kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 48. – Black Friday alennukset ja bitcoin ohittaa Paypalin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Katso video

Viime viikolla tuli monta erilaista uutista, jotka vaikuttivat markkinoihin negatiivisesti. Hinnat laskivat juuri sopivasti Black Fridayta varten, kuten aiempinakin vuosina on käynyt. eToro on ottanut Amerikan markkinoilta Cardanon pois treidauksesta. Bitcoinin transaktiot ylittävät Paypalin vaihdannan. Yli miljoona Ethereumia on poltettu uusien deflatoristen ominaisuuksien myötä. Lue alta lisää!

Black Friday alennukset tulivat jälleen

Kuten aiempinakin vuosina on käynyt, niin taas markkinoille tuli Black Friday alennukset. El Salvador kasvatti omistuksiaan ostamalla 100 bitcoinia lisää varastoihinsa. Monta erilaista uutisartikkelia johtivat tähän tilanteeseen tilapäisestä ”alennuksesta”. Intiassa oli jylläämässä kieltouutiset sekä huoli uudesta korona variantista nimeltä ”Omikron” nostattivat sijoittajien huolet.

eToro ottaa pois listoiltaan Cardanon

Monta vuotta kehitystyötä tehnyt Cardano yllätti monet sijoittajat, sillä aiemmin sillä ei ole ollut vastaavia huolia säädöksiin liittyen. Pörssi eToro ottaa vuoden loppuun mennessä Cardanon pois listoiltaan sekä Tron kryptovaluutan myös. Tämä on yllättänyt sijoittajat, sillä Cardano ei perinteisesti ole ollut säädösten alaisena. Kuitenkin vaihtamisen esto liittyy vain amerikkalaisiin vaihtajiin, saa nähdä miten käy jatkossa.

Bitcoinin transaktioiden määrä ylitti Paypalin

Bitcoinin verkossa vaihdetut transaktiot ovat ylittäneet jo Paypalin vaihdannan dollareissa katsottuna. Mastercardin volyymin arvioidaan ylittyvän aikaisintaan 2026 tai myöhäisintään 2060. Bitcoinin transaktioiden määrä vuosineljänneksellä on ollut suuri, n. 489 miljardia dollaria. Mastercardilla vastaava luku on 1.8 biljoonaa sekä Visalle 3.2 biljoonaa. Suurin tekijä, joka vaikuttaa tähän lukuun on tietenkin vaihtokauppojen lukumäärä. Teoriassa jos mikään muu ei tällä hetkellä muuttuisi kuin bitcoinin arvo, niin pitäisi sen nousta n. 260% ja mentäisiin Mastercardin ohi.

Ethereumia on nyt poltettu yli miljoona kappaletta

Elokuussa julkaistu EIP-1559 muutos on nyt ollut vasta vajaa neljä kuukautta voimassa, ja sen myötä on poltettu yli miljoona kappaletta Ethereum tokenia pois kierrosta. Niiden yhteenlaskettu arvo tämänhetkisellä kurssilla on n. 4 miljardia dollaria. EIP-1559 protokolla oli osana London hard forkkia, minkä tarkoituksena on viedä Ethereumia lähemmäs uutta versiotaan. Suurimpina polttokoneina olivat NFT alustat. NFT tekemiseen vaaditaan paljon Ethereumia, mikä taas polttaa myös paljon. Suurimpana alustana Opensea markkinapaikka. Seuraavana listassa tuli Uniswap pörssi missä vaihdetaan paljon kryptoja. Tutkimusten mukaan n. 7.67 Ethereumia palaa jokainen minuutti, se tarkoittaa n. 4 miljoonan Ethereumin palamista jokainen vuosi. Toisaalta louhinnasta tulee tällä hetkellä yli 5 miljoonaa Ethereumia markkinoille vuosittain, mikä tekee siitä vieläkin inflatorisen kryptovaluutan.

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Kryptouutiset lukemalla saat ajankohtaisen katsauksen kryptovaluutoista. Muista seurata virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)