Tron kurssi 2023 – Katso reaaliaikainen kurssi ja tutki kurssihistoriaa

Tron kryptovaluutta kiinnostaa sijoittajia, jotka haluavat panostaa tähän internetin sisällönjakelun uudenlaista hallintaa tarjoavaan kryptoteknologiaan: Tronin tavoitteena on internetin hajauttaminen takaisin käyttäjille. Tron kurssi on noussut aloituksestaan yli kolminkertaiseksi, joskin myös sen kohdalla kryptosijoittajalta on vaadittu – ja vaaditaan jatkossakin – kärsivällisyyttä ja pitkämielisyyttä voittojen kotiuttamista odotellessa. Tämä kryptoteknologia on saanut kuitenkin vahvaa tukea Kiinan hallinnolta ja sen tulevaisuuden suunnitelmat ovat moninaiset ja lupaavat. 

Tron reaaliaikainen kurssi

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Tron kurssihistoria

Tronin kurssikehitys on ollut hyvin maltillista vuoten 2021 saakka. Syntyhetkellään vuoden 2017 lopussa Tron projekti teki jättimäisen ICO:n eli Initial Coin Offering -kampanjan, jolla se keräsi varoja projektiin. Tällöin tronixia myytiin 0,019 dollarin hintaan. Projekti sai tässä ICO:ssa kokoon 70 miljoonaa dollaria toimintansa käynnistämiseen. Tron-porjekti nähtiin kiinnostavana ja Tronix nousikin hetkellisesti noin 0,25 dollariin tammikuussa 2018, mutta tämän jälkeen siihen sijoittaneet kryptoharrastajat ovat saaneet käyttää kärsivällisyyttä tämän tokenin omistajina. 

Vuosien varrella kurssi on pysynyt maltillisesti noin 0,02 dollarin tuntumassa, laskien välillä jopa lukemaan 0,0093 maaliskuussa 2020. Vuonna 2021 koettu kryptobuumi näkyi myös Tronin kurssissa ja kurssi kävi jopa 0,16 dollarissa. Kryptomarkkinoiden hypen laskiessa, myös Tronin kurssi laski tällä hetkellä alkuvuonna 2023 Tron kurssi pyörii noin 0,07 dollarissa.

Tron ostaminen 2023

Tron-projektista kiinnostunut sijoittaja voi lisätä Tronin hallintotokenia Tronixia (TRX) helposti omaan kryptosalkkuunsa yleisimmissä kryptopörsseissä. Osta Tronia osaksi salkkuasi ja pystyt samalla seuraamaan tämän virtuaalivaluutan kurssiliikkeitä ja lukemaan muiden sijoittajien ajatuksia Tronixin arvosta. Tronixia voi siirtää myös Ethereum-pohjaiseen kryptolompakkoon. Tronixin vaihtaminen on mahdollista Uniswapissa muiden Ethereum-pohjaisten kolikoiden kanssa.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Tron sijoituskohteena

Tronista kiinnostunut sijoittaja voi odottaa tältä kryptovaluutalta ainakin mielenkiintoisia tulevaisuuden suunnitelmia ja kunnianhimoisia tavoitteita. Tron-projektin perustaja Justin Sun on näkyvä persoona, jonka Forbes -lehti on listannut 30 kiinnostavimman, alle 30-vuotiaan kiinalaisen joukkoon. Tällainen henkilöön liittyvä imago on tyypillistä muutamille muillekin kryptoille, joten vaikka se tuo näkyvyyttä, on se toki myös riski. 

Tron on kuitenkin projektina laajempi kuin yksittäinen kryptovaluutta, sillä se tarjoaa kokonaisen ekosysteemin digitaalisen sisällön uudenlaisille jakamisen ja kehittämisen välineille. Sijoittajan ei välttämättä tarvitse olla perillä näiden teknologioiden yksityiskohdista, mutta on tärkeää ymmärtää, että alustan avulla pystytään kehittämään esimerkiksi pelejä ja myös uhkapelejä, jotka ovat etenkin Aasian markkinoilla hyvin yleinen vapaa-ajan viettämisen muoto. Tron on ylipäätään leimautunut Aasian alueelle – toki tavoitteenaan maailmanlaajuinen kattavuus – ja Kiinan hallinnon sille osoittama hyväksyntä ja luottamus lupaavat vahvaa tulevaisuutta tälle teknologialle. Tron-projektin tavoitteena on kuitenkin globaali kattavuus ja koko internetin laajuisen yhteisön luominen, jossa digitaalisten hyödykkeiden vaihdanta tapahtuu ihmiseltä ihmiselle ilman välissä toimivia suuryrityksiä. 

Tron hintaodotukset lähivuosille ovat valistuneiden arvioijien eli kryptomaailmaan paneutuneiden sijoitusasiantuntijoiden mukaan noin 0,7-1 dollarin tuntumassa. Tulevaisuuden menestyksen nähdään riippuvan aivan siitä, miten hyvin Tronin teknologia lyö läpi ja miten paljon siihen siten kohdistuu kiinnostusta. Kryptojen maailma on nuori ja Tron on saanut alkunsa vasta 2017, joten sen aikajänne on vielä hyvin lyhyt verrattuna esimerkiksi pörssiosakkeisiin.

