kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 30. – Yhdysvaltoijen kryptosijoittajat, Elon Muskin kryptosijoitukset

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Viikko 30. pyörähti käyntiin ja on aika uusien kryptouutisten! Tässä uutiskoosteessa saat katsauksen kolmeen mielenkiintoisimpaan kryptovaluuttauutiseen kuluneelta viikolta. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan kryptovaluuttasijoittajajoukko on monimuotoisempi kuin osakesijoittajien joukko. Monimuotoisuus ilmenee niin iän, sukupuolen, etnisen taustan kuin varallisuudenkin osalta. Elon Musk kertoi omistavansa niin bitcoinia, ethereumia ja dogecoinia. Elon kiistää myyntiaikeet kurssien nostattamisen avulla. Keskusrikospoliisi on saanut ennätysmäärän ilmoituksia koskien rahanpesua. Ilmoitusten määrä nousi ilmoitusvelvollisuuden tullessa voimaan vuoden 2021 alusta. Lue tarkemmat kuvaukset uutisista alta!

Yhdysvalloissa suuri joukko on sijoittanut kryptovaluuttoihin

Uuden tilastotutkimuksen mukaan yhdysvaltalaisista jopa 13 prosenttia on ostanut kryptovaluuttoja. Kryptovaluutoihin sijoittanut ihmisjoukko on verrattain monimuotoinen. Chicagon yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan kryptovaluuttoihin sijoittaneista yhdysvaltalaisista 41 prosenttia oli naisia, 35 prosenttia etniseen ryhmään kuuluvia ja 35 prosenttia alle 60 000 dollaria vuodessa ansaitsevia. Korkeakouluopintoja oli 45 prosentilla sijoittaneista. Myös osakkeisiin sijoittaneita tutkittiin. Osakkeita oli ostanut tai myynyt viimeisen vuoden aikana 24 prosenttia tutkimukseen vastanneista yhdysvaltalaisista kansalaisista. Kryptovaluuttaan sijoittaneet olivat tutkimuksen mukaan nuorempia kuin osakkeisiin sijoittaneet. Kryptosijoittajien keskimääräinen ikä oli 38 vuotta ja osakesijoittajien keski-ikä oli taas 47 vuotta. Kokonaisvertailussa kryptosijoittajien ja osakesijoittajien välillä, kryptosijoittajat olivat hiukan nuorempia, rodullistetuimpia ja pienempi tuloisia. ”Kryptovaluutat avaavat sijoitusmahdollisuuksia monimuotoisemmalle sijoittajajoukolle. Tämä on erittäin hyvä asia” kertoi johtaja Angela Fontes The National Opinion Research Centeristä Chigacon yliopistosta.

Elon Musk kertoi omistavansa bitcoinia, ethereumia ja dogecoinia

Maailman rikkaimpiin ihmisiin kuuluva, sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja, Elon Musk kertoo omistavansa bitcoinia, ethereumia ja dogecoinia. Musk kertoi omista ja yhtiönsä kryptovaluuttasijoituksista B Word -konferensissa. Musk kertoi, että hänen omistuksensa ovat erillään niin Teslan kuin SpaceX:n omistuksista. Musk kertoi myös, että Tesla todennäköisesti palauttaa mahdollisuuden maksaa bitcoinilla. Asiasta ei ole kuitenkaa tarkempaa aikataulua tiedossa. Tesla perui maksuvaihtoehdon viime toukokuussa, syyksi kerrottiin bitcoinin aiheuttamat ympäristöpäästöt suuren energian tarpeen vuoksi. ”Halusin hieman lisää due diligence -selvitystä varmistaakseni, että uusiutuvan energian käyttö on todennäköisimmin 50 prosentin tasalla tai yli, ja trendi osoittaa sen luvun olevan kasvamassa. Ja jos näin on, Tesla palauttaisi bitcoin-maksujen hyväksymisen”, Musk kertoi. Elon Muskia on kritisoitu twiittauksillaan, pitkin vuotta Musk on twiitannut niin dogecoinista kuin bitcoinista. Joka kerta twiittaukset ovat osaltaan joko nostattaneet tai laskeneet kyseisten kryptovaluuttoijen kurssia. Elon Musk kiistää tarkoituksellisen kurssien manipuloinnin, hän toki myöntää haluavansa kryptovaluuttojen menestyvän, mutta hän kertoo, ettei aikomuksenaan ole myydä, kun hinta kipuaa tarpeeksi ylös. ”En todellakaan usko hinnan saamiseen korkeaksi ja myymiseen… Haluaisin nähdä bitcoinin menestyvän”, Musk sanoi.

Kryptovaluuttoihin liittyvät rahanpesuepäilyt nousussa

Keskusrikospoliisin rahanpesun selvittelykeskus kirjasi vuoden 2021 kesäkuun loppuun mennessä yli 3,4 miljoonaa epäilyttävää liiketoimea tai epäilyä terrorismin rahoittamista koskevaa ilmoitusta. Näistä ilmoituksista vain 26 500 vastaanotettiin muilta kuin kryptovaluuttapalveluihin liittyviltä ilmoittajilta. Ilmoitusmäärän kasvu liittyy kryptovaluuttapalvelujen tarjoajiin, joiden ilmoitusvelvollisuus astui voimaan joulukuussa 2019. Edellisvuonna ilmoituksia oli vain noin 9000. Euroopan komission tuore lakialoite pyrkii vähentämään kryptovaluuttoihin liittyvää harmaata taloutta niin ikään rahanpesua. Laki yhtenäistäisi rahanpesua koskevia säännöksiä EU-alueella. Laki edellyttäisi kryptovaluuttapalveluiden tarjoajia varmistamaan asiakkaidensa henkilöllisyyden transaktioiden yhteydessä. Samalla kiellettäisiin anonyymien kryptovaluuttalompakoiden perustaminen.

Julkaisemme viikottain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Kryptouutiset lukemalla saat ajankohtaisen katsauksen kryptovaluutoista. Muista seurata virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)