Shiba Inu kurssi 2023 – Katso miten SHIB-token kurssi on kehittynyt

Shiba Inu kurssi oli huimassa nousussa vuonna 2021. Se on yksi puhutuimmista meemikryptovaluutoista, ja moni sijoittaja onkin onnistunut tienaamaan Shiba Inun huimilla nousuilla hyviä voittoja.

Mutta miltä näyttää Shiba Inun kurssin tulevaisuus? Voiko Shiba Inu tarjota sijoittajilleen vielä nousua, vai onko sillä edessään vain suuri kurssilasku?

Shiba Inu reaaliaikainen kurssi

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Tietopaketti Shiba Inusta

Shiba Inu on ennemmin tunnettu maineestaan meemi kryptovaluuttana, kuin sen teknisistä ominaisuuksista. Tällä tarkoitetaan sitä, että se luokitellaan ”pump and dumb” tyyppiseksi kryptovaluutaksi, eli ensin sen hinta pyritään nostamaan mahdollisimman ylös, jolloin sijoittajat hyötyvät sen kasvusta, ja sitten suuri osa kryptovaluutoista myydään pois, joka aiheuttaa krypton hinnan laskun. Tämänkaltaisia kryptoja toisinaan pidetään jopa ”huijauksena” ja moni kokeekin Shiba Inun olevan riskinen sijoituskohde tämänkaltaisten hintaliikkeiden vuoksi. Shiba Inun on luonut anonyymi ryhmä tai henkilö, nimeltä Ryoshi, ja se luotiin haastamaan Dogecoinin asemaa markkinoilla.

Moni sijoittaja ei kuitenkaan ole tietoinen sen teknisistä ominaisuuksista. Shiba Inu on Ethereumin verkkoon rakennettu ERC-20 token, joten se toimii osana suurempaa verkkoa. ERC-20 tokeneiden toiminta yhdistetään usein DeFiin, eli hajautettuihin rahoituspalveluihin. DeFi kolikoita käytetäänkin tyypillisesti luomaan uudenlaisia hajautettuja treidaus ja lainauspalveluita.

Shiba Inu on perustettu kysymyksen ”mitä tapahtuisi, jos kryptovaluuttaa ohjaisi vain sen yhteisö” -perusteelta – eli sen toiminta on hyvin hajautettua, ja Shiba Inulla on vahva kannattajajoukko. Shiba Inun yksi pääperiaatteista on sen hajautettu luonne. Vaikka Shiba Inu yhdistetäänkin DeFi:n toimintaan, ei sillä ole erikoisia ominaisuuksia – se on yksi maksamiskeino, ja sillä on oma Shiba swap alustansa.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Shiba inu kurssi 2021-2022

Shiba Inu lähti vuoteen 2021 hyvin tasaisesti, ja sen hinta olikin todella matala. Ensimmäisen kerran Shiba Inun kurssissa alkoi näkyä merkittävämpää nousua maaliskuussa 2021 kun kurssi nousi 0.00000017 dollarin paikkeilta 0.0000037 dollariin – vaikka käytännössä nousu voi näyttää todella pieneltä, se onnistui kaksinkertaistamaan hintansa.

Shiba inu kurssinousu ei kuitenkaan loppunut tähän. Maaliskuusta 2021, kyseinen kryptovaluutta onnistui nousemaan 0.000035 dollariin toukokuuhun 2021 mennessä. Toukokuussa 2021 kryptomarkkina kävikin ylipäätänsä kuumana, ja tämä hinta oli sen aikainen Shiba inu kurssiennätys.

Koska kryptokupla puhkesi toukokuussa, myös SHIB kurssi romahti takaisin 0.000007–0.000009 dollarin paikkeille. Shiba Inu kurssi pysyikin aika lailla tällä tasolla koko kesän ajan, eikä suuria uusia nousuja näkynyt.

Kunnes 4. lokakuuta 2021 Elon Musk twiittasi kuvan koiranpennustaan, joka on Shiba Inu rotua. Tämä twiitti aiheutti hypen, ja Shiba Inu kurssi lähti huimaan nousuun. Musk tunnetaankin yhtenä suurimmista koira-coinien tukijoista, ja on ollut tyypillistä, että koiracoinien kurssit lähtevät nousuun hänen twiittiensä jälkeen.

Shiba Inu kaksinkertaisti hintansa, ja nousi 0.00002 dollarin paikkeille. Kurssinousu jatkui, ja lokakuun 2021 lopulla Shiba Inu teki tuoreimman hintaennätyksensä. Shiba Inu All Time High hinta onkin tällä hetkellä 0.00008845 dollaria.

Vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla Shiba Inun kurssi kurssi oli erittäin volatiili ja suuntasi suuremassa kuvassa koko ajan alaspäin. Toukokuun 2022 jälkeen kurssi on kuitenkin pysynyt suhteellisen tasaisesti $0.00001 dollarissa. 

Shiba Inu kurssihistoria

Shiba Inu on listattu pörssiin vasta elokuussa 2020, eli se on markkinoilla suhteellisen uusi kryptovaluutta. Shiba Inu kurssikehitys sen alkuaikoina ei ollut päätä huimaavaa. Oikeastaan siitä hetkestä, kun se listattiin pörssiin sen arvossa, näkyi pientä nousua ja laskua, mutta lokakuusta 2020 tammikuun 2021 loppuun Shiba Inu kurssi pysyi todella matalana.

Shiba Inu kurssia voi olla hankalaa toisinaan seurata, sillä koska sen hinta on vain senttejä voi sen arvon kehitystä olla vaikeampaa käsittää. Jos kuitenkin olisit ostanut Shiba Inua sen ensimmäisenä päivänä listauduttuaan pörssiin, jolloin sen arvo oli 0.000000000051 dollaria per token, olisi sijoituksesi arvo kasvanut 14 000 000 prosenttia. Tämä voi kuulostaa todella käsittämättömältä, mutta juurikin tämän vuoksi monet sijoittajat ovat kiinnostuneet Shiba Inusta – se on tarjonnut viimeisen vuoden aikana hyviä osto- ja myyntipaikkoja.

Miten shiba inun arvo muodostuu?

Shiba Inun arvo muodostuu hyvin samankaltaisesti kuin muidenkin kryptovaluutoiden. Yhtenä suurimpana arvon muodostajana on kysyntä ja tarjonta. Mitä enemmän Shiba Inua halutaan ostaa, sen korkeampi hinta on. Tämä selittää sen hinnannousun etenkin kuplamaisina aikoina, sillä moni sijoittaja innostuu ostamaan sitä hypen seurauksena. Tyypillisesti kuplat kuitenkin yleensä puhkeavat, esimerkiksi jonkin negatiivisen uutisen seurauksena moni sijoittaja alkaa myymään sitä pois, jolloin tarjonta lisääntyy ja hinta laskee.

Tyypillisesti tarjonnan vaikuttaessa arvoon, myös siis määrä markkinoilla vaikuttaa tähän- Shiba Inu tokeneiden maksimimäärä markkinoilla on tuhat biljoonaa, verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin, jonka maksimimäärä on 21 miljoonaa.

Toinen tekijä, joka määrittää arvoa on sen network value, eli miten paljon itse kryptovaluuttaa käytetään oikeassa elämässä, ja kuinka moni uskoo sen toimintaan. Tällä hetkellä Shiba Inun asema tässä on hieman heikko, sillä Shiba Inulla ei oikeastaan ole kryptomarkkinalla kilpailuetua ja moni omistaakin sitä vain sen uskossa, että sen arvo tulee nousemaan tulevaisuudessa.

Tyypillisesti menneisyydessä Shiba Inu kurssia on heiluttanut uutiset ja ”julkkisten” twiitit. Tämän vuoksi, jos Shiba inu sijoittaminen kiinnostaa, kannattaakin seurata erilaisia uutiskanavia. Esimerkiksi 24 lokakuuta Musk twiittasi, ettei omista muita kryptoja kuin Ethereumia, Bitcoinia ja Dogecoinia. Tämän seurauksena 4. marraskuuta Shiba Inun kurssi laski huimat 50 prosenttia, koska Elon Musk näyttää merkkejä, että tukisi Dogecoinia enemmän kuin Shibaa.

Shiba inu kurssi ennuste

Shiba Inu kurssiennusteita on erilaisia. Toki Shiba Inu kurssi on noussut huimasti vuoden aikana, mutta sillä on vielä matkaa saavuttaakseen esimerkiksi yhden dollarin arvon. Koska se on sijoituskohteena todella volatiili, on Shiba inun arvon tulevaisuus vaikeaa ennustaa. Moni varmasti on huolissaan, mikäli Shiba Inu kurssi romahtaisi ja laskisi pysyvästi entiselle hintatasolleen.

