Kryptouutiset

Kryptouutiset vko 42. Bitcoin ETF vihdoin ja viimein markkinoille

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Viime viikon puhutuimpiin uutisiin kuuluivat muun muassa Bitcoin ETF-rahaston markkinoille tuleminen (vihdoin ja viimein), Venäjän presidentti Putinin kommentit kryptovaluutoista sekä Polkadotin parachainin julkaiseminen ensikuussa. Alta voit lukea kattavammat uutiskoosteet.

Bitcoin ETF-rahasto julki

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) hyväksyi viime viikon perjantaina ensimmäisen Bitcoin ETF-rahaston. ProShares -niminen yhtiö tuo markkinoille kauan odotetun ETF:n ja kaupankäynti aloitetaan New Yorkin pörssissä tämän viikon tiistaina. ProShares on yhdysvaltalainen pörssinoteerattujen tuotteiden tarjoaja.

Yhtiön ETF-rahasto ei ole täysin sidottu Bitcoinin nykyiseen hintaan, vaan se on sidottu Bitcoin futuurisopimuksiin. Tämä tarkoittaa ettei yhtiö hanki bitcoineja suoraan omistukseensa.

Vladimir Putin kommentoi kryptovaluuttoja

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi viime viikolla CNBC:n haastattelussa, että kryptovaluutoilla on ”oikeus olla olemassa”. Putin kertoi myös näkevänsä kryptovaluutoissa arvoa ja vastauksissa oli havaittavissa kryptopositiivisuutta, vaikkei hallitus ole vielä täysin kryptovaluuttamyönteinen.

Putin kommentoi haastattelussa myös muun muassa, että hallituksen kanta on siirtyä pois dollaririippuvuudesta ja jokin aika sitten Kreml luopuikin Yhdysvaltain dollarin varoistaan valtion omassa sijoitusrahastossa, joka osaltaan puoltaa tätä dollaririippuvuudesta irtautumista.

Stripe haluaa palkata kryptotiimin

Maksuyhtiö Stripe on aloittanut oman Crypto nimellä lanseeratun tiimin kokoamisen. Yhtiön julkaisemissa LinkedIn-viesteissä ja työpaikkailmoituksissa on kerrottu, että Crypto-tiimiä tulee johtamaan Guillaume Poncin niminen henkilö, joka on Stripen entinen pankki- ja rahoitustuotteiden suunnittelupäällikkö. Poncin aikoo palkata Crypto-tiimiin vähintään neljä työntekijää, jotka tulevat auttamaan Stripen kryptostrategian suunnittelussa. Tämä rekry on hyvin maltillinen, jos sitä vertaa koko yhtiön työntekijämäärään, joka on yhteensä 4000.

Polkadot julkaisee kauan odotetun Parachainin

Polkadot ilmoitti viime viikolla, että se saattaa julkaista kauan odotetun Parachainin marraskuussa 2021, jos se saa yleisessä äänestyksessä riittävästi puoltavia ääniä. Parachain on Polkadotin kauan odotettu huutokauppaprosessi, jossa eri projektit kilpailevat Parachain-paikastaan. Huutokaupat kestävät aina viikon eli seitsemän päivää ja huutokaupan voittajat saavat Parachain-vuokrapaikat, joiden vuokra-ajan kesto on 12 viikkoa.

Huutokaupan mahdollistumisen edellytyksenä on ollut muun muassa Polkadotin lähdekoodin auditointi, joka on nyt Polkadotin perustajan Robert Hamermeierin mukaan tehty.

Parachain uutinen oli positiivinen asia Polkadotin kurssin kannalta ja Polkadot kurssi nousikin ilmoituksen jälkeen jopa 22 prosenttia yhden vuorokauden aikana.

Parachain-nimi tulee suomenkielelle käännettynä sanoista ”rinnakkaisketju”, joka tarkoittaa, että sadat eri käyttötarkoitukseen luodot lohkoketjut voivat toimia yhteensopivasti.

Bitcoinin kurssi kolkuttelee lähellä uutta ATH-lukemaa

Kryptouutisissa ei pidä unohtaa mainita Bitcoinin hyvää nousua, jota on jatkunut lokakuun alusta lähtien. Tällä hetkellä Bitcoin kurssi pyörii 62,000 dollarin paikkeilla ja se tarkoittaa, ettei uusi ATH eli All Time High-lukemakaan ole enää kovin kaukana. Viimeisen seitsemän päivän aikana kurssinousua on tapahtunut lähes 8 prosenttia.

Tämän hetken hallitseva Bitcoinin ATH-lukema on 64,863.10 dollaria, joka on huhtikuulta 2021. Moni kryptosijoittaja ja analyytikko on uumoillut, että Bitcoinin kurssi tulisi nousemaan loppuvuoden aikana jopa 100,000 dollariin. Tämä jää nähtäväksi.

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

.

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)