kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 13 – Tesla bitcoineilla vai avioero?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kryptouutisissa viikolle 13 saamme katsauksen krytovaluutta kenttään kuluneelta viikolta. Tällä viikolla Elon Musk julisti, että vihdoin Teslan ostaminen bitcoineilla on mahdollista. Tämän julistuksen hän teki tietenkin missäpä muuallakaan kuin Twitterissä. Varainhoitoyhdistys Amundi ennustaa kryptovaluuttojen arvon hetkellista romahdusta, kun G7-maat alkavat solmia lainsäädäntöä kryptovaluuttoja varten. Varallisuuden hallinta, kuten myynti- ja ostopäätökset voivat olla kohtalokkaita avioliiton kannalta. Uusi bitcoin-optio vanheni viime viikolla, kyseessä ennätys arvokas joukko. Bitcoinista ennustetaan 80 000 dollarin arvoa ennen huhtikuun loppua. Myös NFT:t ovat riskialttiita rahanpesun näkökulmasta. Paljon erilaisia uutisia on tällä viikolla saatavilla – lue tarkemmat sisällöt alta!

Teslan voi nyt ostaa Bitcoineilla

”Voit nyt ostaa Teslan Bitcoineilla” twiittaa Teslan toimitusjohtaja Elon Musk. Musk on tullut viimeaikoina tutuksi etenkin Twitterissä tekemistään twiittauksista, missä hän selkeästi osoittaa tukensa ja uskonsa kryptovaluuttoja kohtaan. Etenkin hän on ollut myötämielinen kryptovaluutta jättiä Bitcoinia kohtaan, sekä vitsinä pidettyä Dogecoin -valuuttaa kohtaan. Elon Musk kertoo lisäksi, että myös USA:n ulkopuolelta voi jatkossa ostaa Telsan bitcoineilla, tämä toteutunee myöhemmin tänä vuonna. Teslan aikomuksena on säilyttää bitcoinit bitcoineina, eikä heillä ole aikomusta muuttaa niitä muiksi valuutoiksi. Kerroimme aiemmin kuinka Tesla oli tehnyt 1,5miljardin dollarin sijoituksen bitcoiniin. Voit lukea siitä lisää tästä.

Euroopan suurin varainhoitoyhdistys varoittaa romahduksesta

Aika-ajoin eri analyytikot ja tutkijat varoittelevat kryptovaluuttojen hinnan muutoksista ja jopa romahduksista. Tällä kertaa Amundi, joka on yksi Euroopan suurimmista varainhoitoyhdistyksistä varoittaa, että kryptovaluuttojen arvo tulee romahtamaan, kun G7-maat, eli maailman kehittyneimmät taloudet, alkavat valmistella lainsäädäntöä, joka koskee kryptovaluuttoja. Amundi spekuloi romahduksen olevan ”brutaali”.Amundin spekuloinnin takana on heidän tiedonhallintajohtaja, Vincent Mortier, jonka mukaan esimerkiksi bitcoinin arvo voisi pudota 20 000- 30 000 dollaria, eli noin puoleen nykyisestä arvostaan. Heidän raporttinsa mukaan kyseessä olisi kuitenkin vain hetkittäinen hinnan muutos, jonka jälkeen arvo lähtisi jälleen nousuun.

Vaimo jättää miehensä bitcoinin takia

Bitcoinin arvon noustessa yli 60 000 dollariin, herätti se eittämättä iloa koko kryptovaluuttayhteisön keskuudessa. Kuitenkaan tämä ei ollut mikään ilouutinen eräälle avioparille, jonka liitto hajosi erimielisyyksien takia liittyen bitcoinin myymiseen. Pariskunnalla oli ollut erimielisyyksiä siitä, pitäisikö bitcoinit myydä tällä hintatasolla vaiko ei. Mies oli sen sijaan ostanut lisää bitcoinia, vaimolta salaa. Lopulta vaimo sai kuulla ostoksista. Miehen mukaan vaimo oli ollut niin raivoissaan, että oli melkein lyönyt aviomiestään. Vaimo oli lähtenyt rauhoittumaan sisarustensa luo. 

Yli kuuden miljardin arvoinen bitcoin-joukko vanhenee, 80 000 dollarin bitcoinista lyödään vetoa

Viime viikolla 26 maaliskuuta vanheni 100 000 bitcoinin optiojoukko. Tämän joukon arvo oli noin 6 miljardia dollaria. Tämä on uusin ennätys vanhentuneiden bitcoinien joukossa, ylittäen viimeisen ennätyksen joka tehtiin tammikuussa. Tammikuussa vanhentuneet bitcoin-optiot olivat arvoltaan neljä miljardia dollaria. Kaiken aikaa myös kryptovaluuttojen arvosta ja sen kehityksestä käydään kiivasta vedonlyöntiä. Datan mukaan eniten vetoja on asetettu bitcoinin ylittävän 80 000 dollarin haamurajan. Tämä haamuraja ylittyy vedonlyöjien mukaan ennen huhtikuun loppua. 

Rahanpesu saattaa osua ikävästi myös NFT:hen

Vaikka NFT:t ovat tällä hetkellä iso asia kryptovaluuttakentällä, se ei tarkoita etteikö asiaan liittyisi ongelmia. Hypetystä ja trendikuplan puhkeamissyytöksiä lukuun ottamatta NFT:t nostavat esiin myös tutun ja hankalan kysymyksen rahanpesusta. Kasvavat markkinat ovat oiva paikka rahanpesulle. Jotkut ihmiset kuvailevat NFT:tä ”parhaaksi rahanpesutapaksi kryptovaluutta-maailmassa”. Ei ole kuitenkaan mitään konkreettistä osoitusta siitä, että niiden käyttö rahanpesuun olisi huomattavasti suurempaa kuin perinteisessä taidemaailmassa tai kryptomaailmassa yleisesti. KYC / AML (tiedä asiakkaasi / rahanpesun torjunta) -standardien tiukka käyttöönotto auttaa torjumaan tätä esiin nousevaa ongelmaa.

Joka maanantaina ilmestyy uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskattauksen avulla saat kokonaiskuvan viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata meitä myös Twitterissä nimellä krypto_uutiset. Löydät sen tästä linkistä: https://twitter.com/krypto_uutiset Twitterissä saat uusimmat ilmoitukset uusista julkaisuistamme! 

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)