kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 28 – Suomalaiset pankit eivät toistaiseksi lämpeä kryptovaluutoille

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kryptouutiset viikolle 28 on nyt koottu! Tällä kuumalla ja trooppisella heinäkuisella viikolla saat katsauksen kolmeen kiinnostavimpaan uutiseen kryptovaluuttoihin liittyen. Lukuisten valtioiden ja niiden pankkien kiinnostuessa kryptovaluutoista, Suomi ei ole hyppäämässä kryptovaluuttojen kelkkaan – ainakaan vielä. Lukuisat suomalaiset pankit eivät tarjoa tai suosittele kryptovaluuttoja asiakkailleen. Tämän seurauksena asiakkaat käyttävät muita palveluntarjoajia ja välittäjiä kryptovaluuttojen hankkimiseksi ja hallinnoimiseksi. Bitcoin on edelleen matallalla kurssilla, sen kurssista on sulanut noin puolet verraten alkuvuoden korkeimpiin lukemiin. Sijoitusguru Scott Minerd käänsi kelkkansa bitcoinin suhteen. Lue tarkemmat sisällöt alta!

Suomalaiset pankit eivät lämpeä kryptovaluutalle

Viime viikkoina ja kuukausina olemme saaneet lukea kuinka lukuisissa maissa niin valtiot kuin pankit ovat alkaneet kääntää katsettaan kryptovaluuttojen suuntaan. Suomessa samaa liikehdintää ei ole kuitenkaan havaittavissa, vaikka Suomessa on valtava joukko kryptosijoittajia. Esimerkiksi pankkikonserni Nordea ilmoitti vuonna 2018, ettei se salli työntekijöidensä sijoittaa bitcoiniin. Myös suuri suomalainen pankki Osuuspankki ei sijoita bitcoiniin eikä anna asiakkailleen mahdollisuutta sijoittaa suoraan bitcoin-tuotteisiin. OP:n kautta löytyy kuitenkin ETF:iä, joiden kehitys seuraa bitcoinin hintaa. ”OP ei sijoita omia tai asiakkaiden varoja bitcoiniin tai muihinkaan kryptovaluuttoihin suoraan eikä rahastojen kautta, vaikka ETF-rahastoja onkin meidän kauttamme mahdollisuus merkitä”, kertoo OP Varallisuudenhoidon johtaja Joakim Reinius. Myöskään Nordea ei tarjoa kaupankäyntimahdollisuutta kryptovaluutoilla, eikä se suosittele asiakkaille niiden hankkimista. Myös finanssipalvelutalo Nordnetissä voi sijoittaa kryptovaluuttoihin tracker-sertifikaattien kautta. Ne ovat pankin tai välittäjän liikkeelle laskemia arvopapereita, joilla käydään pörssissä kauppaa. Niiden arvo seuraa kryptovaluuttojen arvoja. Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasin mukaan trackerit eivät ole olleet erityisen suosittuja. Hänen mukaansa valtaosa kryptovaluutoista kiinnostuneista asiakkaista sijoittaa kryptovaluuttoihin suoraan jonkun toisen välittäjän kautta.

Bitcoinin hinnasta sulanut puolet

Vielä muutama kuukausi sitten bitcoin porskutti ennätyslukemissaan kolkutellen yli 60 000 dollarin lukemia. Tällä hetkellä arvo on kuitenkin tippunut noin 30 000 dollarin kieppeille. Kuitenkin jos katsomme vuoden taakse, on bitcoineja saanut vain 10 000 dollarilla. Bitcoinia on varjostanut monien kielteisten uutisten suma. Välillä kurssia ovat horjuttaneet Elon Muskin twiittaillut, välillä taas eri maiden louhimoita koskevat uutiset. Esimerkiksi Iran on kieltänyt bitcoinin louhinnan, ja myös Kiina on väläytellyt kieltävänsä valuutan jopa kokonaan maassaan. Molemmat maat ovat erittäin tärkeitä bitcoinin louhintamaita. Suurin syy kaikkien näiden uutisten takana on bitcoinin erittäin suuri energiankulutus. Bitcoin kuluttaa paljon sähköä sen louhinta vaiheessa. Suurin osa louhimoiden energiasta on peräisin fossiilisista polttoaineista. Suuntaa antavien arvioiden mukaan pahimmillaan bitcoin kulutti noin puoli prosenttia koko maapallon sähköstä. Tämä vastaa kymmenien miljoonien ihmisten valuuttaa. Bitcoinin tulevaisuus riippuu paljolti siitä, onnistutaanko energiankäyttöongelma ratkaisemaan.

Sijoitusguru käänsi kelkkansa kryptovaluutan suhteen

Viime vuoden joulukuussa sijoitusyhtiö Guggenheim Investmentsin sijoitusjohtaja Scott Minerd ennusti hurjaa tulevaisuutta bitcoinille. ”Tutkimuksemme osoittaa, että hinnan pitäisi nousta yli 400 000 dollariin” Minerd julisti Business Insiderille. Arvio perustui bitcoinin rajalliseen määrään ja sen suhteelliseen arvoon verrattuna kultaan. Nyt Minerd ennustaa Bitcoinin arvon putoavan 10 000 – 15 000 dollariin. ”Jos arvioimme kryptovaluutan historiaa ja nykyhetkeä, uskon että nyt on käsillä romahdus. Romahdus taas tarkoittaisi noin 70–80 prosentin arvonlaskua”, Minerd sanoi CNBC:lle. Laskuun vaikuttaa esimerkiksi Kiinan tavoitteisiin hillitä kryptovaluutan louhintaa, sekä louhinnan suuri energian kulutus. 

Julkaisemme joka viikko uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Kryptouutiset lukemalla saat ajankohtaisen katsauksen kryptovaluutoista. Muista seurata virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

eToro on usean omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Voit menettää sijoittamasi varat. Ei kuluttajansuojaa. Voitoista voi koitua veroseuraamuksia.