Cardano ostaminen 2024 – Cardanon kryptovaluutta on nimeltään ADA

Cardanon ostaminen on ollut viime vuosina todella suosittua. Syitä suosioon on monia, esimerkiksi Cardanon energiatehokkuus, määrätietoinen kehitystyö ja uudet päivitykset. Suosioon vaikuttaa myös kryptomarkkinoiden ja suurimpien kryptojen yleinen kurssikehitys.

Kryptovaluuttojen ostaminen on suhteellisen helppoa, mutta sen päättäminen, mitä ostaa, on tärkeämpi kysymys! Tällä sivulla pääset perehtymään tarkemmin Cardanoon ja opit mistä on kyse.

Cardanon hinta tänään – reaaliaikainen arvo

eToro on usean omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Voit menettää sijoittamasi varat. Ei kuluttajansuojaa. Voitoista voi koitua veroseuraamuksia.

Sisällysluettelo

Mikä on Cardano?

Cardano on platform eli ohjelmointialustaprojekti, joka haluaa kehittää kestävän, skaalautuvan ja monia lohkoketjuja yhdistävän lohkoketjuteknologian useiden kryptovaluuttojen välille. Perinteisen ”one coin to rule them all”-ajatuksen sijasta Cardanon kehittäjät uskovat, että tulevaisuudessa on useita isoja kryptovaluuttoja, joiden välille tarvitaan yhdistäviä teknologioita. Tämän takia kryptosijoittajan silmin Cardanon ostaminen on mielenkiintoinen vaihtoehto kryptovaluuttalompakkoon.

Cardanon kehittäjä Charles Hoskins ja hänen yrityksensä IOHK kehittävät Cardanosta platformien kuningasta viidessä vaiheessa. Hoskins on tunnettu nimi kryptovaluuttakehityksessä, sillä hän oli aikaisemmin tekemisissä Cardanon suurimman kilpailijan, Ethereumin kehitystyössä. Tästä juontaa juurensa yhteiset tekijät Ethereumin kanssa — jopa jonkinlainen Daavid – Goljat-asetelma. Ja tässäkin taistelussa pienemmällä voi olla etunsa isompaa vastaan!

Cardanoon sijoittaessa ostetaan Cardanon platformissa käytettävää tokenia, ADAa. Cardanoon sijoittaminen on siitä erikoinen vaihtoehto, että jokainen käyttäjä voi äänestää, mihin projektiin haluaisi Cardanon investoivan. Eniten ääniä sääneet projektit saavat rahoitusta ”kassasta”, johon kerätään varoja transaktiokuluista.

Pikaopas: Näin käyt CFD-kryptokauppaa eTorossa!

Vaihe 1: Avaa tili eToroon!

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivulta löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Demotilillä voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

eToron arvosanamme:

4.6/5

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

Kun haluat käydä kauppaa oikealla rahalla, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet miten tilin vahvistus tapahtuu muutaman vaiheen kautta. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria (n. 50 euroa).

Katso video

Vaihe 3: Käy kauppaa virtuaalivaluutoilla

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia tai Ethereum) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat käydä CFD-kauppaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttakauppasi!

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin {etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Cardano ostaminen vai louhinta?

Bitcoinista ja Monerosta tutun Proof-of-Work-louhinnan sijasta Cardanoa voi hankkia itselleen joko ostamalla Cardanon ADA-tokenia kryptovaluuttapörssistä tai ”steikkaamalla” eli panttaamalla paljon ADAa ja liittymällä nodeksi. Nodejen tehtävänä on varmentaa lohkoketjussa tapahtuvia siirtoja. Näistä varmennuksista maksetaan palkkiota. Tällaista protokollaa kutsutaan Proof-of-Stake-protokollaksi.

