Bitcoin Cash kurssi 2023

Bitcoin Cashin kurssi on tällä hetkellä $120.98 ja koko markkina-arvo $2,340,807,225.75. Bitcoin Cashin kurssi on muuttunut -2.43% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Bitcoin Cashin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Bitcoin Cash kurssi on kokenut nousua siinä missä itse markkinoiden suurimman kryptovaluutan Bitcoininkin kurssi on noussut. Esimerkiksi vuodet 2017 ja 2021 olivat erittäin hyviä vuosia Bitcoin Cashille samalla kun Bitcoin paukutteli ennätyslukemia. 

Kun kryptomarkkinat lähtivät vuoden 2021 lopussa alaspäin, myös Bitcoin Cashin kurssi lähti laskuun ja lasku jatkui aina alkuvuoteen 2023 saakka. Nyt kevään tullen kryptomarkkinat ovat nousussa ja myös Bitcoin Cashin kurssissa on nähty pirteää liikehdintää ylöspäin. 

Tältä sivulta löydät kootusti tietoa vuoden 2023 Bitcoin Cash kurssiodotuksista sekä lisätietoa miten Bitcoin Cashin kurssi on kehittynyt lähivuosina.

Bitcoin Cash reaaliajassa

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Sisällysluettelo

Mikä on Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash on toinen versio Bitcoinista ja se on suurimmalta osin samanlainen, mutta lohkot ovat suurempia, mikä nopeuttaa transaktioiden tekemistä ja tekevät siksi Bitcoin Cashin hyväksi kryptovaluutaksi päivittäiseen käyttöön ja vaihdantaan.

  • bitcoin-cash
  • Bitcoin Cash
    (BCH)
  • Price
    $123.66
  • Market Cap
    $2.39 B

Bitcoin Cash kurssi 2021-2023

Bitcoin Cashin vuosi 2021 alkoi vahvasti ja kurssi nousi tammikuun ensimmäisten päivien aikana melkein kaksinkertaiseksi, sitten se laski tasaisesti kuukauden loppua kohden n. 40%., kunnes lähti taas vahvaan nousuun, jota jatkui toukokuulle saakka. Toukokuun alussa kurssi kävi jopa yli 1,500 dollarissa, jonka jälkeen kurssi lähti jyrkkään nousuun. Vuoden 2021 lopun aikana kurssi pyristeli jonkin verran ylöspäin, mutta vuoden vaihtuessa ja kryptomarkkinoiden kokiessa vahvaa laskua, myös Bitcoin Cashin kurssi ei nähnyt enää sen suurempia nousuja.

Koko vuosi 2022 meni oli kurssin kannalta joko laskua tai tasaisen suoraa viivaa.Vuoden 2022 alussa Bitcoin Cashin kurssi pyöri noin 440 dollarissa, mutta vuoden loppuun mennessä se oli laskenut noin 100 dollariin. Vuosi 2022 ei ollut pelkästään Bitcoin Cashille kurjaa aikaa, vaan se oli sitä koko kryptomarkkinoille ja samaten myös osakemarkkinoille. Monet markkinatekijät ja maailmantilanne vaikuttivat samanaikaisesti.

Vuoden 2023 alussa matalapaine kryptomarkkinoilla jatkui, mutta maaliskuun tullessa ja samalla kun useiden eri pankkien ongelmat tulivat esiin, kryptomarkkinoiden tilanne alkoi piristyä. Tämä näkyi myös Bitcoin Cashin kurssissa, joka nousi n. 109 dollarista 136 dollariin. Pankkimaailman ongelmien myötä monet ovat siirtäneet varojaan kryptovaluuttoihin, koska kokee epäluottamusta pankkeja kohtaan.

Mikä on Bitcoin Cashin ATH eli All Time High?

Bitcoin Cashin All Time High, eli arvon huippu oli CoinGeckon mukaan 3785,82 dollaria 20.12.2017. All Time Low oli 16.12.2018 76,93 dollaria. Sen arvo on nyt huippupisteestään -78,8 % ja alimmasta pisteestä +943,9%.

