Chainlink kurssi (LINK) 2023

Chainlinkin kurssi on tällä hetkellä $6.00 ja koko markkina-arvo $6,003,000,000.00. Chainlinkin kurssi on muuttunut 1.08% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Chainlinkin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Chainlink kurssi nousi uusiin huippuihinsa vuoden 2021 toukokuussa. Tuolloin Chainlinkin kurssi kävi korkeimmillaan 52,88 dollarissa. Vuoden 2021 loppupuolella nähtiin myös valtavaa kurssivaihtelua vaikkei kurssi yltänytkään toukokuun kaltaisiin lukemiin.

Vuosi 2022 toi tullessaan laajan karhumarkkinan koko kryptomarkkinoille ja tämä näkyi myös Chainlinkin kurssissa – hinta laski reippaasti alaspäin kymmenistä dollareista noin kuuteen dollariin.

Nyt vuoden 2023 alussa Chainlinkin kurssi on ollut mukavassa nousussa. Vuoden 2023 alussa kurssi pyöri noin 5,5 dollarin paikkeilla ja nyt keväällä kurssi on noussut noin 7 dollariin. 

Älysopimusalusta Chainlink on yksi kiinnostavimmista sijoituskohteista kryptomarkkinoilla ja se kuuluu markkina-arvoltaan top 20 kryptovaluutan joukkoon. Artikkelissa tulemme perehtymään enemmän Link-tokenin kurssiin, sekä Chainlinkiin sijoittamisen mahdollisuuksiin ja uhkiin.

Chainlink kurssi tänään

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Chainlink kurssi 2023

Tällä hetkellä alkuvuonna 2023 sijoittajat seuraavat mielenkiinnolla Chainlinkin kurssikehitystä. Vaikka kurssi on melko alhaalla verrattuna esimerkiksi vuoteen 2021, on moni positiivisin mielin Chainlinkin kannalta.

Chainlinkin kurssivaihtelut ovat olleet suhteellisen suuria – mitä korkeammalla kurssi on käynyt, sen enemmän se on myös korjautunut. Vaikka karhumarkkina painaa vielä kryptojen hartioilla, Chainlink hintaodotukset ovat suhteellisen positiiviset – joidenkin analyytikoiden mukaan nousu voi tulla jatkumaan, ja kurssi nousta jopa yli 100 dollariin. Ennusteisiin ei kannata suhtautua kovin vakavasti, koska niitä löytyy joka lähtöön. Esimerkiksi Chainlink forecast of Crypto ennustaa, että Chainlinkin hinta pyörii vuonna 2027 11 dollarissa kun taas GOV Capital uskoo, että Chainlinkin kurssi pyörii samaisena vuonna 147 dollarissa. Parhaiten luot varmuutta sijoittamiseen kun perehdyt tarkasti itse Chainlinkiin, sen toimintaan ja mahdollisuuksiin ja muodostat itse oman käsityksesi tulevaisuuden odotuksista.

Yleisesti ottaen kryptovaluuttojen kehitystä on todella hankalaa ennustaa, sillä niiden kurssit ovat volatiilit ja kryptojen hinnat perustuvat suurimmaksi osaksi kysyntään ja tarjontaan. Osa analyytikoista on sitä mieltä. (Edellä annetut tiedot ovat arvioita ja ennusteita, eivät faktatietoa)

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Chainlink kurssikehitys

Verrattuna 2020 kesän jälkeisiin kurssivaihteluihin, ja etenkin 2021 kevään nousuun, Chainlinkin ensimmäiset vuodet markkinoilla olivat suhteellisen tasaiset kurssin kannalta, eikä hinta noussut erityisen korkeaksi. Chainlinkin yksityisessä token myyntikampanjassa se maksoi 0.09 dollaria, sekä 0.11 dollaria sen julkisessa myynnissä. Chainlinkin ensimmäisen muutaman kuukauden ajan markkinoilla sen arvo pysyi alle dollarin, kunnes ensimmäistä kertaa 10 tammikuuta 2018 sen arvo kävi yli dollarissa, mutta laski takaisin vähitellen alle dollariin, kesäkuussa 2018 Chainlink hinta oli vain 0.18 dollaria.

