kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 21 – Uusi ”Pokemon” valuutta, Bitcoinin romahdus ja Kiinan toimet

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tällä viikolla kryptovaluuttauutisissa kerromme sinulle kolme tämän hetken kuuminta kryptovaluuttauutista. Kryptovaluuttarintamalla kiehuu, ja kurssit ovat heilahdelleet rajusti. Aiheeseen liittyen on paljon uutisia liikkeellä, mutta tämän artikkelin avulla saat selville tärkeimmät sisällöt viime viikosta kryptovaluuttoihin liittyen.

Bitcoin on vko 21 alkuun mennessä tippunut yli 50 % huhtikuun hintaennätyksistä. Arvo on ollut maanantaina noin 32 000 dollaria eli noin 26 000 €. Myös muut valuutat ovat ottaneet bitcoinin vanavedessä osumaa arvoonsa. Ethereumin arvo tippui alle 1800 dollariin, tämän ollessa yli 60 % parin viikon takaisesta ennätyksestä. Koko kryptovaluuttamarkkinan 2500 miljardin dollarin arvosta suli viikon aikana noin puolet eli jäljelle jäi 1 250 miljardia dollaria. Lue alta tarkemmat kuvauksen uutisista!

Markkinoilla ollut Pokemon-valuutta närkästyttää sijoittajia

Meemi ja vitsivaluutan titteliä on pitänyt tähän mennessä Dogecoin. Dogecoinin logossa on meemeistä tuttu Shiba Inu -koira. Dogecoin on tullut tutuksi etenkin Elon Muskin nostattavista tweettauksista. Dogecoinilla ollaan nyt muun muassa kirjaimellisesti lentämässä kuuhun, uuden Space X:n raketin rahoitus on peräisin dogecoinista. Markkinoilla on ollut keskustelua ja mietintää siitä, mikä voisi olla seuraava meemivaluutta. Valokeilaan on noussut uusi Pokemon-teemainen kryptovaluutta. Kryptovaluutan nimi on ”Pika”, mikä on todennäköisesti juonta Pokemon-sarjan pikachu-hahmon mukaan. Pika-kolikkojen kerrotaan myös ”kehittyvän” siten, että 10 000 pika-kolikkoa vastaa yhtä thunder-kolikkoa ja 10 000 thunderia vastaa puolestaan yhtä rai-kolikkoa. Myös nämä nimityksen viittaavat Pokemoniin. Kyseenalaiseksi homman tekee etenkin sen markkinoinnin ja ilmeen, jotka perustuvat etenkin lapsiin ja nuoriin vetoavaksi. Lisäksi Pokemon-tavaramerkki on Japanilaisessa Nintendon omistuksessa, eikä se välttämättä ole saanut siunausta omistajilta. Ihmiset odottavat nyt twitterissä Nintendon lakitiimin toimia asiaan liittyen.

Kiina on asettanut rajoituksia kryptovaluuttoja kohtaan

Kiinan viranomaiset ja kiinan keskuspankki ovat asettaneet omia rajoituksia kryptovaluuttojen käyttämistä, luomista ja hallintaa kohtaan. Kiinassa luodaan ja louhitaan joidenkin arvioiden mukaan noin 70 prosenttia koko maailman kryptovaluutoista. Määrän ollessa prosentuaalisesti näin suuri, on näillä toimilla ollut vaikutusta koko kryptovaluuttamarkkinaan ja sen arvoihin. Tämä on ensimmäinen kerta kun Kiina on rajoittanut kryptovaluuttojen louhintaa. Myös monissa muissa maissa kuten Intiassa ja Turkissa on puhuttu kryptovaluuttoihin liittyvistä rajoituksista. Kiinan kryptovaluutta louhimoista lukuisat ovat keskeyttäneet toimintansa. Sääntelyiden syynä Kiina ilmoittaa markkinoiden riskin minimoimisen. Rajoitusten julkaisu vaikutti suuresti etenkin bitcoinin arvoon.

Bitcoinin hinta romahti – taustalla useita syitä

Kryptovaluuttojen luonteeseen kuuluu korkea volatiliteetti, eli hinnan muutos. Kuitenkin viime viikon keskiviikkona kryptovaluuttajätti bitcoinin hinta romahti tuntuvasti, kuukausia kestäneen nousun jälkeen. Myös muut kryptovaluutat tunsivat omassa kurssissaan isoveljen heittelyt. Bitcoinin arvo on tippunut noin 40 prosenttia kuukauden takaisista huippulukemista. Viime päivien suuret pudotukset ovat poikkeuksellisia. Syyksi suurelle pudotukselle nähdään useita. Todennäköisesti kyseessä on monien seikkojen yhteisvaikutus. Esimerkiksi Elon Muskin bitcoin-kriittiset twiittaukset ovat vaikuttaneet bitcoinin arvoon. Elon Musk on kritisoinut muun muassa bitcoinin ympäristövaikutuksia sen suuren energian kulutuksen vuoksi. Vaikutusta on ollut myös Kiinan keskuspankin toimilla. Kiinan keskuspankki kielsi rahoituslaitoksia ja pankkeja tarjoamasta kryptovaluuttoihin liittyviä palveluita sekä ottamasta niitä vastaan maksuvälineenä. Myös kansalaisia on varoitettu sijoittamasta kryptovaluuttoihin. Kiinassa on myös suuri osa bitcoinin louhijoista ja louhimoista. Myös velkavivuttaminen, eli velalla sijoittaminen, on vaikuttanut kurssiromahdukseen. Velalla sijoittaminen lisää sijoittamisen riskiä, ja tappiot ovat suuria. 

Julkaisemme joka maanantai uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskattauksen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa näet ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä muita mielenkiintoisia uutisnostoja! 

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)