kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 26. – Bitcoinista virallinen valuutta El Salvadorissa, Suomen EM-ottelu keskeytyi kryptovaluutan vuoksi

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kryptouutiset viikolle 26. on nyt koottu. Tällä kertaa saat koosteen neljästä mielenkiitoisesta uutisesta viime viikolta. Coinbasen internet bugi kariutti yhdysvaltalaismiehen haaveet pingviinin muotoisesta jahdista. Kryptovaluuttapörssi Bincance ja siihen kuuluva Binance Market Limited kielletään Britanniassa. Bitcoinista tulee syksyllä virallinen valuutta El Salvadorissa. Suomen EM-ottelu Belgiaa vastaan keskeytyi kryptovaluutan mainostempauksen vuoksi. Luet tarkemmat sisällöt uutisista alta tai katso koostevideo!

Coinbasen internet bugi murensi haaveet

Yhdysvaltalainen mies nimeltä Christopher Williamson sijoitti 15. kesäkuuta 20 dollaria Coinbasen kautta Rocket Bunny -nimiseen virtuaalivaluttaan. Seuraavana aamuna hänen katsoessaan sijoituksiaan, ei hän ollut uskoa silmiään. 20 dollarin summa oli muuttunut yön aikana 1,4 tuhanteen miljardiin dollariin. Sijoituksensa arvon ymmärtäessään hän päätti heti siirtää varat toiseen kryptolompakkoon ja edelleen omalle pankkitililleen. Tuona hetkenä kuitenkin Rocket Bunnyn arvo kuitenkin muuttui. Christopher otti yhteyttä Coinbaseen tuohtuneena, hän myös twiittasi aiheesta näyttävästi. ”Vaadin selitystä, olkaa hyvät ja lähettäkää minulle shekki. Pingviinin muotoinen megajahti odottaa minua”, Williamson kirjoitti Twitterissä toivoen vastausta sekä Coinbaselta että Rocket Bunnylta. Haaveet pingviinin muotoisesta jahdista kariutuivat. Coinbasesta ilmoitettiin, että aiemmin näkynyt 1,4 miljardin summa oli peräisin internet bugista. Pingviinin muotoinen jahti näin olleen jää Williamsonin kohdalla haaveeksi.

Kryptovaluuttapörssi Binance kielletään Britanniassa

Maailman suurimpiin kryptovaluuttapörsseihin kuuluva Binance on FCA:n kieltolistalla Britanniassa. FCA, joka on Britannian markkinavalvoja, on julkaissut lausunnon, jossa se on kieltänyt emoyhtiötä Binance Groupia ja siihen kuuluvaa Binance Market Limited -yhtiötä toimimasta säännellyn finanssitoiminnan alalla Britanniassa. Samassa julkaisussa FCA varoittaa kryptosijoittajia ja siitä kiinnostuneita markkinoiden volatiliteetistä. Binancen pitää ilmoittaa verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa kesäkuun loppuun mennessä, ettei Binance Markets Limitedillä ole lupaa harjoittaa säänneltyä myynti- ja ostotoimintaa Britanniassa. Syitä vaatimuksille ei tiedetä. Kuitenkin tiedetään, että Binance osti 2020 kesäkuussa FCA:n valvoman toimijan, jota Binance alkoi käyttää kryptovaluuttojen vaihdantaan. Binance on myös aiemmin ollut viranomaisten kiikareissa useissa eri maissa. Esimerkiksi Japanissa ja Saksassa Binancen toimintaa on kritisoitu. Japanissa markkinavalvoja on ilmoittanut Binancen toimivat maassa laittomasti ja Saksassa markkinavalvoja varoitti Binancea sakon uhalla. 

Bitcoinista virallinen valuutta El Salvadorissa 

Kerroimme muutama viikko takaperin El Salvadorin haaveista laillistaa ja virallistaa bitcoinin maan viralliseksi valuutaksi. El Salvadorin virallinen valuutta on Yhdysvaltain dollari. Bitcoinista tulisi siis yhtä virallinen valuutta kuin dollarista ja se toimisi dollarin rinnalla maan toisena virallisena valuuttana. Nyt hankkeessa on otettu uusi merkittävä askel. El Salvadorin on määrä ottaa käyttöön bitcoin maan virallisena valuuttana 7. päivä syyskuuta. Maan presidentti Nayub Bukele kertoi puheessaan, että bitcoin otetaan käyttöön dollarin rinnalla. Palkat ja eläkkeet maksetaan jatkossakin dollareissa. Bukele kertoi myös, että jokainen täysi-ikäinen El Salvadorin kansalainen tulee saamaan bitcoineja noin 30 dollarin arvosta, mikäli he lataavat virallisen sähköisen virtuaalilompakon valuutan käsittelyyn ja säilytykseen. El Salvadorissa arvioidaan olevan noin 4,5 miljoonaa aikuista, mikä voisi tarkoittaa jopa 135 miljoonan euron kustannusta hallinnolle. Tämä on lähes kymmenen prosenttia El Salvadorin 1,4 miljardin dollarin vuoden 2021 budjetista. Presidentti Bukelen mukaan yksi syy käyttöönoton taustalla on ulkomailta tehtävien rahansiirtojen helpottaminen. Moni elsalvadorilainen on riippuvainen ulkomailla työskentelevien sukulaisten lähettämistä raha-avustuksista. Bitcoineina tehtävien rahalähetysten toivotaan helpottavan rahalähetysten lähettämistä ja vastaanottamista sekä vähentävän niihin liittyviä kuluja.

Suomen EM-ottelu keskeytyi kryptovaluutan vuoksi

Suomen jalkapallojoukkue Huuhkajien ja Belgian välinen EM-ottelu keskeytyi hetkellisesti, kun katsoja juoksi keskelle kenttää ja ottelua Pietarissa. Nainen riisui päällystakkinsa ja ehti juosta kentällä hetken, ennen kuin järjestyksenvalvojat saivat hänet kiinni. Syynä tempaukselle oli mainostaminen. Naisen paidassa, joka oli musta valkoisella tekstillä, luki kryptovaluttayrityksen nimi. Vastaavanlaisia mainostempauksia on nähty aiemminkin jalkapallo-otteluiden yhteydessä. Tempaukset ovat todentotta tuoneet julkisuutta, esimerkiksi Kinsey Wolanski sai tempauksellaan Instagram-tililleen miljoonia uusia seuraajia. 

Julkaisemme joka viikko uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Kryptouutiset lukemalla saat ajankohtaisen katsauksen kryptovaluutoista. Muista seurata virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)