Uniswap kurssi 2023 – Katsaus UNI-token kurssiin

Uniswapin kurssi on tällä hetkellä $4.61 ja koko markkina-arvo $4,607,000,000.00. Uniswapin kurssi on muuttunut 1.81% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Uniswapin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Uniswap kurssi on yhtä haastava ennustettava kuin muidenkin kryptomaailman instrumenttien kurssit. Kukapa olisi osannut ennustaa, että jotkin kryptokolikot saavuttaisivat jopa tuhansien prosenttien kasvua lyhyessä ajassa? Ei varmasti juuri kukaan.

Uniswap reaaliaikainen kurssi on helposti tarkistettavissa internetistä ja eri kryptopörsseistä. Voit sisällyttää sen seurantalistalle omassa suosikkipörssissäsi. Uni-token tai tuttavallisesti uni-kryptovaluutta oli satojen prosenttien kasvussa vuoden 2021 aikana. Sittemmin on nähty kovaa laskua, mutta jotkin tahot ennustavat Uni-tokenin kasvavan vielä vahvasti tulevina vuosina. 

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Uniswap kurssikehitys

Uniswapin kurssikehitys oli hyvin maltillista ennen vuotta 2021 – kurssi pyöri hyvinkin alle 10 dollarin tuntumassa koko projektin elinkaaren ajan. Uniswapin toisen version (Uniswap V2) lanseeraus loppuvuodesta 2020 toi pientä piristystä kurssiin, mutta yhä tällöin oli prosentuaalinen nousu pikemminkin sijoitusrahastojen kuin johtavien kryptovaluuttojen luokkaa.

Tarkasteltaessa Uniswapin kurssikehityskäyriä viimeisten kolmen vuoden ajalta, voidaan nähdä, että se on pysynyt hyvin tasaisesti alle viiden dollarin vuoden 2020 loppuun asti. Tammikuusta 2021 alkaen kurssikehityksen käyrä oli lähestulkoon satumaista, kurssikehityksen vastatessa muiden kryptomaailman menestyjien kurssikäyriä.

Tämäkin virtuaaliomaisuuden yksikkö oli vuonna 2021 erittäin kovassa nousussa ja vuoden 2021 sisällä nousua nähtiin jopa yli 400 prosenttia. Tällaisia lukemia ei nähdä koskaan perinteisten pörssiyhtiöiden kursseissa.

Vuosi 2022 kryptomarkkinat olivat laajasti laskussa ja samoin myös Uni-tokenin arvo laski 43 dollarin huippuhinnoista noin 5 dollariin.

Jo pienellä pääomalla ja hyvin hajautetulla salkulla, sekä tietenkin tarkasti valituilla (tai onnekkailla) ostamisen ja myymisen ajoituksilla voi päästä ihan mukavaan tuottoon. Toisaalta – saatat myös hävitä kaiken. Mutta siinä tämä kryptomaailman viehätys onkin: voit sijoittaa juuri sen verran kuin uskallat, sen verran kuin sinulla olisi varaa hävitä, mutta samalla saatat päästä kiinni myös tuntuvaan arvonnousuun. Huom! Jokainen sijoittaja on vastuussa omista varoistaan ja niiden sijoittamisesta.

Uniswap kurssi

Tämän vuoden alussa, tammikuussa 2021, Uniswapin kurssi oli alle 5 dollaria. Toukokuun alussa kurssi ylsi jo 40 dollariin. Unswapin kurssiin ovat kuluvan vuoden aikana vaikuttaneet mm. sen tulossa ollut kolmannen version (Uniswap V3) lanseeraus, joka tapahtuikin odotusten mukaisesti toukokuussa 2021.

Markkinat reagoivat pääosin positiivisesti tähän lanseeraukseen. Aiemmin tänä vuonna, helmikuussa 2021 Uniswap puhkaisi psykologisesti tärkeän 10 dollarin katon. Sen jälkeen nousu onkin ollut määrätietoisesti ylöspäin kiipeävää.

