kryptouutiset

Kryptouutiset vko 13. Exxon Mobil louhii Bitcoinia leikatakseen päästöjä ja Metaversessä muotiviikko

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tämän viikon uutisissa: Australia alkaa pian säännellä kryptovaluuttoja, Exxon Mobil louhii Bitcoinia leikatakseen päästöjä, Yhdysvalloissa paljastui 124 miljoonan kryptohuijaus ja Metaversessä järjestettiin muotiviikko. Lue lisää alta!

Australia alkaa pian säännellä kryptovaluuttoja

Australian hallitus on valmis uudistamaan nykyisiä kryptovaluuttasääntöjään, jotka tulisivat vaikuttamaan arviolta 800 000 australialaiseen, jotka harrastavat digitaalista omaisuutta. Maanantaina 21.3.2022 valtiovarainosasto julkaisi lohkoketjuteollisuutta käsittelevän konsultaatiopaperin, joka on ensimmäinen laatuaan Australiassa. Kun sijoittajien määrä Australiassa kasvoi vuoden 2021 aikana 63 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen, hallitus uskoo, että on aika lisätä puitteet ”tukemaan kuluttajien luottamusta”. Kryptovaluuttojen verotusjärjestelmä, sijoittajien suoja häikäilemättömiltä jälleenmyyjiltä sekä menetelmät digitaalisten pankkien, kryptopörssien ja välittäjien sääntelemiseksi ovat kaikki ehdotettujen muutosten pöydällä. Valtiovarainministeriö pyytää nyt palautetta ehdotetuista muutoksista. Asiasta uutisoi news.com.au.

Exxon Mobil louhii Bitcoinia leikatakseen päästöjä

Exxon Mobil on Yhdysvaltojen suurin öljyn ja kaasun tuottaja. Yhtiö toteuttaa tammikuussa 2021 startannutta pilottiohjelmaa, jossa käytetään ylimääräistä maakaasua kryptovaluuttojen louhimiseen. Yhtiö harkitsee tekevänsä saman asian muissakin tehtaissa ympäri maailmaa.

Öljyjättiläisellä on sopimus Crusoe Energy Systems yhtiön kanssa kaasun ottamisesta Bakkenin liuskealtaassa sijaitsevasta öljykaivotyynystä sähkönlähteeksi mobiiligeneraattoreihin, joita käytetään Bitcoinin louhintapalvelimien pyörittämiseen paikan päällä, kertovat nimettömänä pysyvät lähteet. Pilottiprojekti kuluttaa 18 miljoonaa kuutiojalkaa kaasua kuukaudessa, joka poltettaisiin muuten pois, koska putkistoa ei ole tarpeeksi.

Yhdysvalloissa paljastui 124 miljoonan dollarin kryptohuijaus

Kryptovaluutta Ormeus Coinin takaa on paljastunut huijaus, jonka taustalla ovat sisarukset Tina ja John Barksdale. He esittelivät Ormeus Coin-kryptovaluutan vuonna 2017. Sisarukset väittivät, että Ormeus-kryptovaluuttaan liittyvä louhintatoiminta olisi yksi maailman suurimmista, vaikka totuus oli toinen. He väittivät munu muassa että louhintatulot olisivat 5-8 miljoonaa dollaria kuukaudessa, vaikka oikeasti louhintatoiminta oli lopetettu jo 2019, koska rahallinen tuotto oli jäänyt liian pieneksi – alle miljoonaan dollariin kuukaudessa. Barksdalen sisarukset ehtivät huijata valheellisella markkinoinnilla yhteensä 124 miljoonaa dollaria sijoittajilta. Sisaruksia syytetään harhaanjohtavasta markkinoinnista, jonka myötä sijoittajat ovat luulleet Ormeus-kryptovaluutan olevan arvokkaampi kuin se onkaan.

Metaverse muotiviikko

Viime viikolla Decentralandin Metaversessä oli käynnissä muotiviikko ja siihen pystyi osallistumaan kuka tahansa osoitteessa Decentraland.org. Kyseessä ei ollut mikään pieni tapahtuma, vaan muotiviikolle osallistui yli 60 merkkiä, kuten mm. Dolce&Gabbana sekä monia kuuluisuuksia ja artisteja. Kyseessä oli ihmishistorian ensimmäinen Metaversessä toteutettu muotiviikko,jonka päänähtävyytenä oli Sophia the Robotin esittely, joka antoi kurkistuksen tekoälyn tulevaisuuden muotiin. Teknologian edistyessä suurilla harppauksilla, muotimaailman on tullut aika muuttua ja hyväksyä uudet tuulet.

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)