kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 23. – Uutisia bitcoinista monella eri tapaa

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

On aika uusien kryptouutisten! Viikon 23 kryptouutisissa kerromme etenkin bitcoinista monesta eri näkökulmasta. Twitterin perustaja ylistää bitcoinia puheessaan Bitcoin 2021 -konferensissa. Myös El Salvadorin presidentti lupaa suuria samaisessa konferenssissa. Hänen aikomuksena on virallistaa bitcoin ensimmäisenä maailmassa. Kerromme myös kuinka kryptovaluutat ovat näyttäytyneet verottajan silmissä Suomessa. Meemi valuutta dogecoin on myös ollut nousukiidossa viime viikolla. Elon Muskin twiittaukset ovat jälleen liikuttaneet myös bitcoinia. Lue tarkemmat kuvaukset uutisista alta!

Twitterin toimitusjohtaja liputtaa bitcoinin puolesta

Teknologiamiljonääri ja sosiaalisen median palvelu Twitterin toimitusjohtaja ja perustaja Jack Dorsey luottaa bitcoinin tulevaisuuteen. Dorsey ylisti bitcoinia viime perjantaina Bitcoin 2021 -konferensissa, joka pidettiin Yhdysvaltojen Miamissa. ”Bitcoin muuttaa aivan kaiken – elinaikanani ei ole olemassa mitään tärkeämpää, jonka parissa työskennellä.” Dorsey kertoo, että mieluusti hän voisi keskittää kaiken aikansa ja energiansa bitcoiniin ja sen kehittämiseen. Hän jättäytyisi bitcoinin vuoksi myös Twitterin leiristä. Dorset on jopa niin luottavainen bitcoiniin, että hän uskoo siitä tulevan internetin perusvaluutta. 

Kryptovaluutalla 20 miljoonan euron edestä verotuloja

Kryptovaluuttaa myydessä, tulee voitosta pidättää päätuloveron mukainen osuus. Vuoden 2020 verotuksessa suomalaiset ilmoittivat voitollisia kryptovaluuttakauppojaan liki 20 miljoonan euron edestä. Ihmisten määrä oli noin 2200 henkilöä. Tappiollisia luovutuksia oli kaikista kaupoista joka seitsemäs kauppa. Kokonaisuudessaan kryptovaluuttojen luovutuksia ilmoitettiin noin 70 miljoonan euron edestä. Tähän sisältyy sekä voitolliset, että tappiolliset luovutukset. Vuoden 2020 suurin yksittäinen ilmoitettu voitto oli lähes 1,5 miljoonaa euroa. Suurin yksittäinen tappio taas oli noin 740 000 euroa. Verohallinnon tilastojen mukaan vuoden 2020 verotuksessa ilmoitettujen virtuaalivaluutoista saatujen voittojen keskiarvo oli 11 675 euroa. Tappioiden keskiarvo taas oli 4 907 euroa. Tyypillisesti kryptovaluutoista ilmoitetut voitot jäivät varsin pieniksi, sillä voittojen mediaani eli keskiluku oli kuitenkin vain 1 007 euroa ja tappioiden mediaani 496 euroa. Verottajan tietojen ja lukujen mukaan kryptovaluutat kiinnostavat yhä suurempaa osaa suomalaisista. Kryptovaluutoista ilmottaneiden määrä on ollut kolme kertaa suurempi määrä vuonna 2020 kuin vuosina 2018 ja 2019. Suosituin kryptovaluutta on selvästi bitcoin.

Dogecoin jälleen nousussa

Vitsivaluutaksi tituleeratun dogecoinin kurssi nousi viime keskiviikkona roimasti. Yhteensä dogecoin nousi keskiviikon aikana yli 35 prosenttia. Syyksi nähdään kryptovaluuttavälittäjä Coinbasen ilmoitus ottaa dogecoin valikoimiinsa coinbase pro -ammattilaisalustalla. Dogecoinia ei ole kuitenkaan tarkoitus tarjota tavallisille käyttäjille Coinbasessa, ainakaan vielä. Uutista on vaudittanut teknologiamiljardööri Elon Muskin twiittaukset, jälleen kerran. Tällä kertaa Musk tyytyi jakamaan vanhan twiittinsä, jossa se kuvaa dogecoinin talousjärjestelmää murskaavana, verrattuna tavalliseen ja perinteiseen valuuttajärjestelmään. Dogecoin on kuitenkin vielä kaukana dollarin haamurajasta. Dogecoinin arvo on liikkunut 40 – 70 sentin tuntumassa.

Elon Muskin twiittailut horjuttivat jälleen bitcoinia

Elon Musk, sähköautofirma Teslan toimitusjohtaja ja miljardööri, on tullut tunnetuksi twiittauksistaan etenkin kryptovaluuttoihin liittyen. Muskin twiittaukset ovat milloin nostaneet jonkun kryptovaluutan arvoa ja milloin laskeneet. Tästä syystä Muskin twitter-tiliä seurataankin erittäin tiiviisti ympäri maailmaa. Tällä kertaa Musk twiittasi bitcoinista. Twiitti on eroaiheinen, jossa tekstinä lukee ”bitcoin”, jonka vieressä on särkynyttä sydäntä kuvaava emoji. Twiittiin on upotettu kuva, joka viittaa Linkin Park -yhtyeen eroaiheisen biisin sanoitukseen. On vain katsojien tulkinnan varassa mitä twiitillä on haettu takaa. Elon Musk ei jää selittelemään twiittauksiaan, jotka aika ajoin ovat hyvin monitulkinnallisia. Osa sijoittajista on tulkinnut twiittauksen joko hänen itsensä tai Teslan erosta bitcoiniin. Joka todennäköisesti tarkoittaa bitcoinien myymistä.

El Salvadorissa bitcoin viralliseksi valuutaksi dollarin rinnalle

Keski-Amerikkalaisessa valtiossa El Salvadorissa presidentti Nayib Bukele aikoo laillistaa bitcoinin maksuvälineenä. Toteutuessaan bitcoinista tulisi El Salvadorissa yhtä laillinen ja virallinen maksuväline kuin Yhdysvaltain dollarista. Dollari on julistettu maan valuutaksi vuonna 2001. Jos suunnitelma toteutuu, El Salvadorista tulee maailman ensimmäinen maa, joka on ottanut bitcoinin lailliseksi valuutaksi ja maksuvälineeksi. ”Lyhyellä aikavälillä tämä synnyttää työpaikkoja ja edistää taloudellisen tasa-arvon toteutumista tuhansille virallisen talouden ulkopuolella oleville”, presidentti kertoo puheessaan Bitcoin 2021 -konferensissa. Bukelen mukaan 70 prosentilla El Salvadorin asukkaista ei edes ole pankkitiliä. Toiveena on talouden kohentaminen ja bruttokansantuotteen nostaminen El Salvadorissa.

Julkaisemme joka maanantai uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskattauksen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin! 

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)