kryptouutiset

Kryptouutiset vko 20. – Terra Luna ei syöksynyt kuuhun, vaan nollaan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tällä viikolla kryptouutisissa: UST ei ollutkaan niin vakaa kuin luultiin, Emirates Airline aikoo hyväksyä Bitcoinin maksuvälineenä, Saksa ei verota krpytoja, jos ne ovat olleet yli vuoden omistuksessa ja Intian keskuspankin mielestä kryptovaluutat voivat johtaa ”dollarisoitumiseen”. Lue lisää alta!

UST ei ollutkaan niin vakaa kuin luultiin, Terra Luna syöksyi nollaan

Siinä missä Terran oma Luna-token kuului vielä pari viikkoa sitten top 10 kryptovaluutan joukkoon ja kurssi huiteli 80-90 dollarin paikkeilla, on se nyt romahtanut lähes nollaan. Tällä hetkellä Luna-tokenin kurssi on 0.0002 dollaria ja UST 0.16 dollaria. Lunan valtava romahdus johtui siitä, että vakaavaluutta UST:n piti olla sidottu kiinni Yhdysvaltain dollariin, mutta toisin kävi ja viime viikon lopulla UST:n hinta oli tippunut 0,15 dollariin. Kaikki lähti liikkeelle massiivisesta, 2 miljardin dollarin varojen kotiuttamisesta Terran järjestelmässä. Tämän myötä UST:n arvo laski 0,75 dollariin. Lasku romahdutti luottamusta vakaavaluuttoja kohtaan ja lisäksi sillä oli suuri vaikutus muiden kryptojen kursseihin. Useampi suuri kryptopörssi poistivat Lunan tarjonnastaan. Lue lisää aiheesta.

Terra Labsin perustaja Do Kwon on twiittanut elvytyssuunnitelmasta, jonka toivoo palauttavan UST:n alkuperäiseen 1:1 dollarisidontaan. Ko Kwon on toistuvasti pyytänyt Terra-yhteisöä pysymään vahvana ja luottavan kyseiseen vakaavaluuttaan.

Lähde: Coinmarketcap.com

Yksi maailman suurimmista lentoyhtiöistä aikoo hyväksyä Bitcoinin

Yksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien johtavista lentoyhtiöistä, Emirates Airline, uutisoi aikovansa lisätä Bitcoinin maksuvälineeksi. Bitcoinin käyttöönotto on osa Emirates-lentoyhtiön strategiaa tavoittaa asiakkaita nopeammin ja joustavammin. Lentoyhtiö aikoo rekrytoida henkilöstöä asiakkaiden tarpeita seuraavien sovellusten luomiseen. Sovelluksia aiotaan luoda kaksi – toinen panostaa metaverseen ja toinen NFT:hin. Lisäksi yhtiön operatiivinen johtava kertoi, että lentoyhtiö pyrkii ottamaan käyttöön näiden lisäksi lohkoketjuteknologian auttamaan lentokoneiden tietueiden jäljittämisessä.

Saksa jättää verot perimättä, jos krypto-omistaja ”hodlaa” kryptoja yli vuoden

Saksa on ollut tiedettävästi yksi kryptomyönteisimmistä maista ja nyt Saksa on julkaissut laajan vero-oppaan, jossa se kertoo kryptovaluutoista ja niiden verotuksesta. Oppaassa kerrotaan mm. että kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin myymisestä saaduista myyntivoitoista ei tarvitse maksaa veroa, jos kryptovaluuttaa on omistettu yli vuoden. Verolaki koskee laajasti Bitcoinin lisäksi myös muita kryptovaluuttoja, kuten DeFi-protokollassa käytettyjä kryptoja.

Intian keskuspankin mielestä kryptot voivat johtaa maan dollarisoitumiseen

Siinä missä Saksa tarjoaa kryptojen verokevennystä, Intialla ei ole yhtä myönteiset lasit silmillään. Intian keskuspankki kertoi oman mielipiteensä, jonka myötä kryptovaluutat voisivat johtaa talouden dollarisoitumiseen, joka olisi maan etujen vastaista. ”Se heikentää vakavasti keskuspankin kykyä määrittää rahapolitiikkaa ja säännellä maan rahajärjestelmää. Se voi korvata osan rahajärjestelmästä, mikä heikentää Intian keskuspankin kykyä säädellä rahavirtaa järjestelmässä”, Intian keskuspankin virkamiehet sanoivat.

Negatiivinen suhtautuminen on johtanut tiukkaan verotukseen ja kryptoilla on 30 prosentin vero. Tämän lisäksi jokaisesta kryptotransaktiosta joutuu maksamaan 1 prosentin lähdeveron. Tiukan verotuksen myötä useat kryptovälittäjät ovat poistuneet Intiasta ja siirtyneet muihin maihin.

Lisää uutisia:

  • Goldman Sachs ja Barclays sijoittivat Elwood-kryptoalustaan, joka on tarkoitettu instituutioille
  • Bitcoinin hinta tippui viime viikolla alle 30,000 dollariin. Samoissa lukemissa ollaan viimeksi oltu heinäkuussa 2021.
  • El Salvador osti dipistä 500 Bitcoinia, arvo n. 15,5 miljoonaa dollaria. Valtiolla on kaikkiaan noin 2300 Bitcoinia. 

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)