Joku voisi nähdä tässä riskin väärinkäytökselle, jossa joku voisi pantata suuret määrät ADA-tokenia ja tehdä lohkoketjun varmennuspalkkio silmissä kiiluen epämääräistä ja hutiloivaa työtä. Tällaisesta väärinkäytöksestä Cardano rankaisee käyttäjää ottamalla pois pantattuja tokeneita, joten tällaiset väärinkäytökset ovat harvinaisia!

cardano ostaminen

Cardano sijoituskohteena

Kuten kaikessa sijoittamisessa, myös Cardanossa sijoituskohteena on hyviä ja huonoja puolia jokaisen pohdittavaksi. Kryptovaluuttoja tutkiessa ei voi korostaa liikaa DYOR-periaatetta — Do Your Own Research — tee aina omat tutkimuksesi, ennen kuin sijoitat kryptovaluuttaan!

Cardanon hyviä puolia ovat sen vertaisarvioitu rakenne, yhteentoimivuuden periaate ja sähkönkulutus. Cardanoa suunnitellessa kehittäjille oli tärkeää käyttää peer-review –menetelmää. Cardanon kehitysaskelia ja perusideaa jaettiin kokeneiden ammatilaisten tarkistettavaksi ennen kuin mitään alettiin työstämään kunnolla. Tämä on luonut vankkaa pohjaa Cardanon teknologialle, joka pyrkii olemaan yhdyssiltana useiden eri kryptovaluuttojen välille. Tämän lisäkse sen teknologia on kestävän kehityksen mukaista, koska sen sähkönkulutus on huomattavasti pienempää sen louhintaprotokollan takia, kuin esimerkiksi Bitcoinilla! Kestävän kehityksen megatrendi on vahva trendi maailmassa ja todennäköisesti se tekee tuloaan myös virtuaalivaluuttojen maailmaan.

Cardano ostaminen - mistä voi ostaa?

Cardano ostaminen (eli ADA-tokenin ostaminen) on suositeltavaa tehdä kryptovaluuttapörssissä tai luotettavalla kaupankäyntialustalla. Kuten kryptovaluutan tutkimukset, myös palveluntarjoajat kannattaa tutkia etukäteen, jotta ikäviltä huijausyrityksiltä ja hakkerointihyökkäyksiltä vältytään. Hyviä merkkejä luotettavasta palveluntarjoajasta ovat kaksivaiheinen tunnistautuminen ja pankkitason henkilötarkastukset. Monet suurimmat kryptovaluuttapörssit tarjoavat myös maksukortteja, jotka tarjoavat cashback-etuja maksettaessa tällaisella kortilla. Tällainen on varteenotettava vaihtoehto kryptovaluutoista kiinnostuneelle harrastajalle!

Miten Cardanoa voi säilöä turvallisesti?

Turvallisin vaihtoehto virtuaalivaluuttojen säilyttämiseen ovat ”kylmälompakot”. Kylmälompakko (englanniksi hardware wallet) on muistitikkua muistuttava kryptovaluuttalompakko, joka kytketään tietokoneeseen valuuttasiirtojen ja -kauppojen ajaksi. ”Kylmä” sana tarkoittaa sitä, ettei lompakko ole yhteydessä tietokoneeseen ja/tai internetiin muulloin, kun se on kytkettynä kiinni tietokoneeseen.

Toiseksi turvallisin vaihtoehto on mobiililompakot, joita voi ladata esimerkiksi puhelimeen tai tietokoneelle. Mobiililompakko tuo joustavuutta rahasiirtoihin, mutta on alttiimpi esimerkiksi hakkerointihyökkäyksille, jotka kohdistuvat käyttäjän tietokoneeseen.

Joskus virtuaalivaluuttaa voi säilyttää myös kryptovaluuttapörssin tileillä. Salasanankalastelu- ja hakkerointiriskien lisäksi pörssin tilejä uhkaa palvelimen hakkerointiyritykset verrattuna kylmälompakkoon. Jos teet kryptovaluutoilla päivittäiskauppaa, on helpompaa säilyttää ainakin osa valuutoista pörssissä. Kuitenkin pitkäaikaiseen säilytykseen paras vaihtoehto on kylmälompakko!

Tee kryptoverotuksesta helppoa!

Kryptoverotus.fi tekee kryptosijoittajan elämästä helpompaa! Kryptoverotus.fi palvelun avulla vähennät veroilmoituksen tekemisen tuskaa ja voit unohtaa Excelien pyörittelemisen.

Onko Cardanon ostaminen laillista?

