kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 20 – Tesla ei enää hyväksy bitcoinia, dogecoinilla kuuhun

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tällä viikolla kryptouutisissa saat katsauksen neljään mielenkiintoisimpaan uutiseen kryptovaluuttoihin liittyen viimeviikolta. Otsikoissa on keinunut erityisesti vitsinä pidetty dogecoin. Lisäksi Elon Muskin twiittaukset ovat taas olleet osana kryptovaluuttojen arvonheittelyjä. Etenkin bitcoinin kurssi koki kovan kolauksen viime viikolla. Lue alta tarkemmat kuvauksen uutisista!

Dogecoinilla kirjaimellisesti kuuhun

Kryptovaluutta Dogecoinin, jota on pidetty pikemminkin vitsinä kuin potentiaalisena virtuaalivaluuttana, on noussut vuoden aikana 21 000 prosenttia. Elon Musk, joka on Teslan toimitusjohtaja on myös mukana avaruusyhtiö SpaceX:ssä. SpaceX:n valmistava raketti ja minisatelliitti laukaistaan vuonna 2022 kuuhun. Raketin ja satelliitin tilannut Geometric Energy Corporation yhtiö maksaa SpaceX:lle koko sovitun summan dogecoin-kryptovaluutalla. Dogecoinin arvo on ajoittain ampaissut raketin lailla, nyt raketti on kirjaimellisesti fyysinen, joka laukaistaan avaruuteen dogecoinin voimalla.

Goldman Sachsin toimitusjohtaja vetäytyy dogecoinin avulla

Goldman Sachsin toimitusjohtaja Aziz McMahon on tiedettävästi tienannut kymmeniä miljoonia dollareita dogecoiniin sijoittamalla. Pankki on nyt vahvistanut McMahon lähteneen yhtiöstä. Pankki ei kuitenkaan kerro tarkkoja lähdön syitä. Huhujen mukaan McMahon olisi perustamassa hedgerahastoa. Muita julkisuudessa dogecoinia tukeneita ovat muun muassa Elon Musk, Mark Cuban, Snoop Dogg ja Gene Simmons. Dogecoin on viihtynyt jo pitkään kryptovaluuttojen kärkikahinoissa, mitä tulee kokonaisarvoon.

Tesla peruuttaa bitcoinilla maksamisen

Aiemmin tänä vuonna kerroimme, että Teslan voi hankkia myös maksamalla bitcoinilla. Ei pysty enää. Toimitusjohtaja Elon Musk kertoo Twitterissä, että Tesla ei aio jatkossa hyväksyä bitcoinia maksuvälineenä. Syynä Musk kertoo ympäristöhuolet. Bitcoin ehti olla Teslan maksuvälineenä noin kaksi kuukautta. Bitcoinin arvo laski yli 10 prosenttia Muskin twiittauksen jälkeen. Myös muiden kryptovaluuttojen, kuten ethereumin arvo laski ilmoituksen jälkeen. Olemme aiempina viikkoina nostaneet eri insituutioiden ja sijoittajien huolia bitcoinin ympäristövaikutuksista. Ympäristöhuolet liittyvät pitkälti louhimiseen ja siihen liittyvään energian tarpeeseen. Suurin osa louhimiseen vaadittavasta energiasta on peräisin fossiilisista polttoaineista.

Kryptovaluuttavälittäjä Binance viranomaisten kynsissä

Maailman suurimmaksi kryptovaluuttavälittäjäksi tituleerattu Binance on joutunut Yhdysvaltojen oikeusministeriön ja verohallinnon tarkasteltavaksi. Binancea tutkii etenkin rahanpesuun ja veropetoksiin erikoistuneet viranomaiset. Myös Yhdysvaltojen markkinavalvoja CFTC on tutkinut Binancen toimia aiemmin tänä vuonna. Epäilyksenä on ollut, että Binance on antanut Yhdysvaltojen asukkaiden ostaa kryptovaluuttoihin liittyviä johdannaisia. Yhdysvalloissa kryptovaluuttajohdannaisia saavat myydä vain CFTC:hen rekisteröityneet yritykset. Binance on aiemmin kertonut estävänsä Yhdysvaltojen asukkailta laittomat transaktiot, uhaten näitä käyttäjätilin jäädyttämisellä. Uudempien tutkimusten tarkkaa sisältöä ei vielä tiedetä. Binance on kuitenkin ilmoittanut suhtautuvansa vakavasti kaikkiin lain asettamiin vaatimuksiin ja velvollisuuksiin. Binance on perustettu vuonna 2017 ja se pitää kirjojaan Caymansaarilla.

Julkaisemme joka maanantai uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskattauksen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata meitä myös Twitterissä nimellä krypto_uutiset. Twitterissä saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä muita mielenkiintoisia uutisnostoja! 

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)