kryptouutiset

Kryptouutiset vko 24. – Kryptomarkkina laski alle triljoonaan dollariin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tällä viikolla kryptouutisissa: Luna 2.0 jatkaa mahalaskua, Ethereum 2.0 kehityksessä jälleen viivästyminen, kryptomarkkinat putosi alle triljoonan arvoon sekä Binance.US kohtaan nostettu joukkokanne koskien Terraa. Lue lisää alta!

Luna 2.0 jatkaa mahalaskua

Uusi Luna token on painunut alas lähes 90 prosenttia kaikkien aikojen huippulukemista ja lasku tuntuu jatkuvan. Sen jälkeen kun Lunan hinta nousi julkaisupäivän jälkeen (28. toukokuuta 2022) 0,5 dollarista nopeasti muutamassa tunneissa aina 30 dollariin saakka, on suunta ollut sen jälkeen laskeva muutamista nousuyrityksistä huolimatta. Tällä hetkellä Lunan kurssi pyörii noin 2,5 dollaria. Hinnan lasku on saanut alan ammattilaiset ja sijoittajat kyseenalaistamaan toimiiko Terran elvyttämisyritys vai onko kyseessä samanlainen rugbull kuin ensimmäisen version kanssa. Rugbullilla viitataan siihen, että kehittäjät vetävät sijoittajilta maton jalkojen alta, vievät rahat ja hylkäävät projektin.

Ethereum 2.0 ja ”yllättävä” viivästyminen

Ethereumin kehittäjät ovat jälleen päättäneet siirtää Ethereumin vaikean koodin muuttamista kuukaudella eteenpäin, jonka myötä Ethereumia ei voi enää louhia PoF-menetelmällä. Ethereumin ydinkehittäjät tapasivat viime perjantaina 10.6.2022 ja keskustelivat Ethereumin Ropstenin julkisesta testiverkosta. Keskusteltuaan joistakin testnetin paljastamista vioista, kehittäjät äänestivät EIP-5133-nimisen ehdotuksen puolesta, mikä lykkää vaikean koodin muuttamista elokuuhun 2022. Ethereumin johtava kehittäjä Tim Beiko kommentoi aihetta: ”Olimme jo yli ajan ja haluamme olla varmoja, että tarkistamme kaikki luvut järkevästi ennen tarkan viiveen ja käyttöönottoajan valitsemista, mutta pyrimme noin 2 kuukauden viiveeseen ja päivityksen julkaisuun kesäkuun lopulla.” Lue lisää

Kryptomarkkinat putoaa alle 1 triljoonan dollarin

Kryptomarkkinat putoaa alle yhden triljoonan dollarin ensimmäistä kertaa vuoden 2021 alun jälkeen. CoinMarketCap.com tietojen mukaan kryptovaluuttojen markkina-arvo putosi noin 12% viimeisen 24 tunnin aikana lähes 970 miljardiin dollariin maanantaiaamuna. Vastaavaa nähtiin aiemmin tammikuussa 2021. Viimeisen 24 tunnin aikana Bitcoinin kurssi on laskenut 13 prosenttia ja Ethereumin 17 prosenttia. Bitcoinin kurssi on ollut laskussa lähes 12 viikkoa peräkkäin, mikä on suurin laskujakso koko Bitcoinin elinkaaren aikana. Bitcoinin dominanssi kryptomarkkinoilla nousi viikonlopun aikana 47 prosenttiin, joka viittaa siihen, että sijoittajat pitivät kiinni Bitcoineistaan ja myivät altcoineja. Pudotuksen uskotaan johtuvan osakkeiden laskusta sen jälkeen kun Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksin huonot uutiset julkaistiin viime viikolla. Kiihtyvä inflaatio heikensi sijoittajien mielialaa. Lähde: Coindesk.com

Binance.US:ta syytetään harhaanjohtamisesta Terraa koskevassa joukkokanteessa

Binance.US vastaan on nostettu joukkokanne sijoittajien puolesta Terra USD:n (UST) romahtamisen yhteydessä. Terra-lohkoketjun perustajan Do Kwon lateli luottavia sanoja Terra vakaavaluutta USD:tä kohtaan ja sanoi sen pysyvän 1 dollarin arvossa. Tämän myötä monet sijoittajat kiinnittivät rahansa kyseiseen vakaavaluuttaan. Nyt yli 2 000 Terra-sijoittajaa sanoo, että väärä markkinointi on syynä siihen, että he menettivät rahansa. Pohjois-Kaliforniassa maanantaina nostetussa joukkokanteessa kryptovaluuttapörssi Binance.US:a syytetään Terra-lohkoketjuekosysteemiä ympäröivien sijoittajien harhaanjohtamisesta. Lähde: Coindesk.com

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)