kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 25. – Tesseract sai rahoituspotin, IT-yhtiö sijoittaa jättisummia bitcoiniin ja Tesla hyväksynee bitcoinin jälleen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kryptouutiset viikolle 25 on koottu! Tällä kertaa saat koosteen neljästä mielenkiitoisesta uutisesta viime viikolta. Suomalainen kryptofinanssiyritys Tesseract keräsi huiman potin rahoituskierroksellaan. Useat suuret pääomasijoittajat osallistuivat Tesseractin rahoituskierrokseen. Kauppalehden kryptovaluuttoja koskevaan kyselyyn 70% vastasi myönteisesti krytovaluuttaan sijoituskohteena. Maailman suurimman bitcoinpotin omistava teknologiayhtiö MicroStrategy tankkaa bitcoinia lisää 500 miljoonalla dollarilla. Sijoitus tehdään velkarahan voimin. Tesla hyväksynee jatkossa bitcoinin maksuvälineenä, mikäli louhijat alkavat käyttää puhtaampaa energiaa. Lue tarkemmat sisällöt uutisista alta tai katso kooste video!

Suomalainen kryptosijoittajien lainanantaja Tesseract keräsi 21 miljoonaa

Kryptovaluuttasijoittajiin erikoistunut finanssipalveluita tarjoava Tesseract keräsi rahoituskierroksellaan 21 miljoonaa euroa. Yhtiö on suomalainen. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan kerätty rahoitus on Suomen suurin A-sarjan rahoitus. Tesseract myöntää lainoja perinteisissä valuutoissa, mutta se hyväksyy vakuutena kryptovaluuttaa. Heillä on omien sanojen mukaan asiakkaiden varallisuutta hoidettavana satojen miljoonien edestä. Rahoitukseen osallistui paljon tuttuja nimiä pääomasijoituskentältä. Näitä olivat muun muassa BlackFin Capital Partners, Concentric, DN Capital, Jabre Capital Partners Family Office, LeadBlock Partners ja Sapphire Ventures. Tunnetuin sijoittaja oli kuitenkin vastikään listautunut kryptovaluuttavälittäjä Coinbase. Tesseractin tulos oli viime vuonna 99 000 euroa plussalla. Tähtäimessä heillä on institutionaaliset pääomat, jotka heidän on tavoitteena yhdistää digitaalisiin kohteisiin, kuten kryptovaluuttoihin.

Kauppalehden kryptovaluuttakysely toi vaihtelevia vastauksia

Kauppalehti on järjestänyt touko-kesäkuun aikana kryptovaluuttoihin liittyvän kyselyn. Kyselyyn osallistui yli 3500 vastaajaa. Kyselyssä vastaajista 47 prosenttia arvioi kryptovaluuttoja varteenotettavana sijoituskohteena. Tämän lisäksi noin 23 prosenttia arveli kryptovaluutan olevan ”kokeilemisen arvoinen”. Eli positiivisesti kryptovaluuttoihin suhtautui liki 70 prosenttia vastaajista. Loput vastaajista eivät pitäneet kryptovaluuttoja sijoituskohteena laisinkaan. Kysely toi paljon omin sanoin kirjoitettuja vastauksia. Esiemerkiksi ”Lopetin töissä käymisen neljä vuotta sitten, kiitos bitcoinin.” ja ”Osakesalkun arvo on kolminkertaistunut viimeisen neljän vuoden aikana. Krypto-omistukseni ovat puolestaan 12-kertaistuneet kahden vuoden aikana”. Monelle myös teknologia kryptovaluutojen takana kiinnosti: ”Tulevaisuuden tekniikkaa, lohkoketjuteknologian hyödyntäminen on vasta alkutaipaleella ja suurin osa potentiaali on käyttämättä. Arvonnousu on väistämätöntä tiettyjen valuuttojen kohdalla, joilla on todellinen käyttökohde ja -tarve.” Lisää vastauksia voit lukea täältä.

Teknologiayhtiö MicroStrategy omistaa eniten bitcoinia koko maailmasta

Teknologiayhtiö MicroStrategy ostaa lisää kryptovaluuttaa. Yhtiö omistaa tällä hetkellä bitcoinia eniten koko maailmassa. Nyt tämä IT-yhtiö on päättänyt ostaa lisää kryptovaluuttaa velkarahaa hyödyntämällä. Sijoituksen arvo tulee olemaan yli 500 miljoonaa dollaria. Aluksi MircoStrategy kertoi ostavansa 400 miljoonalla dollarilla bitcoinia, mutta kasvatti pottia vielä 100 miljoonalla. Sijoitus katetaan vakuudellisella lainarahalla, jonka eräpäivä on vuonna 2028. Yhtiö ei ole kertonut julkisuuteen milloin uusien bitcoinostojen on määrä tapahtua. MicroStrategy omistaa entuudestaan 92 079 bitcoinia, joiden arvo kirjoitushetkellä on noin 3,7 miljardia dollaria. Ilmoituksen jälkeen MicroStrategyn oma osake lähti peräti 15 prosentin nousuun.

Elon Musk kertoo Teslan hyväksyvän bitcoinin maksuvälineenä – tietyin ehdoin

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kertoo, että sähköautoyhtiö Tesla hyväksyy jatkossa bitcoinit maksuvälineenä, jos louhijat käyttävät tarpeeksi puhdasta energiaa louhinnassa. Aiemmin keväällä Musk kohautti kryptomaailmaa ensin kertomalla Teslan ottavan bitcoinin maksuvälineeksi, mutta hetken kuluttua hän pyörsi puheensa. Nämä uutiset ovat vaikuttaneet bitcoinin kurssiin tuntuvasti, jyrkin nousuin ja laskuin. Uusin uutinen niin ikään nostatti alavireistä bitcoinia. Musk kertoo, että louhijoiden energian saannista pitää tulla vähintään 50% puhtaasta energiasta, että Tesla voisi hyväksyä bitcoinin jälleen maksuvälineenä.

Julkaisemme joka viikko uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Kryptouutiset lukemalla saat ajankohtaisen katsauksen kryptovaluutoista. Muista seurata virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin! 

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)