Miten Bitcoin Cashin arvo määräytyy?

Kuten kaikilla arvoa säilyttävillä instrumenteilla, markkinat määrittelevät arvon. Kysynnän ja tarjonnan laki määrittää Bitcoin Cashin arvon ja mikäli sitä otetaan enemmän käyttöön rahavaihdannassa tai arvon säilytyksessä, niin tulee sen arvo nousemaan volyymin kasvaessa.

Top 10 kryptovaluutat listattuna

Bitcoin

Bitcoin

$27,077.42

BTC -2.95%

Ethereum

Ethereum

$1,716.95

ETH -2.82%

Tether

Tether

$1.00

USDT -0.10%

USD Coin

USD Coin

$1.00

USDC 0.02%

Litecoin

Litecoin

$87.91

LTC -5.05%

XRP

XRP

$0.48

XRP 5.99%

Binance Coin

Binance Coin

$310.80

BNB -5.37%

Dogecoin

Dogecoin

$0.07

DOGE -1.67%

TRON

TRON

$0.06

TRX -0.33%

Cardano

Cardano

$0.35

ADA -1.76%

Miksi Bitcoin Cashin ja muiden kryptovaluuttojen kurssit heittelevät niin paljon?

Bitcoin Cash toimii samaan tapaan kuten muutkin kryptovaluutat markkinoilla. Koska kryptovaluutat eivät ole täysin osa nyky-yhteiskuntaa vaan vasta hakevat paikkaansa, ne käyttäytyvät radikaalisti ja tuottavat kuplia. Tästä hyvänä esimerkkinä on kryptovaluuttojen isot romahdukset vuosina 2016, 2018, 2020 ja 2022. Tämä on kuitenkin tavallista kaikissa uusissa teknologioissa ja näin on tapahtunut kaikissa meille tutuissa asioissa ihmiskunnan historiassa. Esimerkiksi internet-kupla 1990 ja 2000 lukujen välillä saattoi monet yritykset konkurssiin.

Tällä hetkellä myös internet ja kryptovaluuttayhteisössä käytävä keskustelu vaikuttaa kryptovaluuttojen arvoon todella paljon ja välillä voi olla todella isoja ryhmittymiä ihmisiä ketkä sopivat keskenään mihin sijoitetaan ja kuinka paljon. Sitten muutamat henkilöt voivat myydä oman osuutensa, mistä seuraa arvon lasku ja uudet sijoittajat taas myyvät tappiolla, joka laskee hintaa vielä enemmän. Sitten kokeneemmat sijoittajat lähtevät uudestaan nostamaan hintaa ja myyvät voitolla omat sijoituksensa.

Mikäli jokin uusi maa ottaa käyttöön, vaikka kyseisen kryptovaluutan vaihdannassa, esim. kauppoihin, niin nostaa se suoraan kryptovaluutan vaihdantamäärää, ja tämä voi muuttaa kurssia paljon, kun sijoittajat lähtevät siihen mukaan. Vaihtelulle on paljon enemmän tilaa, sillä kryptovaluuttoja on suhteellisesti paljon pienempi määrä kuin muita valuuttoja.

Maailmassa olevan FIAT-rahan määrää on vaikea arvioida, mutta joidenkin lähteiden mukaan se olisi noin. 1.2 kvantiljoonaa tai 1000 miljoonaa. Se on siis vähän eri asia kuin Bitcoin Cash, mitä on kierrossa tällä hetkellä 19,34 miljoonaa eikä sitä voi olla enempää kuin 21 miljoonaa kappaletta.

