NEM (XEM) – Toisen sukupolven kryptovaluutta

NEM:n kurssi on tällä hetkellä $0.04 ja koko markkina-arvo $326,577,338.96. NEM:n kurssi on muuttunut -9.01% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin NEM:n kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

NEM on toimintaohjelma, joka tarjoaa alustan kryptovaluutalle, josta käytetään nimeä XEM.

Lohkoketjusta on pyritty tekemään edeltäjiään parempi versio keskittyen nopeuteen ja avoimiin maksutapahtumiin vähemmällä energian kulutuksella.

Taustalla toimii tuottoa tavoittelematon organisaatio NEM.io, jonka pääpaikka on Singaporessa.

Sisällysluettelo

NEM - toisen sukupolven virtuaalivaluutta

NEM tulee sanoista New Economy Movement, mikä kuvaa hyvin sen pyrkimystä olla toisen sukupolven virtuaalivaluutta, paranneltu versio edeltäjistään.

Suurin muutos on sen valmiiksi louhitut lohkot, joka nopeuttaa rahasiirtojen tekemistä ja on energiatehokkaampaa.

Louhijoita ei siis tarvita ollenkaan, mutta sen sijasta puhutaan sadon kerääjistä (englanniksi harvesters), jotka hoitavat mainaajien paikkaa keräämällä tarvittavat lohkot niitä tarvitseville maksusiirroille.

Systeemiä kutsutaan Proof of Importance -menetelmäksi, jolloin lohkoja eniten tarvitsevat saavat haluamansa mahdollistaen nopeat siirrot.

Tällä hetkellä tämän 7. laajimman kryptovaluutan taustalla on alan osaajia ympäri maailmaa.

NEM on ilmoittanut arvoikseen taloudellisen riippumattomuuden, hajauttamisen ja kaikille tasapuoliset mahdollisuudet päästä vaikuttamaan kryptovaluutan kehitykseen.

 

Harvesting

Koska lohkot on jo valmiiksi louhittuja, NEM-kryptovaluutan käyttöön ottamisiseksi tarvitaan sadonkeruuta, Harvesting, joka tuo lohkot niitä tarvitseville.

Jotta sadonkeruusta voi saada itse tuottoa, tarvitaan yhteensä 10 000 XEM:ä omiin talletuksiin.

Vaadittavan summan valuuttaa hankkineet tulevat supernodeksi ja saavat sitä kautta valtaa vaikuttaa ketjussa tapahtuviin päätöksiin. Mitä enemmän valuuttaa on hallussa, sitä enemmän päätäntävaltaa annetaan.

Kukaan paljon virtuaalivaluutta hallussa pitävä ei halua tehdä huonoja päätöksiä systeemiä heikentäen, sillä silloinhan omankin omaisuuden arvo saattaa laskea.

 

Ostaminen ja myynti

NEM:in virtuaalivaluutan XEM:in ostaminen onnistuu sen jälkeen, kun olet hankkinut itsellesi NEM-nettilompakon.

NEM:iä myydään virtuaalivaluuttapörsseissä, jota voit käyttää myös myymiseen, eli NEM:in vaihtamiseen takaisin toiseksi virtuaalivaluutaksi tai euroiksi.

 

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Turvallisuus ja luotettavuus

NEM perustaa turvallisuutensa siihen rakennetun turvajärjestelmän välityksellä.

Maksusiirrot ovat kaikkien nähtävillä, mutta anonyymisti.

NEM ei ole ensisijainen valinta siis täysin salassa pidettäviin rahasiirtoihin, mutta se pyrkiikin olemaan väline päivittäisiin ja nopeisiin siirtoihin.

 

Historiaa

NEM:in perustaja aloitti toiminnan maaliskuussa 2015 nimimerkin takaa keräten mukaansa muita asiasta innostuneita bitcoin-foorumin kautta.

Alussa NEM toimi NXT-alustan uudistuksena, mutta se sai hyvin nopeasti oman erillisen koodistonsa NEM.io-säätiön muodostamana.

NEM:n takana on hieman synkkää historiallista mainetta. Tammikuun 2018 lopussa XEM:iä hakkeroitiin Coincheck palvelusta yli 500 miljoonan dollarin edestä, mutta hakkerit eivät läpäisseet NEM-palvelua, vaan sitä tarjoavan Coincheck-palvelun.

 

Missä NEM/XEM käy?

XEM:iä voi toistaiseksi käyttää ainoastaan NEM:in kulujen maksamiseen ja järjestelmän sisäisiin maksuihin käyttäjältä toiselle.

XEM-kryptovaluutan lähettäminen on hyvin yksinkertaista:

  1. Kirjoita vastaanottajan kryptovaluuttakukkaron osoite tai skannaa vastaanottajan QR-koodi.
  2. Ilmoita valitsemasi määrä XEM:jä lähetettäväksi.
  3. Kirjoita salasanasi ja klikkaa Send-painiketta suorittaaksesi välittömän maksusiirron.

 

Heikkoudet

NEM on vielä suhteessa uusi valuutta ja sen heilahtelut ovat suuria.

NEM:iin sijoittaminen on hyvin riskialtista sen ailahtelevuuden vuoksi, toisaalta samat riskit liittyvät muihinkin digivaluuttoihin.

XEN:n arvo on vielä todella alhainen ja ostajilla on mahdollisuus ostaa sitä vielä suuriakin määriä pienillä summilla, joka saattaa tuottaa tulosta myöhemmässä kehitysvaiheessa.

NEM:stä ennustetaan tulevan entistä kannattavampi, mutta toimintaohjelman taustalla oleva taho ei ole kuitenkaan ilmoittanut selkeitä tulevaisuuden suunnitelmia, jolloin ennustaminen on vaikeaa.

Verotus

Kuten muistakin virtuaalivaluutoista, myös NEM:in tuomat mahdolliset voitot tulee ilmoittaa verottajalle pääomatuloverona.

Alle 30 000 € tuotoista maksetaan 30 % ja sitä suuremmilta osilta 32 %.

XEM realisoituu pääomatuloiksi, kun sillä tehdään ostoksia.

Myyntitilanteissa noudatetaan FiFo-periaatetta eli ensin sisään ostettu virtuaalivaluutta katsotaan myös myydyksi ensimmäisenä pois, joka vaikuttaa ”myyntivoittojen” määrään.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)