2019 puolivälissä Chainlink kurssi alkoi nousta vähitellen reilusti yli yhden dollarin, ja kävi jopa 3,5 dollarissa, sillä uutiset Chainlinkin merkittävistä yhteistyökumppaneista vaikuttivat positiivisesti Chainlinkin kurssiin.

Chainlink arvo vaihteli vuoden ajan yhden ja neljän dollarin välillä 2020 kesään asti, kunnes Chainlink teki uudet hintahuippunsa ja elokuussa 2020 sen kurssi kävi lähes 20 dollarissa, kuitenkin palautuen 10 dollarin paikkeille. 2020 loppuvuoden ajan Chainlink kurssi oli 9 ja 15 dollarin välillä. Chainlink kurssikehitys on vaihdellut vuosien varrella paljon ja kyseessä onkin hyvin volatiili valuutta.

  • chainlink
  • Chainlink
    (LINK)
  • Price
  • Market Cap
    $3.1 B

Miten Chainlink arvo määräytyy?

Chainlink arvoon vaikuttavat monet tekijät. Yksi suurimmista tekijöistä on kysyntä ja tarjonta. Tämän vuoksi onkin tärkeää seurata Chainlinkiin liittyvää uutisointia, sillä jos hyppäät tarpeeksi ajoissa kurssin nousuun, voit tehdä nopeasti suuriakin voittoja kryptovaluutoilla. Toki kannattaa muistaa, että kryptovaluuttojen kursseissa voi tapahtua suuria muutoksia lyhyellä aikavälillä. Siinä missä suuret voitot ovat mahdollisia, samoin ovat myös suuret tappiot. 

Joskus suuri kysyntä voi johtaa ns. markkinakuplaan. Usein tämän kuplan puhkeamisesta hinta voi pudota paljonkin, ja sen vuoksi on suositeltavaa sijoittaa kryptoihin vain sen verran mitä on valmis häviämään.

Chainlink arvoon vaikuttaa myös sen verkoston arvo, eli mitä laajemmalle kryptovaluutan toiminta on yleistynyt ja sen käyttämää teknologiaa hyödynnetään, sitä enemmän sillä usein on myös arvoa. Tämän lisäksi myös valuutan enimmäismäärä sekä kierossa oleva valuuttamäärä vaikuttaa hintaan. Käytännössä mitä enemmän tarjontaa, sen matalampi hinta on. Chainlinkin LINK-tokenin maksimimäärä markkinoilla on 1 miljardi, ja artikkelin kirjoitushetkellä markkinoilla on 51 prosenttia kokonaismäärästä.

Chainlink arvoon vaikuttavat myös tulevaisuuden odotukset ja sen myötä esimerkiksi positiiviset uutiset voivat nostaa kurssia. Mitä enemmän sijoittajat uskovat sen menestyvän tulevaisuudessa, sen enemmän valuutan arvo yleensä on. Kuten aikaisemmin mainittu, esimerkiksi vuonna 2019 Chainlink kurssi lähti nousuun, sillä uutiset suurista yhteistyökumppaneista tulivat julki. Vuonna 2021 nähty kryptoralli näkyi myös Chainlinkin kurssissa. Esimerkiksi Bitcoinin kurssi nousi niin keväällä kuin myös loppuvuonna ja Bitcoinin kurssinousut heijastuvat pienempiin kryptoihin, kuten Chainlinkiin. 

Chainlink sijoittaminen

Artikkelin edetessä moni varmasti harkitsee Chainlink sijoittamista. On hyvä tiedostaa, että usein huimia nousuja seuraa korjausliike alaspäin, joten sijoittaessasi Chainlinkiin kannattaa varautua ainakin sen arvon hetkelliseen laskuun – mikäli nostat kurssinousuista. Moni sijoittaja on kuitenkin myynyt kryptovaluuttansa niiden ollessa uudessa huipussaan – esimerkiksi moni ajatteli Bitcoinin kehityksen päättyvän 20 000 dollariin ja myi valuuttansa, mutta sai katua, kun nousu jatkuikin, huimaan yli 60 000 dollariin. Chainlinkillä on kuitenkin nyt jo oma paikkansa markkinoilla, ja sillä on merkittäviä yhteistyökumppaneita.

