helposti myös omassa tutussa kryptovaluuttapörsissäsi, jos et halua nähdä taas kerran uudelle alustalle ja uusien käyttäjätunnusten luomiseen liittyvää vaivaa. Joten jos haluat päästä kiinni tämän kryptoteknologian arvonnousuun, etsi Uniswap esimerkiksi eTorossa ja sijoita siihen haluamasi summa. Tällä tavoin pystyt samalla myös helposti hajauttamaan sijoituksiasi sekä erilaisiin kryptoihin että muihin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin ja raaka-aineisiin.

Uniswap uutiset

Uniswapia koskevia uutisia voit seurata selvällä suomenkielellä joka maanantai ilmestyvien kryptouutistemme avulla ja suosittelemme laittamaan myös aktiivisen Twitter-tilimme seurantaan. Kerromme kryptomaailman kuulumiset ja tarjoamme keskustelupalstan kaikille kryptomaailman liikkeistä kiinnostuneille.

Kryptomaailmassa tapahtuu kehitystä ja suuria käänteitä joka päivä, joten seuraamalla eri kanaviamme pääset osaksi tämän eksponentiaalisesti kasvavan markkinan tapahtumia paketoituina uutisina, tukahtumatta tietotulvaan tai kryptisiin akronymeihin.

Uniswap tulevaisuus

Virtuaaliseen kristallipalloon katsoen, voisi Uniswapille uskaltaa povata hyvää tulevaisuutta, pohjautuen sen saamaan suosioon, markkina-asemaan ja kiinnostuksen pitkäkestoisuuteen. Internetin kryptotietäjien keskuudessa esitetyt Uniswap hintaodotukset pohjautuvat parhaimmillaan syvään asiantuntemukseen, kattaviin data-analyyseihin ja kryptoille tyypillisiin kasvukäyriin. Näitä kanavia kannattaakin katsoa kielitaitonsa mukaan ja löytää omat suosikkijuontajansa esimerkiksi YouTuben kryptokanavien joukosta.

Uniswapin kurssi voi hyvinkin tulevaisuudessa seurailla muiden kryptojen nousujohteisia, joskin päivittäin ylös ja alas sahaavia kursseja – mutta aivan yhtä hyvin kurssi voi ampaista rakettimaiseen nousuun tai tipahtaa vaikka maanrakoon, jos teknologiassa tapahtuukin jotain yllättävää tai koko kryptomaailma tuomittaisiin äkisti tuhoon.

Uniswapin tulevaisuus on siis sekä itsenäinen ja juuri sen kehittämiseen liittyvien toimenpiteiden varassa, mutta samalla myös kryptomaailman kokonaisuuden edistysaskelten tai takapakkien viitoittama. Samoin DeFi-markkinan kiinnostavuus ja siinä nähdyt hyödyt, uhat ja mahdollisuudet vaikuttavat myös Uniswapin toimintaympäristöön ja kilpailijoiden tilaisuuksiin haastaa tämä markkinajohtaja.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

UNI-token on Uniswapin hallintotoken (governance token). UNI-tokenin omistajat ovat äänivaltaisia Uniswapia koskevissa äänestyksissä ja voivat siten osallistua sen kehittämiseen ja tulevaisuuden suuntaamiseen.

Uniswap-tokenin arvo on noussut satoja prosentteja jo yksin vuoden 2021 aikana. Uniswap on omassa kategoriassaan johtavassa asemassa, joten mikäli haluat sijoittaa DeFi-markkinoihin, on Uniswap järkiperustainen valinta.

Kuten muidenkin sijoituskohteiden, Uniswapin hinta määräytyy sen kiinnostavuuden, rajallisuuden ja odotusten mukaisesti. UNI-tokenin haluttavuuteen vaikuttaa se, kuinka monet tahot ovat kiinnostuneet osallistumaan projektin kehittämiseen ja käyttämään äänivaltaansa sen tulevaisuuden ohjaamisessa.

 

Uniswapin UNI-tokenia voi ostaan uniswap-alustalta ja monista kryptopörsseistä. Jotta sinulla olisi äänivaltaa UNI-tokeniesi omistajana, on niiden sijaittava omassa ethereum-lompakossasin. Muussa tapauksessa kryptopörssi voi käyttää UNI-tokeneihin pohjautuvaa äänivaltaa sinunkin puolestasi.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.