NEM (XEM)

NEM:n kurssi on tällä hetkellä $0.10 ja koko markkina-arvo $879,008,129.90. NEM:n kurssi on muuttunut -3.49% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin NEM:n kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

NEM on toimintaohjelma, joka tarjoaa alustan kryptovaluutalle, josta käytetään nimeä XEM.

Lohkoketjusta on pyritty tekemään edeltäjiään parempi versio keskittyen nopeuteen ja avoimiin maksutapahtumiin vähemmällä energian kulutuksella.

Taustalla toimii tuottoa tavoittelematon organisaatio NEM.io, jonka pääpaikka on Singaporessa.

Sisällysluettelo

NEM - toisen sukupolven virtuaalivaluutta

NEM tulee sanoista New Economy Movement, mikä kuvaa hyvin sen pyrkimystä olla toisen sukupolven virtuaalivaluutta, paranneltu versio edeltäjistään.

Suurin muutos on sen valmiiksi louhitut lohkot, joka nopeuttaa rahasiirtojen tekemistä ja on energiatehokkaampaa.

Louhijoita ei siis tarvita ollenkaan, mutta sen sijasta puhutaan sadon kerääjistä (englanniksi harvesters), jotka hoitavat mainaajien paikkaa keräämällä tarvittavat lohkot niitä tarvitseville maksusiirroille.

Systeemiä kutsutaan Proof of Importance -menetelmäksi, jolloin lohkoja eniten tarvitsevat saavat haluamansa mahdollistaen nopeat siirrot.

Tällä hetkellä tämän 7. laajimman kryptovaluutan taustalla on alan osaajia ympäri maailmaa.

NEM on ilmoittanut arvoikseen taloudellisen riippumattomuuden, hajauttamisen ja kaikille tasapuoliset mahdollisuudet päästä vaikuttamaan kryptovaluutan kehitykseen.

 

Harvesting

Koska lohkot on jo valmiiksi louhittuja, NEM-kryptovaluutan käyttöön ottamisiseksi tarvitaan sadonkeruuta, Harvesting, joka tuo lohkot niitä tarvitseville.

Jotta sadonkeruusta voi saada itse tuottoa, tarvitaan yhteensä 10 000 XEM:ä omiin talletuksiin.

Vaadittavan summan valuuttaa hankkineet tulevat supernodeksi ja saavat sitä kautta valtaa vaikuttaa ketjussa tapahtuviin päätöksiin. Mitä enemmän valuuttaa on hallussa, sitä enemmän päätäntävaltaa annetaan.

Kukaan paljon virtuaalivaluutta hallussa pitävä ei halua tehdä huonoja päätöksiä systeemiä heikentäen, sillä silloinhan omankin omaisuuden arvo saattaa laskea.

 

Ostaminen ja myynti

NEM:in virtuaalivaluutan XEM:in ostaminen onnistuu sen jälkeen, kun olet hankkinut itsellesi NEM-nettilompakon.

NEM:iä myydään virtuaalivaluuttapörsseissä, jota voit käyttää myös myymiseen, eli NEM:in vaihtamiseen takaisin toiseksi virtuaalivaluutaksi tai euroiksi.

 

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttaa!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

 

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Turvallisuus ja luotettavuus

NEM perustaa turvallisuutensa siihen rakennetun turvajärjestelmän välityksellä.

Maksusiirrot ovat kaikkien nähtävillä, mutta anonyymisti.

NEM ei ole ensisijainen valinta siis täysin salassa pidettäviin rahasiirtoihin, mutta se pyrkiikin olemaan väline päivittäisiin ja nopeisiin siirtoihin.

 

Historiaa

NEM:in perustaja aloitti toiminnan maaliskuussa 2015 nimimerkin takaa keräten mukaansa muita asiasta innostuneita bitcoin-foorumin kautta.

Alussa NEM toimi NXT-alustan uudistuksena, mutta se sai hyvin nopeasti oman erillisen koodistonsa NEM.io-säätiön muodostamana.

NEM:n takana on hieman synkkää historiallista mainetta. Tammikuun 2018 lopussa XEM:iä hakkeroitiin Coincheck palvelusta yli 500 miljoonan dollarin edestä, mutta hakkerit eivät läpäisseet NEM-palvelua, vaan sitä tarjoavan Coincheck-palvelun.

 

Missä NEM/XEM käy?

XEM:iä voi toistaiseksi käyttää ainoastaan NEM:in kulujen maksamiseen ja järjestelmän sisäisiin maksuihin käyttäjältä toiselle.

XEM-kryptovaluutan lähettäminen on hyvin yksinkertaista:

  1. Kirjoita vastaanottajan kryptovaluuttakukkaron osoite tai skannaa vastaanottajan QR-koodi.
  2. Ilmoita valitsemasi määrä XEM:jä lähetettäväksi.
  3. Kirjoita salasanasi ja klikkaa Send-painiketta suorittaaksesi välittömän maksusiirron.

 

Heikkoudet

NEM on vielä suhteessa uusi valuutta ja sen heilahtelut ovat suuria.

NEM:iin sijoittaminen on hyvin riskialtista sen ailahtelevuuden vuoksi, toisaalta samat riskit liittyvät muihinkin digivaluuttoihin.

XEN:n arvo on vielä todella alhainen ja ostajilla on mahdollisuus ostaa sitä vielä suuriakin määriä pienillä summilla, joka saattaa tuottaa tulosta myöhemmässä kehitysvaiheessa.

NEM:stä ennustetaan tulevan entistä kannattavampi, mutta toimintaohjelman taustalla oleva taho ei ole kuitenkaan ilmoittanut selkeitä tulevaisuuden suunnitelmia, jolloin ennustaminen on vaikeaa.

Verotus

Kuten muistakin virtuaalivaluutoista, myös NEM:in tuomat mahdolliset voitot tulee ilmoittaa verottajalle pääomatuloverona.

Alle 30 000 € tuotoista maksetaan 30 % ja sitä suuremmilta osilta 32 %.

XEM realisoituu pääomatuloiksi, kun sillä tehdään ostoksia.

Myyntitilanteissa noudatetaan FiFo-periaatetta eli ensin sisään ostettu virtuaalivaluutta katsotaan myös myydyksi ensimmäisenä pois, joka vaikuttaa ”myyntivoittojen” määrään.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.