kryptouutiset

Kryptouutiset vko 14. – Hakkerit varastivat yli 600 miljoonan edestä kryptoja ja EU kieltämässä yksityiset kryptolompakot

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tämän viikon uutisissa: Greenpeace ja ilmastoaktivisti haluavat muuttaa Bitcoinin koodia, hakkerit varastivat suuren määrän Ethereumia ja USDC:tä, EU haluaa kieltää yksityiset kryptolompakot ja 19 miljoonaa Bitcoinia on nyt louhittu. Lue lisää alta!

Greenpeace ja ilmastoaktivistit haluavat muuttaa Bitcoinin koodia

Bloomberg raportoi viime viikon tiistaina 29.4.2022, että useat ilmastoaktivistiryhmät, mukaan lukien Greenpeace ja Ripplen perustaja miljardööri Chris Larsen, käynnistävät kampanjan, jolla halutaan edistää Bitcoinin siirtymistä pois Proof-of-Work-konsensusmekanismista, jonka he väittävät kuluttavan kestämättömän määrän energiaa. ”Change the Code, Not the Climate” -kampanja pyrkii lobbaamaan Bitcoin-teollisuuden instituutioita, jotka sitoutuvat ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintoon (ESG), ostamaan mainoksia johtavista julkaisuista ja vetoamaan yhteisöihin, joiden väitetään kärsivän bitcoin-kaivostyöntekijöiden melusta. Aiheesta lisää Bitcoinmagazine.com

Hakkerit varastivat yli 600 miljoonaa dollaria videopeli Axie Infinityn Ronin-verkosta

Uusin kryptohakkerointi on kohdistettu pelaamiseen keskittyvään lohkoketjuverkkoon, joka tukee suosittua videopeliä Axie Infinityä. Hakkerointi oli yksi kaikkien aikojen suurimmista varkauksista ja hakkerit saivat noin 625 miljoonan dollarin arvosta Ethereumia ja USDC:tä. Hakkerit rikkoivat Ronin Networkin, riippumattoman ja Ethereum-yhteensopivan lohkoketjun, jonka on kehittänyt Axie Infinity -julkaisija Sky Mavis. Viime vuonna anonyymi hakkeri varasti noin 600 miljoonaa dollaria kryptovaluuttaa Poly Networkilta, hajautetulta rahoitusverkostolta, niin sanotussa historian suurimmassa kryptovarkaudessa. Hakkeri antoi varastamansa myöhemmin takaisin.

EU kieltämässä yksityiset kryptolompakot?

Euroopan unionin lainsäätäjät ovat äänestäneet yksityisten kryptovaluuttalompakkojen estämisestä. Äänestyksestä raportoi ensin CoinDesk, ja pian sen jälkeen talous- ja raha-asioiden valiokunnan neuvonantaja Valeria Cusseddu vahvisti äänestyksen Decryptille. Vaikka äänestykset useista tarkistuksista olivat tiukkoja, lopullinen luonnos hyväksyttiin ylivoimaisesti. Jotta laki hyväksyttäisiin virallisesti,tulee sen ensin käydä läpi kolmikantakokoukset EU-parlamentin, Euroopan komission ja Eurooppa-neuvoston välillä. Prosessin ei kuitenkaan odoteta horjuttavan lainsäädäntöä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaisi jos laki astuu voimaan? Muun muassa sitä, että yksityiset kryptovaluuttalompakot kiellettäisiin EU:n alueella. Yksityisiä kryptovaluuttalompakkoja ovat sellaiset lompakot, joiden salausavainta hallitsee käyttäjä itse, ei mikään ulkopuolinen taho, kuten Binance tai Crypto.com. Tällä uudella asetuksella pyritään siihen, että viranomaiset voivat tietää tarkasti kryptosiirroista – kuka siirsi kenelle ja mitä.

19 miljoonaa Bitcoinia on nyt louhittu – enää 2 miljoonaa jäljellä

Bitcoinin 21 miljoonan maksimimäärästä 19 miljoonaa on louhittu huhtikuun 1. päivänä 2022. Lohkon ‘730002’ louhi nimimerkin SBI Crypto -takana oleva louhija. Tämä virstanpylväs saavutettiin lähes 12 vuotta sen jälkeen, kun ensimmäinen lohko louhittiin 9. tammikuuta 2009. Vaikka jäljellä on enää kaksi miljoonaa Bitcoinia, on huomioitava, että louhinta hidastuu jatkuvasti ja arvion mukaan viimeinen Bitcoin tullaan louhimaan vasta vuonna 2140.

Vuonna 2009 lohkon louhinnasta sai palkkioksi 50 Bitcoinia. Joka neljäs vuosi Bitcoinin louhinnan palkkio kuitenkin puolitetaan. Vuosien saatossa palkkio on pienentynyt huomattavasti. Vuonna 2012 se puolitettiin 25 Bitcoiniin, ja 2016 palkkio laski 12,5:een Bitcoiniin, toukokuussa 2020 6,25 Bitcoiniin. Vuoden 2024 loppuun mennessä louhijoiden odotetaan ansaitsevan vain 3,125 Bitcoinia lohkon louhimisesta. Tätä prosessia kutsutaan englanniksi sanalla ”halving”, ja se jatkuu, kunnes viimeinen Bitcoin on louhittu.

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)