Chainlink kurssi (LINK) 2022

Chainlinkin kurssi on tällä hetkellä $15.53 ja koko markkina-arvo $15,530,000,000.00. Chainlinkin kurssi on muuttunut -3.60% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Chainlinkin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Chainlink kurssi nousi uusiin huippuihinsa vuonna 2021. Toukokuun aikana Chainlink onkin tehnyt uuden hintaennätyksensä ja käynyt lähes 52 dollarissa.

Älysopimusalusta Chainlink on yksi tämän hetken kiinnostavimmista sijoituskohteista kryptomarkkinoilla. Artikkelissa tulemme perehtymään enemmän Link-tokenin kurssiin, sekä Chainlinkiin sijoittamisen mahdollisuuksiin ja uhkiin.

Chainlink kurssi tänään

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Sisällysluettelo

Chainlink kurssi 2022

Tällä hetkellä alkuvuonna 2022 sijoittajat seuraavat mielenkiinnolla Chainlinkin kurssikehitystä. Vaikka tällä hetkellä kurssi on melko alhaalla verrattuna viime vuoteen, on moni positiivisin mielin Chainlinkin kannalta.

Katsaus vuoteen 2021: Vuoden vaihteessa Chainlink kurssi oli noin 11 dollaria, ja jos katsoo yleistä Chainlink kurssikaavion trendiä tämän vuoden puolella, on Chainlink kurssi ollut hyvässä nosteessa. Jo tammikuun puoleen väliin mennessä kurssi oli noussut yli 20 dollarin, ja Chainlink tuplannut hintansa.

Tämän jälkeen kurssi teki suhteellisen tasaista nousua, ja helmikuun puolessa välissä kurssi kävi lähes 35 dollarissa. Tästä hinta tippui maaliskuun alussa 23 dollariin, mutta lähti nopeasti takaisin nousuun. Chainlink julkaisi whitepaper 2.0:n sivuillaan 15. huhtikuuta 2021, ja tämän jälkeen nousu onkin ollut huimaa.

Heitot ovat olleet suhteellisen suuria – mitä korkeammalla kurssi on käynyt, sen enemmän se on myös korjautunut, vaikka toki tällä hetkellä kurssi onkin aina noussut takaisin ja jopa korkeammalle.  Chainlink hintaodotukset ovat positiiviset – joidenkin analyytikoiden mukaan nousu voi tulla jatkumaan, ja kurssi nousta jopa yli 100 dollariin. Tämä voi hyvinkin olla mahdollista, jos kurssi jatkaa samanlaista kehitystä kuin se on jatkanut koko alkuvuoden.

Kryptovaluuttojen kehitystä on kuitenkin todella hankalaa ennustaa, sillä niiden kurssit ovat volatiilit ja kryptojen hinnat perustuvat suurimmaksi osaksi kysyntään ja tarjontaan. Osa analyytikoista on sitä mieltä, että 100 dollaria on ehkä hieman yläkanttiin, ja epäilee että tämän vuoden puolella kolikko voi nousta 65 ja 75 dollarin välille. Esimerkiksi TradingBeasts alkuvuonna tekemän analyysin mukaan Chainlink hinta pyörii 41 dollarissa 2021 lopussa, kun taas DigitalCoinin mukaan Chainlink hinta olisi vuoden lopulla jo 56 dollaria. (Edellä annetut tiedot ovat arvioita ja ennusteita, eivät faktatietoa)

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Chainlink kurssikehitys

Verrattuna 2020 kesän jälkeisiin kurssivaihteluihin, ja etenkin 2021 kevään nousuun, Chainlinkin ensimmäiset vuodet markkinoilla olivat suhteellisen tasaiset kurssin kannalta, eikä hinta noussut erityisen korkeaksi. Chainlinkin yksityisessä token myyntikampanjassa se maksoi 0.09 dollaria, sekä 0.11 dollaria sen julkisessa myynnissä. Chainlinkin ensimmäisen muutaman kuukauden ajan markkinoilla sen arvo pysyi alle dollarin, kunnes ensimmäistä kertaa 10 tammikuuta 2018 sen arvo kävi yli dollarissa, mutta laski takaisin vähitellen alle dollariin, kesäkuussa 2018 Chainlink hinta oli vain 0.18 dollaria.

