kryptouutiset

Kryptouutiset – Terraform Labsin perustaja Do Kwon joutuu petossyytteisiin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tällä viikolla kryptouutisissa: Nasdaq käynnistää kryptojen säilytyspalvelun vastatakseen kasvavaan markkinoiden kysyntään, Terraform Labsin perustaja Do Kwon joutuu petossyytteisiin, Cardanon perustaja haukkui Valkoisen talon talousraportin roskaksi sekä pankkitalletukset putosivat, kun sijoittajat hyppäsivät Bitcoinin kelkkaan. Lue lisää alta!

Nasdaq käynnistää kryptojen säilytyspalvelun vastatakseen kasvavaan markkinoiden kysyntään

Nasdaq aikoo käynnistää kauan odotetun krypto-säilytyspalvelunsa toisen vuosineljänneksen loppuun mennessä vastatakseen kasvavaan institutionaaliseen kryptokiinnostukseen ja kysyntään kryptopalveluja kohtaan. Nasdaqin uusi krypto-säilytyspalvelu tarjoaa institutionaalisille sijoittajille turvallisen tavan päästä kiinni kryptovaluuttateollisuuteen. Perustettava yksikkö tarjoaa aluksi säilytyspalveluita pelkästään kahdelle suurimmalle kryptolle – Bitcoinille ja Etherille (Ether on Ethereumin oma kryptovaluutta). Muut palvelut, mukaan lukien toimeenpanopalvelut ja likviditeettipalvelut astuvat mukaan ajan myötä. Lähde

Terraform Labsin perustaja Do Kwon joutuu petossyytteisiin

Terraform Labsin perustaja ja ”kryptopakolainen” Do Kwon on saanut syytteen kahdeksasta eri petoksesta New Yorkissa sen jälkeen, kun hänet pidätettiin Montenegrossa. Syyte, joka julkistettiin Yhdysvaltain Manhattanin käräjäoikeudessa viime torstaina 23. maaliskuuta 2023, syyttää Kwonia kahdesta arvopaperipetoksesta, pankkipetoksesta, hyödykepetoksesta sekä salaliitosta. Uusi syyte tulee, kun SEC eli Securities and Exchange Commission syytti Terraform Labsia ja Kwonia yhdysvaltalaisten sijoittajien huijaamisesta helmikuun puolivälissä. SEC:n valituksessa syytettiin Terraform Labsia ja Kwonia usean miljardin dollarin kryptovaluuttapetoksen järjestämisestä. Lähde

Cardanon perustaja haukkui Valkoisen talon raportin roskaksi

Valkoisen talon uusi talousraportti aiheutti melkoisen kohun kryptomarkkinoilla. Talousraportissa mainittiin mm., että kryptovaluutat ovat liian riskialttiita ja spekulatiivisia perusarvon puuttuessa. 

Cardanon perustaja Charles Hoskinson on moittinut raporttia rajuin sanoin. Hoskinson kommentoi kyseistä vuosittaista talousraporttia, ja totesi, että sen laatijat syyttivät kryptovaluuttoja nykyisestä pankkikriisistä, jonka viranomaiset ovat itse luoneet. Raportissa väitetään, että kryptovaluutat eivät olisi tuottaneet mitään luvatuista eduista, kuten hajautettua rahan säilytystä ja valvontaa, taloudellista osallisuutta, parannettuja maksujärjestelmiä ja mekanismeja henkisen omaisuuden ja taloudellisen arvon jakeluun. Cardanon perustaja hylkäsi raportin johtopäätökset ja haukkui raporttia ”paskaksi” ja huomautti, että ”Valkoinen talo yrittää syyttää kryptoja tästä pankkikriisistä, jonka he ovat itse luoneet – se on mitä näissä raporteissa juuri nyt tapahtuu”.

Pankkitalletukset putoavat, kun sijoittajat hyppäävät Bitcoinin kelkkaan

Yhdysvaltain pankkien talletukset putosivat merkittävästi maaliskuun 8. ja 15. maaliskuuta välisenä aikana, koska pelättiin pankkien romahtamista. Ihmiset siirsivät varojaan niin Bitcoiniin kuin myös pienemmistä pankeista suurempiin pankkeihin, joiden uskottiin pysyvän pystyssä kaaoksen keskellä. Viimeisen parin viikon pankkikriisin aikana Bitcoinin arvo on noussut jopa 35% ja käynyt korkeimmillaan 28 800 dollarissa.

Katsaus Bitcoinin äskettäiseen kurssinousuun osoitti, että yhdysvaltalaiset sijoittajat olivat vaikuttaneet merkittävästi Bitcoinin hinnan nousuun. Matrixportin tutkimus- ja strategiapäällikön Markus Thielinin mukaan ”amerikkalaiset sijoittajat ostivat Bitcoinia kaksin käsin.” Thielin huomautti, että 47 prosenttia Bitcoinin hinnannousua edistävistä ostoista tuli yhdysvaltalaisilta institutionaalisilta toimijoilta. Coinbasen entinen teknologiajohtaja Balaji Srinivasan kommentoi, että sijoittajat yleensä poistuvat devalvoivista valuutoista ahdistuksen aikana. Lähde

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)