Myös laajempi kryptomarkkinoiden kehitys ja etenkin suuren yleisön havahtuminen kryptojen mahdollisuuksiin sekä ymmärryksen lisääntyminen esimerkiksi hajautettujen pörssien eduista ovat varmasti omalta osaltaan vaikuttaneet myös Uniswapin kurssin vahvaan nousuun. Kryptojen noustua uutislehtien otsikoihin ovat varovaisimmatkin, perinteisten yritysten osakkeisiin luottavat piensijoittajat, joutuneet pohtimaan, voisivatko kryptovaluutat tarjota sittenkin parempaa vastinetta sijoitetulle pääomalle.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Uniswap sijoittaminen

Monet kryptomaailman äänitorvet pitävät Uniswapiin sijoittamista hyvänä valintana. Uniswap onkin DeFi-markkinan (decentralized finance) vahva toimija, markkinajohtaja alallaan, joka on onnistunut selättämään monet vastaavien hajautettujen kaupankäyntialustojen ongelmat. Keskeisimpiä oivalluksia Uniswapiin tutustuessa onkin, että sen varat tulevat nk. likviditeettipooliin nimenomaan sen käyttäjiltä. Jokainen likviditeettipooliin kolikkojaan sijoittanut saa pienen osuuden transaktioista – toisaalta, tässä on myös häviämisen mahdollisuus, jos arvonnousua ei tapahdukaan. 

Lisäksi automated market maker -teknologia varmistaa sen, että ethereum-pohjaisten kolikkojen swappaajat voivat määritellä kriteerit sille kurssille, jossa haluavat vaihdantansa tehdä.

Uniswap on siis suosittu kaupankäyntialusta. Myös sen UNI-token – joka on alustan kehitykseen äänioikeuden antava hallintotoken – yltää kryptovaluuttojen joukossa lähes TOP 10  -listalle – ainakin tätä kirjoitettaessa se keikkuu sijalla 11 CoinMarketCapin rankingissa.

Uniswap on kiistatta defi-markkinoiden ykkönen, joka on perustanut itselleen vakaata jalansijaa jo vuodesta 2018. Projektin koko syntytarinassa on jotakin viehättävää, sillä se on työttömäksi jääneen amerikkalaismiehen Hayden Adamsin alulle panema, jonka koulukaveri kehotti häntä ryhtymään ethereum-teknologiaan pohjautuvien kryptovaluuttojen koodaajaksi. Adamsilla ei ainakaan tarinoiden mukaan ollut aiempaa ohjelmointikokemusta, mutta ilmeisesti sitäkin enemmän lahjoja kyseisen ohjelmointikielen (Solidity) ymmärtämiseen ja haltuunottoon.

Uniswap-alustalle voi myös “kuka tahansa” (siis riittävän ohjelmointikykyinen henkilö) luoda oman ERC-kryptovaluuttansa. Uniswap on avoimen koodin ohjelmisto, joten myös sen koodia voi kuka tahansa hyödyntää ja luoda oman vastaavanlaisen alustan – tällainen on esimerkiksi Sushi Swap, joka onkin häirinnyt Uniswapin likviditeettiä.

Jos Uniswap esiteltäisiin Leijonan luolassa, saattaisivat pääomasijoittajat ihastua jo pelkästään sen tarinaan ja ideologisiin mahdollisuuksiin. Omat sijoitusvalintansa voi jokainen tehdä joko järjellä tai sydämellä – ja useimmiten näitä molempia tarvitaan.

Uniswap ostaminen

Uniswapiin pääset parhaiten kiinni Uniswapin omalla alustalla. Tämän toteutat helposti ja melko nopeastikin osoitteessa uniswap.org, kirjautumalla ohjeiden mukaisesti. Uniswapissa toimitaan ethereum-kolikoilla (ERC20 tokens), joiden säilyttämistä varten tarvitset luonnollisesti ethereum-lompakon. Niistä suositeltava on esimerkiksi MetaMask, jota pidetään myös aloittelevalle kryptosijoittajalle helposti omaksuttavana virtuaalilompakkona.

Uniswapin omaa UNI-tokenia voit ostaa Uniswapin alustalla, mutta toisaalta voit myös tradettaa aivan muita ethereum-pohjaisia tokeneita, jos jostain syystä et olisi kiinnostunut UNIn omistamisesta. UNI-tokenin omistaminen antaa sinulle kuitenkin äänivallan projektin kehittämisessä ja voit käyttää sitä hajautetussa pörssissä muiden ERC20-tokenien vaihdannassa ja siirtää omia UNIasi likviditeettipooliin.

