Kryptouutiset viikko 18 – Etherem ennätysnousussa, NFL-tähdet kryptohuumassa

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kuukausi vaihtui toukokuulle ja vuorossa on vko 18 kryptouutiset! Jaamme koosteen viime viikon neljästä mielenkiintoisimmasta uutisesta kryptovaluuttoihin liittyen. Kerromme mm. kuinka Elon Muskia on kritisoitu kryptovaluuttamarkkinoiden manipuloinnista ja sen hyväksikäyttämisestä. Lisäksi avaamme, kuinka Ethereum nousi viime viikolla ennätyslukemiin, ja mitä sen taustalla mahdollisesti on vaikuttanut. Peliyhtiö Nexon on sijoittanut käteisvarojaan kryptovaluuttaan, aivan kuten Tesla teki muutama viikko sitten. Lisäksi kerromme kuinka useat eri Jenkkifutisliigan NFL:n tähdet ovat sijoittaneet palkkojaan ja bonuksiaan kryptovaluuttoihin. Luvassa on monipuolinen kattaus eri uutisia kryptovaluuttakentältä viime viikolta, lue tarkemmat koosteet alta!

Elon Musk vakuuttaa ettei ole myynyt bitcoinejaan

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on viimeisien kuukausien aikana toiminut ahkerasti twitterissä kryptovaluuttojen puolesta. Hän on twiitannut etenkin bitcoinin ja vitsinäkin pidetyn dogecoinin puolesta. Muskin twiittaukset ovat vaikuttaneet kryptovaluuttojen kursseihin positiivisesti. Yksi twitter-käyttäjä esitti oman teoriansa Muskin toiminnasta. Hänen mukaan Musk on nostattanut tietoisesti kryptovaluuttojen kurssia, saaden arvon nousemaan. Tämä olisi ollut otollinen paikka Muskille myydä omat kryptovaluutat, saaden tuottoa kuin tyhjästä. Musk itse kommentoi teoriaa toteamalla, ettei hän ole myynyt ainuttakaan bitcoinia virtuaalikukkarostaan. Hän myöntää kuitenkin, että omistamansa yhtiö Tesla on myynyt 10 prosenttia bitcoin-omistuksistaan lisätäkseen käteisvarojen osuutta yhtiön varallisuudesta.

Peliyhtiö Nexon osti 100 miljoonalla dollarilla bitcoineja

Eteläkorealainen peliyhtiö Nexon liikkuu Teslan vanavedessä ostaen yli 100 miljoonalla dollarilla bitcoineja yhtiön omistukseen. Nexonin toimitusjohtaja Owen Mahoney kertoo uskovansa bitcoiniin ja siihen, että se tulee säilyttämään arvonsa. Se on myös keino suojata yhtiönvaroja inflaatiolta. Sijoituksen suuruus on noin kaksiprosenttia yhtiön käteisvaroista. Tällä hetkellä amerikkalaiset yhtiöt ovat olleet kärjessä, mitä tulee yhtiöiden kryptovaluuttojen ostamiseen ja omistamiseen. Japanissa, mihin Nexon on pörssilistattu, bitcoinit on omaksuttu jo sen alkutaipaleella, mutta yrityskentällä vain harvat yhtiöt ovat lähteneet mukaan kryptomaailmaan.

Ethereum kiisi ennätyslukemiin

Ethereumin arvo nousi viime viikolla 2800 dollariin eli noin 2300 euroon. Tämä arvo on Ethereumin kaikkien aikojen ennätys. Vuoden 2021 alusta Ethereumin hinta on nelinkertaistunut. Bitcoin on sen sijaan vielä toipumassa hetki sitten tapahtuneesta syöksylaskusta. Bitcoinin arvo on nousemaan päin, mutta vielä se ei ole yltänyt pudotusta edeltäneisiin lukemiin. Ethereumin arvoa on nostanut mahdollisesti myös se, että Euroopan investointipankki ilmoitti laskevansa liikkeelle ensimmäiset digitaaliset velkakirjansa, jotka hyödyntävät ethereumin lohkoketjua. Velkakirja on kaksivuotinen, 100 miljoonan euron arvoinen velkakirja. Myös NFT (non-fungible token) perustuu ethereumin lohkoketjuteknologiaan. Euroopan investointipankin ilmoitus velkakirjoista on selkeä vihreä valo myös koko kryptovaluuttojen tulevaisuudelle. ”Nyt on ilmassa paljon hypeä instituutioiden osalta,” arvioi Sussexin yliopiston professori Carol Alexander CNBC:lle. Tulevaisuudessa myös muut isommat insituutiot kiinnostunevat kryptovaluuttojen ja niiden lohkoketjuteknologioiden tarjoamista mahdollisuuksista.

NFL-liigan pelirakentaja kaataa palkkionsa kryptovaluuttoihin

Jenkkifutisliiga NFL:n Jacksonville Jaguarsin pelinrakentaja Trevor Lawrence kertoo sijoittavansa sopimuspalkkionsa kryptovaluuttoihin. Sopimuspalkkio on miljoonia dollareita. Hän kertoo haluavansa sopimuspalkkionsa suoraan kryptovaluuttojen muodossa, joka tulee olemaan bitcoineja, ethereumia ja dogecoinia. Lawrence ei kerro sitä, missä suhteessa kryptovaluuttoja on määrä sijoittaa. Myös useat muut NFL-tähdet ovat kertoneet kiinnostuksestaan kryptovaluuttoihin. Muita tähtiä ovat esimerkiksi Kansan City Chiefsin Sean Culkin ja Carolina Panthersin Russell Okung.

Joka maanantaina ilmestyy uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskattauksen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata meitä myös Twitterissä nimellä krypto_uutiset. Twitterissä saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä muita mielenkiintoisia uutisnostoja! 

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)