Kryptovaluuttoihin sijoittaminen

Kryptouutiset viikko 11. – Bitcoin rikkoi 60 000$ rajan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tässä artikkelissa saat katsauksen viime viikon kolmeen tärkeimpään uutiseen krytovaluuttoihin liittyen. Viime viikolla mm. Bitcoin nousi uusiin ennätyslukemiin rikkoen 60 000 dollarin rajapyykin. Bitcoinin vanavedessä ovat nousseet myös muut kryptovaluutat kuten Ethereum. Viime viikolla eniten puhutti selvästi yhdysvaltalaistaiteilija Beeplen taiteteos kauppa, joka myytiin yli 69 miljoonan dollarin arvosta. Merkityksellistä tästä kryptovaluuttanäkökulmasta katsottuna tekee se, että taideteos on lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä NFT-kryptotaide. Norjalaisen monialaisen suuryhtiö Akerin tytäryhtiö Seetee aloittaa sijoitustoiminnan kryptovaluuttoihin. Seeteen päätarkoituksiin kuuluu kryptovaluuttaan sijoittaminen ja siihen liittyvien toimintojen tukeminen. Lue tarkemmat sisällöt alta!

Bitcoin ylitti 60 000 dollarin rajan

Viime viikolla Bitcoin tahkosi jälleen kaikkien aikojen ennätyksen. Tällä kertaa Bitcoin ylitti 60 000 dollarin rajan. Viimeisten kuukausien aikana Bitcoin on triplannut arvonsa. Tähän on vaikuttanut moni seikka, ja voitkin lukea alkuvuoden uutiskoosteita sivustoltamme. Suurimmat syyt ovat muun muassa gloobalit jättiyhtiöt ja heidän tekemät esiintulot kryptovaluuttojen puolesta. Näitä ovat esimerkiksi Tesla, Visa ja Mastercard. Lisäksi koronapandemian tuoma verkkoshoppailu on omalta osaltaan tuonut lisäbuustia niin Bitcoinille kuin muidenkin kryptovaluuttojen kysynnälle.

Kryptotaide NFT-kokoelma myytiin 69 miljoonalla eurolla

Krytovaluuttojen lohkoketjuteknologiasta on moneksi, ja se tuokin ratkaisuja ja vaihtoehtoja mitä moninaisempiin ongelmiin ja pulmin. Lohkoketjuteknologia mahdollistaa kryptovaluutta taiteen myymisen ja ostamisen. NFT eli non-fungible token toimii kryptovaluutan tavoin, omaten oman lohkoketjunsa jonka perusteella se toimii. NFT:llä on kuitenkin oma uniikki arvonsa. Eli esimerkiksi kahden eri omistajan Bitcoinit ovat samanarvoisia, mutta NFT:t omaavat oman arvonsa. Tämän vuoksi NFT:n vaihtaminen on hankalaa. NFT:tä on nimitetty kryptotaiteeksi. NFT:n ostaja saa kaupan yhteydessä digitaaliset omistusoikeudet ostamaansa taideteokseen. NFT on apu digitaalisen taiteen kopiointiongelmassa.

Yhdysvaltalainen taiteilija Mike Winkelmannin eli Beeplen digitaalinen taideteoskokoelma on myyty ennätykselliseen 69,3 miljoonan dollariin hintaan huutokaupassa. Taidekauppa oli kaikkien aikojen kallein digitaalisen taiteen kauppa. NFT-taidetta on myyty jo tovin, tämä uutisoitu erä oli selvästi suurin NFT-kauppa. Beeplen myymä kokoelma sisälsi yhteensä 5 000 teosta, jotka artisti oli tehnyt viimeisten 5 000 päivän aikana eli vuonna 2007 alkaneen uransa alusta asti. Ostaja maksoi ostoksensa ether-kryptovaluutalla, joka oli mahdollista Christie’s huutokaupassa. Taideteos on nimeltään Everydays: The First 5000 Days. Toinen Beeplen NFT-teos Crossroads myytiin helmikuussa 6,6 miljoonalla dollarilla. Taideteos oli 10 sekunnin video, jossa nähdään animoituja jalankulkijoita, jotka vaeltavat maassa makaavan Donald Trumpin näköisen alastoman miehen ohi.

Tytäryhtiö Seetee sijoittaa kaikki varansa Bitcoiniin

Norjalainen suuryhtiö Aker perustaa uuden tytäryhtiön, jonka päätarkoitus on varojen sijoitustoiminta kryptovaluuttajätti Bitcoiniin. Aker toimii muun muassa energia- ja fintech-toimialoilla, öljy- ja kaasualalla sekä kalastusteollisuudessa. Akerin tytäryhtiön nimi on Seetee. Pääyhtiö Aker rahoittaa aloitusvaihessa yhtiötä noin 50 miljoonan euron edestä. Yhtiö uutisoi sijoittavansa kaikki varat bitcoiniin. Ensimmäinen sijoitus oli uutisten mukaan 1170 Bitcoinia, jonka arvo on tällä hetkellä 60 miljoonaa euroa. Akerin pääomistaja, miljardööri Kjell Inge Røkke on hyvin myönteinen Bitcoinia kohtaan ja uskookin sen olevan ratkaisu eikä ongelma, kuten monissa kirjoituksissa on spekuloitu.

Joka maanantaina ilmestyy uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskattauksen avulla saat kokonaiskuvan viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata meitä myös Twitterissä nimellä krypto_uutiset. Twitterissä saat uusimmat ilmoitukset uusista julkaisuistamme!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)