kryptouutiset vko 19

Kryptouutiset viikko 19. – Bitcoinin energiankulutus puhututtaa, sijoitusmokia aikaisilla myynneillä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vuorossa on jälleen kryptouutisten viikottainen uutiskatsaus. Tässä artikkelissa saat koosteen viime viikon puhutuimmista kryptovaluuttoihin liittyvistä uutisista. Tällä viikolla otsikoissa on ollut etenkin kryptovaluuttojen louhinnasta aiheutuvat päästöt. Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltio on kieltämässä louhinnan määräajaksi. Lisäksi energiankulutus on kirvoittanut markkinoille uuden energiatehokkaan kryptovaluutan. Useat kryptosijoittajat katuvat sijoitusmokiaan, jossa he ovat myyneet kryptovaluuttojaan liian alhaisessa vaiheessa. Usean kryptovaluutan arvo on noussut satoja prosentteja tai jopa tuhansia prosentteja vuosien aikana. Lue alta tarkemmat sisällöt! 

New Yorkin osavaltio aikeissa keskeyttää bitcoinin louhinta

Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltiossa on vireillä lakiuudistus, joka laittaisi kryptovaluutan louhinnan jäihin kolmen vuoden ajaksi. Tämän ajan puitteissa olisi tarkoitus selvittää mitä ympäristövaikutuksia louhinnasta koituu. Tarkoituksena on tutkia louhinnan tuottamien kasvihuonekaasujen määrä sekä louhinnan vaikutukset paikalliseen eläimistöön, veteen sekä ilmanlaatuun. Bitcoinin energiankulutus on ollut tiheästi tapetilla. Digiconomistin mukaan maailmanlaajuisen bitcoin-louhinnan hiilijalanjälki on noin 53 megatonnia hiilidioksidia. Tällä lukemalla louhinta ohittaisi koko Ruotsin valtion hiilijalanjäljen. Louhinnalla on vaikutuksia osavaltion tavoitteisiin päästöjen hillitsemisessä. New Yorkin osavaltiossa etenkin pienissä kaupungeissa pohjoisosissa, on innostuttu louhimaan kryptovaluuttoja. Siellä vanhoja pieniä voimalaitoksia on valjastettu louhintaa varten.

Ethereumin perustajasta maailman nuorin kryptomiljardööri

Ethereumin perustaja, 27-vuotias Vitalik Buter, siirtyi miljardöörikerhoon hiljattain ethereumin arvon noustessa ennätyslukemiin. Vitalik Buter on kanadalais-venäläinen nuorukainen, joka on nyt kaikkein nuorin kryptomiljardööri. Perustajan kryptokukkarossa oli maanantaina 333 500 etheriä, jokä käännettynä fiat-valuutaksi vastaa miljardin arvoa. Etherin arvo on jatkanut nousuaan vuoden 2021 alusta. Yhden vuoden aikana etherin arvo on liki nelinkertaistunut. Valuutan kokonaisarvo on nyt yli 364 miljardia dollaria.

Uusi kryptovaluutta ”chia” on energiaystävällinen vaihtoehto

Kryptovaluuttajätti bitcoinia on aika-ajoin kritisoitu sen kuluttaman sähkön vuoksi. Tämän vuoksi bitcoinia on luonnehditty maailman luonnonvaroja kuluttavaksi, eikä se ole saanut ympäristöystävällisen valuutan mainetta. Uusi kryptovaluutta nimeltään ”chia” vastaa tähän haasteeseen. Sen suunnittelussa on pyritty korjaamaan sähkönkulutuksen epäkohtaa. Chiaa ei louhita samaan tyyliin kuin bitcoinia, vaan uutta chiaa luodaan viljelymenetelmällä, jossa käytetään hyväksi tietokoneen kiintolevyjä ja ssd-asemia. Menetelmä siis käyttää laskentatehon sijaan tallennuskapasiteettia. Bitcoinin louhinta on kasvattanut näytönohjaimien kysyntää, chia sen sijaan vilkastuttaa tietokoneen kiintolevyjen myyntiä. 

Startup yritys maksoi palkan kryptovaluuttana – perii sitä takaisin

Amerikkalaisen teknologia-alan startup yrityksen työntekijä sai palkan kryptovaluuttana. Sittemmin kryptovaluutan arvo on noussut ja yritys pyytää palkkaa takaisin. Yritys pyytää kuitenkin palkan takaisin dollareina. Yritys perustelee vaadettaan sillä, että työntekijän tekemästä työstä ei ollutkaan mitään hyötyä yritykselle. Kiistanalaisen tästä tekee etenkin se, että kyseisen kryptovaluutan arvo on noussut palkanmaksusta yli 700 %. Työntekijä joutuisi siis maksamaan ison summan takaisin. Kuitenkin sopimus on työtekijän puolella: ” Vaikka sopimuksessa sanottaisiinkin, että maksu voidaan suorittaa joko dollareina tai ethereinä, se ei tarkoita, että niitä voisi jälkeenpäin vaatia takaisin.”

Dogecoinin perustaja möi alkuvaiheessa coininsa

Yksi meemivaluutta dogecoinin perustajiin kuuluvista, Billy Markus, paljasti myyneensä aikoinaan omistamansa dogecoinit ostaakseen käytetyn Honda Civicin. Markus oli myynyt myös osuuksia muista kryptosijoituksistaan, kuten bitcoinista ja litecoinista. Kaikkien näiden kryptovaluuttojen arvo on noussut rakettimaisesti. Dogecoinin arvo on noussut tuosta hetkestä arviolta 29 400 prosenttia. Myydyn osuuden arvo olisi noin 2 miljoonaa dollaria. Loppujen lopuksi Markus ei ostanut autoa, vaan rahat hän käytti vuokranmaksuun hänen ollessa työttömänä. Markuksen tapaus ei ole ainut laatuaan. Myös useat muut kryptovaluuttasijoittajat kertovat omista sijoitusmokistaan, heidän myydessä osuuksiaan mitättömiäkin asioita varten. Yksi kryptosijoittaja oli esimerkiksi maksanut kahvikupposen ja pizzan bitcoinilla. Tällä hetkellä tuon pizzan ja kahvikupin arvo on pilvissä. 

Joka maanantaina ilmestyy uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskattauksen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata meitä myös Twitterissä nimellä krypto_uutiset. Twitterissä saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä muita mielenkiintoisia uutisnostoja! 

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

eToro on usean omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Voit menettää sijoittamasi varat. Ei kuluttajansuojaa. Voitoista voi koitua veroseuraamuksia.