kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 29. – Uusi hajauttamisalusta bitcoinille, bitcoinia louhitaan vesivoiman avulla Yhdysvalloissa

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Viikko 29. pyörähti käyntiin ja on aika viikottaisen kryptouutiskoosteen! Tässä koosteessa saat tiivistelmän neljästä mielenkiintoisimmasta uutisartikkelista kuluneelta viikolta. Toinen dogecoinin perustajista avautuu twitterissä kryptovaluuttamaailman huonoista puolista. Kryptovaluuttojen vaihdanta hidastui kesäkuussa, verraten toukokuuhun, joka oli kaikkien aikojen vilkkain vaihdantakuukausi. Twitterin perustaja Jack Dorsey kehittää uutta hajauttamisalustaa, DeFi-tuotetta, joka perustuu pääosin bitcoiniin. Yhdysvalloissa vanha vesilaitos louhii bitcoineja käyttäen uusiutuvaa energiaa. Lue tarkemmat kuvaukset uutisista alta!

Dogecoinin perustaja tylyttää kryptovaluuttoja

Toinen meemivaluutta dogecoinin perustajista, Jackson Palmer, avautuu twitterissä kryptovaluuttojen epäkohdista. Hänen mielestään koko kryptovaluuttamarkkina on ”oikeiston hyperkapitalistista teknologiaa”. Hänen mielestään kryptovaluuttoja pyörittää käytännössä maailman rikkaiden ihmisten kartelli ja että järjestelmä on vahvasti sidoksissa perinteiseen finanssimaailmaan. Palmer kertoo myös lieveilmioistä mitä kryptovaluuttaan liittyy, näitä ovat esimerkiksi korruptio, epätasa-arvo ja rikollisuus. Huijauksien kohteena ovat epätoivoiset ja naiivit ihmiset, joita houkutellaan havittelemaan nopeaa rikastumista. Dogecoinin toinen perustaja, Billy Markus, kommentoi niin ikään twitterissä kolleegansa sanomisia. Hän myöntää Palmerin esiintuomat seikat ja kertoo itsekkin saaneensa maistaa ihmisten ilkeyttä ja häikäilemättämyyttä dogecoinin aikoinaan.

Kryptovaluuttojen liikehdintä hidastui kesällä

Kryptovaluuttojen vaihdanta hidastui, ellei jopa romahti kesäkuussa. Laskua tuli suurimmilla kryptovaluuttapörsseissä jopa 40 prosenttia toukokuussa. Tilastossa olivat mukanan muun muassa Coinbase, Kraken, Binance ja Bitstamp. Kuitenkin vaihdanta oli ennätyskorkealla toukokuussa ja tällä hetkellä se on silti vilkkaampaa kuin tasan vuosi sitten. Syynä kaupan hiljentymiselle nähdään viimeaikaiset toimet Kiinassa. Kiina on väläytellyt rajoituksia niin kryptovaluuttoja kuin louhintaakin kohtaan. Vaikka vaihdanta laski kesäkuussa, on se silti kaikkien aikojen viides kuukausi jos verrataan vaihdannan vilkkautta. Toukokuuhun vertaaminen ei ole realistista, sillä toukokuu oli kaikkien aikojen vilkkain, kertoo Kaikon tutkimusjohtaja Clara Medalie.

Twitterin perustaja kehittää uutta hajauttamisalustaa

Twitterin perustaja Jack Dorseyn omistama mobiilimaksuyhtiö Square kehittää alustaa, jossa ohjelmoijat voivat kehittää hajautetun rahoituksen palveluja. Hankkeen keskiössä on bitcoin. Alustan on määrä olla täysin uusi, erillinen osa Squaren liiketoimintaa. Sen tavoitteena on Dorseyn mukaan ”helpottaa hoitamattomien, luvattomien ja hajautettujen rahoituspalveluiden luomista”. Hajautetulla rahoituksella eli DeFi:llä (decentralised finance) tarkoitetaan hankkeita, joissa lohkoketju-teknologiaan perustuvista kryptovaluutoista pyritään luomaan yhtenäistä rahoitusjärjestelmää. Tässä järjestelmässä perinteiset välikäden, kuten pankit ja rahastonhoitajat suljetaan pois. Useat DeFi-tuotteen on luotu ethereumin varaan. Jack Dorseyn DeFi-tuotteen on määrä painottaa bitcoinia. Hankkeella ei ole vielä julkistettua nimeä. ”Aiomme tehdä tämän täysin avoimesti. Avoin tiekartta, avoin kehitys ja avoin lähdekoodi”, Dorsey kirjoittaa Twitterissä. Vuonna 2020 DeFi-tuotteisiin sijoitettujen varojen kokonaisarvo oli noin 1,7 miljardia euroa (2 miljardia dollaria). Nyt varoja on niitä seuraavan DeFi Pulsen mukaan yli 46,6 miljardia euroa (55 miljardia dollaria).

Vanha voimalaitos valjastettiin bitcoinin louhintaan

Yhdysvalloissa Mechanicvillessä sijaitseva vesivoimala muutti toimenkuvaansa hyvinkin kannattavaksi. Vesivoimala louhii osalla tuottamallaan sähköllä bitcoineja. Voimalaitosta ylläpitävän Albany Engineering Corpin toimitusjohtaja Jim Beshan mukaan laitos on maailman vanhin toiminnassa oleva voimala, joka tuottaa uusiutuvaa energiaa. Beshan mukaan voimalaitos tuottaa tällä hetkellä enemmän rahaa bitcoinilla kuin sähkö myymisellä, mikä olikin päätös, jonka vuoksi louhiminen ylipäänsä aloitettiin. Bitcoinin energian suuresta kulutuksesta on uutisoitu pitkin kesää. Ongelmaksi on noussut etenkin uusiutumattomien lähteiden käyttö, esimerkiksi monissa kehitysmaissa energian lähteenä käytetään hiilivoimaloita. Tämä onkin synnyttänyt kysynnän uusiutuvalle energialle bitcoinin louhinnassa. Voimalaitokset louhima bitcoin myydään heti sen valmistuttua. Toimitusjohtaja kertoo myös louhinnan olevan vasta kokeiluvaiheessa. Voimalaitokseen vaikuttaa myös New Yorkin osavaltion aikeet rajoituksista bitcoinin louhintaa koskien. Lakiehdotus on tällä hetkellä hyväksytty New Yorkin senaatissa ja se odottaa jatkohyväksyntää. 

Julkaisemme viikottain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Kryptouutiset lukemalla saat ajankohtaisen katsauksen kryptovaluutoista. Muista seurata virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)