Uniswapiin voit sijoittaa helposti myös omassa tutussa kryptovaluuttapörsissäsi, jos et halua nähdä taas kerran uudelle alustalle ja uusien käyttäjätunnusten luomiseen liittyvää vaivaa. Joten jos haluat päästä kiinni tämän kryptoteknologian arvonnousuun, etsi Uniswap esimerkiksi Plus500-alustalla ja sijoita siihen haluamasi summa. Tällä tavoin pystyt samalla myös helposti hajauttamaan sijoituksiasi sekä erilaisiin kryptoihin että muihin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin ja raaka-aineisiin.

Uniswap uutiset

Uniswapia koskevia uutisia voit seurata selvällä suomenkielellä joka maanantai ilmestyvien kryptouutistemme avulla ja suosittelemme laittamaan myös aktiivisen Twitter-tilimme seurantaan. Kerromme kryptomaailman kuulumiset ja tarjoamme keskustelupalstan kaikille kryptomaailman liikkeistä kiinnostuneille.

Kryptomaailmassa tapahtuu kehitystä ja suuria käänteitä joka päivä, joten seuraamalla eri kanaviamme pääset osaksi tämän eksponentiaalisesti kasvavan markkinan tapahtumia paketoituina uutisina, tukahtumatta tietotulvaan tai kryptisiin akronymeihin.

Uniswap tulevaisuus

Virtuaaliseen kristallipalloon katsoen, voisi Uniswapille uskaltaa povata hyvää tulevaisuutta, pohjautuen sen saamaan suosioon, markkina-asemaan ja kiinnostuksen pitkäkestoisuuteen. Internetin kryptotietäjien keskuudessa esitetyt Uniswap hintaodotukset pohjautuvat parhaimmillaan syvään asiantuntemukseen, kattaviin data-analyyseihin ja kryptoille tyypillisiin kasvukäyriin. Näitä kanavia kannattaakin katsoa kielitaitonsa mukaan ja löytää omat suosikkijuontajansa esimerkiksi YouTuben kryptokanavien joukosta.

Uniswapin kurssi voi hyvinkin tulevaisuudessa seurailla muiden kryptojen nousujohteisia, joskin päivittäin ylös ja alas sahaavia kursseja – mutta aivan yhtä hyvin kurssi voi ampaista rakettimaiseen nousuun tai tipahtaa vaikka maanrakoon, jos teknologiassa tapahtuukin jotain yllättävää tai koko kryptomaailma tuomittaisiin äkisti tuhoon.

Uniswapin tulevaisuus on siis sekä itsenäinen ja juuri sen kehittämiseen liittyvien toimenpiteiden varassa, mutta samalla myös kryptomaailman kokonaisuuden edistysaskelten tai takapakkien viitoittama. Samoin DeFi-markkinan kiinnostavuus ja siinä nähdyt hyödyt, uhat ja mahdollisuudet vaikuttavat myös Uniswapin toimintaympäristöön ja kilpailijoiden tilaisuuksiin haastaa tämä markkinajohtaja.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

UNI-token on Uniswapin hallintotoken (governance token). UNI-tokenin omistajat ovat äänivaltaisia Uniswapia koskevissa äänestyksissä ja voivat siten osallistua sen kehittämiseen ja tulevaisuuden suuntaamiseen.

Uniswap-tokenin arvo nousi satoja prosentteja jo yksin vuoden 2021 aikana. Uniswap on omassa kategoriassaan johtavassa asemassa, joten mikäli haluat sijoittaa DeFi-markkinoihin, on Uniswap järkiperustainen valinta.

Kuten muidenkin sijoituskohteiden, Uniswapin hinta määräytyy sen kiinnostavuuden, rajallisuuden ja odotusten mukaisesti. UNI-tokenin haluttavuuteen vaikuttaa se, kuinka monet tahot ovat kiinnostuneet osallistumaan projektin kehittämiseen ja käyttämään äänivaltaansa sen tulevaisuuden ohjaamisessa.

 

Uniswapin UNI-tokenia voi ostaan uniswap-alustalta ja monista kryptopörsseistä. Jotta sinulla olisi äänivaltaa UNI-tokeniesi omistajana, on niiden sijaittava omassa ethereum-lompakossasin. Muussa tapauksessa kryptopörssi voi käyttää UNI-tokeneihin pohjautuvaa äänivaltaa sinunkin puolestasi.