Kryptouutiset

Kryptouutiset vko 4. – Bitcoin -50% ja jo 9 maata on kieltänyt kryptovaluutat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tällä kertaa saat koosteen neljästä mielenkiintoisesta uutisesta viime viikolta. Bitcoinin hinta on puolittunut huippulukemista, Jo lähes kymmenen maata on kieltänyt kryptovaluutat, jättiyhtiö Google tarkkailee kryptoja, Intel julkaisee oman louhintalaitteen ja El Salvador on jälleen esillä mediassa.

Bitcoinin hinta -50%

Kaukana ollaan huippulukemista. Siinä missä marraskuussa 2021 hätyyteltiin 70,000 dollarin rajaa, tällä hetkellä Bitcoinin kurssi pyörii 35,000 dollarin paikkeilla. Jyrkät laskut ovat Bitcoinin historiassa kuitenkin tuttuja, se kannattaa muistaa. esimerkiksi yli 30 prosentin kurssilaskuja on tapahtunut Bitcoinin 13 vuoden olemassaoloaikana jopa 15 kertaa. Laskuun voi vaikuttaa hyvin monet eri tekijät, niin valtioiden asettamat kiellot, osakemarkkinoiden muutokset, kuin myös julkkisten sosiaalisen median julkaisut.

Yhteensä yhdeksän eri maata ovat kieltäneet kryptovaluutat

Kryptovaluuttoja koskevia kieltoja on viime aikoina laitettu vinhaan tahtiin alulle. Library of Congressin mukaan tällä hetkellä runsaalla 40 eri maalla on jonkinlaisia kieltoja kryptoja kohtaan ja kokonaan kryptovaluutat on kieltänyt jo yhdeksän eri maata. Nämä maat ovat: Kiina, Bolivia, Turkki, Nepal, Venäjä, Pakistan, Indonesia ja Nigeria.

Jättiyhtiö Google seuraa tarkasti kryptovaluuttojen liikkeitä

Huhujen mukaan Google eli Alphabet-yhtiö olisi perustamassa uuden yksikön, joka keskittyisi lohkoketjuteknologiaan. Lisäksi yhtiö suunnittelee mahdollistavansa kryptojen säilyttämisen digitaalisilla korteillaan. Tämän mahdollistamiseksi Googlen on kerrottu aloittaneen yhteistyön BitPayn ja Coinbasen kanssa.

Intel julkaisee oman kryptolouhintalaitteen

Intel on yksi maailman suurimmista teknologiayhtiöistä, joka hamuaa tänä päivänä myös saavansa palan kryptovaluuttojen mahdollistavista tuotoista. Intel on nimittäin kertonut julkaisevansa helmikuussa 2022 Bitcoin louhintalaitteen, joka on heidän mukaansa erittäin energiatehokas sekä matalajännitteinen.

El Salvador on jälleen esillä mediassa

El Salvador on ollut jälleen mediassa esillä ja valtio on kertonut ostaneensa dipistä lisää Bitcoinia noin 13 miljoonan euron edestä eli noin 410 bitcoinia. El Salvadorin presidentti Bukele tweettasi viikon aikana myös pilakuvan itsestään McDonaldsin vaatteissa sekä totesi toisessa julkaisussaan, että osa Bitcoinin omistajista myy Bitcoinejaan tällä hetkellä todella edullisesti.

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)