kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 33. – Messin palkkiosta osa kryptoina, kryptomuoti kiinnostaa

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tällä viikolla saat käsiisi neljän kiinnostavimman kryptoihin liittyvän uutiskoosteen! Bitcoinin louhintaan on tullut muutoksia, muutosten myötä louhinnasta on tullut vaikeampaa ja vähemmän kannattavaa. Jalkapallotähti Lionel Messi siirtyi Ranskalaiseen seuraan Paris Saint-Germainiin eli PSG:hen, Messi saa osan palkkiostaan kryptovaluuttana. Hakkerit veivät 600 miljoonan dollarin edestä kryptovaluuttaa, kyseessä on historian suurin DeFi-varkaus. Kryptomuoti kiinnostaa niin kuluttajia kuin suuria muotitaloja. Kryptomuoti pyörii NFT-alustan avulla. Lue tarkemmat kuvaukset alta!

Bitcoinin louhintaan muutoksia

Viime viikon lopussa päivityksen myötä bitcoinin louhintaan tuli muutoksia. Muutosten myötä louhiminen muuttui vaikeammaksi ja vähemmän kannattavaksi. Louhinnasta tuli 7,3 % vaikeampaa. Kuitenkin muutosta osattiin odottaa, eikä sitä pidetty yllättävänä. Vaikka louhiminen ei ole enää niin kannattavaa, saavat louhijat kuitenkin paljon enemmän rahaa kuin ennen Kiinan toukokuun kryptotehoiskua. Silloin Kiina alkoi rajoittamaan bitcoinin louhintaa sulkemalla yhden maan suurimmista louhintakeskittymistä Sichuanissa. ”Louhintatasot ovat edelleen 42,1 prosenttia alhaisempia kuin toukokuussa 2021, jolloin Kiinan eksodus tapahtui”, sanoo kryptoneuvontayritys Quantum Economicsin analyytikko Jason Deane CNBC:llä. Louhinnassa on muutenkin ollut vaikeuksia ympärimaailmaa. Monissa maissa louhinta on kielletty tai sitä harkitaan. Syyksi tähän nousee halu kontrolloida kryptovaluuttamarkkinoita sekä bitcoinin louhinnan suuri sähkönkulutus. 

Lionel Messi saa osan palkkiostaan kryptovaluuttana

Jalkapalloilija Lionel Messi siirtyi FC Barcelonasta ranskalaiseen Paris Saint-Germainiin. Sopimukseen on kirjattu, että osa Messin palkkiosta maksetaan kryptovaluuttana. FC Barcelonassa on ollut maksuongelmia, jonka myötä Messi siirtyi Pariisilaiseen seuraan. Sopimus on alustavasti solmittu kahdeksi vuodeksi, mutta optiona on myös yksi jatkovuosi. Palkkion kryptovaluutta olisi Reutersin tietojen mukaan fanipoletteja eli crypto fan tokensseja. Ne ovat kryptovaluuttoja, joiden kautta muun muassa seurafanit pääsevät käsiksi erilaisiin etuihin. Paris Saint-Germanilla on ollut viime vuoden lopulta lähtien käytössä fanipolettijärjestelmä. Järjestelmän kautta fanit voivat osallistua kannattajille suunnattuihin äänestyksiin sekä sen avulla he ovat oikeutettuja tietynlaisiin palkkioihin ja etuihin.

Hakkerin saivat saaliiksi 600 miljoonan edestä kryptoja

DeFi-teknologiaan, eli hajautettuun finanssiteknologiaan, perustuva Poly Network on joutunut hakkereiden kohteeksi. Varkaus on historiallisen suuri ja mittava. Hakkerit varastivat alustalta 600 miljoonan dollarin edestä kryptovaluuttaa. Summa on noin 512 miljoonaa euroa. Hakkerit olivat löytäneet järjestelmästä heikkouden, jota he käyttivät hyväkseen. Tilanteen myötä Poly Network julkaisi Twitterissä avoimen kirjeen hakkeroijille. Kirjeessä Poly Network pyrkii taivuttelemaan hakkeroijia palauttamaan varastamansa varat. ”Hakkeroimanne rahan määrä on suurin defi:n historiassa. Lainvalvojat missä tahansa maassa tulkitsevat tämän merkittäväksi talousrikokseksi, ja teitä tullaan jahtaamaan. Teidän pitäisi puhua meidän kanssamme, jotta löydämme yhteisen ratkaisun.” Poly Network varoittaa hakkereita. Varkaat veivät muun muassa binancen, ethereumin ja polygonin ketjuista kolikoita. 

Kryptomuoti kiinnostaa muotitaloja

Ihmiset ovat kiinnostuneet virtuaalimuodista. He ovat valmiita maksamaan oikeaa rahaa virtuaalivaatteista. Virtuaalivaatteita myydään lohkoketjussa, joka liittyy NFT-ilmiöön. Nyt asiasta ovat kiinnostuneita suuret maailmaluokan muotitalot. Alustassa käyttäjät voivat valmistaa ja myydä vaatteita avatareille. Vaikka muoti ei ole fyysistä, on sillä mahdollista tehdä todellista myyntiä ja tuottoa. Krypto-omaisuudet ovat herättäneet myös maailman suurimpien muotiyritysten huomion. Muun muassa Louis Vuitton lanseerasi pelin, jossa pelaajat voivat kerätä NFT:ta. Tämän lisäksi Burberry on luonut merkkituote NFT-lisävarusteita peliin Blankos Block Party. Muotiin liittyvien NFT-markkinoiden kokoa on vaikea määrittää.  Pelkästään Decentralandissa myyntimäärät olivat yhteensä 750 000 dollaria vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. Viime vuonna vastaavana aikana ne olivat 267 000 dollaria.

Julkaisemme viikottain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Kryptouutiset lukemalla saat ajankohtaisen katsauksen kryptovaluutoista. Muista seurata virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)