kryptovaluutta

Kryptouutiset vko 5 – Elon Musk heittää bensaa kryptovaluuttojen nousun liekkeihin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tässä artikkelissa saat katsauksen neljään tärkeimpään uutiseen krytovaluuttoihin liittyen viikolta 4. Sosiaalisessa mediassa tapahtuvilla toimilla voi olla suurikin vaikutus markkinoiden ja kurssien muutokseen. Tämä tuli jälleen kerran todistettua. Viime viikolla Elon Muskin twiittaukset ja twittertilin päivittäminen ampaisi sekä Bitcoinin, että vitsinäkin tunnetun Dogecoinin kurssit rakettimaiseen nousuun. Sittemmin Bitcoinin arvo on tasaantunut viikonlopun aikana. Miljonääri, talousvaikuttaja Björn ”Nalle” Wahlroos latelee suoria sanoja kryptovaluutasta ja sen tulevaisuudesta. Lisäksi nostimme uutisen, jossa korttiyhtiö Visa väläyttää lämpimiä tunteita kryptovaluuttoja kohtaan, ja haluaa olla mukana tekemässä kryptovaluutoista käyttökelpoista valuuttaa käytännön elämään.

 

Bitcoin nousussa, syynä Elon Musk 

Viime viikon korjausliikkeen jälkeen Bitcoinin arvo lähti jälleen nousuun. Nousu oli rakettimaista ja perjantaina 29.1 Bitcoin ampaisi jopa 20 % nousuun. Viikonlopun aikana kurssi maltillistui laskien noin 27 000 € tuntumaan. Bitcoin saavutti kaikkien aikojen ennätyslukemat (ATH=All time high) tammikuussa, ollen noin 35 000 €. Syynä perjantaiselle kurssirallille pidetään Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin Twitter-toimintaa. Elon on viime päivinä kommentoinut ja kritisoinut pörssissä nousseita osakkeita, sekä ylipäänsä pörssin toimintaa ja sen mahdollistamia asioita, kuten shorttamista. Elon on myös päivittänyt tasaiseen tahtiin muiden kryptovaluuttojen, kuten Dogecoinin puolesta. Viime viikolla Elon Musk päivitti Twitter-tilinsä profiilitekstiin #bitcoin sekä Bitcoinia kuvaavan emojin.

 

Internet-meemin innoittama Dogecoin kurssi räjähti nousuun

Internet-meemeistä tutuksi tulleen Shiba Inu -rotuisen koiran innoitama Dogecoin ampaisi raketin lailla uskomattomaan nousuun viikonlopun aikana. Parhaimmillaan nousu oli jopa 800 %. Dogecoin on litecoiniin pohjautuva kryptovaluutta, ja sitä on pidetty kryptomarkkinalla jonkinlaisena vitsinä. Dogecoinin maskottina toimii internet meemi. Syynä Dogecoinin nousuun pidetään keskustelupalsta Redditistä alkunsa saanutta kohua nostaa Dogecoinin arvo ”to the moon” eli kuuhun saakka. Jopa Elon Musk osallistui, lyömässä lisää bensaa liekkeihin. Elon julkaisi Twitter-tilillään muotilehti Voguen kantta jäljittelevän päivityksen, jossa oli ihmisen sijasta koira ”muodikkaasti”. Otsikkona oli ”Dogue”.  Elon on myös aiemmin nostattanut Dogecoinin arvoa siihen liittyvien Twitter-päivitysten avulla.

 

Talousvaikuttaja Björn Wahlroos ei innostu Bitcoinista

Liikemies ja talousvaikuttaja Björn ”Nalle” Wahlroos ei innostu Bitcoinista. Hän suhtautuu kryptovaluuttoihin hyvinkin skeptisesti. Mandatumlifen haastattelussa Wahlroos käy läpi ajatuksiaan sijoitusvuodesta 2021. Jutussa Wahlroos toteaa hyvinkin suoria ja tuomitsevia sanoja kryptovaluuttoja kohtaan: ”kryptovaluuttojen keskeinen rooli on tietenkin hoitaa rikollisia maksuja, huumekauppaa, terrorismia”. Hän uskoo siihen, että kryptovaluutat tulevat sääntelyn piiriin, mutta ennustaa sen muun muassa Bitcoinin arvon romahtamista. Björn Wahlroos tunnetaan kannanotoistaan Suomen ja maailman taloutta kohtaan. Wahlroos on Sampo-korserninmerkittävä osakkeen omistaja ja on hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi hän on myös UPM:n hallituksen puheenjohtaja. Björn Wahlroos on yksi Suomen varakkaimmista henkilöistä.

 

Korttiyhtiö Visan kiinnostusta kryptovaluuttoja kohtaan jatkuu

Korttiyhtiöjätti Visa on kiinnostunut valjastamaan kryptovaluuttoja korteilleen käyttökelpoiseen muotoon. Visan toiminnasta vastaava Alfred Kelly kertoo heidän näkevänsä kryptovaluutat digitaalisena kultana. Visa haluaa työskennellä kryptovaluuttojen lompakoiden ja vaihtokaupan kanssa. Kellyn mukaan Visa haluaa olla mukana luomassa kryptovaluutoista käyttökelpoista valuuttaa, jolla voisi ostaa ja maksaa ostoksia. Alfred Kelly kertoo heidän työskentelevän jo yli 160 valuutan kanssa, jonka vuoksi he eivät näe kryptovaluuttoja ongelmana tässä järjestelmässä.

 

Muista seurata sivustoamme www.virtuaalivaluutta.com. Joka maanantaina ilmestyy uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskattauksen avulla saat kokonaiskuvan viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata meitä myös Twitterissä nimellä krypto_uutiset. Twitterissä saat uusimmat ilmoitukset uusista julkaisuistamme!

 

 

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)