Cardanon ostaminen sekä muiden kryptovaluuttojen ostaminen ja omistaminen on Suomessa laillista. Mediassa voi huomata jatkuvasti, kuinka joissakin maissa kryptovaluutat ovat kiellettyjä tai niiden kieltämistä pohditaan. Suomessa ei toistaiseksi ole laitonta omistaa tai ostaa kryptovaluuttaa, mutta niistä saatavista myyntivoitoista on maksettava pääomatuloveroa. Kryptovaluuttojen verotuksesta voit lukea lisää kattavasti artikkelistamme: Kryptovaluuttojen verotus

Virtuaalivaluuttaan liittyviä palveluita ei saa tarjota, jos elinkeinonharjoittajaa ei ole rekisteröity virtuaalivaluutan tarjoajaksi paitsi jos toiminta tapahtuu rajatussa verkossa tai se liittyy satunnaisesti muun ammattitoiminnan yhteydessä tehtävässä toiminnassa. Finanssivalvonta pitää rekisteriä virtuaalivaluutan tarjoajista. Lisätietoja löydät täältä.

Cardano ostaminen - huomioi nämä asiat

Kryptovaluuttoihin sijoittaessa on hyvä muistaa kolme perussääntöä.

  1. Virtuaalivaluuttojen arvot voivat heilahdella paljonkin pienessä ajassa. Sijoita vain rahoja, jotka olet valmis ns. menettämään!
  2. Vältä kryptovaluuttoihin sijoittamista lainarahalla!
  3. Tee omat tutkimuksesi kryptovaluutoista ja palveluntarjoajasta ennen sijoittamista!

Vuodet 2021-2024 ovat markkinoiden kannalta olleet erittäin heilahtelevia johtuen erilaisten sosiaalisen median viraalien sijoitusneuvojen ja ”pumppausten” vuoksi kuin myös vakavampien tekijöiden, kuten sodan, inflaation ja pankkikriisin kannalta.

Ajoittain myös kyrptovaluuttamarkkinoihin saatetaan yrittää vaikuttaa myös erilaisella sisällöllä, vaikka markkinoihin vaikuttaminen on rikollista toimintaa. Kaikessa sijoittamisessa kannattaa noudattaa harkintaa ja varovaisuutta!

Cardano on vahva toimija platform-alustana, joten se on myös suosittu valuutta ”airdrop-huijarien” ja ”ilmaisten jakajien” huijauksissa. Kaikki toiminta, mikä herättää epäilystä kannattaa tarkistaa luotettavalta kanavalta, esimerkiksi Cardanon nettisivuilta osoitteesta www.cardano.org

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 76% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Cardano on platform-lohkoketjuteknologia, joka pyrkii luomaan kryptovaluuttoja yhdistävän teknologian. Cardanon kehitykselle tärkeää on kestävän kehityksen näkökulma, vankka kehitystyö yhdessä käyttäjien kanssa sekä skaalautuvuus.

Cardano on suosittu kryptovaluutta, joten sitä voi ostaa monista kryptovaluuttapörsseistä ja kaupankäyntialustoilta.

Cardanon teknologia on monien ammattilaisten arvioima sekä energiatehokas vaihtoehto kryptovaluutoissa. Sen idea kryptovaluuttoja yhdistävänä valuuttana voi olla menestystekijä tulevaisuudessa.

Cardanon ostaminen ja omistaminen on laillista Suomessa. Cardanosta ja muista kryptovaluutoista saadut myyntivoitot ovat pääomaverotettavaa tuloa. Jotkut valtiot ovat kieltäneet joko kryptovaluuttoja kokonaan tai yksittäisiä valuuttoja. Toistaiseksi Suomessa ei olla käyty keskustelua minkään kryptovaluutan kieltämisestä.

Cardanoon sijoittamiseksi tarvitset tilin kryptovaluuttapörssistä. Tilin voi avata netissä ja yleensä hyväksyntä asiakkaaksi voi viedä minuuteista viikkoihin riippuen käyttäjäntarkastuksen tasosta. Tilin lisäksi on suositeltavaa miettiä, missä ja miten turvallisessa paikassa virtuaalivaluuttaa halua säilöä.