2019 puolivälissä Chainlink kurssi alkoi nousta vähitellen reilusti yli yhden dollarin, ja kävi jopa 3,5 dollarissa, sillä uutiset Chainlinkin merkittävistä yhteistyökumppaneista vaikuttivat positiivisesti Chainlinkin kurssiin.

Chainlink arvo vaihteli vuoden ajan yhden ja neljän dollarin välillä 2020 kesään asti, kunnes Chainlink teki uudet hintahuippunsa ja elokuussa 2020 sen kurssi kävi lähes 20 dollarissa, kuitenkin palautuen 10 dollarin paikkeille. 2020 loppuvuoden ajan Chainlink kurssi oli 9 ja 15 dollarin välillä. Chainlink kurssikehitys on vaihdellut vuosien varrella paljon ja kyseessä onkin hyvin volatiili valuutta.

  • chainlink
  • Chainlink
    (LINK)
  • Price
  • Market Cap
    $7.25 B

Miten Chainlink arvo määräytyy?

Chainlink arvoon vaikuttavat monet tekijät. Yksi suurimmista tekijöistä on kysyntä ja tarjonta. Tämän vuoksi onkin tärkeää seurata Chainlinkiin liittyviä uutisia, sillä jos hyppäät tarpeeksi ajoissa kurssin nousuun, voit tehdä nopeasti suuriakin voittoja kryptovaluutoilla – esimerkiksi jos ostit Chainlinkia 100 dollarilla tammikuussa, olisi sijoituksesi arvo nelinkertaistunut, ja arvo olisi hieman yli neljän sadan.

Joskus suuri kysyntä voi johtaa ns. markkinakuplaan. Usein tämän kuplan puhkeamisesta hinta voi pudota paljonkin, ja sen vuoksi on suositeltavaa sijoittaa kryptoihin vain sen verran mitä on valmis häviämään.

Chainlink arvoon vaikuttaa myös sen verkoston arvo, eli mitä laajemmalle kryptovaluutan toiminta on yleistynyt ja sen käyttämää teknologiaa hyödynnetään, sitä enemmän sillä usein on myös arvoa. Tämän lisäksi myös valuutan enimmäismäärä sekä kierossa oleva valuuttamäärä vaikuttaa hintaan. Käytännössä mitä enemmän tarjontaa, sen matalampi hinta on. Chainlinkin LINK-tokenin maksimimäärä markkinoilla on 1 miljardi, ja artikkelin kirjoitushetkellä markkinoilla on 42 prosenttia kokonaismäärästä.

Chainlink arvoon vaikuttavat myös tulevaisuuden odotukset ja sen myötä esimerkiksi positiiviset uutiset voivat nostaa kurssia. Mitä enemmän sijoittajat uskovat sen menestyvän tulevaisuudessa, sen enemmän valuutan arvo yleensä on. Kuten aikaisemmin mainittu, esimerkiksi vuonna 2019 Chainlink kurssi lähti nousuun, sillä uutiset suurista yhteistyökumppaneista tulivat julki.

Chainlink sijoittaminen

Artikkelin edetessä moni varmasti harkitsee Chainlink sijoittamista etenkin nyt, kun kurssi on noussut huippuihinsa. On hyvä tiedostaa, että usein huimaa nousua seuraa korjausliike, joten sijoittaessasi Chainlinkiin kannattaa varautua ainakin sen arvon hetkelliseen laskuun. Moni sijoittaja on kuitenkin myynyt kryptovaluuttansa niiden ollessa uudessa huipussaan – esimerkiksi moni ajatteli Bitcoinin kehityksen päättyvän 20 000 dollariin ja myi valuuttansa, mutta sai katua, kun nousu jatkuikin, huimaan yli 60 000 dollariin. Chainlinkillä on kuitenkin nyt jo oma paikkansa markkinoilla, ja sillä on merkittäviä yhteistyökumppaneita.