Monen analyysin mukaan Shiba Inu kryptovaluutan arvon kuitenkin ennustetaan nousevan, ja vuoden aikana se voisi tuplata arvonsa ja nousta 0.000094 dollariin. Pitkällä aikavälillä Shiba Inu kurssi ennusteita löytyy hyvin paljon erilaisia. Monen ennusteen mukaan Shiba Inu kurssi tulisi olemaan kuitenkin 2023–2024 vuosina jossakin 0.002 paikkeilla, eli sillä olisi potentiaalia nousta hieman. Harvan ennusteen mukaan Shiba Inu kurssi kuitenkaan tulisi nousemaan edes dollariin. Shiba Inun ollessa kyseessä on kuitenkin hyvä olla varuillaan, eikä ikinä sijoittaa enempää rahaa, kun on valmis häviämään, juuri volatiilin luonteensa vuoksi. Harva uskoo, että Shiba Inu voisi nousta läheskään yhtä merkittävään asemaan kryptomarkkinoilla kuin esimerkiksi Ethereum tai Bitcoin – eli kymmenien, satojen tai jopa tuhansien dollareiden nousu on hyvin epätodennäköistä. Toki on totta myös, että se on jo vuoden aikana tehnyt huimaa kasvua, joten voi olla mahdollista, että se tuleekin kasvamaan oletettua enemmän myös tulevaisuudessa.

Shiba inu kilpailijat

Shiba Inulla on muutama kilpaijila, joita verrataan siihen jatkuvasti. Ensimmäisenä varmasti jokaiselle tulee mieleen Dogecoin, jonka ”tappajaksi” Shiba Inu onkin julistautunut. Nämä kaksi ovatkin hyvin samankaltaisia, mutta Dogecoin on ollut markkinoilla huomattavasti pidempään. Molemmissa yhteistä on se, että näillä on vahvat yhteisöt taustalla, sekä vahva näkyvyys sosiaalisessa mediassa. Hauskaa onkin, että Binance, joka on yksi suurimmista kryptovaluuttapörsseista julkaisi uuden parin markkinoilleen 1. marraskuuta, eli voit vaihtaa SHIB-tokeneitasi suoraan DOGE:en. Tämä korostaa entisestään näiden kahden kilpailuasemaa. Opi lisää Dogecoinista. 

Floki Inu coin on markkinoilla suhteellisen uusi, toinen koirateemainen kryptovaluutta. Sen inspiraationa on ollut Shiba Inu kryptovaluutta, ja vielä tarkemmin Elon Muskin koiranpentu, Floki. Floki Inu on myös rakennettu Ethereumin päälle ja se pyrkii luomaan oman vahvan ”Floki Vikings” yhteisönsä. Syyskuussa 2021 sen hinta oli noussut 250 000 prosenttia, mikä on aivan käsittämätön kasvu. Myös Floki coinin taustalla on hyvin vahva yhteisö, joka onkin suurimmaksi osaksi vastuussa tästä huimasta kasvusta. Floki Inu coin pyrkii luomaan markkinapaikan (eli toimimaan alustana) kryptoilleen, ja on jo linkkaamassa yli 230 000 Floki Coinin omistajaa tälle alustalle.

Kaikki nämä koirateemaiset kryptovaluutat usein lasketaan riskisiksi sijoituskohteiksi, sillä niillä ei oikeastaan ole vielä selkeää käyttötarkoitusta markkinoilla, kuten esimerkiksi Bitcoinilla tai Ethereumilla. Tämän vuoksi niiden hinta onkin niin volatiili, sillä se voi nousta tai laskea hetkessä suurestikin ilman syytä.

Miten sijoittaa Shiba inuun?

Koska Shiba Inun maine on nousussa, ja Shiba Inu markkina-arvo on noussut huimasti, on se onnistunut nousemaan top 15 kryptovaluutan joukkoon. Tämän vuoksi Shiba Inua on alettu tarjoamaan yhä useammissa kryptopörsseissä. Shiba Inuun voi sijoittaa esimerkiksi Plus500 kautta.

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

Shiba Inun pahimmat kilpailijat ovat Dogecoin, sekä Floki Coin.

Shiba Inun kurssi on ollut suhteellisen tasaisessa nousussa vuoden 2023 alussa. Kryptomarkkinoilla ollaan nähty lievää elpymistä ja se on heijastunut myös Shiba Inun kurssiin.

Shiba Inun arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan, sekä verkoston arvon mukaan. Myös sen yhteisön liikkeet sekä toisinaan julkkisten twiitit voivat heiluttaa sen hintaa.

Shiba Inun tulevaisuus näyttää suhteellisen hyvältä, sillä sen taustalla on uskollinen joukko faneja, jotka kannattavat sen toimintaa. Toisaalta sillä ei ole markkinoilla kilpailuetua, vaan on vain yksi koirakolikko muiden joukossa.