Bitcoin Cash ostaminen

Bitcoin Cash on yksi vanhimpia kryptovaluuttoja, ja siksi myös sitä saa ostettua kymmenistä eri pörsseistä. Uskoisin että jos johonkin pörssiin saat tilin tehtyä, niin sieltä voit ostaa Bitcoin Cash kryptovaluuttaa.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Bitcoin Cash sijoituskohteena

Muutamat seikat vaikuttavat Bitcoin Cashin kiinnostavuuteen sijoituskohteena. Tällä hetkellä on menossa erittäin nousujohteinen aika kryptomarkkinoilla, kryptomarkkinoiden arvo on noussut melkein 10 kertaiseksi vuodessa. Suurimpana niistä Bitcoin, mikä on jo maailman top 10 suurin varallisuuden säilyttäjä, seuraavana hopeasta. Kryptomarkkinoilla sijoittaa alle 1 % maailman väestöstä, mikä tarkoittaa sitä, että uudet sijoittajat todennäköisesti tulevat sijoittamaan niihin kryptovaluuttoihin, mitkä kuulostavat heille turvalliselta. Bitcoin Cash on säilyttänyt paikkansa top 30 maailman suurimmista kryptovaluutoista, mikä takaa sen kiinnostavuuden.

Bitcoin Cash reddit keskustelupalsta

Reddit on keskustelupalsta, missä on erilaisia aiheita jossa voi käydä keskustelua, melkein mistä tahansa aiheesta. r/Satoshistreetbets kanavalla käydään kiivasta keskustelua uusista, matalan markkina-arvon omaavista kryptovaluutoista, ideana saada nopeita voittoja riskisijoituksilla kyseisiin valuuttoihin.

Bitcoin Cash kryptovaluutalla on myös oma kanavansa, missä kehittäjät voivat keskustella toistensa kanssa ja vastata ihmisten kysymyksiin. Sijoittajat voivat analysoida keskenään kurssien kehitystä tai postata vain hauskoja kuvia liittyen valuutan arvoon. Tämä tuo ihmisille ideaa, että Bitcoin Cash kryptovaluutta on elossa ja he voivat jatkaa huoletta sijoittamistaan.

Tällaisia keskustelupalstoja kannattaa varoa, sillä ikinä ei voi tietää onko siellä vain joku henkilö, joka on ostanut itselleen halvalla jotain arvotonta valuuttaa ja yrittää uskotella muille sen olevan hyvä juttu. Sitten kun kyseinen sijoittaja saa toivotun voittomäärän, niin hän voi huoletta myydä osuutensa ja jättää muut oman onnensa nojaan.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Usein kysytyt kysymykset

Bitcoin Cash on Bitcoinista lähtöisin oleva päivittäisen maksuliikenteen kryptovaluutta, jonka tarkoituksena on nopeat transaktiot käyttäjien välillä. Bitcoin Cash mahdollistaa rahan lähettämisen kaikille maailman mantereille, välittämättä pankeista tai maksuliikennelaitoksista.

Bitcoin Cash hintaodotukset vuonna 2023 ovat Bitcoinin tavoin nousujohteisia vaikka viime vuoden aikana aikana kurssi laski erittäin alas. Mitä enemmän uusia sijoittajia tulee markkinoille mukaan, sitä enemmän suuret, vanhat kryptovaluutat saavat kiinnostusta ja sijoituksia. Bitcoin Cash on yksi vanhimmista, mikä takaa kiinnostuksen säilymisen pitkään.

Bitcoin Cash on yksi tunnetuimmista kryptovaluutoista ja sitä voi ostaa monista kymmenistä eri kauppa-alustoista. 

Bitcoin Cash arvo heittelee samaan tapaan, kuten muutkin kryptovaluutat markkinalla. Kryptovaluuttamarkkinoille tulee koko ajan uusia ihmisiä mukaan ja kun he sijoittavat ensimmäistä kertaa johonkin kryptovaluuttaa, jolloin edelläkävijät voivat myydä omia sijoituksiaan voitolla, joka laskee taas arvoa ja saattaa aiheuttaa markkinoissa volatiilisuutta tai paniikkia. Tämä sykli on kryptovaluutoissa hyvin tavallista ja sosiaalisen median yhteisöjen ansiosta markkinoilla tapahtuu paljon koska tieto on saatavilla nopeasti koko maailman laajuisesti, kun jotakin tapahtuu. Tämä saa arvon toisinaan heittelemään erittäin paljon.