Mikäli olet kiinnostunut Chainlinkistä sijoituskohteena, on hyvä tehdä omaa tutkimustyötä valuutasta ja taustalla pyörivästä yhtiöstä ja sen perusteella päättää onko valuutta sijoittamisen arvoinen ja sopiiko se omaan sijoitusstrategiaan. On hyvä kysyä itseltään, uskooko valuutan toiminnan kasvuun tulevaisuudessa? Etenkin jos pohdit pitkäaikaista sijoittamista, ei kannata pelästyä valuutan arvon suuriakin vaihteluita, jos oikeasti uskoo valuuttaan sekä sen toimintaan pitkässä juoksussa.

Chainlink ostaminen onnistuu lähes kaikista suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, kuten Coinbasesta tai Binancesta. Voit ostaa Chainlinkiä Fiat-valuutoilla (eli esimerkiksi dollareilla) tai käyttämällä Bitcoinia. Voit myös sijoittaa Chainlinkiin CFD-sopimusten avulla Plus500 alustalla. Tällöin et omista kyseistä kryptoa, vaan käyt kauppaa sen hinnanerotuksella.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Chainlink uutiset

Kuten aiemmin artikkelissa mainittu, on tärkeää pysyä ajan tasalla kryptovaluuttamaailman tapahtumista. Usein yhden valuutan kurssissa tapahtuvat muutokset voivat vaikuttaa myös muihin kryptoihin, ja tämän vuoksi voi olla hyvä seurata muutamaa eri lähdettä, joilla kerrotaan laajasti markkinoista. Löydät kätevästi kryptomarkkinoita koskevat kryptouutisemme täältä.

Otathan myös Twitter-tilimme seurantaan! Julkaisemme ajankohtaisimmat uutiset kryptomarkkinoista, sekä markkinoihin liittyviä postauksia. Tilimme lisäksi voit seurata esimerkiksi Chainlinkin omaa twitter-tiliä. Tilillä tiimi julkaisee esimerkiksi valuutan kehitystä koskevia uutisia, jotka voivat vaikuttaa Chainlink kurssikehitykseen.

Chainlink tulevaisuus

Chainlink tulevaisuus näyttää tällä hetkellä suhteellisen hyvältä. Chainlinkillä on jo nyt paljon suuria yhteistyökumppaneita, esimerkiksi Google sekä Swift. Alustalle sekä sen tarjoamalle teknologialle on siis jo ”oikeaa” käyttöä markkinoilla.

Analyysien mukaan Chainlink hinta tulevaisuudessa vaihtelee 10 ja 150 dollarin välillä. 

Artikkelissa jaettua sisältöä ei tule ottaa sijoitusneuvona. 

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset:

Chainlink kryptovaluuttaa voi ostaa kryptopörsseistä. Vaihtoehtoja on monia, ja onkin tärkeää perehtyä alustan kuluihin ja muihin ominaisuuksiin ennen käyttöönottoa.

Kryptomarkkinoiden suosion kasvaessa Chainlink voi olla kannattava sijoituskohde vuonna 2023. Kuten muihinkin sijoitusvälineisiin, myös Chainlinkiin kannattaa perehtyä tarkasti ennen ostoa.  

Chainlinkin ostaminen on turvallista. On kuitenkin hyvä muistaa, että kryptomarkkinoille sijoittaminen sisältää suuria riskejä, jonka vuoksi on hyvä perehtyä ensin sijoitettaviin valuutoihin ja sijoittaa markkinoille vain sen verran kuin on valmis häviämään.

Kryptovaluutoihin sijoittaminen ja niiden käyttö on Suomessa laillista.