kryptouutiset

Kryptouutiset vko 27. Bitcoinin louhintavaikeus laskussa ja Robinhood ilmoittaa krypto-omistuksistaan ennen listautumista

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kryptouutiset viikolle 27 on koottu! Tällä kertaa saat koosteen neljästä mielenkiitoisesta uutisesta viime viikolta. Robinhood on ilmoittanut erityisen suurista omistuksistaan kryptovaluuttojen suhteen. Yritys on listautumassa alkusyksystä ja teki talousilmoituksensa ennen listautumista. Elon Musk jatkaa Dogecoinista twiittaamista, kuitenkin huonolla lopputuloksella. Lähiaikoina on huomattu Elonin twiiteillä olevan vähemmän painoarvoa kurssinousujen suhteen. Bitcoinin louhintatehot ovat jatkaneet laskuaan ja uusien päivitysten myötä louhinnan vaikeus on erittäin alhaalla. Saksassa tehty uusi lakiuudistus avaa markkinat satojen miljardien mahdollisille sijoituksille.

Bitcoinin louhintavaikeus nyt alhaisimmillaan sitten joulukuun 2019

Bitcoinin louhintavaikeutta mitataan sisäisellä pistemäärällä, joka alkoi numerosta 1, kun Satoshi alkoi louhimaan Bitcoinia ensimmäisellä kerralla. Vaikeustaso on koodattu muuttumaan sitä mukaan, mitä enemmän tai vähemmän louhijoita on mukana toiminnassa. Huipussaan Bitcoinin louhinnan vaikeuden luku oli keväällä n. 20 triljoonaa, se on nyt laskenut noin neljääntoista triljoonaan. Suuri osa Bitcoinin louhinnasta on tapahtunut Kiinassa, ja Kiina on kieltänyt lähiaikoina Bitcoinin louhinnan. Kiellot ovat ajaneet louhintatehoa alaspäin hurjasti, sillä louhintakoneet joutuvat siirtymään maasta pois. Toukokuun puolessa välissä louhintateho oli n. 180 exahashiä sekunnissa ja nyt se on laskenut vaivaiseen 87 exahashiin sekunnissa. Bitcoin on ohjelmoitu säätämään louhinnan vaikeutta siten, että uuden lohkon tekemiseen menisi 10 minuuttia, ja pahimmillaan uuteen lohkoon on mennyt 23 minuuttia, joten ohjelma alkaa helpottamaan louhimista vastaamaan 10 minuutin lohkontekemisaikaa. Uusien louhijoiden on nyt paljon helpompi lähteä mukaan louhimaan Bitcoinia, sillä vaikeustaso on laskenut huomattavasti.

Elon Musk yrittää taas pumpata kryptovaluuttoja sosiaalisessa mediassa

Maailman rikkain mies Elon Musk on kuluneen vuoden aikana alkanut ilmaisemaan kiinnostustaan kryptovaluuttoja kohtaan, erityisesti Dogecoinia kohtaan. Musk aloitti jo viime vuoden loppupuolella twiittailemaan Dogecoinista ja silloin jokaisen Twiitin kohdalla sen kurssi nousi kymmeniä prosentteja, välillä jopa yli sata prosenttia kerrallaan. Musk on sanonut lähiaikoina tekevänsä yhteistyötä Dogecoinin kehittäjien kanssa ja haluaa että siitä tulee kaikille saatavilla oleva kryptovaluutta. Hetken aikaa hiljaa oltuaan nyt Musk on alkanut taas aggressiivisesti twiittailemaan Dogecoinista. Nyt sen kurssi ei ole muuttunut kuin joitain prosentteja twiittauksien yhteydessä. Se on hyvä juttu, sillä markkinat ovat tarpeeksi volatiliteetit jo ilman ihmisten markkinoiden manipulointia. Dogecoinin kopio Baby Doge Coin kylläkin sai liikennettä Muskin twiittien jälkeen, mutta ei sekään kovin paljoa. Monissa maissa on jo vastaavia kryptovaluuttoja kielletty kokonaan, joten saa nähdä kuinka pitkään ne pysyvät hengissä.

Uusi laki Saksassa voi teoreettisesti tuoda 415 miljardia dollaria kryptomarkkinoille

Saksassa tehty uusi laki mahdollistaa erityisrahastojen sijoittaa 20% omaisuudestaan kryptovaluuttoihin. Tämä määrä voi siis teoreettisesti tuoda 350 miljardia euroa tai 415 miljardia dollaria kryptomarkkinoille. Uutta lakia ehdotettiin heinäkuussa ja se astui voimaan 1. heinäkuuta. Näillä rahastoilla on iso merkitys Saksan instituutionaalisen sijoittamistoiminnan kanssa. Isot peliliikkeet näillä markkinoilla saisivat aikaan suuria tapahtumaketjuja Euroopan tasolla, sillä Saksa on iso osa Euroopan taloutta. Tämä uusi laki tulee todennäköisesti avaamaan uusia ovia kryptomaailmalle Euroopassa.

Robinhood ilmoittaa omistavansa ison osan kryptovaluuttaa

Robinhood sovelluksen kautta milleniaalit ovat päässeet sijoittamaan Amerikassa helposti kryptovaluuttoihin. Robinhoodiin ansiosta kryptotrendi on levinnyt kätevästi ympäri maailmaa, kun Robinhoodia mainostetaan sosiaalisessa mediassa jatkuvasti. Yksi vuoden odotetuimmista yrityslistauksista tulee tapahtumaan alkusyksystä, kun Robinhood ilmoitti tekevänsä listautumisen pörssiin. Viimeisimmässä talouskatsauksessaan Robinhood ilmoitti oman portfolionsa kryptovaluutoille kasvaneen hurjasti ja sitä kautta yrityksen tuloskin on parantunut. He kertovat suurimmat sijoituksensa olevan Dogecoinissa, mikä tekee toisaalta Robinhoodiin sijoittamisen riskialttiiksi, koska myös Dogecoin on erittäin riskialtis sijoituskohde.

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)