kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 32. – Etheremin uusi päivitys, krypto ETF ja Malesian louhintalaite takavarikko

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kryptouutiset on jälleen koottu viikolle 32. Elokuun ensimmäinen viikko toi mukanaan Ethereumin uuden päivityksen. Päivitys lisäsi uusia ominaisuuksia ja käyttömukavuutta. Euroopan markkinoille lanseerataan ensimmäinen ETF-rahasto, joka perustuu kryptovaluuttoihin. ETF-rahasto seuraa pääosin bitcoinin arvoa. Malesian poliisi takavarikoi ison kasan louhintalaitteita sähkövarkauksen vuoksi. Lue tarkemmat sisällöt uutisista alta!

Ethereumin uusi päivitys toi mukanaan uuden ominaisuuden

Ethereum kryptovaluutta-alusta on maailman toiseksi suurin bitcoinin jälkeen. Ethereum sai viime viikolla uuden odotetun ohjelmistopäivityksen. Päivityksen arvellaan nostavan ethereumin arvoa. Ethereum on yksi suurimmista kilpailijoista bitcoinille. Päivitys koski etenkin tapaa, joka määrittää transaktiokulut. Uuden päivityksen jälkeen transaktioiden hinta määräytyy automaattisesti, järjestelmä arvioi summan verkon liikennihdän suuruuden mukaan.

Ethereumin ongelmana on ollut transaktiomaksujen suuruus, ja päivityksen uskotaan vakauttavan transaktiokuluja. Toinen uusi ominaisuus oli tapa polttaa eli poistaa ethereitä liikenteestä jokaisella transaktiolla. Tämän myötä kyseisen kryptovaluutan määrä alkaa vähenemään, ja tämä nostaa ajan kuluessa etherin hintaa. Päivitystä on kuvailtu merkittävimmäksi päivitykseksi ethereumin perustamisen jälkeen. Päivityksen sanotaan olevan hyvä etenkin satunnaisten käyttäjien kannalta, sillä päivitys lisäsi käyttäjäystävällisyyttä.

Ethereum on ollut hyvässä nousussa päivityksen jälkeen. Lisäksi ethereum on noussut vuoden aikana hyvin, ja se on välttänyt suuret kurssilaskut mitä bitcoin on joutunut kesän aikana kokemaan. Ethereum sai alkuvuonna nostetta Euroopan investointipankin ilmoituksesta laskea liikkeelle ensimmäiset digitaaliset velkakirjansa ethereumin lohkoketjua hyödyntäen. Ethereum ja bitcoin ovat hyvin erilaisia keskenään. Bitcoin on digitaalinen vaihdannan väline, kun taas ethereumia voidaan pitää suurempana alustana ja systeeminä. Ether on ethereumin systeemiin perustuva kryptovaluutta. Ether toimii systeemin eräänlaisena polttoaineena, jolla muun muassa hankitaan laskentatehoa ethereum-verkosta. Ethereumiin sijoitetaan hankkimalla ether-valuuttaa.

Euroopan markkinoille lanseerataan ensimmäinen kryptorahasto

Varainhoitaja Melanion Capital on saanut luvan Ranskan viranomaisilta käynnistää kryptovaluuttoihin keskittyvän pörssiin listatun rahaston. Rahasto tulee vastaamaan EU:n sijoitusrahasto eli Ucits-direktiivin vaatimuksia. ”Suurin osa perinteisen finanssijärjestelmän putkista tyssää bitcoiniin. Rahasto oli todellinen haaste, koska bitcoiniin ja siihen sijoittamiseen liittyy tällä hetkellä tunteellisuutta ja politiikkaa”, Melanionin toimitusjohtaja Jad Comairkertoi Financial Timesille. Rahasto seuraa enintään 30 osakkeen sijoituskoria. Rahasto painottaa kryptovaluuttojen louhintaan ja kryptojen perustana toimivan lohkoketju-teknologian kehittämiseen. Rahasto on ETF-rahasto, joka listautuu Pariisin pörssiin. Rahaston arvo seuraa bitcoinin arvoa, jopa 90% rahaston arvosta korreloituu bitcoinista. Seurantaan tulevat muun muassa kryptolouhijat Argo Blockchain ja Riot Blockchain sekä  sijoituspalveluyhtiö Galaxy Digital.

Malesian poliisi tuhosi bitcoin louhintalaitteita suureleisesti

Malesian viranomaiset takavarikoivat 1 069 louhintalaitetta. He asettivat louhintalaitteet poliisin päämajan parkkipaikalle ja murskasivat ne murskaimella. Murskauksesta on kuvattu video, joka on trendannut julkaisemisen jälkeen. Youtube-videolla oli muutamassa päivässä monta sataa tuhatta katselukertaa. Voit katsoa videon tästä. Takavarikointi tehtiin, koska louhijat olivat varastaneet sähköä kahden miljoonan dollarin arvon edestä. Louhijoiden sähkövarkaus oli johtanut kolmen talon palamiseen kaupungissa. Bitcoinin louhimiseen tarvitaan paljon sähköä ja bitcoinin sähkönkulutus onkin ollut otsikoissa viime viikkoina ja kuukausina. Louhijoiden sähkönkulutus on aiheuttanut harmia myös muissa maissa, esimerkiksi suurten sähkökatkosten muodossa. Vaikka kryptovaluuttojen louhinta ei ole laitonta Malesiassa, sähkönkäyttöä koskevat tiukat lait. Malesian sähköntoimituslain mukaan sähköverkkojen peukaloinnista voi koitua jopa 100 000 Malesian ringgitin sakko (23 700 dollaria) ja viiden vuoden vankeustuomion. Kyseiseen rikokseen liittyen kahdeksan henkilöä on pidätettynä ja kuusi on saanut sakkoja. 

 Julkaisemme viikottain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Kryptouutiset lukemalla saat ajankohtaisen katsauksen kryptovaluutoista. Muista seurata virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)