Kryptoihin paneutuneet sivustot luovat nekin tulevaisuusskenaarioita aika lyhyelle aikajänteelle, ja tronixia koskevat ennusteet ulottuvat vain muutamien vuosien päähän, esimerkiksi vuoteen 2025: parhaimmillaan sen arvo olisi tuolloin dollarissa ja heikoimmillaan kurssissa 0,31 dollaria eli joka tapauksessa arvo olisi moninkertainen nykykurssiin nähden. 

Tronixin kohdalla kannattaa tutustua myös sen holdaamiseen eli steikkaamiseen, jolloin pelkästään tämän kryptovaluutan omistaminen tuo sijoittajalleen passiivista tuloa. Tronin teknologia hyödyntää proof-of-stake -konseptia, jolloin pitämällä tätä kryptovaluuttaa markkinoilla, osallistut siihen perustuvien transaktioiden vahvistamiseen. Tästä sinulle maksetaan pieni palkkio Tronixien muodossa.

tron kurssi

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Miten Tron arvo määräytyy?

Tron tähtää teknologisena projektina internetin uudenlaiseen hallintaan, jossa sisällöntuottajat saavat aiempaa enemmän valtaa (ja rahaa) ja suuret jakelujätit menettävät valtaansa (ja osuuksiaan). Tämä hieno ajatus on kiteytetty perustajansa Justin Sunin mukaan “internetin parantamiseksi” ja noudattaa World Wide Webin perustajan Tim Berners-Leen ajatusmaailmaa. Internet oli tarkoitettu ihmisten yhdistämiseen, ei muutaman jättimäisen yrityksen hallinnoimaksi ja näiden vaurastuttamiseksi.

 Sisällöntuottajat muusikoista elokuvantekijöihin, pelien koodaajiin ja suunnittelijoihin voivat saada Tronin alustan avulla takaisin hallinnan omien luovien tuotteidensa jakeluun ja säilyttämiseen. Kulttuurin kuluttajat maksavat suoraan sisällön tuottaneille tahoille, eivät suurille välikäsille. Tronin hallintotoken Tronix (TRX) mahdollistaa omistajilleen Tronin suunnan määrittäviin äänestyksiin osallistumisen, joten mitä useampi kiinnostuu Tronin tavoitteista, sitä halutumpi myös sen hallintotoken on. 

Tronixin noustessa halutuksi kolikoksi, nousee sen arvo myös coin-swappaamisen eli kolikoiden vaihdon mahdollistavilla alustoilla (kuten Uniswap), joten tämä saattaa edelleen kiihdyttää kolikon arvonnousua. Tron hinta on siis osin konkreettista, projektin hallintaan liittyvää omistushalua, mutta osin myös psykologista, kryptovaluutan tulevaisuuden odotuksiin liittyvää arvonnousun odotusta.

Seuraa Tron kryptovaluutta keskustelu

Tron-projektia koskevaa keskustelua voi seurata internetin kryptoihin keskittyneillä palstoilla ja eri YouTube-kanavilla, jotka keskittyvät kryptojen arviointiin. On kuitenkin muistettava, että jokainen kryptojen maailmassa spekuloiva ihminen on vain yksi asiaan paneutunut henkilö muiden joukossa. Asenteet, odotukset, omat intressit ja epäilykset voivat vaikuttaa vahvasti taustalla, kun erilaisia kryptoprojekteja esitellään. Tron Reddit -keskustelussa voit spekuloida Tronixin tulevaisuutta muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa.  Lue paljon, kuuntele paljon, osallistu keskusteluun ja muodosta lopulta oma käsityksesi – äläkä sijoita enempää, kuin olet valmis häviämään.

Nykyään myös valtavirtamedia on tarttunut kryptoihin. Kuitenkin, jos olet itse jo jonkin aikaa tutustunut kryptovaluuttojen, platformien ja tokenien maailmaan, saatat huomata, että kokeneetkin taloustoimittajat saattavat olla aika vihernokkia kryptoista kirjoittaessaan. Mikäli kielitaitosi riittää, etsiydy myös englanninkielisen median pariin. Esimerkiksi Cryptonews ja Cryptoglobe uutisoivat kattavasti kryptomaailmasta, eivätkä ne ole kryptopörssien tiedotussivuja.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

Tronixin kurssi on kehittynyt muihin kryptomaailman tunnettuihin valuuttoihin verrattuna melko maltillisesti vuodesta 2017 lähtien. Silti sen arvo on lähes nelinkertaistunut aloituksestaan. 

Tronixiin kannattaa sijoittaa, jos uskoo tämän alustateknologian mahdollisuuksiin ja jalansijan saamiseen. Tronin sloganin “Decentralize the Web” omaksi tuntevat voivat sijoittaa projektiin myös tukeakseen sen tavoitteita. 

Tronixia voi helpoiten ostaa samoista tutuista kryptopörsseistä, joista ostat muitakin kryptovaluuttoja. Näin saat seurattua kaikkia kryptojasi ja tehtyä myös sijoitusten hajautusta helposti.

Tron ei ole huijaus. Tronin takana on voittoa tavoittelematon säätiö Tron Foundation, jonka tavoitteena on tehdä internetistä parempi. Tronin perustaja on valittu Kiinan hallinnon neuvonantajaksi, joten hän on käynyt läpi kovan seulan luotettavuuden arvioinnissa.