Kryptouutiset viikko 31. – Bitcoinin vuoristorata, Amazonin kryptinen ilmoitus ja tullin kryptosaalis

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kuukausi vaihtui elokuuksi ja on aika uusien kryptouutisten! Tälle viikolle on suunniteltu Ethereum-verkon päivitystä, jonka on ennakoitu nostavan etherin hintaa. Uutiskoosteessa kerromme kolmesta viime viikon puhutuimmista uutisista kryptovaluuttakentältä. Bitcoinin arvo kävi hetkellisesti yli 40 000 dollarissa viime viikonlopun aikana, arvo kääntyi kuitenkin takaisin alaspäin jo saman päivän aikana. Amazonin vaikea selkoinen työpaikkailmoitus käynnisti laajat spekulaatiot kryptovaluuttojen hyväksymisestä maksuvälineenä Amazonille. Suomen tullilla on hallussa kymmenien miljoonien arvosta kryptovaluuttaa. Tulli on aikeissa myydä kryptovaluutat, ja se etsiikin tällä hetkellä välittäjää tarjouskilpailun avulla. Lue tarkemmat sisällöt uutisista alta!

Bitcoinin kurssissa nousua ja laskua

Bitcoinin arvo nousi korkeimmilleen koko kesänä. Nousua seurasi kuitenkin lasku. Bitcoinin arvo kipusi viikonloppuna pitkästä aikaa yli 40 000 dollarin rajaan. Viimeksi bitcoin on ylittänyt kyseisen rajan alkukesästä. Kuitenkin jo sunnuntaina arvo putosi alle 40 000 dollariin. Kryptopörssi Coinbasen mukaan bitcoinin arvo kipusi sunnuntaina 42 000 dollariin, mutta laski saman päivän aikana alle 40 000 dollariin. Hinta on kuitenkin edelleen useita tuhansia dollareita korkeammalla kuin se oli heinäkuun puolessa välissä.  Kryptopörssi Lunon Vijay Ayyarin mukaan lasku on normaalia seurausta siitä, kun osa sijoittajista kotiuttaa voittojaan. Bitcoinin nousuun vaikutti mahdollisesti Elon Muskin myönteiset kommentit bitcoinista sekä Amazonin spekuloitu kiinnostus kryptovaluuttoja kohtaan. Edward Moya, vanhempi markkina analyytikko Pohjois-Amarikan Oanda yhtiöstä kertoo perjantaisessa muistiossaan bitcoinista ”Vähittäiskaupan kiinnostus on vahva, kun taas institutionaalinen kiinnostus on jonkin verran jäljessä ja vaatii uusia hyväksyntöjä”. Lisäksi hän odottaa 50 000 dollarin rajapyykin ylittymistä, joka toisi uutta nostetta ja muutosta kryptovaluuttamarkkinoilla. 

Amazonin kryptinen ilmoitus kryptovaluutasta

Verkkokauppajätti Amazon on aiheuttanut liikehdintää kryptovaluuttojen kursseissa. Huhut ja spekuloinnit lähtivät liikkeelle, kun Amazon julkaisi työpaikkailmoituksen. Ilmoituksessa mainitaan seuraavaa: ”Hyödynnät verkkotunnuksesi asiantuntemusta lohkoketjussa, hajautetussa kirjanpidossa, keskuspankin digitaalisissa valuutoissa ja kryptovaluutassa kehittääksesi kehitettäviä ominaisuuksia, ohjaamaan yleistä näkemystä ja tuotestrategiaa sekä hankkimaan johtajuuden sisäänostot ja investoinnit uusille ominaisuuksille.” Katkelma on lista kryptisiä sanoja ja viittauksia kryptovaluuttaan ja lohkoketjuihin, mutta missään ei sanota mikä tuote on kyseessä. Työpaikkailmoitus sai aikaan mitä moninaisempia uutisotsikoita, jossa ennustetaan kryptovaluutojen hyväksymistä maksuvälineenä Amazonille. Amazon kuitenkin korjasi huhut, ja kertoi, ettei bitcoinilla maksamista ole suunnitteilla lähiaikoina. Esimerkiksi bitcoinin kurssi nousi uutisten johdosta, mutta laski sitä myöten myös alaspäin, kun huhut saatiin taltutettua. Kuitenkin, varmoja ollaan, että jotain lohkoketjuihin ja kryptovaluuttoihin liittyvää on tulossa tuevaisuudessa Amazoninkin suunnalta.

Suomen tullilla on hallussaan kymmenien miljoonien eurojen arvosta kryptovaluuttaa

Poliisille on takavarikointien myötä kerääntynyt kymmenien miljoonien eurojen arvosta bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja. Kun bitcoinin arvo oli keväällä nousussa, tullin kryptovaluuttojen arvo oli yli 100 miljoonaa euroa. Suurin osa tullin haltuun päätyneistä kryptovaluutoista ovat olleet osallisena huumausainerikoksissa. Bitcoinit ovat päätyneet poliisin haltuun pääasiassa viimeisten kahden tai kolmen vuoden aikana tehdyissä takavarikoissa. Tapausten kanssa on myös auki rikostutkintoja, joten tulli ei ole voinut myydä kryptovaluuttoja ennen kuin asioista on annettu lainvoimaiset tuomiot. Tulli uutisoi jo tammikuussa aikeistaan myydä kryptovaluuttansa. Nyt tulli hakee välittäjää kryptovaluuttojen myynnille, välittäjää etsitään tarjouskilpailun avulla. Tullilla on kaiken kaikkiaan noin 1981 bitcoinia hallussaan. Myös ulosottolaitokselle on päätynyt kryptovaluuttaa velkojen ulosmittauksessa. Korkein oikeus teki viime syksynä ennakkopäätöksen, jonka mukaan mm. bitcoinit ovat ulosmitattavaa omaisuutta. Kihlakunnanvouti Vesa Rautiainen arvioi, että yhteensä bitcoineja on ulosmitattu noin puolen miljoonan euron arvosta. Viime vuosina kryptovaluuttoja koskevia ulosmittauksia ja vakuustakavarikkoja on hänen mukaansa tehty korkeintaan kymmenen. Ulosottolaitos on myynyt bitcoinit kryptovaluuttavälittäjien kautta ja tilittänyt niistä saadut eurot ulosoton käynnistäneille velkojille.

Julkaisemme viikottain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Kryptouutiset lukemalla saat ajankohtaisen katsauksen kryptovaluutoista. Muista seurata virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)