Mikäli olet kiinnostunut Chainlinkistä sijoituskohteena, on hyvä tehdä omaa tutkimustyötä valuutasta ja sen perusteella päättää onko valuutta sijoittamisen arvoinen ja sopiiko se omaan sijoitusstrategiaan. On hyvä kysyä itseltään, uskooko valuutan toiminnan kasvuun tulevaisuudessa? Etenkin jos pohdit pitkäaikaista sijoittamista, ei kannata pelästyä valuutan arvon suuriakin vaihteluita, jos oikeasti uskoo valuuttaan sekä sen toimintaan pitkässä juoksussa.

Chainlink ostaminen onnistuu lähes kaikista suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, kuten eTorosta, Coinbasesta tai Binancesta. Voit ostaa Chainlinkiä Fiat-valuutoilla (eli esimerkiksi dollareilla) tai käyttämällä Bitcoinia. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Top10 kryptovaluuttakurssit

Name Price24H %
bitcoin
Bitcoin (BTC)
$36,925.00-3.61%
ethereum
Ethereum (ETH)
$2,498.99-5.25%
tether
Tether (USDT)
$1.0000.560%
binancecoin
Binance Coin (BNB)
$376.50-4.79%
usd-coin
USD Coin (USDC)
$0.999-0.05%
cardano
Cardano (ADA)
$1.07-4.37%
solana
Solana (SOL)
$93.48-6.90%
ripple
XRP (XRP)
$0.616-3.37%
terra-luna
Terra (LUNA)
$60.84-6.51%
polkadot
Polkadot (DOT)
$18.22-5.16%

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Chainlink uutiset

Kuten aiemmin artikkelissa mainittu, on tärkeää pysyä ajan tasalla kryptovaluuttamaailman tapahtumista. Usein yhden valuutan kurssissa tapahtuvat muutokset voivat vaikuttaa myös muihin kryptoihin, ja tämän vuoksi voi olla hyvä seurata muutamaa eri lähdettä, joilla kerrotaan laajasti markkinoista. Löydät kätevästi kryptomarkkinoita koskevat kryptouutisemme täältä.

Otathan myös Twitter-tilimme seurantaan! Julkaisemme ajankohtaisimmat uutiset kryptomarkkinoista, sekä markkinoihin liittyviä postauksia. Tilimme lisäksi voit seurata esimerkiksi Chainlinkin omaa twitter-tiliä. Tilillä tiimi julkaisee esimerkiksi valuutan kehitystä koskevia uutisia, jotka voivat vaikuttaa Chainlink kurssikehitykseen.

Chainlink tulevaisuus

Chainlink tulevaisuus näyttää tällä hetkellä hyvältä. Chainlinkillä on jo nyt paljon suuria yhteistyökumppaneita, esimerkiksi Google sekä Swift. Alustalle sekä sen tarjoamalle teknologialle on siis jo ”oikeaa” käyttöä markkinoilla.

Analyysien mukaan Chainlink hinta tulevaisuudessa vaihtelee 50 ja 100 dollarin välillä. Esimerkiksi artikkelissa aikaisemmin mainitun TradingBeastsin analyysin mukaan 2024 loppuun mennessä hinta kohoaa 66 dollariin, mutta esimerkiksi WalletInvestorin uskoo, että nykyisen markkinatilanteen vuoksi Chainlink hinta voisi olla lähes 200 dollaria 2026 mennessä. Nämä ovat vain analyytikoiden ennusteita.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset:

Chainlink kryptovaluuttaa voi ostaa kryptopörsseistä. Esimerkiksi eTorosta, Coinbasesta tai Binancesta. Vaihtoehtoja on monia, ja onkin tärkeää perehtyä alustan kuluihin ja muihin ominaisuuksiin ennen käyttöönottoa.

Kryptomarkkinoiden suosion kasvaessa Chainlink voi olla kannattava sijoituskohde vuonna 2022. Kuten muihinkin sijoitusvälineisin, myös Chainlinkiin kannattaa perehtyä tarkasti ennen ostoa.  

Chainlinkin ostaminen on turvallista. On kuitenkin hyvä muistaa, että kryptomarkkinoille sijoittaminen sisältää suuria riskejä, jonka vuoksi on hyvä perehtyä ensin sijoitettaviin valuutoihin ja sijoittaa markkinoille vain sen verran kuin on valmis häviämään.

Kryptovaluutoihin sijoittaminen ja niiden käyttö on Suomessa laillista.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.