kryptouutiset

Kryptouutiset vko 10. Kryptovaluuttojen ostamisen suosio nousussa Ukrainassa

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tämän viikon kryptouutisissa: Sota yleistänyt kryptovaluuttaostoja Ukrainassa ja Venäjällä, Sveitsin Lugano laillista Bitcoinin maksuvälineenä, Bitcoin ralli jäi lyhyeksi sekä Coinbase ei kiellä venäläissijoittajia. Lue lisää alta!

Sota yleistänyt kryptovaluuttojen ostamista Ukrainassa

Venäjän tekemä hyökkäys Ukrainaan on lisännyt Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen suosiota ukrainalaisten keskuudessa huomattavan paljon. Ukrainalaiset ovat suosineet varsinkin Binancea, jossa ovat ostaneet Bitcoinia ja erilaisia vakaavaluuttoja kuten Tetheriä. Useat ukrainalaiset pelkäävät pankkijärjestelmän romahtamista ja tuntuvat etsivän ratkaisua kryptovaluutoista. Samaa toimintaa on huomattu myös venäläisten kohdalla.

Sveitsin Lugano hyväksyi Bitcoinin maksuvälineenä

Pieni n. 62 000 asukkaan kaupunki Sveitsissä nimeltään Lugano, on ottanut Bitcoinin, Tetherin ja LVGA:n maksuvaihtoehdoksi frangin rinnalle. Uuden säännöksen mukaan kansalaiset voivat tästä eteenpäin maksaa mm. verot, lukukausi- sekä pysäköintimaksut edellä mainituilla kryptovaluutoilla. Kryptovaluutat eivät ole täysin tasavertainen Sveitsin frangin rinnalla, mutta ne ovat jatkossa yksi vaihtoehto maksuvälineenä.

Bitcoin ralli jäi lyhyeksi

Viime viikon alussa Bitcoinin kurssi lähti nopeaan nousuun 38,000 dollarista aina 45,000 dollariin saakka.  Nousun ajateltiin johtuvan Venäjälle asetetuista pakotteista, joita tehtiin kovalla kädellä. Nousu ei kuitenkaan kestänyt kovin pitkään, koska loppuviikon aikana kurssi kääntyi laskuun ja kurssi on jälleen samoissa lukemissa kuin viime viikon alussa eli runsaassa 38,000 dollarissa. Tarkkaan seurattu kryptostrategi on kuitenkin sitä mieltä, että nopea nousu enteilee Bitcoinin nousevan 50,000 dollariin lähiviikkojen aikana.

Coinbase ei kiellä kaikkia venäläissijoittajia

Coinbasen toimitusjohtaja Brian Armstrong sanoo, että Coinbase ei kiellä kaikkia venäläisiä sijoittajia – mutta taustalla on jotain mikä on hyvä tietää. Yhtiön toimitusjohtaja ja miljardööri Brian Armstrong kertoo miljoonalle Twitter-seuraajalleen pitkässä ketjussa, että Coinbase ei aio asettaa suoraa kieltoa venäläisille käyttäjille. ”Emme ennaltaehkäisevästi kiellä kaikkia venäläisiä käyttämästä Coinbasea. Uskomme, että jokainen ansaitsee pääsyn perusrahoituspalveluihin.” Armstrong kuitenkin korostaa, että kryptopörssin asenne voi muuttua hetkessä. Armstrongin mukaan Coinbase noudattaa aina lakia, ja jos se niin vaatii, he todellakin määräävät laajan kiellon venäläisille käyttäjille.

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)