kryptouutiset

Kryptouutiset – USDC poikkesi rajusti dollarin hinnastaan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reaaliaikaiset kryptovaluuttakurssit

Tällä viikolla kryptouutisissa: Elon Musk ostamassa Silicon Valley pankin? USDC vakaavaluutta ja Crypto Market menivät umpikujaan SVB:n romahtamisen jälkeen, Coinbase kertoi, että steikkauspalvelut jatkuvat SEC:in tehoiskusta huolimatta sekä Ripple vakuuttaa olevansa vahvoilla SVB:stä huolimatta. Lue lisää alta!

Elon Musk ostamassa Silicon Valley pankin?

Elon Musk ilmoitti olevansa kiinnostunut ostamaan kaatuneen Silicon Valley Bankin (SVB) luodakseen digitaalisen pankin. Maailman tunnetuimpia teknologiasijoittajia palvellut SVB romahti nostopyyntöjen ja sijoitusosuuksiensa arvon jyrkän laskun vuoksi. Muskin mahdollisella SVB:n hankinnalla ja digitaalisen pankin luomisella voi olla merkittäviä vaikutuksia teknologia- ja pankkiteollisuuteen sekä laajempaan kryptovaluuttaekosysteemiin. Jos siirto onnistuu, Musk voi kaataa perinteisen pankkitoiminnan ja tarjota innovatiivisia ratkaisuja asiakkaille, jotka ovat tyytymättömiä nykyiseen järjestelmään. Lähde

USDC vakaavaluutta ja Crypto Market menivät umpikujaan SVB:n romahtamisen jälkeen

Silicon Valley Bankin romahtaminen on vaikuttanut laajasti myös moniin muihin pankkeihin, yrityksiin ja kryptovaluuttoihin. Kryptovaluuttoja ympäröivä kriisi pääsi vauhtiin varhain lauantaiaamuna 11. maaliskuuta 2023 SVB:n romahtamisen jälkeen, mikä aiheutti osan alan perusinfrastruktuurin toimintahäiriöistä. Kun sijoittajat kiirehtivät siirtämään varojaan ympäriinsä tunteja sen jälkeen, kun sääntelijät sulkivat SVB:n, vakaavaluuttojen eli stablecoinien hinnat vaihtelivat nopeasti ja kaasumaksut nousivat pilviin. Esimerkiksi USDC-vakaavaluutta poikkesi rajusti suunnitellusta 1 dollarin hinnasta ja arvo laski hetkellisesti jopa 0,88 dollariin, mutta Fedin vahvojen ratkaisujen myötä USDC:n hinta palautui takaisin dollarin tuntumaan.

Kryptovaluuttamarkkinat alkoivat kokea kaaosta pian pankin romahtamisen jälkeen, mikä osoittaa, että yli vuoden kestänyt karhumarkkina on saavuttanut vielä negatiivisemman vaiheen. Lähde

Coinbase kertoi, että steikkauspalvelut jatkuvat SEC:in tehoiskusta huolimatta

Huolimatta Yhdysvaltojen arvopaperi- ja pörssikomitean (SEC) äskettäisestä tukahduttamisesta keskitettyjen palveluntarjoajien tarjoamiin steikkauspalveluihin, Coinbase on kertonut asiakkailleen, että sen steikkauspalvelut jatkuvat ja voivat itseasiassa jopa kasvaa. Uusien ehtojen mukaisesti Coinbase selittää, että käyttäjät ansaitsevat palkkionsa hajautetuista protokollista – eivätkä suoraan itse vaihdosta.

Vaikka Coinbasen steikkauspalkkioiden saamisen jatkuminen ja mahdollinen lisääntyminen saattavat ärsyttää SEC:iä, selkeä ero protokollapalkkioiden ja palveluntarjonnan välillä näyttää välttävän harmaa-alueen ongelmat, kuten kilpailevan pörssin Krakenin äskettäin kohtaamat ongelmat. Coinbase onkin vahvasti väittänyt, että sen steikkauspalvelut eroavat olennaisesti Krakenin palveluista.

Ripple vakuuttaa olevansa vahvoilla SVB:stä huolimatta

Ripplen toimitusjohtaja Brad Garlinghouse kertoi Twitterissä 12. maaliskuuta yhtiön altistumisesta Silicon Valley Bankille ja vakuutteli seuraajilleen Ripplen vakaudesta. Garlinghouse sanoi, että Ripple altistui SVB:lle, mutta ”emme odota MITÄÄN häiriötä päivittäisessä liiketoiminnassamme, ja meillä oli jo suurin osa dollareistamme laajemman pankkikumppaniverkoston hallussa.” Garlinghousen lyhyen twiitin oli tarkoitus rauhoittaa käyttäjiä. Toimitusjohtaja ei kuitenkaan tarkentanut kuinka paljon yhtiön käteistä SVB:ssä oli. Lähde

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)